Berdych se Štěpánkem urvali bod ze čtyřhry a otáčí vývoj finále!

17. 11. 2012, 15:39
Aktuality 109
České tenisty dělí jediná výhra od triumfu v Davisově poháru. Radek Štěpánek s Tomášem Berdychem dnes proti Španělům Marku Lópezovi a Marceli Granollersovi totiž získali důležitý bod ve čtyřhře, kterou vyhráli 3-1 na sety a poslali svůj tým do vedení 2-1 na zápasy. O zisku Salátové mísy tak může v neděli rozhodnout už Berdych proti Davidu Ferrerovi, případně Štěpánek proti Almagrovi.
Tomáš Berdych a Radek Štěpánek

Po pátečních dvouhrách byl stav finále 100. ročníku Davisova poháru mezi českými a španělskými tenisty vyrovnaný 1-1 na zápasy, když body pro své týmy vybojovalli David Ferrer proti Radku Štěpánkovi a následně vyrovnal po pětisetové bitvě Tomáš Berdych proti Nicolási Almagrovi. 

V sobotu se tradičně pokračovalo čtyřhrou, která bývá často klíčovou pro vývoj celého víkendu. A nejinak je tomu bylo i dnes v pražské O2 areně, kde Češi a Španělé bojovali o vypracování dvou mečbolů před nedělními dvouhrami. 

Za domácí výběr kapitána Jaroslava Navrátila nastoupili sehraní Tomáš Berdych a Radek Štěpánek, kteří z 12 zápasů v Davis Cupu prohráli pouze jednou. Hostující lodivod Alex Corretja na kurt poslal odpočaté vítěze letošního Turnaje mistrů Marka Lópeze a Marcela Granollerse

Tomáš Berdych a Radek ŠtěpánekBerdych se Štěpánkem, kteří měli v nohách náročné páteční dvouhry, sice zaspali začátek zápasu a první set už nezachránili, pak už ale za mohutné podpory zaplněné haly soupeře v koncovkách setů přetlačili a po 3 hodinách a 19 minutách zvítězili 3-6 7-5 7-5 6-3.

"Máme po sobotě druhý bod, to jsme chtěli, ale ještě nám hodně chybí. Uděláme v neděli všechno pro zdárný konec," řekl Berdych po čtyřhře. "Soupeři začali neuvěřitelně, ale my jsme věděli, že jsme doma a za podpory fanoušků jsme se dokázali zvednout a přinést do šatny důležitý druhý bod," řekl Štěpánek. 

Před nedělními dvouhrami si tak čeští tenisté vypracovali dva mečboly. Ten první může od 13:00 hodin proměnit v duelu týmových jedniček Tomáš Berdych, který se střetne s Davidem Ferrerem, s nímž má sice bilanci 3-5, poslední duel na loňském Turnaji mistrů ale vyhrál rodák z Valašského Meziříčí. Pokud se Berdychovi vyhrát nepodaří, bude mít šanci stát se hrdinou zřejmě Radek Štěpánek, který by se v rozhodujícím souboji celého finále utkal s Nicolásem Almagrem. Navrátil by ale mohl nasadit ještě Lukáše Rosola, který bude odpočatý.

Češi usilují o první titul od roku 1980, kdy Davis Cup ovládli tenisté pod československou vlajkou v čele s Ivanem Lendlem a Tomášem Šmídem. 

Duo Berdych/Štěpánek zápas úspěšně otočilo
Čeští tenisté úvod zápasu zaspali. Štěpánek i Berdych se zpočátku na kurtu hledali a všechny výrazně na servisu, returnech i při volejích převyšoval Granollers. Už ve druhé hře utkání udělal Štěpánek dvě dvojchyby a jediný brejk rozhodl o zisku setu pro španělský pár.

Marcel Granollers a Marc López"Soupeři začali neuvěřitelně a já jsem tomu nepomohl," řekl Štěpánek. "Oni hrajou odlišný debl, na který nejsem zvyklý, ale naštěstí netrvalo déle než set, než jsem si zvykl a přidal jsem se. Pak už to bylo, jak jsme potřebovali," řekl Berdych. 

Domácí ale už na konci prvního setu hru vyrovnali. Štěpánek se postupně dostával do ráže a svými gesty rozvášnil většinu z 14.485 diváků. Češi se snažili hrát podle hesla "vše na Lópeze", který přece jen více kazil. Paradoxně ale hlavní chyby udělal v koncovce druhého a třetího setu při volejích na síti Granollers. 

Ve druhé sadě Štěpánek s Berdychem první brejk na 3-1 nepotvrdili, a za stavu 5-5 čelili brejkbolu. Ten se jim povedlo odvrátit a sami se hned v následném gamu dostali při podání Lópeze ke třem setbolům v řadě. Španělé dokázali všechny odvrátit, Češi se ale nevzdali a čtvrtou možnost dějství ukončit už využili.

Po hodinové druhé sadě i jindy klidný kapitán Jaroslav Navrátil vyskočil radostí z lavičky. Hala při vítězných fiftýnech bouřila a při vyrovnaném stavu se chvěla napětím, tak jako hokejista Jaromír Jágr, který v hledišti nervózně žmoulal českou vlajku. 

Třetí set měl poměrně rychlý spád. Obě strany si dlouho úspěšně držely své servisy, než v 12. gamu Češi udeřili: znovu při podání Lópeze si vypracovali dva brejkboly, které znamenaly zároveň setboly, a na druhý pokus si zajistili obrat vývoje důležitého utkání a ujali se vedení 2-1.

"Cítili jsme, že na Lópeze bude větší šance na brejk, protože jeho servis nebyl tak rychlý a dalo se něco vymyslet. Postupně jsme se do toho dostali a čím déle se hrálo, tím jsme byli lepší a dostávali jsme je pod velký tlak," komentoval Štěpánek. 

Rozjetí Češi ve čtvrté sadě skvěle podávali, stupňovali tlak z returnu, znovu fungovala na jedničku jejich deblová chemie a směřovali k výhře. V pátém gamu dostali na kolena konečně při podání i Granollerse, a to dokonce čistou hrou. Za stavu 5-3 pak sice neproměnili dva mečboly a třetí si museli po špatném rozhodnutí lajnového rozhodčího zopakovat, Berdych si ale soupeře připravil skvělým servisem a zápas ukončil smečí.

- DAVIS CUP FINÁLE -
(Česko - Praha, tv. povrch / hala - O2 arena)
kompletní výsledky (16. - 17.  11.2012)

Česko - Španělsko 2-1 po sobotní čtyřhře

2-1
Berdych/Štěpánek - López/Granollers 3-6 7-5 7-5 6-3
esa: 1-4
dvojchyby: 4-2
využité brejkboly: 4/9 - 2/5
vítězné údery: 51-57
nevynucené chyby: 26-35
čas: 3 hodiny a 19 minut


1-1
Berdych - Almagro 6-3 3-6 6-3 6-7(5) 6-3
esa: 13-21
dvojchyby: 0-4
využité brejkboly: 5/11 - 3/8
vítězné údery: 52-64
nevynucené chyby: 51-53
čas: 3 hodiny a 58 minut

0-1
Štěpánek - Ferrer 3-6 4-6 4-6
esa: 3-4
dvojchyby: 6-3
využité brejkboly: 2/6 - 5/25
vítězné údery: 35-48
nevynucené chyby: 46-30
čas: 2 hodiny a 58 minut

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

109
Přidat komentář
smazaný uživatel
nevíte někdo, proč hrál první zápas ve finále DC 2009 Rafa s Berdychem? To byl tehdy Sťepec jednička a Berdych dvojka ?
Reagovat
J.M.
Ano, byly doby, kdy byl Štěpánek lepší než Berdych. Tehdy byl na žebříčku 12., Berdych 20.
Reagovat
dadaft
těšíte se? :)
Reagovat
a.magerova
Já mám těšení i mrazení... :-))
Reagovat
Tominoo
Ten NOvak je celkom sympaticky , ked robi rozhovory .. na kurte sa mi nepaci .. ale ako clovek moze byt super :)
Reagovat
a.magerova
Nervy už mám teď, fandit budu.
Tomáš, Radek DO TOHO!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas to uz zabije lebo inak by Almagro vyhral
Reagovat
Nola
na rozptýlenie pred dnešnými dôležitými zápasmi o šalátovú misu
http://www.youtube.com/watch?v=RqQyiQTECdo

štvorhra je tam, dnes zvládnuť ten zbytok a český tenis ovládne svet
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ako vie Novak paradne po slovensky:)))!!!
Reagovat
gigin
http://tennisconnected.com/home/2012/11/17/roger-federers-2013-tournament-schedule/
Reagovat
a.magerova
Pro FFF je to už dva dny staré info, ale teda beru to jako osvětu pro fans ostatních tenistů, aby jako věděli kde si na NĚJ dát POZOR popřípadě kam nejet.... :-))
A odkaz na Noleho plán 2013 tu dáš kdy?
Reagovat
gigin
Magerko, tak sorry.. Nevěděl jsem to :((
Noleho plán sem švácneš ty, přece!! :DDD
Reagovat
rod_laver
Jenom 14 turnajů?
Reagovat
a.magerova
15 - pokud se kvalifikuje na TM... :-))
Reagovat
a.magerova
Tvl gigine víš co já toho mám!!!
Uhánět kluky tady, v reálném životě, šmírovat Rogera, ukecávat Feliciana aby se oholil a nestříhal, fakt na Noleho mi čas nezbývá... :-/
Reagovat
Roger_Federer
šak si pořid sekretaře../asistenta
Reagovat
rod_laver
i tak je to oproti letošku málo, nicméně někdy méně znamená více. Už je nejvyšší čas plánovat, kam se na Rogerka pojedu podívat, tak jsem za finální seznam velmi rád :))
Reagovat
a.magerova
OK. Tak pro začátek:
Roger_Federere domluv mi s rod_laverem kam se na Rogera příští rok zajedem podívat... :-))
Reagovat
J.M.
No tak to je tedy dost radikálně osekaný kalendář. Z 21 turnajů v roce 2012... Nevím, jestli z toho mám mít radost (bude mít víc sil), nebo obavy (potvrzuje se, že už opravdu stárne, navíc může mít málo bodů).

Taky docela zamrazí z té vynechané Bazileje. Jeho domovský turnaj; dost se v poslední době spekulovalo, co s tím Roger udělá poté, jak se o té velice nešťastné kauze Bazilej a " hamoun Roger" nedávno psalo.
Reagovat
rod_laver
Krom Londýna, kam bych rozhodně opět rád jel, toho v Evropě moc není..antuka mě neláká, tak zbývá buď Rotterdam anebo Halle. Halle je autem i z Prahy štreka, tak navrhuju Rotterdam, z Prahy přímý let zpáteční za 80 eur, z Ostravy dojedeš vlakem, co říkáš? :))
Reagovat
a.magerova
Nejsem proti, určitě se domluvíme :-))
Reagovat
gigin
Včera v Riu - první video - malý Guga, druhé - Novak imituje Gugu :))
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IgDdcR6TyLI
http://www.youtube.com/watch?v=vjgcczGvZb4&feature=player_embedded

Wheelbow + Fandina: Hoši bojovat!! Berďa & Štěpec - pojď, pojď, pojď!! Jen, aby bylo mezi námi jasno.....
Reagovat
anajka
Úžasné videjká. Takže Nole nezakončil sezónu v BA, pokračoval v zábave aj v Riu. Malý Gugu sebavedome prepinkal tatu, vidno,že už je s raketou kamarát.
Reagovat
Sonja
Jééé...:-)))
Reagovat
dadaft
docela by mě zajímalo, jak to vidí španělské noviny a servery. ta čtyřhra je pro ně asi zklamání.
Reagovat
Frick
Z FED cup týmu tam z holek v hledišti nebyl nikdo, že jo? Jen Pála. To je mi trochu líto. To jsou všechny někde v Karibiku (a Andrea je na prkně s GoPro3 na hlavě :-) )

Co si pamatuju, tak snad při semi 2009 proti Argentině byl FED cup tým přímo na lavičce... :-) Dneska by tam Nicol s Ester vyškrábaly Lucině voči...

Na Nikol to stejně je neveselej pohled. Je v historii tenisu jinej příklad hráčky TOP 10, jenž skončila tak brzy kvůli nezdravotnim problémum?

Oproti matadorovi Radkovi takovej rozdíl. :-O
Reagovat
George_Renel
Velmi brzy skončila i Jennifer Capriati. Neunesla v mládí úspěchy, začala drogovat. Pozdější restart byl neúspěšný.
Reagovat
Frick
Vyhrála pak 3x GS...
Reagovat
smazaný uživatel
Pre nezainteresovaného fanuska je najdolezitejsie napatie..Prave preto som vcera za stavu 0:1 fandil Tomasovi a prave preto budem zajtra za stavu 2:1 na strane Davida..

Po dnesku je isté, ze Spanielom krok s deblistami specialistami nevysiel..Prisli o moznost nasadit Lopeza a bod zo stvorhry im aj tak unikol..Nedá sa to vsak povazovat za vyslovene zlé rozhodnutie, kedze fakty a rácio hovorili v prospech tejto alternatívy..

Čo sa samotného zápasu týka..Po turnaji majstrov som kritizoval a vcelku dehonestoval stvorhru ako disciplínu, kedze v ne dokazali triumfovat hraci ako Lopez a Granollers..Dnes sa moje slová vo velkej miere naplnili..Vitazov turnaja majstrov dokazal vygumovat singlista s bývalým singlistom..Hoci sa obaja spočiatku hladali a posobili nekoordinovane, časom od stále sa zhoršujúcich Spanielov prebrali iniciatívu..Marcel je síce taktiež singlista, no vzhladom na výsledky v debli som čakal vyssiu uroven..

Takze zajtra prajem pevné nervy..Ako som povedal, prajem si maximalny sportovy zazitok s vyvrcholenim v zaverecnej dvojhre, ale je mi jasné, že tu fanusikov podobného zmyslania nenajdem :)
Reagovat
smazaný uživatel
hlavne, ze ti to nazabranilo (s drobnou sebechvalou) napsat.. :-) Ale moc dik za prani, dobre nervy budeme potrebovat vsichni! Berdo, pojd! :-)
Reagovat
HuckoShark
Je sice hezke,ze se stavis do role nezavisleho fanouska,ale fandit pri zapase,kdy uz muzeme po vyhre slavit,Spanelum,to je trosku ujety:-(. Pravda je,ze jsi Slovak a vidim,Slovak jako poleno. Tak si uzij nadherny tenisovy zazitek a tyhle blaboly si poustej nekde na Vasom tenisovom servere:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ach Sojka, to by si nebola ty, aby si ma taktne neupozornila na drobný etický prehrešok :)

Mucko, prečítaj si to ešte raz. Buď patríš k tým menej bystrým alebo si bol proste nepozorný. Pre nezaujatého fanúšika absolútne prirodzený postoj. + K tým tvojim zakrpateným názorom a utkvelým predstavám, že web patrí len uživateľom krajiny pôvodu..hihi, vráť sa do praveku.
Reagovat
smazaný uživatel
Uplne stejny scenar, jak kdyz jsm hrali o finale se Srbskem, a skoncilo to 3;2 pro Srby, s Novakem Tom, ten tiatr se zranenim Novaka, placici fanynky v ochozech a Tom se nechal totalne rozhodit a pak Rada na Tipsu nemel, ten byl v hernim transu. Tak doufam, ze se historie nebude opakovat!!!!!!.Kluci do toho, at to dopadne.Vzdy chci radeji at je vzruso az do konce, ale dnes radeji at rozhodne Tom, Rada ma uz prece jen leta a v singlech i kdyz hraje koukavy tenis, tak cela delsi utkani uz vetsinou nepodava konstatni vykon. A to podani ho opravdu trapi.
Reagovat
darek.vrana
Všichni jsou tady strašně skeptičtí ohledně případného zápasu Štěpánka s Almagrem, ale já myslím, že to není na místě. Ferrer ho sice přehrál, ale stejně tak vždycky demoluje i Almagra. Byl by to naprosto odlišný zápas, jiné styly a asi hodně o psychice. A tu Almagro nema tak silnou. Je úplně něco jiného hrát, když od vás nikdo nic nečeká, nebo za stavu 2:2. Taky vule po vítězství by podle mě byla jasně na jeho straně. Sice tenisově jde už dolu, ale před měsícem porazil Gasqueta i Isnera a s Murrayem hrál úžasný zápas, takže hrát pořád umí.
Reagovat
Jan
Zítřek nám ukáže, jak to celé dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem zvědavý a věřím že zvítězit by mohli oba ale bude to těžké. Ferrer je opravdu zeď.. Tomáš bude potřebovat najít tu zlatou střední cestu co se týče agresivity ale myslím že když zafunguje na plno servis tak má určitě zbraně na to aby Ferrera přehrál.

Štěpánek - Almagro to je zhruba 50 -50.. ZVLÁDNEM TO, VĚŘÍM!
Reagovat
brixner
Ahoj! Jak už jsem psal jinde, dnešní čtyřhru jsem, bohužel, neviděl a moc mě to mrzí! O to více si vychutnám zítřek a jako Vy všichni, doufám a věřím, že uspějeme! Zcela se ztotožňuji s názory Jana-nebyla by vůbec ostuda, pokud by včera Radek prvního singla nehrál! A už vůbec nechápu názory těch, kdo tvrdí, že Rosol by zápas jednoznačně "posral!" Jistě, podle žebříčku i dlouhodobé výkonnosti, je daleko za Ferrerem, jak s chutí někteří zdůrazňují-"jiný level" Jenže-Lukáš je také členem týmu a při vší úctě k ostatním-je JEDINÝ, kdo by mohl nastoupit vedle Toma v singlu!! Netvrdím, že by včera Ferrera porazil, ale zároveň to nevylučuji, těch případů už bylo mnoho(např. kdysi C.U.Steeb porazil Wilandera z 0:2 na sety a jistě další a další...) Tady šlo jen o to, ušetřit síly Radkovi, především pro debla(vyhráli jsme jej-super a zaplaťpánbu), asi nikdo s prvním bodem ze singla nepočítal, což se i stalo a Radkovi to vzalo dost sil-při vší úctě k němu! Teď bude muset hrát i třetí den a mám opravdu obavy, že ty síly prostě chybět budou! Zvládnout tři zápasy by mohl tak proti mně:-), ale hrajeme proti běhavým hráčům a Almagro včera podal skvělý výkon! Víme všichni, že-zítra MUSÍ Tomáš Ferrera BEZPODMÍNEČNĚ porazit, jiná možnost už není! Radek ten třetí zápas už nezvládne, ač si všichni přejeme, aby ano...Nebo spíš-aby k němu už nemuselo dojít! Takže Tome-zítra ukaž všem, zač je toho loket! Brix
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra budu držet palce jen doufám, že fanoušci budou ukáznění. Teď při čtyřhře to bylo docela v pohodě, ale třeba s Almargem jsem měl trochu obavy. K DC to patří, ve Španělsku by to bylo ještě horší, na to bych vzal jed (už to jak "mají rádi" Berdycha v Madridu), ale nechceme klukům osmahlým dávat důvod ke stížnostem a výmluvám na hluk, rušení atd. Zatím je víc smůly a rozhodčích proti našim a stejně vedeme, to se mi líbí a už proto klukům přeju tu výhru :-)
Reagovat
Jan
Přeji klukům, ať to zítra vyhrají. Už za ten krásný Tomášův výkon včera i nádhernou výhru deblu dnes. Včera to Tomášovi až tak nešlo a dokázal vyhrát, o to víc se to cení. A i dnes oba s Radkem nehráli svou nejlepší hru a dokázali to vyhrát, postupně se zlepšovali. Velká pochvala pro oba. Jen ať si pak Španělé stěžují, že prohráli. Občas mi to chování diváků přijde přehnané, včera jsem si říkal, za jakých okolností by to rozhodčí potrestal odnětím bodu, pokud se to vůbec někdy stalo ?
Reagovat
darek.vrana
Corretjův názor na diváky:
http://www.youtube.com/watch?v=Eld6Uhs3ghw
Reagovat
smazaný uživatel
Jo je to sympaťák, nehrát proti nám, tak mu i fandim ;)
Reagovat
relax1
Jane, přečti si co jsem napsal. Souhlasím s tím, že Navrc měl postavit Rosola proti Ferrerovi z důvodu toho, aby si Radek orazil. Nemyslím si ale, že by Rosol "urval" bod - zázraky se nedějí jak na běžícím páse (mám tím na mysli, že by Rosol po Nadalovi porazil i Ferrera - Rosol bude muset ještě hodně krajíců chleba sníst než se tak stane v jednom roce)! Stalo se to, co jsem předpokládal taky - Radek prohraje. No a zítra to bude o tom kdo bude mít víc štěstíčka! Jediný kdo může "zařídit" 3.bod je Berďa. Po pátku a dnešku tomu moc nevěřím. Kdo bude hrát proti Almagrovi je v celku jedno pokud zahraje tak jak hrál v pátek proti Berďovi. Radek ani Rosol na něj nebudou mít!
Reagovat
Jan
Psal jsi:

A co jsem napsal? To, že Rosol by mohl Ferrovi tak akorát dělat sparingpartnera. Rosol na Ferrera na 3 vítězné sety nemá ani v rovině teoretické!

Přičemž ten předchozí příspěvek, na který se odkazuješ tu nikde nevidím. Taky nepíšu, že by ten bod Rosol zařídil automaticky a určitě, ale "třeba ano", kdyby mu to vyšlo a překvapil by.

Zítřek vidím taky spíš špatně, oba hráči unavení, dnes Berdychovi moc nešel servis ani return a Štěpánek proti Almagrovi asi bez šance.

Ale doufejme.
Reagovat
relax1
Taky doufám, že to vyjde. Moc to klukům přeji.
Reagovat
smazaný uživatel
,,všichni tak nějak pořád zapomínáte, že to, že Rosol porazil Nadala, byla jen hodně velká náhoda. Rafa nebyl vůbec v porádku. Kdyby Rosol obhájil tento svůj výkon i v dalších utkáních ve Wim., tak to pochopím a řeknu ano, ten Rosol je dobrej a frajer, ale nemůžete ho vynášel do nebes pro jeden povedený zápas a ještě proti zraněnému hráči. Prostě na to nemá, ale každopádně přeji mu do budoucna hodně úspěchů...
Reagovat
Jan
Jistě, byl to od Rosola úlet, ale jeho servisy v tom zápase neměly chybu a byly dělové a povedlo se mu na co šáhl. Stává se. Nakonec podobně porazil Gulbis a Darcis Berdycha letos ve Wimbledonua na LOH.
Rosol to už nezopakoval a možná ani nezopakuje, ale jisté kvality mít musí, když toho výkonu byl aspoň jednou schopen.
Reagovat
Jan
Taky v tom zápase Nadala dokázal pořádně znervoznit, když minimalizoval přestávky na podání, takže Nadal neměl čas na své obvyklé "rituály". Prostě i taktika mu vyšla.
Reagovat
Alois_Mlok
Nechci dělat generála po bitvě, přesto si myslím, že nominace Granollerse s M. Lopezem byla ze strany Španělů chyba. Už proto, že F. Lopez, Verdasco jako jediní dokázali Berdycha se Štěpánkem v DC porazit. A taky proto, že tenhle povrch by jim určitě seděl víc než M. Lopezovi, který se svým ženským servisem viditelně nestačil. A taky proto, že Granollers, M.Lopez vyhráli v DC dosud jediný zápas...
Reagovat
Jan
No to je moc dobře, že se Španělé spletli v nominaci 4hry ne ? Stejně jako kdysi Francouzi nenasidili do 4hry Tsongu a Argentinci Del Potra - nebylo to zrovna v tom roce 2009 ?
Reagovat
Alois_Mlok
Tak dobře to každopádně je. Jo, bylo to 2009.
Reagovat
Jose
viděls někdy v posledních cca 2 měsících verdasca? ten člověk je otrávenej tenisem, dost možná i životem, nevim, každopádně na něj je momentálně žalostnej pohled. v davis cupu máš bejt součást týmu, verdasco by ho už jen tim svym faciálnim nihismem rozložil.
Reagovat
Jose
...nihilismem...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale kazdy soudny kapitan by obsadil na 4hru prave tyto dva. A proc?
Protoze vyhrali turnaj mistru, jenze to se nastesti ukazalo jako uplnej jiny turnaj.
Ale souhlasim s tim, ze mel prvni dvouhru hrat Rosol ikdyz jsem zapas nevidel a nevim jake mel Radek sance vubec uspet.
Reagovat
Jan
Radek se snažil nehrál špatně, ukázal své umění, voleje, ale také díky dvojchybám prohrál své podání v 1. setu, který následně prohrál a pak v těch dalších mi přišlo, že mu docházejí síly a vždycky prohrál nějaké své podání a tím i set a Ferrer ho porazil. Jestli si pamatuji, sebral Ferrerovi jen jedno podání asi ve 3. setu, jinak na něho brejkbol asi neměl, zase dokázal odvrátit nejméně 16 brejkbolů Ferrera, což je taky pěkné, ale přišlo mi, že už na to ve 2. a 3. setu nestačí fyzicky a postupně odchází.
Reagovat
Jan
Ferrer mi přišel, že by šel porazit, občas ho Radek dokázal potrápit, ale třeba Almagro hrál včera proti Berdychovi o poznání lépe a jistěji.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas zajtra musiiiiiiiiiiiiiii
Almagro by to uz potom asi zabil
Reagovat
steve79
Rozhodne se mezi Radkem a Almagrem. Tomáš toho má dost a Ferrer je navíc hodně běhavý tenista který doběhne každej balon. K vítězství je ještě hodně daleko. Zítra to bue velká neděle.
Reagovat
Sonja
No řekla bych, že se spíš rozhodne v zápase Tom-David...myslím, že Tomáš má na to Davida porazit. Navíc pro něj hraje povrch. Unavený nejspíš je, ale vybičuje se k tomu nejlepšímu, protože sám asi tuší, že je to jediná naděje...
Reagovat
Mayo
práveže Tomáš prehrá s Davidom, to je jasné ako facka...a Almagro sa zoserie so Štepánkom.
Reagovat
smazaný uživatel
Výtečně! A ted´ už jenom jeden bod !! Já klukům věřím !!
Reagovat
rod_laver
bohužel mám obavu, že zítra oba zápasy prohrajeme. Tomáš dnes působil velmi unaveným dojmem a nevěřím, že by Radek Nicolase porazil. Dle mě rozhodne zápas David vs. Tomáš. Poměrně mě zaskočily kurzy na Španěly, které po dnešku dosahují až 3.0
Reagovat
relax1
Neříkej to! Taky se mi podobné myšlenky honí v hlavě. Nechci pomyslet. Kluci by si zasloužili vyhrát už jenom proto, že to je možno jedna z posledních příležitostí!
Reagovat
Roger_Federer
Lukaš Rosol by hrače jako je David Ferrer neporazil, jedna, ikdyž životni vyhra z nej nedela postrach top 5 hraču..Navic nemyslim, že by tento vykon ješte nekdy zopakoval a žit dosmrti z toho , že jednou po fantastickem vykonu porazil Nadala je blbost.
Reagovat
Mayo
veľká hanba prehrať štvorhru s hentými..no nič treba veriť v zázrak zajtra...vamos Spain
Reagovat
smazaný uživatel
si trapny
sak Slovensko nema skoro ziadne sance v DC
ja fandim Cechom jak o zivot!!!
Reagovat
J.M.
Slovní spojení "vamos Spain" je v kterém jazyce? A komu je určeno? Jste si jistý, že ti, které povzbuzujete, tyto stránky čtou, aby se k nim dostalo?
Reagovat
smazaný uživatel
hanba je taková že Slováci hrají okresní přebor :-))))))))
Reagovat
Mayo
J.M: máš pravdu dostal si ma s tým...zle som napísal..vamos Espaňa tak :) ... cico7 prečo som trápny? zato, že fandím španielom? preboha jak keby to bol zločin :D
Reagovat
Mayo
Slováci ma nezaujímajú...sú slabí nemáme tenistov, takže je jasné, že nemôžme v DC nič hrať...ale je mi to jedno..od čias Kučeru a Hrbatého nemáme sympatického tenistu
Reagovat
smazaný uživatel
to není zločin,ale trapný přístup k fandům českého tenisu,jelikož jestli Ti to nedochází je to český tenisoví portál který momentálně fandí naším tenistům,tak si zaskoč na nějaký španělský...:-)))) si provokativně hloupý,a bohužel tu ukazuješ Tvé Já...hezký zbytek dne :-))
Reagovat
Mayo
asi máš pravdu
Reagovat
smazaný uživatel
Vlastne nas par se dneska stal neoficialnima mistrama sveta ve 4hre :)
To byla samozrejme nadsazka. Ukazalo se, ze 4hra na 3 sety se shodama je uplne jina hra. Ne tak na nahodu jako tomu bylo na turnaji mistru. Musim ale rict, ze jsem pred zapasem byl trosku pesimista.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste jsem se zapomel zminit o rozhodcich. To co predvadi je hruza, ale jako by naschval delaji chyby(rozhodnuti) proti nam.
No uplne me dostal ten mladik na te care pri matchballu. Slo to jasne do kurtu a on zahlasi aut a pritom to je cech!! Tak do haje pokud si nejsem jisty tak drzi pusu, ona ta chyba mohla udelat zlom v celem zapasu..
Reagovat
Jan
Jo, to mě taky dostalo, že rozhodčí - Čech hlásil out na dobrý míč při mečbolu a teoreticky se to mohlo zvrtnout.
Reagovat
smazaný uživatel
ten rozhodčí měl z p... kliku,jelikož kdyby to nevyšlo,tak by putoval rovnou na peitní místo,by ho vynesli v zubech :-))))
Reagovat
tommr
na jednu stranu je možná lepší, že nás rozhodčí tak řezali - aspon si nebudou moct Španělé na ně stěžovat a svádět na ně porážku ... :)
Reagovat
Jan
A to by mi a určitě i klukům vůbec nevadilo a brali by výhru, jen ať to Španělé svádějí na koho chtějí.
Reagovat
Jan
Ze zítřka mám obavu, ještě větší než z dneška. Taky jim to ze začátku nešlo, Granololers hrál neuvěřitelně, ale naštěstí mu to nevydrželo a naši se začali zlepšovat. Kdyby v pátek místo Štěpánka hrál Rosol a povedlo se mu Ferrera překvapit a získal bod, mohlo být už hotovo. Pokud to našim zítra nevyjde, řekl bych, že to Navrátil prokoučoval. Pokud to vyjde, tak to bude skvělé.
Reagovat
dadaft
ale ale ...
Reagovat
Jose
kdyby se někdo v pátek zeptal navrátila, jestli by bral 2:1 po sobotě, tak jsem si jistej, že by to bral všema deseti. čím by měl rosol ferrera zaskočit? rosol je velmi slušnej challengerovej hráč, kterej odehrál tuším 1-2 povedený větší turnaje a porazil nadala - klobouk dolů, co by za to jiný dali, ale nic víc za sebou nemá. štěpánek je bezpochyby lepší hráč a měl větší šanci ferrera porazit, protože je to prostě vyšší level.
Reagovat
smazaný uživatel
Rosol by Ferrera nezaskocil ani keby neviem co
Reagovat
Jan
Štěpánek je vyšší level, ale fyzicky už na tyhle náročné singly nemá. Když nestačí dobře dobíhat míče, jsou returny slabší nebo nepřesné a celkem rychle vyhasne. Ukázal to jak v zápase s Ferrerem, tak s Del Potrem v Argentině. Jeho současná cena je ten debl, kde je vynikající. Rosol je nižší level, ale vyhrál Chalenger, jakousi formu má a fyzicky je schopný hrát bez problémů dlouhý zápas, když překvapil Nadala, mohlo se mu to povést znovu. Má dělový servis, ... Ta pravděpodobnost tam nemusela být vysoká, ale nějaká ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Rosola by jsem postavil jen z důvodu toho, aby si Radek orazil, Rosol vyzkoušel jaké to je zahrát si tzv. na "ostro" ale v žádném případě ne s tím, že by jsem co jenom doufal, že může Ferrera porazit. Ferrer a Rosol jsou úplně někde jinde (pochopitelně mám na mysli co se úrovně hry týče), takže ani teorie pro Rosola.
Reagovat
Jan
Rosol si už mohl 2x zahrát v DC "naostro", když proti Del Potrovi i Ferrerovi Štěpánek při jeho současné fyzičce neměl velké šance. Třeba by se určitým způsobem i osvědčil. Navíc DC zápasy jsou jiné než turnaje a diváci dokážou hráče vybičovat. Nemusel to samozřejmě být jistý bod, ale to bychom viděli až kdyby k tomu zápasu došlo. V každém případě, Štěpánek by ušetřil síly na neděli.
Reagovat
relax1
A co jsem napsal? To, že Rosol by mohl Ferrovi tak akorát dělat sparingpartnera. Rosol na Ferrera na 3 vítězné sety nemá ani v rovině teoretické!
Reagovat
Jan
Na Nadala Rosol taky neměl ani v rovině superteoretické, stejně tak Gulbis ve Wimbledonu nebo Darcis na LOH na Berdycha. Vždycky se může stát ledacos. A pokud zítra Ferrer Berdycha porazí, což není vůbec vyloučené, tak bude rozhodovat Štěpánek s Almagrem a tam by se mu ušetřené síly mohly určitě hodit. Zatímco v pátek bych Rosola proti Ferrerovi postavil určitě, protože to byl prakticky jasný bod pro Španěly a neměl co ztratit, mohl jen překvapit, tak zítra bych se postavit Rosola místo Štěpánka neodvážil, byť to se Štěpánkem taky moc nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Chápete, že Štěpánek byl nasazen, jen aby si zvykl na prostředí před čtyřhrou. Sám Navrátil to řekl. Ach jo
Reagovat
pepin
Jediný důvod proč měl hrát v pátek Rosol bylo pošetřit Radkovi síly na zítřek proti Almagrovi. Věk prostě nezastavíš a ne každý je Roger. Na druhou stranu si těžko umíme představit to, že by Radek za celá léta služby pro republiku nehrál. Tak mu to přejme a věřme zítra Tomovi.
Reagovat
relax1
Trochu divné zvykání! Ach jo!
Reagovat
relax1
Radek, chudák viděl totiž kert po prvně v životě. Tak si musel zvyknout. Celý týden (před DC) se flákal po Praze. Nakonec proč ne, podzimní Praha je krásná.
Reagovat
smazaný uživatel
Zajtra musi Tomas vyhrat lebo Almagro by asi Stepanka dal podla toho co hral v piatok
Reagovat
historik
dneska skvěle, na konci je úplně uškvařili, teď bude záležet na tom, aby si Tomáš pořádně odpočinul
Reagovat
tommr
ale jednoduchý to nebylo. Španělé hráli zpočátku skvěle a našim - zejména Štěpánkovi - se moc nedařilo. Postupně se ale začala projevovat větší kvalita našich hráčů. V závěru bylo vidět, že Španělové jsou z debla zvyklí hrát jen dva sety a začaly jim docházet síly a naopak přibejvaly chyby ... :)
Před zítřejšíma dvouhrama máme sice skvělou výchozí pozici, ale favority zůstávají i nadále Španělé - v obou zápasech budou naši hrát proti výše postavenejm soupeřům. Snad ale aspon jeden z našich příjemně překvapí ...
Reagovat
smazaný uživatel
chlape, ty jsi nám řekl novinu! Jestě že tě tady máme!
Reagovat
George_Renel
Zajímavé že skoro pravidlem se stávající je to, že až na výjimky když někdo má excelentní začátek, pomalu a jistě hasne, zatímco z pomalejších rozjezdů bývají skvělé konce.
Reagovat
Jan
To aby měl zítra Tomáš taky pomalý rozjezd. Možná ho i bude mít vzhledem k únavě.
Reagovat
tommr
ono je to daný i tím, že outsider se snaží favorita zaskočit hned ze začátku a do utkání obvykle vlítne jako velká voda. Někdy mu to i vyjde, ale většinou to favorit ustojí a pak sám postupně přebírá otěže zápasu. V závěru pak outsider často úplně odpadne fyzicky i psychicky ...
Dnešní zápas byl celkem typickej příklad. Španělé začali zostra a snažili se zápas rozhodnout už v začátku. Kdyby urvali i druhej set tak měli poměrně slušnou šanci. Jenže naši to ustáli a pak už se od třetího setu začala projevovat převaha favoritů. Znásobený to bylo ještě tím, že Španělé jsou zvyklí hrát jen dvousetový zápasy bez výhod a nemají s DC-maratónama skoro žádný zkušenosti ... :)
Reagovat
Jan
No hlavně, že to dopadlo. Bylo to krásné vidět, jak naši postupně přebírají otěže. Od 3. setu jsem v nich už viděl sílu, která by měla Španěly porazit.
Reagovat
capjar
Bravo, bravo, bravissimo !!!
Reagovat
smazaný uživatel
JOOOOOOO JE TO TAAAAAAM!!!!! ZITRA MUSÍ TOMÁŠ!!
Reagovat
smazaný uživatel
díky kluci .........
Reagovat
smazaný uživatel
dobře ..........
Reagovat
smazaný uživatel
Je to trochu pohlednějčí a snad i nadějnější ..........
Reagovat
a.magerova
ještě jeden set...
Reagovat
tommr
chtělo by to vyhrát už ten čtvrtej. Pátej by byl loterie a navíc by to naše stálo zbytečně spoustu sil ... :)
Reagovat
a.magerova
Jj tak TO bylo i myšleno, jakože ještě jeden set ve hře i pro nás ... :-))
Reagovat
tommr
ted už chybí dokonce jen jedna hra ... :)
Reagovat
a.magerova
Tak jsme TO zvládli, teda oni ... :-)))
Reagovat
tommr
jj nezastavili nás/je ani rozhodčí ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist