Murrayho kamarád Ross Hutchins má rakovinu

7. 1. 2013, 05:20
Aktuality 10
Britský tenista Ross Hutchins musí zahájit léčbu Hodgkinova lymfomu, jedné z forem rakoviny. 28. deblista světa o své nemoci informoval na Twitteru, už včerejší vítězství v Brisbane mu věnoval jeho kamarád Andy Murray.
Profily hráčů
Ross Hutchins

První nekonkrétní zprávy naznačil už včera ráno Andy Murray, který po triumfu na turnaji v Brisbane rozechvělým hlasem a se slzami v očích svému kamarádovi vzkázal: "Rád bych toto vítězství věnoval jednomu z mých nejlepších kamarádů, který se vrátil domů na pozorování. Dostaneš se z toho!"

Murrayho slova vyvolala vlnu spekulací, kterou po obědě ukončila zpráva na Twitteru od Rosse Hutchinse. "Bohužel, na nějakou dobu si od tenisu musím dát pauzu, nedávno mi diagnostikovali Hodgkinův syndrom. Je mi dobře, velmi pozitivní je podpora ze strany lékařů, rodiny a přátel," oznámil 28. deblista světa.

Co je Hodgkinův lymfom:
Hodgkinův lymfom [hočkinův lymfom] je systémové zhoubné nádorové onemocnění mízních uzlin, které je dnes díky moderní léčbě ve značném procentu případů vyléčitelné.

"Přišlo to jako šok, ale jsem připraven podstoupit potřebnou léčbu. Těším se na to, až se přes tuto překážku dostanu, vrátím se zpátky na okruh ATP a budu naplno pokračovat v mé tenisové kariéře," řekl sedmadvacetiletý Hutchins v oficiálním prohlášení.

Hutchins hrál poslední dvě sezony čtyřhru s krajanem Colinem Flemingem, se kterým prožíval své nejlepší tenisové období. Získal s ním 3 ze svých celkově 5 deblových titulů, když v roce 2011 vyhráli turnaj v Petrohradu a loni přidali triumfy z Delray Beach a Eastbourne. Na konci roku nebyli daleko od startu na Turnaji mistrů. 

V předloňské sezoně spolu hráli čtvrtfinále ve Wimbledonu a na US Open a už několik sezon byli britskými daviscupovými jedničkami pro čtyřhru. Hutchins v aktuálním žebříčku ATP figuruje na 28. místě, jen dvě příčky za svým maximem. V Brisbane už Fleming hrál s bratrem Andyho Murrayho Jamiem.

Klejbanovová nemoc přeprala
S Hodgkinovým lymfomem bojovala od července 2011 například také Ruska Alisa Klejbanovová. Zákeřnou nemoc porazila a po zhruba půl roce začala s kondiční přípravou. Loni v březnu dokonce slavila vítězný návrat na kurty, od té doby ale znovu nehrála. "Jsem zcela zdravá, ale není vůbec jednoduché hrát, protože stále nedokážu naplno trénovat. Ještě nemohu trénovat každý den, jak by bylo potřeba, ale pomalu se to čím dál více zlepšuje," řekla třiadvacetiletá Ruska loni v listopadu.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Hutchinse moc neznám, ale Hodgkinův lymfom víc, než bych chtěla:-(...
Naštěstí je zrovna u této formy rakoviny celkem vysoké procento vyléčených, tak věřím, že Ross se k nim přidá:-(:-)
Reagovat
smazaný uživatel
to máš za ty prodaný zápasy :D
Reagovat
smazaný uživatel
tak tohle může napsat jenom trouba...nemyslíš že je to až moc velká daň... tohle sedí na nějakého mladého chlapce,že?
Reagovat
smazaný uživatel
Mor na tebe chcípáku.
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10151211649666966.454637.16814976965&type=1

Pro Rosse Andyho tituly, snad jich pro něj přidá více, jak píše Mutademus.
Reagovat
Karl
Přeji mu brzké uzdravení. Snad ho za chvíli zase uvidíme zdravého a v plné síle.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je hodně špatná zpráva. :( Snad se z toho Ross dostane. Bylo by skvělý, kdyby mu Andy za dva týdny mohl věnovat další titul.
Reagovat
smazaný uživatel
Teda za tři týdny. :D
Reagovat
smazaný uživatel
To by byla paráda, jsem ale skeptický, i kdyby to nějak stačilo na Federera, tak proti Djokovičovi musí ukázat trošku jiný level.
Reagovat
smazaný uživatel
Tao to je celkem rána, tak nějak jsem počítal, že půjdu u toho zmíněného kamaráda o rakovinu podle těch slov, ale že zrovna Hutchins. Bylo mi divné, že v Brisbane hrál Fleming čtyřhru s Jamiem Murraym, teď se vše vysvětlilo. Tak snad se Ross co nejdříve a dostane se z toho, pro Andyho je to jeden z nejbližších přátel a je to sympaťák.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist