Berdych se herně zvedá, v Tokiu smetl Gonzaleze. Zakopalová končí

3. 10. 2008, 09:04
Aktuality 8
ATP / WTA TOKIO - Český tenista Tomáš Berdych se pomalu dostává zpět do dobré formy. V Tokiu dnes smetl Fernanda Gonzaleze 6-0 6-4 a po týdnu si znovu zahraje v semifinále. V něm ho čeká Andy Roddick. S turnajem v japonské metropoli se už naopak rozloučila Klára Zakopalová, jež nestačila na Jarmilu Gajdošovou.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych začal letošní sezonu slušně. Na Australian Open vyúpadl v osmifinále s Federerem a na podniku série Masters v Miami nestačil až v semifinále na Nadala. V březnu si však v daviscupovém utkání v Rusku zranil kotník a po návratu na kurty se nemůže dostat do herní pohody. Pouze na antuce v Bastadu si zahrál finále, jinak by na výsledky nejraději zapomněl.

Až minulý týden v hale v Bangkoku dokázal obhájit loňské semifinále, což se mu tento týden povedlo i v Tokiu. Ani set neztratil s Karanušičem, Robredem a dnes doslova smetl 6-0 6-4 Fernanda Gonaleze.

S chilským soupeřem prohrál první tři vzájemné duely, ale letos už na Jihoameričana recept našel, když ho porazil v Cincinnati. Že se český tenista narozdíl od Gonzaleze dostává do formy, potvrdil dnešní čtvrtfinálový duel v japonské metropoli.

Berdych v prvním setu prohrál pouze devět výměn a Gonzalezovi nadělil kanára. I v druhém setu začal lépe, když hned v úvodu znovu prolomil soupeřovo podání. V osmém gamu čelil brejkbolu, ten ale odvrátil a zápas bez ztráty servisu dotáhl do vítězného konce.

Rodák z Valašského Meziříčí se v semifinále utká s čerstvým vítězem turnaje v Pekingu Andym Roddickem. Šestadvacetiletý Američan poprvé v utkání se Srbem Victorem Troickým neztratil set a vyhrál 6-3 6-4. Roddickovi tak vyšla odveta za letošní čtvrtfinálovou porážku ve Washingtonu.

Berdych s Roddickem vyhrál zatím pouze jednou.

Del Potra nezastavil ani Ferrer
Už osmadvacáté utkání z posledních devětadvaceti vyhrál devatenáctiletý Argentinec Juan Martin Del Potro. Ve čtvrtfinále turnaje v Tokiu ho nezastavil ani pátý hráč světa David Ferrer, který se v posledních týdnech potýká se špatnou formou.

"Byl to velmi tuhý boj s jedním z nejlepších hráčů světa. Loni zde vyhrál. Hrál dobře, i když výsledek příliš o vyrovnaném nevypovídá," řekl Argetinec na Španělovu adresu po vítězném zápase.

"Zkoušel jsem měnit rytmus hry, ale Juan Martin je velmi sebejistý. V poslední době vyhrál hodně utkání a dobře hrál i dnes," byl si Ferrer vědom soupeřovi formy.

Del Potro se po výhře 6-1 7-5 v semifinále utká s Francouzem Richardem Gasquetem, který se ve čtvrtfinále poradil s Němcem Rainerem Schüttlerem. Gasquet bude usilovat o své teprve druhé letošní finále. V tom prvním na antuce ve Stuttgartu podlehl právě Del Potrovi.

Dlouhý s Paesem jsou v semifinále
Česko-indická dvojice Dlouhý/Paes postoupila v Tokiu již do semifinále. Deblisté, kteří bojují o účast na Turnaji mistrů, dnes porazili 6-2 7-6 německo-rakouský pár Petzschner/Peya.

Dlouhý s Paesem získali před týdnem v Bangkoku první společný titul, v japonské metropoli plní roli nejvýše nasazených. Finalisté US Open se v sobotu utkají s duem Kendrick/Nieminen.

Zakopalová nestačila na Gajdošovou, končí ve čtvrtfinále
Česká tenistka Klára Zakopalová vypadla na turnaji v Tokiu ve čtvrtfinále. V japonské metropoli nestačila na 178. hráčku světového žebříčku Slovenku Jarmilu Gajdošovou, jež reprezentuje Austrálii. Zakopalová podlehla dvakrát 5-7.

Pro šestadvacetiletou Zakopalovou, která je v žebříčku o 103 míst výše než její soupeřka, to byla první prohra s Gajdošovou na okruhu WTA. Dosud s ní hrála jen jednou, loni v Hobartu jednadvacetileté hráčce nedovolila uhrát ani set.

Dnes však Klára Zakopalová své soupeřce nabídla celkem 19 brejkbolů, z nichž sedm nedokázala odvrátit. V zápase se dopustila pěti dvojchyb.

Postup do semifinále je pro Gajdošovou, která od letošní sezony hraje s australským občanstvím, nejlepším výsledkem na okruhu WTA. V Tokiu sice neuspěla v kvalifikaci, ale jako "lucky looser" se v sobotu střetne s nejvýše nasazenou Carolinou Wozniackou o postup do finále.

Osmnáctiletá Dánka dnes porazila Thajku Tamarinu Tanasugarnovou hladce 6-4 6-1. Letos bude usilovat o své třetí finále, v New Havenu a Stockholmu získala své premiérové tituly. V prvním vzájemném duelu loni Gajdošovou smetla 6-3 6-1.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Kanaďanka Wozniaková a Kanepiová z Estonska.

ATP TOKIO (Japonsko, tv. povrch, 869.000 dolarů) - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Del Potro (5-Arg.) - Ferrer (1-Šp.) 6-1 7-5
Gasquet (4-Fr.) - Schüttler (12-Něm.) 6-3 6-2
Roddick (2-USA) - Troicki (Srb.) 6-3 6-4
Berdych (9-ČR) - Gonzalez (3-Chile) 6-0 6-4

Semifinálové dvojice: Del Potro - Gasquet, Roddick - Berdych

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Dlouhý/Paes (ČR/Ind.) - Petzschner/Peya (Něm./Rak.) 6-2 7-6(4)

WTA TOKIO (Japonsko, tv. povrch, 175.000 dolarů) - páteční výsledky:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Gajdošová (Austr.) - Zakopalová (ČR) 7-5 7-5
Wozniacká (1-Dán.) - Tanasugarnová (7-Thaj.) 6-4 6-1
Kanepiová (5-Est.) - Pavljučenkovová (Rus.) 7-6(4) 7-6(1)
Wozniaková (8-Kan.) - Stosurová (Ausr.) 7-5 6-3

Semifinálové dvojice: Wozniacká - Gajdošová, Kanepiová - Wozniaková

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

8
Přidat komentář
Tenista
Pokud máš nějaký peníze vložený na betfairu nebo třeba bwinu...obzvlášt na betfairu dávaj strašně moc tenisů live
Reagovat
smazaný uživatel
Na takovou kvalitu obrazu se s chutí vyprdnu. Dívám se na to, co běží v TV a úplně to stačí. Naštěstí nejsem závislý na těch tragédech z ČT, kteří svou nabídkou lidi po celý rok akorát štvou (fotbal mě vůbec nezajímá, mnohé "zajímavé" sporty z ČT4 je lepší nekomentovat).
Reagovat
smazaný uživatel
Já streamy neodsuzuju, hojně je využívám. K tomu abych si udělal obrázek o hře ta kvalita úplně stačí.
Reagovat
dabelsobul
No jak pise nepofata, na obrazek o hre streamy staci ;) Obzvlast kdyz to neni v TV...
Reagovat
smazaný uživatel
A já zas píšu, že na sledování všeho stejně není čas. Tudíž si to rád odpustím nebo se na to vyprdnu. Udělat si "obrázek o hře" k ničemu nepotřebuju.
Reagovat
smazaný uživatel
A to pro mě je obrázek o hře to nejdůležitější.. :-) Výsledek a statistiky mi neřeknou vše.
Reagovat
Tenista
Chillan se v poslední době trápí, ale to co předvedl v první setu bylo mega nechutný představení...Jestli si maj lidi platit za tohle tak to teda potěž panbu...Berdych si to pak už celkem pohlídal, i když kdyby Gonzalez využil breakbol, kdy měl nahranej balon, možná by to dopadlo jinak páč se zvedal
Reagovat
smazaný uživatel
Semifinálová dvojice je Del Potro - Gasquet.. Ferrer už odjíždí :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist