Berdych smetl Lacka a jde na Murrayho. Rosol Tsongu nezaskočil

29. 2. 2012, 15:06
Aktuality 100
ATP DUBAJ - Tomáš Berdych suverénně prolétl úvodními koly turnaje v Dubaji a čeká ho prestižní čtvrtfinále proti Andymu Murraymu. Odvety za porážku z loňského Turnaje mistrů se dočkal Novak Djokovič, který s drobnými potížemi porazil Ukrajince Stachovského a chystá se na krajana Tipsareviče.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v Dubaji zvládl bez problémů i své druhé vystoupení. Po Němci Benjaminu Beckerovi si ještě snadněji poradil v prvním vzájemném střetnutí se Slovákem Lukášem Lackem, proti kterému odvrátil 11 z 12 brejkbolů a zvítězil jednoznačně 6-1 6-2.

Berdych se v dnešním duelu bleskově ujal vedení 4-0, a i když v pátém gamu přišel o podání, vyhrál úvodní sadu hladce 6-1. I ve druhém setu český tenista ovládl první čtyři hry, a když pak za stavu 4-1 i 5-2 úspěšně odvrátil dvakrát po třech brejkbolech v řadě, dokráčel za hladkým vítězstvím. 

O zopakování loňského semifinále si šestadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí zahraje s Andym Murraym, kterého v posledních třech vzájemných duelech porazil. Naposledy se Berdych z výhry nad současnou světovou čtyřkou radoval loni na podzim po parádním zápase z obou stran v hale v Paříži.

"Rád hraju proti soupeřům, kteří dávají takové rány jako on. Pokusím se to neutralizovat. Může začít dělat chyby, ale já ho k nim musím donutit. Sám vám je nedá. Když budete hrát doprostřed dvorce, pak bude moci ty míče trefovat hodně dobře," řekl Murray před utkáním s Berdychem.

Britský tenista, který je ve Spojených arabských emirátech bez svého kouče Ivana Lendla, si dnes po setech 6-3 6-4 poradil se Švýcarem Markem Chiudinellim.

"Dubaj jsme neměli v plánu. Řekl jsem Andymu, že mám závazky, které musím dodržet," řekl Lendl na webu ATP v Delray Beach, kde ve finále turnaje veteránů prohrál se Španělem Carlosem Moyou.

Ve hře byl dnes také Lukáš Rosol, své první čtvrtfinále si ale nezahraje ani tento týden v Dubaji. Český tenista v zápase druhého kola nezaskočil světovou pětku Jo-Wilfrieda Tsongu, se kterým prohrál 3-6 4-6.

Rosol v prvním setu odvrátil kanára, když za stavu 0-5 odvrátil dva setboly a dokonce snížil na 3-5. Set už ale nezachránil. Druhou sadu rozhodla hned úvodní hra, ve které Rosol potřetí v zápase přišel o podání. Pak už si Tsonga postup do dalšího kola bez problémů pohlídal.

Tsonga se ve čtvrtfinále utká s Juanem Martínem Del Potrem, na kterého nestačil minulý týden v Marseille a Argentinec pak celý turnaj vyhrál. Del Potro si dnes poradil hladce ve dvou setech s Ukrajincem Alexandrem Dolgopolovem a z posledních 12 utkání už pojedenácté vyhrál.

Bývalí šampioni Djokovič a Federer nezaváhali
Možná trochu nečekané problémy měl vítěz posledních tří ročníků Novak Djokovič. Srbského tenistu potrápil slušným výkonem Sergej Stachovskij, ale ani ten mu ve třetím vzájemném duelu nezajistil byť jen jeden získaný set. Nejlepší tenista současnosti si postup pohlídal a vyhrál tak i deváté letošní utkání.

V prvním setu si oba soupeři nabídli po jednom brejkbolu, které odvrátili a Djokovič musel poprvé ve vzájemných soubojích do tie-breaku. Ani v něm to neměl jednoduché, nakonec ale prokázal větší psychickou odolnost a ujal se vedení. Stachovskij však světovou jedničku trápil dál a dokonce se postaral o první brejk utkání. Vedení 3-1 ale neudržel, Djokovič vývoj dějství otočil a po 90 minutách se mohl těšit na další zápas. 

Ve čtvrtfinále se čtyřiadvacetiletý Djokovič utká s krajanem Jankem Tipsarevičem, se kterým poslední vzájemný zápas - loni v základní skupině na Turnaji mitrů - prohrál.

Devátý hráč světa Tipsarevič měl dnes v úvodu zápasu 2. kola problémy s Italem Flaviem Cipollou, který včera vyřadil Chorvata Ljubičiče. Srbský favorita ale nakonec vyhrál 6-7 6-1 6-1.

Nezaváhal ani čtyřnásobný šampion Roger Federer. Třicetiletý Švýcar dnes porazil 7-5 6-3 Feliciana Lópeze, se kterým po servisu ztratil jen 9 fiftýnů. Se Španělem si Federer poradil i v 10. vzájemném souboji.

Ve čtvrtfinále se švýcarský favorit utká s Michajlem Južnyj, s nímž dosud vyhrál dokonce už všech 11 soubojů, z toho tři právě v Dubaji. Ruský tenista si dnes poradil s Američanem Mardym Fishem, který si ještě včera pochvaloval rychlost místních kurtů.

- ATP 500 DUBAJ -
(Spojené arabské emiráty, tv. povrch, 1.700.475 dolarů)
středeční výsledky (29. 02. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Berdych (5-ČR)
- Lacko (SR) 6-1 6-2
Tsonga (4-Fr.) - Rosol (ČR) 6-3 6-4
Djokovič (1-Srb.) - Stachovskij (Ukr.) 7-6(5) 6-3
Federer (2-Švýc.) - F. López (Šp.) 7-5 6-3
Murray (3-Brit.) - Chiudinelli (Švýc.) 6-3 6-4
Južnyj (Rus.) - Fish (6-USA) 6-2 7-6(0)
Tipsarevič (7-Srb.) - Cipolla (It.) 6-7(2) 6-1 6-1
Del Potro (8-Arg.) - Golubjov (Kaz.) 6-4 6-2

Čtyřhra - 1. kolo:
Bhúpathí/Bopanna (4-Indie) - Dlouhý/Dolgopolov (ČR/Ukr.) 6-4 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

100
Přidat komentář
Fandina
vyhrál zaslouženě. Tom měl sice několik pěkných útoků, ale Andy prostě zabral vždy, když to potřeboval. Tak Tome příště a víc riskovat a nekazit obyčejné míče ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
WOW!Tomáš ted odvrátil 4 mečboly a ma breakball...
Reagovat
smazaný uživatel
a breakball je fuč..a eště hodně smolně...ted ma Andy 5 mečbol...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zatim to vypada spise na Andyho. Asi nejblbejsi moment pro Toma je nepromeneny brejk za stavu 3:5. Prohoz sel opravdu hodne do autu. Ale jak znam Toma, tak urcite ve druhem setu na Andyho pritlaci mnohem vice...takze bud to pujde rychle a Tom se zacne jeste vice autovat, nebo to srovna...:) V kazdem pripade Andy hraje dnes dobre.
Reagovat
pepin
Tak snad to Tomáš trošku otočí, sice prohrál opět ve 2 setu podání, ale vzal si jej zpátky a vede 4 ku 3. Tak držme palce.
Reagovat
Fandina
pro Toma, ale Andy opravdu dobrý. Tak teď Tome do toho ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím se mi zápas moc nelíbí, plno chyb na obou stranách, ale uvidíme, jestli se podaří Tomovi dotáhnout zápas do třetího setu.
Reagovat
Fandina
moc kazí, nevím co se mu stalo ..... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Jo nektere auty by se daly merit na metry :) usmev
Reagovat
smazaný uživatel
Jo obcas to bylo zvlastni, auty hodne daleko od lajny, technicke mice v siti...
Ale bohuzel jsem druhy set nemohl dobre sledovat, takze tezko mi to soudit celkove:)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas celkově nenabídl moc pěkných výměn, většinou chyba na jedné, nebo druhé straně, Andy proměnil snad až sedmý mečbol, to je taky od něj dost tristní, pokud bude takhle hrát proti Novakovi, (předpokládám, že vyhraje, i když osobně přeju spíš Jankovi), tak to bude mít hodně těžký.
I když vyhrál, nepřesvědčivý výkon, podle mě, ale na Tomáše stačil, ten hrál ještě víc katastrofálně.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky;)
Jo jeste jedna otazka. Proz se tam Tom tak hadal, nevidel jsem tu vymenu. Videl jsem to az od toho momentu, kdy tam stal u empajru a dohadoval se.
Reagovat
pepin
Andy podával, Tomáš to sice vybral, ale mimo kurt a lajnový zahlásil aut, Andy si vzal jestřába a ten potvrdil dobrý míč a hlavní přisoudil bod Andymu. Tomáš reklamoval určitě nový servis s tím, že byl nahlášen aut.Aspon to tak vypadalo a proto se dohadoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Bylo to ovšem za důležitého stavu 40:30 pro Toma. Mohl Andymu vzít servis.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebylo to při shodě? Andy přece vedl 40:0 a Tom pak třemi míčky srovnal na shodu, nemyslím, že by v tom gemu vedl 40:30 :-).

Jinak bych se na ten míč rád podíval znovu, na první pohled mi to přišlo jako trošku zářez od Lahyaniho.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi máš pravdu, já jen zaregistrovala, že pak hlavní ohlásil shodu, nesledovala jsem ten gam celý:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jasněěě, tak to bylo při výhodě Toma :-).
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
steve79
Dneska by mohl Berdych Murrayho porazit. Berdych potvrzuje, že má už delší dobu formu, tak snad jí potvrdí. Zajímavý zápas bude také Tipsarevič-Djokovič. Djokovič není ve své formě. Včera hrál úplně bez pohybu. Nevím, možná ho trápí ta alergie. Jestli bude hrát jako včera, tak ho Tisparevič porazí.
Reagovat
Fandina
Nevíte někdo, proč není v Dubaji s Rogerem Mirka?
Reagovat
gigin
se myslím o ty dvě kindervajíčka, ne?
Reagovat
Stan_Borowitz
Protože to je jen pětistovkový turnaj?
Reagovat
smazaný uživatel
Andy má Berdychovi co vracet. Doufám, že už to tentokrát dopadne dobře. Moc rád bych totiž viděl reprízu semi z AO mezi Andym a Novakem.
Reagovat
VlS
No, doufám, že to i tentokrát dopadne dobře a semi si dá znovu Tomáš s Novakem :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já doufám Tomáš s Jankem:-)
Andy mě zatím nepřesvědčil, hrál hlavně ten první zápas nic moc, jako by ho to ani nebavilo..hodně chyboval, nešel mu servis, ale on se umí zkoncentrovat na ty důležitý okamžiky, tak myslím, že bude hrát s Tomem přece jen líp.
Reagovat
Fandina
bude hezké ..... přeji pochopitelně Tomovi ... a těším se ... úsměv
Reagovat
VlS
A tak k Jankovi - já si myslím, že by mohl z Dostojevského přejít na Tolstoje (dílo je obsažnější) a z japonštiny na egyptské hieroglify. Japonština se totiž píše štětcem, zatímco hieroglify se vysekávají majzlíkem a kladivem :-D
Reagovat
Fandina
Hezky .... majzlík to je skoro jako srp a kladivo .... úsměv
Reagovat
gigin
Nech si toho !!! :-)) Nebo majznu já tebe :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak u mě tím získal, číst Dostojevského je mezi tenisty asi ojedinělé:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nechat si vytetovat citát ruského klasika japonským písmem..?? Ale nee, já dneska nebudu jízlivý :-)).
Reagovat
a.magerova
na Janíčka mi nesahejte !!!
Reagovat
gigin
tak ještě že tam nemá japonského klasika v azbuce...
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem tu kdysi taky psal :-)))
Reagovat
VlS
Tak, ono číst Dostojevského je asi dneska ojedinělé v jakékoliv skupině lidí - úsměv
Reagovat
gigin
pes: tak to se omlouvám za opičení se :-)
a.magerova: Janíčku my jsme s tebou, neopustíme tě, nikdy tě nezradíme, bo mi ti věříme !! :-D
Reagovat
a.magerova
Bo Janík p..o Janík :-))
Reagovat
Fandina
a co kdyby zítra dal Noleho ....... úsměv
Reagovat
gigin
:-)))))))))))))))))
Reagovat
gigin
kuwa na to jsem málem zapomněl !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ono dneska vůbec číst je ojedinělé:-) vítám každého takto "postiženého" do klubu:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře, to se ti povedlo:-)))
Reagovat
VlS
No, ty asi nebudeš holka z vesnice! Běž zkusit majzlíkem nasekat dvojkolák trávy pro králíky :-D
Reagovat
Stan_Borowitz
Já si stejně myslím, že toho Dostojevského čte hlavně proto, aby si měl v šatně o čem povídat s doktorem filosofie Južným :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
tommr
takže mám zase smůlu a neuvidím ani Tomášův třetí zápas v Dubaji. Snad ale Tomáš vyhraje a semifinále už bude v nějakým lepším čase ...
Oficiální program na zítra:
1. Berdych-Murray (od 11:00)
2. Youzhny-Federer (nejdřív od 14:00)
3. Djokovic-Tipsarevic (nejdřív od 16:00)
4. Del Potro-Tsonga
Reagovat
pepin
Díky, máš to zmáklé, právě jsem to hledal od kolika kdo hraje.
Reagovat
Pe3k
Zítra to bude hodně zajímavé. Vypadá to na luxusní čtvrtfinálové bitvy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já zjišťuji časy utkání tady, kliknu na Live Výsledky a tam se přepnu na další den
Reagovat
VlS
První set vypadal na rekordní až do stavu 5:0 SB, pak Lukáš ožil (a Jo si dal chvilku šlofíka) a stáhl na 3:5, dál se mu to nepovedlo. Ve druhým - 1. gem opakovačka z úvodu 1. setu, ale pak už Lukáš hrál docela dobře, bohužel JWT nebrejknul. JWT sice asi nejel na 100%, ale vcelku to byl docela hezkej tenis.
Reagovat
VlS
Mimochodem, mám pocit, že JWT bude hopsat svůj taneček, i když porazí svýho kocoura :-)
Reagovat
tommr
Tsongova "oslava vítězství" mi příjde snad nejtrapnější ze všech co jsou u top-hráčů k vidění. Na něm je totiž jasně vidět, že to už dávno nedělá spontánně, ale že to jen hraje kvůli divákům ...
Reagovat
VlS
Tak to by si měl nechat udělat novou a lepší choreografii, mě to už nebaví.
Reagovat
pepin
To je rozdíl když vyhraje např. Roger nebo Tomáš od tady té ubohé jak zde někdo nazval choreografie. Plně s tím souhlasím. Potřeboval by v příštím zápase vyprášit.
Reagovat
Fandina
vždyť se motá hezky jako medvídek ..... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
nevim, opici tanec spis... taky ho nemam rada, setre mi totiz minimalne tretinu zapasu z podvedomi a pamatuju si hlavne zas a znova tu jeho "oslavu". :-( Jsem zvedava na zapas s DelPem. Netipuju, u Tsongy nikdy nevim. Umi byt brilantni a pak tam zase jakoby neco (v mentalite?) chybi....
Reagovat
a.magerova
A třeba namátkou loni ve Wimbledonu nebo Montrealu bych ho i za ten tanec zabila !!! :-((
Reagovat
VlS
Teď bez hecování - pochopím velké emoce a velkou radost, když porazí Rogera - to je důvod k oslavě, ale pokaždé to už opravdu zavání nějakou hloupou manýrou. I Petko už ohlásila konec Petko dance.
Reagovat
Fandina
ohlásila konec ale pak na to asi zapomněla a zase tancovala ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ohlásila konec Petko dance, že vymyslí něco jiného..a mám dojem, že tancovala v jednu dobu měsíční chůzi:-)
Reagovat
Fandina
tancovala pak pozadu ...... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
To je ono, pejsku, díky:-)
Reagovat
gigin
Andrejka :-) tolik mi chybí :-(
Reagovat
Fandina
tady máš kostičku

http://www.google.cz/imgres?q=julie+goerges&um=1&hl=cs&biw=1366&bih=643&tbm=isch&tbnid=aCj0zx8SQkzAuM:&imgrefurl=http://news24.hubpages.com/hub/julia-goerges-bikini-photos-hot-pics&docid=F6

... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Děkuji za KOST :-)
Reagovat
VlS
Ne že ji někam zahrabeš ! Sojkooooooooooooooooo , hlídej ho prosímtě
Reagovat
Fandina
Hezký zápas a první set napínavý ....... ale Federer zapnul a nakonec celkově zaslouženě vyhrál .... tak uvidíme jak bude dál ... úsměv
Reagovat
VlS
Moc hezkej zápas. Roger vypadá, že je ve formě.
Reagovat
a.magerova
Moc pěknej zápas, nemyslím tím jen kvalitou hry, ale i "pěkností" jejich aktérů :-))
Reagovat
VlS
Huš huš Magerová, to už je rozpoutaný o kus níž. U chlapů záleží na kráse účtu. Jak je to u Feliciana nevím a u Rogera Vám to dámy Mirka neřekne :-)
Reagovat
a.magerova
Jsem si pozdě všimla, že už toto rozebíráte níže :-))
Reagovat
Fandina
a.magerova - přesně tak, pěkná hra pěkní aktéři ...... nechtěla jsem to uvádět sama, protože se o tom psalo níže ....... souhlas

VlS . jak je to s účty není podstatné protože z těch jejich stejně nic nemám .... ale pohled na pěkného chlapa ... jen pohled ... je občas k nezaplacení ...... bez účtu ... velikánský úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
...a co teprv pohled na Julii O:-)
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace Fedexovi i Berdovi, vypada to na slusny rozjezd, ale nic jsem nevidela, ziju, takze jen nahodne velmi nadejny kousek prvniho setu Noleho.. ale na laskave ;-) slovo neni nikdy pozde: vetsina ze zde jmenovanych panu mi prijde jako slizouni, velka omluva!!! Kdybych si mela prisednout, tak volim rozhodne misto spanelske lavicky americkou, mozna francouzskou, podle nominace.... :-) Kdyz uz teda vedle Fedexe neni misto.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Novak - Tipsa

http://www.youtube.com/watch?v=S01IU76GhkE&feature=related

Srbijanajbolja zemlja na svetu , najbolji ljudi na planeti !!!!!!
Reagovat
gigin
sakra !!! :-o
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš Berdych, je nejkrásnější tenista, dokonce hezčí, než Justine Henin.
Reagovat
Pe3k
Nejvíc "hot" je přece Verdasko a Lopez, ikdyž největší úspěch u žen má obecně Djokovic a Nadal, ale co já vím...

U žen u mě vede dvojce Ivanovic/Kirilenko.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič nee..gigine promin:-)
Pro mě je to Lopez, Rafa..a z žen souhlasím s Anou, ještě Julia.
Reagovat
Fandina
S holkama souhlasím .... ale kluci ????????? Tomáš má dobrou figuru a ostatní pořád něco ...... Nadal to bývalo ale Verdasco je protivnej Lopez asi ty oči mě berou jinak fakt nevím ... líbí se mi spíš charismatici Roger, Melzer ale také třeba Lacko ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lacko je pro mě moc "holčičí" , charisma má u mě třeba Roddick, Verdasco je neutrální, nijak ho nemusím, ale ani mi nevadí..:-)
Reagovat
smazaný uživatel
U mě je teď favoritkou Timea Babos, nikdy jsem o ní do víkendu neslyšel ale co jsem viděl fotky tak je nádherná:))... a u chlapů je nejvíc Gael:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mamce se třeba hrozně líbí Tommy Haas.
Reagovat
VlS
Nikdo nemá vytvarovanější svaly, než Sam Stosur, tak to musí bejt nejhezčí chlap :-D
Reagovat
a.magerova
Feliciano, Mannarino, Janíček Tipsarevič, Simon, Verdasco, Tommy Haas, Berdych i Lacko i Rafa :-))
Reagovat
Fandina
Odvety za porážku z loňského Turnaje mistrů se dočkal Novak Djokovič, který s drobnými potížemi porazil Ukrajince Stachovského a chystá se na krajana Tipsareviče.

Díky za vysvětlení ... úsměv
Reagovat
Pe3k
To znamená, že Djokovic bude hrát s Tipsarevičem, který ho na turnaji mistrů 2011 porazil, což znamená, že se dočkal odvety (zápas sice ještě nevyhrál, ale možná odveta to je) ...Kapišto?
Reagovat
Fandina
kaputu ......... už. Nedošel mi ten Tipsa ....... díky ... úsměv
Reagovat
gigin
jako odvetný zápas se to dá brát už teď, nezáleží jestli vyhraje nebo ne. Prostě je to odveta už teď :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Docela jsem na ten jejich odvetný zápas zvědavá, snad budou hrát oba tak kvalitní tenis, jako na TM. Ale jestli budou hrát večer, tak ho asi celý neuvidím :-(
Reagovat
gigin
mají hrát ne dřív než v 16 hodin. A že se ti Djoko nelíbí ? Mi to neva Emičko. Hlavně, že jsi nenapsala, že je slizoun :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nelíbí se mi jako chlap, ale uznávám jeho tenisový kvality:-)
Jako slizoun mi nepřipadá, to bych našla jiný aspiranty na tohle označení:-) a na zítřejší zápasy se fakt těším.
Reagovat
Pe3k
Gratulace Tomovi, výkon hodný sedmého hráče světa.
Fish už takovou radost z rychlého kurtu nemá, že ano?

Djokovic zakončil zápas esem z druhého servisu, jinak nic moc.
Těším se na zápas Federer - Lopez.
Přikládám highlights elegantní numberoneforever vs Llodra:

http://www.youtube.com/watch?v=20uyWHmFf1Y&feature=g-u-u&context=G246efefFUAAAAAAAAAA
Reagovat
Pe3k
Přikládám i celý zápas, který vyšel v dobré kvalitě, pro ty co jej nemohli vidět live. Roger Federer vs Michael Llodra Dubai 2012 R1.

http://www.youtube.com/watch?v=CvDdmqj61e4&feature=g-u-u&context=G246efefFUAAAAAAAAAA
Reagovat
tommr
závěr zápasu se ze scoreboardu úplně vytratil, takže ve mě trochu zatrnulo a jsem rád, že to Tomáš tak suverénně zvládnul ...
Zápas Tomáše proti Murraymu už doufám uvidíme v televizi. Šance obou vidím zhruba stejný. Tomáš proti Murraymu umí zahrát, ale ten se mu samozřejmě bude snažit vrátit poslední porážky ...
Reagovat
Heather_Fedex
reknes mi, na kterem programu tenhle turnaj v dubai jde a v jake hodine???
Reagovat
tommr
dneska se z Dubaje vysílá na kanálu Sport 2 - ještě uvidíme zápasy Federera s Lopezem a Tsongy s Rosolem ...
Zítřejší vysílání začíná v 11:00 na kanálu Sport 1 a budou se nejspíš vysílat všechny 4 čtvrtfinále tj. i zápas Berdych-Murray. Jen ještě nevím v jakým pořadí ...
Reagovat
Heather_Fedex
diki moc!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist