Berdych se Štěpánkem si zahrají v srpnu na turnaji legend, Lendl bude kapitánem

20. 7. 2022, 16:28
Aktuality 4
Bývalí čeští tenisté Tomáš Berdych a Radek Štěpánek se od 1. do 3. srpna zúčastní v chorvatské Pule premiérového dílu nové týmové soutěže Legends Team Cup - ATP Champions Tour. Kapitány dvou pětičlenných výběrů budou Ivan Lendl a Pat Cash. Turnaj se uskuteční v kulisách starodávného kolosea.
Tomáš Berdych a Radek Štěpánek

"Jde o soutěžní turnaj a ne jen o ledajaké hraní. Musím na to být připraven. Je to pro mě velká motivace zkusit vrátit staré časy. Mám sice už děti a rodinu, ale beru to velmi vážně. Pokusím se být připraven, jak to jen nejlépe půjde," řekl Štěpánek na webu soutěže.

Čtyřiačtyřicetiletý rodák z Karviné, který ukončil kariéru v roce 2017, bude členem výběru osminásobného grandslamového vítěze Lendla. Ten si v červnu v Londýně vybral do týmu také Australana Lleytona Hewitta, Němce Tommyho Haase a Španěly Davida Ferrera a Juana Carlose Ferrera.

Šestatřicetiletý Berdych bude ve výběru wimbledonského vítěze Cashe. Jeho spoluhráči budou Francouz Jo-Wilfried Tsonga, Kypřan Marcos Baghdatis, Argentinec David Nalbandian a Španěl Tommy Robredo.

Vedle chorvatské Puly by se měl turnaj hrát také od 9. do 12. listopadu v Dubaji. Celková výše odměn v tomto roce činí jeden milion eur. Do Legends Team Cupu se mohou dostat pouze hráči starší 33 let, kteří byli v první dvacítce žebříčku ATP.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
Krisboy
To aby Tomáš začal trénovat smile
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
com
Legendy si teda predstavuju jinak smile
Reagovat
GaelM
Jsou to hvězdy jedné tenisové generace, finalisté grandslamů, Davis cupu, olympijských her... Určitě ta sestava mohla být ještě silnější, ale taky nejslavnější zástupci téhle generace ještě neukončili aktivní ATP kariéru smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist