Berdych se Štěpánkem postoupili, ve druhém kole hrají 18-18

31. 7. 2012, 15:53
Aktuality 9
Tomáš Berdych a Radek Štěpánek zvládli dohrávku čtyřhry a v Londýně prošli do druhého kola. Pátí nasazení Češi porazili v utkání rozděleném do dvou dnů italský pár Bracciali/Seppi 4-6 7-6 a 6-4. Pak rozehráli souboj o čtvrtfinále, proti Brazilcům ale zahodili pět mečbolů a duel byl pak za stavu 18-18 kvůli tmě přerušen.
Tomáš Berdych a Radek Štěpánek

Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, kteří díky Davis Cupu tvoří sehraný pár, nastoupili ke svému prvnímu duelu ve čtyřhře v Londýně už včera. Soupeři jim byli Andreas Seppi s Danielem Braccialim, a Italové jediné české zástupce v pavouku mužské čtyřhry hned na úvod zaskočili: za stavu 1-1 sebrali Radku Štěpánkovi podání a náskok už v úvodním setu neztratili.

Čeští tenisté si sice ve druhé sadě dokázali vypracovat brejkboly, Seppi s Braccialim ale znovu dokázali všechny smazat a na začátku tie-breaku tak byli blízko překvapivému vítězství. Zkrácenou hru ovšem lépe zvládli Berdych se Štěpánkem, kteří si vynutili rozhodující set. V jeho úvodu ještě stihli odvrátit dva brejkboly, poté už rozhodčí utkání kvůli tmě za stavu 1-1 přerušil.

Vynucená pauza Berdychovi se Štěpánkem naštěstí neublížila, naopak. Čeští reprezentanti hned v první dnešní hře vůbec poprvé sebrali soupeřům podání a odskočili do vedení 3-1. To bylo pro vývoj zápasu rozhodující, Tomáš Berdych i Radek Štěpánek už si udrželi podání a třetí set vyhráli 6-4.

"Snažili jsme se nastoupit agresivně a povedlo se nám je zaskočit, byli jsme lepší," řekl Štěpánek. "Myslím, že rozhodl hned ten první game. Do začátku jsme vletěli lépe než první den. Myslím, že jsme ten set vyhráli zaslouženě," přitakal mu Berdych.

Ten se po překvapivém vyřazení v prvním kole dvouhry od Belgičana Steva Darcise ve čtyřhře cítil lépe. "Už od začátku jsem na tom kurtu měl lepší pocit. I přes čtyřhru se dá zpátky chytit rytmus a zase to znovu nakopnout," uvedl nejlepší český tenista.

Ve 2. kole Češi zahodili už 5 mečbolů
Poté Berdych se Štěpánkem nastoupili k zápasu druhého kola proti Brazilcům Marcelu Melovi a Brunu Soaresovi. První set získali hladce 6-1, ve druhém ale neudrželi vedení 4-2 a prohráli 4-6. Třetí sada nabídla drama. Hrálo se více než dvě a půl hodiny (155 minut) až do stavu 18-18, než musel být duel odložen pro tmu. Češi měli několikrát šanci na rozhodnutí, ale nevyužili celkem pět mečbolů. Stejně jako dnes tedy daviscupový pár čeká ve středu dohrávka.

Výsledky - XXX. letní olympijské hry - muži:
Čtyřhra - 1. kolo:
Berdych/Štěpánek (5-ČR) - Bracciali/Seppi (It.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:4.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
až do stavu 6:1 4:2 hráli naši velmi dobře a vypadalo to na jasnej postup. Zřejmě je ale ten jednoznačnej průběh trochu uspal a závěr druhýho setu hrubě podcenili. Soupeř získal 4 hry za sebou a tím i celej druhej set ...
Ve třetím setu se naši sice zase probrali, ale už bylo pozdě - soupeři se totiž chytli a s jejich vynikajícím servisem si naši prostě nebyli schopní poradit. A když už se jim naskytly nějaký MP tak je trestuhodně zahodili. Vrcholem marnosti ze strany našich hráčů byly 2 promarněný mečboly za stavu 17:16 a 40:15. V tu chvíli už bylo jasný, že ani jedna strana nemá sílu zápas ukončit a bude se proto muset přerušit a dohrát až zítra ...
Zítřejší dohrávku nevidím moc optimisticky - naši budou začínat na servisu a já mám obavy, že než se pořádně rozkoukaj tak o něj příjdou a bude po zápase ...
Reagovat
smazaný uživatel
Kde jsi na to koukal?
Reagovat
smazaný uživatel
asi přímo v hledišti na kurtu:) mě od stavu 15-15 začli u toho čumění na to komu se připíše fiftýn pěkně bolet očí :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak v druhým kole to vypadá zatím bez problémů, výhra v prvním setu 6:1 je solidní
Reagovat
darek.vrana
Máš recht, 18:18 ve třetím;-)
Reagovat
smazaný uživatel
asi jsem to zakřikl, ale zítra jim věřím
Reagovat
tommr
ale jinak mě to trápení našich s relativně slabším italským párem trochu zaskočilo. Snad se výkon našich v dalších kolech zlepší ... :)
Jsem zvědavej jestli budou dneska hrát i druhý kolo a pokud ano, jestli ten zápas uvidíme v televizi ...
Reagovat
rib
snad dohrávka zítra dopadne taky dobře :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist