Klejbanovová: Jsem zpátky

29. 2. 2012, 13:16
Aktuality 7
Dobrou zprávu oznámila svým fanouškům ruská tenistka Alisa Klejbanovová. Bývalá hráčka elitní světové dvacítky ukončila léčbu rakoviny a vrací se na okruh WTA. Jejím prvním turnajem bude Miami, kde dostala divokou kartu od pořadatelů.
Profily hráčů
Alisa Klejbanovová

"V prosinci jsem dokončila léčbu a nedávné kontrolní testy v Itálii dopadly dobře. Už trénuju na Floridě a tenis mě baví mnohem víc než předtím. I když začátek byl fyzicky nesmírně náročný, vůbec jsem nechtěla z kurtu slézt," napsala na svých oficiálních stránkách a webu WTA Klejbanovová.

Vítězka dvou turnajů ve dvouhře loni v červenci v den 22. narozenin oznámila, že má Hodgkinův lymfom, zhoubný nádor lymfatických uzlin. Poslední soutěžní zápas si zahrála v květnu na antuce v Římě a poté podstoupila několikaměsíční terapii. Před třemi týdny řekla Ruska serveru tennis.com, že má chemoterapii za sebou a že začala s fyzickou přípravou, a dnes už zveřejnila i místo návratu na okruh WTA.

"Víc než cokoliv jiného mi chybělo to soutěžení. Tenis pro mě neznamená jen jít na kurt a trefovat míč - člověk sám sebe testuje, sleduje, jak je na tom, zkouší nové věci, zkouší se zlepšit, zkouší vyhrávat... Nejlepší na tenisu je pro mě soutěžení, proto se moc těším, až se vrátím," uvedla dnes Klejbanovová. "Mimochodem, zrovna jsem dostala potvrzení, že budu startovat na divokou kartu v hlavní soutěži v Miami, takže se uvidíme brzo."

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Obdivuju každého, kdo překoná zákeřnou nemoc. Alisa je silná holka a už se na ni těším v Miami! :)
Reagovat
tommr
jsem na tom zdravotně dost podobně jako Alisa takže jí gratuluju a zároven i trochu závidím ...
Reagovat
Jose
gl vám oběma
Reagovat
misoSK
Zaciatky budu tazke, ale momentalne je hlavne, ze je zdrava, ma 22 rokov a stale roky kariery pred sebou, takze hlavne sa nenechat odradit uvodnymi neuspechmi, drzim palce
Reagovat
smazaný uživatel
držim palce! Přehodit tenisák přes sít bude sranda proti týhle chorobě! Respekt
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělá zpráva!
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně ať zdraví slouží!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist