Berdych si o Turnaj mistrů zahraje s Tipsarevičem

9. 11. 2011, 15:28
Aktuality 27
Neoblíbený protivník Janko Tipsarevič bude soupeřem Tomáše Berdycha v osmifinále turnaje v Paříži. Pokud český tenista sedmadvacetiletého Srba, který dnes v hale Bercy deklasoval Alexe Bogomolova, porazí, zajistí si účast na Turnaji mistrů.
Janko Tipsarevič

Jedenáctý nasazený Janko Tipsarevič je jedním z hráčů, kteří do Paříže přicestovali, aby se porvali o Turnaj mistrů. Pozici nemá Srb vůbec jednoduchou: musí doufat v klopýtnutí soupeřů a dojít minimálně do finále, jinak může na Londýn zapomenout.

Ve francouzské metropoli dnes ale srbský tenista vyslal soupeřům důrazné varování. Američan Alex Bogomolov mu vydržel vzdorovat pouhých 50 minut, ve druhém setu dostal 'kanára' a s Paříží se rozloučil výsledkem 1-6 0-6.

Tipsarevičovy naděje na Turnaj mistrů může nyní v osmifinále ukončit Tomáš Berdych, který se však se Srbem dosud utkal šestkrát a na velkém turnaji proti němu nikdy neuspěl. Svých dvou vítězství dosáhl na challengerech; letos s ním prohrál na US Open a v Montrealu, loni na něj nestačil v semifinále Davis Cupu a v roce 2004 ve Stockholmu. Pokud srbského soupeře v Paříži poprvé v kariéře porazí na turnaji ATP, zajistí si světová sedmička bez ohledu na výsledky soupeřů účast na Turnaji mistrů.

Ani případná pátá porážka s Tipsarevičem by však Berdycha o závěrečný podnik sezony nutně nepřipravila. Z elitní osmičky, která se do Londýna kvalifikuje, by český tenista vypadl jen v případě, že Francouz Jo-Wilfried Tsonga a Američan Mardy Fish postoupí do čtvrtfinále a jeden z trojice Tipsarevič-Nicolás Almagro -Gilles Simon turnaj v Bercy vyhraje.

Murray vyhrál 16. zápas v řadě
Bez problémů dnes zvládli své první zápasy na turnaji i dva nejvýše nasazení hráči Novak Djokovič a Andy Murray.

Murray začal svůj duel s domácím Jeremym Chardym ve velkém stylu: soupeři sebral dvakrát podání, vedení 4-0 už nepustil a první set vyhrál 6-2. V následující sadě hrál Chardy agresivněji a s favoritem většinou držel krok. Za stavu 2-2 ale při Murrayho brejkbolu zahrál dvojchybu, což britskému tenistovi stačilo. Při svém podání totiž Murray za celý zápas nemusel odvracet žádný brejkbol, a tak se za 79 minut radoval z vítězství 6-2 6-4 a postupu do osmifinále.

"Cítil jsem se OK," řekl po utkání stanici Sky Sports 2 Murray, který před týdnem v Basileji nenastoupil kvůli problémům s hýžďovým svalem. "Možná jsem cítil, že nohy nejsou tak silné a nepohyboval jsem se tak, jak umím. Ale většinou jsem hrál dobře, byl to poměrně solidní zápas," dodal třetí hráč světa.

Dnešní výhra znamená, že Murray si protáhl svou sérii vítězných zápasů už na 16. Od semifinále US Open, kde prohrál s Rafaelem Nadalem, vyhrál britský tenista turnaje v Bangkoku, Tokiu a Šanghaji a dvěma vítězstvími pomohl své zemi v Davis Cupu.

Žádný brejkbol dnes nemusel odvracet ani Djokovič v duelu s Ivanem Dodigem. Chorvatský tenista hrál v úvodních gamech se světovou jedničkou vyrovnaně, Djokovič ale proměnil jeden ze dvou brejkbolů a sadu vyhrál 6-4. I následující sadu rozhodlo jediné prolomené podání, díky kterému Srb zvítězil 6-4 6-3.

Už jen díky tomu, že ve francouzské metropoli nastoupil, se Djokovič může těšit i ze speciální prémie 1,6 milionu dolarů od ATP za účast na sedmi turnajích Masters z osmi. První hráč světového žebříčku si mohl přijít na rovné dva miliony, ale ze zdravotních důvodů letos vynechal Šanghaj. I jeho účast v Paříži byla ohrožena kvůli problémům s ramenem.

Vyvracel spekulace, že nastoupil jen kvůli bonusu od ATP. Pokud by totiž v Paříži nehrál, nedostal by z prémie za účast na Masters nic. "Upřímně řečeno se bavím, když takové příběhy slyším. Je to směšné. Jsme sportovci, tohle je naše práce a dostáváme za ni zaplaceno," reagoval Djokovič, vítěz letošních tří ze čtyř grandslamů a dalších sedmi turnajů. Už v polovině září měl jen za tuto sezonu na kontě 10,6 milionu dolarů, což je nový rekord.

Výsledky - Paříž (tvrdý povrch, dotace 2,75 milionu eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Dodig (Chorv.) 6:4, 6:3, A. Murray (2-Brit.) - Chardy (Fr.) 6:2, 6:4, Federer (3-Švýc.) - Mannarino (Fr.) 6:2, 6:3, Ferrer (4-Šp.) - Mahut (Fr.) 6:4, 6:4, Fish (7-USA) - Mayer (Něm.) 6:1, 6:2, F. López (Šp.) - Monfils (8-Fr.) 6:3, 6:4, Seppi (It.) - Almagro (9-Šp.) 6:3, 7:5 (7:0), Mónaco (Arg.) - Simon (10-Fr.) 6:4, 6:0, Tipsarevič (11-Srb.) - Bogomolov (USA) 6:1, 6:0, Dolgopolov (14-Ukr.) - Kohlschreiber (Něm.) 6:3, 7:6 (8:6), Troicki (15-Srb.) - Stachovskij (Ukr.) 6:4, 6:4, Gasquet (16-Fr.) - Anderson (JAR) 6:4, 7:6 (7:4), Isner (USA) - Kunicyn (Rus.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra - 2. kolo:
Mirnyj/Nestor (3-Běl./Kan.) - Čermák/Polášek (ČR/SR) 6:1, 7:6 (17:15).

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

27
Přidat komentář
freeteepek
Petra Kvitová umí řádně zdramatizovat zápasy a Tomáš Berdych jako by se svou oddílovou kolegyní dnes nechal inspirovat. V prvním setu prohrával už 1:5, pak ale zabral a vyhrál následujících 6 her v řadě! Ve druhém setu ztratil hned svůj první servis a situaci opět zdramatizoval. Za stavu 3:4 měl breakpoint, doběhl dva téměř ztracené míče a krásným prohozem získal hru pro sebe. Druhý break se Tomášovi podařil v závěrečné hře, kdy si soupeře rozběhal tvrdými, dlouhými křížnými údery k lajnám. Ten poslední se ukázal být vítězným nejen ve hře, ale v celém zápase!
Reagovat
Pe3k
Gratulace. Těžký zápas zvládnul na jedničku. Turnaj mistrů má v kapse, český tenis na hrad!
Reagovat
PhePe71
je to tam! Berdych vyhral nad Tipsarevicem a postupuje dal a do Turnaje Mistru :) ... a lopata se necekane seknul :)
Reagovat
smazaný uživatel
Lžeš :-)
Reagovat
Fandina
jako vždycky ......... jinyk by to ani nebyl on ...... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
S tím klopýtáním to zase tak horké nebude, pač pokud vyhraje turnaj, tak platí i to druhé. Jinak doufám, že to Lopatovi nevyjde, i když Berďa to na něho fakt neumí a jestli chce vyhrát, musí něco změnit.
Mám ale Obamu, že se tu bude za pár hodin Lopata prsit, jam mu zase vyšel jeden z dvaceti tipů.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem vážně rád, že ne, i když za stavu 1:5 to bylo na ručník!
Reagovat
l00bor
Ten lopata43 mě začíná zajímat.To musí být ukrutný vemeno
Reagovat
smazaný uživatel
neplet si lopatu43 (s malým "L") a Iopatu43 (s velkým I)
Reagovat
smazaný uživatel
(velkým "i")
Reagovat
smazaný uživatel
llllllllllllllllIIIIIIIIIIIIIIIIIlllllllIIIIIII poznaš co je L a co je i?
Reagovat
smazaný uživatel
V pořadí za sebou:
16x malé L
17x velké i
7x malé L
7x velké i
Reagovat
Fandina
držím palce, věřím že vyhraje a těším se na zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je bez šancí. A kurz 2 na tipsareviče já se nestačím divit. Asi na to vsadim barák.
Reagovat
Jiri
Jednoznacne provokace ceskych fandu. Nic jineho v tom prispevku nevidim.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja myslel, že o barák jsi už přišel ...když jsi ho vsadil proti Tomovi :D:D:D
Reagovat
misoSK
:D tak ja som si povodne chcel podat na Tipsarevica, ale kedze to podava lopata znamy tym, ze snad nikdy netrafil vysledok zapasu, tak to radsej vynecham :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty ještě barák máš? Co já vím, tak už si ho dal v sázku několikrát a nikdy ti tvůj tip nevyšel. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Teda taky jsem Tomovi v tomhle případě moc nevěřil, ale když lopata říká, že je bez šancí, tak to abych na něj rychle vsadil :-)) Co jsem spočítal úspěšnost lopatových sázkových tipů, dělá to krásných 13,7% správných tipů za poslední 2 měsíce :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jinými slovy 86,3% neúspěšnost u všech tipů které popsal :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Čekám příspěvek typu: Lžete! ...
Reagovat
smazaný uživatel
lžeš
Reagovat
smazaný uživatel
málem jsi tu reakci trefil, ale naštěstí je lopata originál a tak přišel s něčím novým:))
Reagovat
smazaný uživatel
Komu tyká? :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Teď s prohrál aj ten most pod kterým bydlíš :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Si blbej ty vole :D lopato
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, vsadit opak toho, co vždycky lopata napíše, je prostě TUTOVKA :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist