Berdych se Sousou nezaváhal, v osmifinále ho čeká Isner

25. 3. 2014, 03:02
Aktuality 63
Tomáš Berdych v prvním vzájemném duelu s Portugalcem Joaem Sousou sice dvakrát přišel o podání,  výhru 6-2 6-4 si však pohlídal a postoupil do 4. kola. O zopakování loňského výsledku se utká s domácím Isnerem.
Tomáš Berdych (© sonyopentennis.com)

Osmadvacetiletý Tomáš Berdych začal první vzájemný duel se Joao Sousou rychlým ziskem úvodních pěti her. Kanárem ale Portugalce nepotupil, naopak sám ztratil podání a sadu ukončil až v dlouhém osmém gamu při servisu soupeře.

Ve druhém setu svůj první brejk na 4-2 nepotvrdil a dovolil soupeři vyrovnat, poslední dvě hry ale patřily českému favoritovi, který tak po hodině a dvaceti minutách zvítězil 6-2 6-4 a bez ztráty setu postoupil do 4. kola.

V něm sedmého hráče světa čeká domácí dvoumetrový Američan John Isner, jenž vyřadil Španěla Nicolase Almagra i s pomocí 17 es 7-5 6-3. S Američanem má Berdych kladnou bilanci 3-2 a nad světovou desítkou vyhrál i poslední vzájemný zápas loni v říjnu na tvrdém povrchu v Pekingu.

Pokud by finalista z roku 2010 Berdych přes Isnera postoupil a zopakoval na Sony Open loňské čtvrtfinále, může si zahrát proti úřadujícímu šampionovi Australian Open Stanislasi Wawrinkovi, s nímž v lednu v Melbourne prohrál v semifinále.

Wawrinka si ve třetím kole poradil se vzdorujícím Edouardem Rogerem-Vasselinem, který předváděl chytrou hru od základní čáry. Osmadvacetiletý Švýcar ale se svou aktivní hrou - na vítězné údery zvítězil 44-13 - slavil úspěch a zvítězil 7-5 6-4.

Ve 4. kole světovou trojku Wawrinku čeká Alexandr Dolgopolov, který měl namále v zápase s Dušanem Lajovičem. Srb, který se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser místo zraněného Tommyho Haase, v rozhodující sadě podával na vítězství, ukrajinský favorit se ale zachránil a nakonec zvítězil těsně 3-6 6-0 7-6.

Suverénně prošel do osmifinále Španěl Rafael Nadal, jenž ztratil s Denisem Istominem z Uzbekistánu jediný game. "Nedělal jsem chyby, podával s vysokou úspěšností a šel si pro vítězné míčky. Taky jsem se mnohem líp pohyboval než na posledním turnaji," připomněl Nadal předchozí Masters v Indian Wells, kde právě ve třetím kole nečekaně pohořel proti Dolgopolovovi.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI -
(USA / Florida, tv. povrch, 5.649.405 dolarů)
pondělní výsledky (24. 03. 2014)
Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (7-ČR) - Sousa (Portug.) 6-2 6-4
Nadal (1-Šp.) - Istomin (Izb.) 6-1 6-0
Wawrinka (3-Švýc.) - Roger-Vasselin (Fr.) 7-5 6-4
Isner (10-USA) - Almagro (18-Šp.) 7-5 6-3
Raonic (12-Kan.) - García-López (Šp.) 6-1 6-2
Fognini (14-It.) - Bautista (Šp.) 4-6 6-3 6-3
Dolgopolov (22-Ukr.) - Lajovič (Srb.) 3-6 6-0 7-6(5)
Becker (Něm.) - Bedene (Slovin.) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

63
Přidat komentář
Hypertac
Na co? Na hov
no! Na amaterky Playboye. Pekne mne nasrali, ze zrusili Rafu. Clovek na to ceka cely den a ten buzik na Novasportu to oznami v jedenact vecer. Ze pry se rozhodli. Hnus!
Reagovat
r.Fever
Tak on len oznámil rozhodnutie svojho šéfa, preto je hneď buzík ? Ináč je to jedno z mála pochopiteľných rozhodnutí, ktoré Nova v poslednom čase urobila a po dlhom čase dala tenis v diváckom záujme pred iný šport. Asi sledujú tenisportál :) teda Bidrman to sleduje určite.
Reagovat
nitrotaj
Aspon muzes pohonit misto Rafy no :( Ja taky nejsem happy ze budu muset naladit hnusnej stream.
Reagovat
Hypertac
To je samozrejme ok, ze davali Bedu. Jen nechapu nedavat vubec Rafu a ze zaznamu NHL v dobe primeho prenosu tohoto hrace. Ten zaznam mohli dat klidne o hodinu pozdeji a nic by se nestalo. Je to jiz jen zaznam. Vamos! A panu Bidermanovi se timto omlouvam, nechal jsem se unest. Cely odpoledne u toho sedis a v 11 vecer Ti nekdo rekne, ze nic nebude, to nasere, teda aspon mne.
Reagovat
smazaný uživatel
zajimave ze dneksa jde ozelit hokej kvuli zapasu berdycha s isnerem v osmifinale a pri finale federer djokovic to neslo..myslel sem ze treba na to nova nemela pravo to udelat ale slo opravdu jen o de*ilitu novy...znova se ptam, k cemu je ten ku*evsky fanda
Reagovat
tommr
chceš říct, že NovaSport bude dneska vysílat místo hokeje zápas Berdych-Isner? Tomu se mi nějak nechce věřit. Pokud je to pravda tak to je snad poprvé co pamatuju, že byl tenis upřednostněnej ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
aano,asi jak videls tak to byla pravda
Reagovat
Mayo
ten Wawroš zahral životne na Aussie ale odvtedy nič moc...a moc mu neverím ani na antuku a trávu...potom zase až na USO tipujem
Reagovat
kada.tom
Stan out ... po Ferrerovi další favorit venku = znamená to, že se Tomášovi otevírá cesta do semifinále, protože dneska by Isnera porazit měl (i když to nebude nic jednoduchýho) a pak by narazil na Dolgopolova, a to ho by měl dát taky (ale taky by to rozhodně neměl jednoduchý) ... takže Tome, využij situace a pojď si!! :-)
Reagovat
svetova.dvojka
Isner Berdycha vypráská z kurtu ty pitomečku...
Reagovat
smazaný uživatel
No koukám, jak Dolgo vyhrál.. je nějak ve formě :) Budeš koukat na Toma? Já včera usnula, tak mu asi přineslo štěstí..

světová.dvojka - jsi trapnej jak tvůj nick, co tady bezdůvodně nadáváš?
Reagovat
kada.tom
jojo, zase se mu začíná dařit, ale zase by mu měl někdo přistřihnout křidýlka, a doufám, že to bude Tomáš :-) a koukat asi budu, chtěl bych, takže doufám, že to Milos s Beckerem vyřídí rychleji než rychle :-))

svetova.dvojka ... LOL :-D
Reagovat
tommr
jj Tomášovi se po nečekaným vyřazení Wawrinky doširoka otevřela cesta do semifinále. Isner a Dolgopolov jsou sice taky těžcí soupeři, ale pokud má Tomáš ambice na zisk GS tak si s nima prostě musí poradit ... :)
A díky dnešnímu vyřazení Ferrera by Tomášovi případnej postup do semifinále vynes pátý místo v žebříčku ... :)
Reagovat
Davor1
Murray dnes predviedol najlepší výkon v sezóne, aj keď Tsonga mu to výrazne uľahčil, keď pokračuje v tej totálnej mizérii. Mal by si dať pauzu, poriadne potrénovať a dať si to v hlave do poriadku, pretože keď to takto pôjde ďalej, tak vypadne aj z dvadsiatky. A bola by ho veľká škoda. Andymu akoby ten odchod Lendla herne pomohol, dnes sa mi po dlhej dobe fakt páčila jeho hra. Škoda toho žrebu, s Djokom je to ešte príliš skoro. Ale ak zopakuje dnešný výkon, tak tam šanca určite je, dúfam v otvorený, vyrovnaný zápas s Murrayho postupom ;)
Reagovat
nitrotaj
Aby Murray toho Tsongu, kterej celou dobu kleje a povídá si pro sebe sestřelil. QF s Nolem by mohlo bejt EPIC.
Reagovat
Davor1
Modli sa radšej za niečo užitočnejšie, Andy hrá výborne, dáva ho úplne s prehľadom...
Reagovat
nitrotaj
Teď se modlim za Stana a po půlnoci za Rafu. Mám sto chutí si vsadit proti Djokovi zítra.
Reagovat
Davor1
Za Wawru hodím asi aj ja jeden otčenáš :D
Reagovat
Mayo
veru na Andyho bude pekný kurz, oplatí sa
Reagovat
r.Fever
Áno, bude to EPICly boring shitfest, ako 99% ich zápasov :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukam na Muru ale Dog zatim drti Wawrose. Uz mu sebral dva servisy a vede 4-1.
Reagovat
kada.tom
snad Dog vydrží a Stana vyřadí :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Dogu trhej! I za cenu obetovani Wawrose na turnaji. Ten si nekde ty body zase nahraje...
Reagovat
tommr
hlavně aby to skončilo ve dvou setech - chtěl bych vidět Tomáše s Isnerem ještě dneska ... :)
Reagovat
kada.tom
Ferre out, jakou já mám radost :-)
Reagovat
tommr
ten výsledek je skvělej, ale zároven je to i varování pro naše před DC utkáním s Japonskem pokud v něm Nishikori nastoupí ... :)
Reagovat
Pe3k
Tipuju vítězství Můry ve dvou setech. Něco jako 6:4 6:3. Fandím Joovi.
Reagovat
Pe3k
To bylo drámo...Fandil jsem Keiovi a nakonec to dobře dopadlo. Tihle kluci mají dost podobný herní styl. Pro Rogera to znamená, že už je 100% z5 mezi top 4 :)
Reagovat
Denis92
navyse ak Roger postupi tak zajtra proti unavenemu Nishikorimu to bude mat podstatne lahsie.
Reagovat
Pe3k
No Kei asi bude trochu cítit nohy, ale je to mladý kluk, takže bych tu únavu moc nepřeceňoval...S Rogerem má vyrovnanou bilanci 1:1 :)
Reagovat
Denis92
To je pravda,ale trochu bude citit ten 3hodinovy zapas..tak bilancia vyrovnana. Som myslel,ze hrali viac zapasov. Roger s nim prehral minuly rok v Madride na antuke,to si pamatam..ale dobre vieme ako hral Roger vtedy a ze mal zdravotne problemy.
Reagovat
Pe3k
Jo ten zápas byl během toho Rogerova tragického období, kdy dokázal prohrát i s horšími hráči než je Nisikori. Každopádně bude Roger favorit. I když ještě ani neporazil Richarda...
Reagovat
smazaný uživatel
Nišiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Reagovat
gigin
:))))))))))))))) Jak sa řekne Japonsky idemo nebo ajde?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to fakt nevim. :D
Reagovat
gigin
Na to hoď bobana, to je fuk. Mute, ještě Tychy a bude to "komplít" :DDDDD
Reagovat
gigin
Kuwa, Cwikla 1-1 :DDDDD
Reagovat
gigin
Kuwa, Mute!! Můra vychytala nájezdy a rázem je to 1-1 na zápasy!! No nic, série bude ještě dramatická :DDD
Reagovat
Vojtiik
tyjo at je Ferrer sympatak jaky chce, tak ta jeho hra je tak neskutecne nudna, az to boli.. Rafa je proti nemu pan kreativni:))
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně tak. Jako člověk super sympaťák, ale tenis hraje příšerně nesympatickej. Zahrál on někdy v životě třeba volej?
Reagovat
smazaný uživatel
Berdychovi věřím on je ten kdo dokáže zdolat každýho ale někdy dělá zbytečný dvojchyby ale Isnera zvládne !!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
tommr
neřek bych, že zrovna dvojchyby jsou nějaká Tomášova slabá stránka - on jich zase tolik nedělá ... :)
Reagovat
kada.tom
takových možností měl ... vedl 4:1, pak i 5:4 a podával na zisk setu ... ale tak hlavně, že ten 1. set je ... tak ještě jeden, to dáš! :-)
Reagovat
r.Fever
Novak pekné fair play gesto :)
Reagovat
smazaný uživatel
David s ksiltem je proste dokonalej :-D To vidim poprve...a jeste ma ksilt dozadu :-D
Reagovat
kada.tom
já doufám, že "David s kšiltem" prohraje a do ČF postoupí "Kei s kšiltem" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsme dva :-) Nic proti Davidovi ale doufam, ze ma Samuraj poradne naostrenou svoji katanu. Jen proste David+ksilt jsem musel zminit :-D
Reagovat
nitrotaj
Šátek a tílko a bude to kompletní.
Reagovat
Pe3k
Tak co, prší tam?
Reagovat
tommr
včera si s nebezpečným Sousou poradil poměrně s přehledem a dobře zvládal i dlouhý výměny. Zdá se, že se Tomáš z toho klopýtnutí s Bautistou Agutem už vzpamatoval ... :)
Se Sousou odehrál Tomáš první zápas v kariéře. Zajímavý na tom je hlavně to, že Sousa byl až do včerejška jedinej hráč z první padesátky se kterým se Tomáš ještě nikdy nestřet ... :)
Reagovat
tommr
průběžnej stav žebříčku ATP k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným třetím kole turnaje v Miami.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč postoupil do čtvrtýho kola a může v Miami ještě získat další body:

1. Nadal 13220 (+8770) *
2. Djokovic 10900 (+6450) *
3. Wawrinka 5740 (+1290) *
4. Federer 5135 (+685) *
5. Ferrer 4640 (+190) *
----------------------------------
6. Berdych 4450 *
----------------------------------
7. Del Potro 4260 (-190)
8. Murray 3885 (-565) *
9. Isner 2715 (-1735) *
10. Gasquet 2635 (-1815) *
11. Raonic 2620 (-1830) *
12. Tsonga 2615 (-1835) *
13. Fognini 2340 (-2110) *
14. Robredo 2140 (-2310) *
15. Dimitrov 2130 (-2320)
16. Youzhny 2090 (-2360)
17. Haas 2075 (-2375)
18. Anderson 1940 (-2510)
19. Almagro 1750 (-2700)
20. Janowicz 1715 (-2735)
...

Tomáš Berdych se posunul na šestý místo v žebříčku ...
Teoreticky by se mohl ještě dostat až na pátý nebo dokonce čtvrtý místo, ale k tomu by potřeboval v Miami dojít minimálně do semifinále (aby předstih Ferrera) resp. získat titul (aby předstih Ferrera i Federera) ...
Po odstoupení Del Potra už Tomáše může ze šestýho místa vytlačit jen Murray, ale ten by k tomu potřeboval získat v Miami titul ...

Nahoru se opět posunul Federer, kterej je už čtvrtej a v případě zisku titulu by se moh dostat až na třetí místo před Wawrinku ...

O jednu příčku si i přes odstoupení z turnaje paradoxně polepšil Del Potro, ale ten se zdá být pro letošek vyřízenej a bude se žebříčkem už jen propadat ...

Až na osmý místo se propad Murray, kterej obhajuje lonskej titul. Murray má poměrně těžkej los a jeho šance na nějaký vylepšení jeho pozice je proto mizivá ...

Do první desítky by se moh posunout Raonic, kterej se zdá být ve formě a má v osmifinále velmi lehkýho soupeře ...

Citelnej pád žebříčkem zaznamenal Haas, kterej neobhájí lonský semifinále ...
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud turnaj vyhraje, musel by cestou nejspíš porazit prvního, druhého a třetího hráče světa. To se mu ještě na jednom turnaji nepovedlo. Neví někdo, jestli se mu to povede? Budu rád za informaci, nebudu si muset dělat iluze, případně se budu moci těšit. Děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam informace, ze se to podari, ale bacha bude to dost tesne ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně si to budu moci užít v klidu. Nějaké informace ke Kvitové? Vím, že to je jiný věštecký level, ale Nostry byl vždycky dost přesný.
Reagovat
Pe3k
Nevěřícně koukám, ale dnes je snad zápasů, které chci vidět. To už se dlouho nestalo, jestli vůbec někdy...Nova Sport se snad umoudří!!!
Reagovat
Pe3k
6
Reagovat
tommr
hlavně aby se umoudřilo počasí - podle předpovědí má dneska zase pršet ... :)
Reagovat
Fandina
dobře a na Johna držím palce, jsem na zápas zvědavá a moc ti přeji výhru. Berďo pojď pojď pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám podle express zpráv, že v Miami se je asi celkem čisto. Pořád tam zametají.
Reagovat
smazaný uživatel
;D)))
A nejen to... dokonce tam vznika asi pekna botanicka zahrada, ve ktere bude letat hodne kanarku ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Budes muset poradne maknout Janku, to nebude jen tak...pozor na fH...ale to ty asi vis. No a ty Rebel mas smulu, ze proste schytals Johna. Ale vyhrat muze jen jeden...a o tom to nakonec cele je...no...
Reagovat
tommr
myslím si, že radost z toho, že se v osmifinále potkají nemá ani jeden hráč. Oba jsou v poměrně slušný formě a jejich zápas bude nejspíš hodně vyrovananej. Pro Isnera mluví domácí prostředí - obě dosavadní vítězství nad Tomášem získal právě v USA. Pro Tomáše by naopak mohla mluvit Isnerova únava po náročným programu posledních týdnů ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáši, gratuluju, 2.set jsem už nedokoukala, ale zvládnul jsi to i beze mě. :) Snad to nebudou s Johnem samý TB, držím palec :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist