Berdych smetl Schüttlera. V Madridu vyzve Nalbandiana

13. 10. 2008, 20:55
Aktuality 2
ATP MADRID - Tomáš Berdych se v úvodním kole turnaje Masters v Madridu příliš nenadřel. Němce Rainera Schüttlera porazil hladce 6-1 6-2 a může se těšit na odvetu za loňské vyřazení s Argentincem Nalbandianem. Ten ve Španělsku nakonec triumfoval.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych na posledním turnaji v Tokiu získal po roce a půl titul a dostal se do dobré formy. Tu potvrdil i v úvodním kole turnaje Masters v Madridu, když Rainera Schüttlera za 53 minut smetl 6-1 6-2.

Třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí se mohl opřít o servis, po kterém prohrál za celý zápas pouze osm výměn. I tak jednou své podání ztratil, ale více jak tři gamy soupeři uhrát nepovolil a vyhrál tak i druhé vzájemné střetnutí.

Stejně jako v loňském ročníku narazí i letos na Argentince Davida Nalbandiana. Nezrovna oblíbeného soupeře. Ve španělské metropoli i na dalším podniku Masters v Miami a French Open s ním prohrál. Pouze na Světovém poháru družstev dokázal český tenista Jihoameričana porazit.

Nalbandian loni v Madridu nakonec trimufoval, když porazil všechny tři hráče z čela světového žebříčku: Djokoviče, Nadala i Federera. Svou formu potvrdil i na následném Masters v Paříži. I letos se s přechodem do haly probudil - před týdnem nenašel přemožitele ve švédském Stockholmu.

Pátá vzájemná konfrontace Berdycha s Nalbandianem je naplánována na středu.

V souboji Francouze Gillese Simona s Igorem Andrejevem uspěl pasivnější tenista. Rus se snažil útočit a výměny rychleji ukončovat. To pramenilo k více nevynuceným chabám, ale zahrál také o poznání více vítězných úderů.

O postupujícíím rozhodovala až třetí sada. Za stavu 5-4 byl na podání Igor Andrejev a vedl 40-0. Ovšem ani jeden ze čtyř mečbolů v tomto gamu nevyužil a toho později litoval. Ve zkrácené hře Simonovi nabídl tři příležitosti k ukončení zápasu a Francouz té poslední využil. Simon se ve druhém kole utká s Jamesem Blakem, se kterým letos ve dvou zápasech neuhrál ještě ani set.

Italský tenista Simone Bolelli sice prohrál již v kvalifikaci, přesto si zahraje ve druhém kole tohoto podniku série Masters. Jako takzvaný šťastný poražený dostal druhou šanci po odstoupení Marata Safina, jehož trápí zraněné rameno, a v utkání prvního kola porazil Španěla Nicolase Almagra ve dvou setech. Může se teď těšit na souboj se čtvrtým nasazeným Andym Murrayem.

Soupeře už zná i turnajová osmička Andy Roddick. Zahraje si s domácím Tommym Robredem, kterým ve třech setech udolal Andrease Seppiho a srovnal stav vzájemné bilance.

Španělský tenista v prvním  gamu za stavu 5-6 při podání soupeře odvrátil i s pomocí pásky na síti dva setboly a nakonec úvodní sadu ve zkrácené hře vyhrál. Ital se však dokázal v druhém dějství ještě více zlepšit a v silovém tenisu zahrál více vítězných úderů. Robredo v některých chvílích chtěl využít techniky, ale "jestřábí oko" stávkovalo, což se na Španělově psychice trochu odrazilo. Přesto dokázal domácí tenista potvrdit roli favorita a po setech 7-6 3-6 6-3 postoupit.

Už v pondělí postoupil Radek Štěpánek a ve středu se utká s Rogerem Federerem.

Nadal s Moyou v deblu postupují
Španělská světová jednička Rafael Nadal se už dnes představila svým fanouškům v Madridu. Rodák z Mallorky se poprvé se svým kamarádem Carlosem Moyou objevil před domácími diváky v utkání čtyřhry. Premiéra to byla povedená. Španělé po setech 4-6 7-6 10-5 porazili americké duo Blake/Fish.

ATP MASTERS MADRID (Španělsko, hala, 2.270.000 Eur) - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (ČR) - Schüttler (Něm.) 6-1 6-2
Fish (USA) - Darcis (Belg.) 6-1 6-4
Simon (Fr.) - Andrejev (Rus.) 4-6 6-1 7-6(7)
Bolelli (It.) - Almagro (Šp.) 7-6(4) 6-1
Cilič (Chor.) - O. Rochus (Belg.) 6-3 7-5
Robredo (Šp.) - Seppi (It.) 7-6(5) 3-6 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak Andrejev to dnes znovu neustál.. před týdnem měl na lopatě Chardyho, dnes mečboly proti Simonovi a zase prohra. Přijde mi, že toho už má plné zuby, psychicky i fyzicky už mele z posledního.. A není divu, když se podívám na jeho program od Gstaadu, tak to je pořádná porce. Spousta těžkých zápasů, náročných přeletů mezi kontinenty..ale bylo to pro něj úspěšné léto. Viděl jsem dost jeho zápasů a docela jsem mu začal fandit..zaujalo mě jak bojoval v Cincinnati proti Isnerovi a samozřejmě i jeho kvalitní výkony na USO. Jen by to chtělo trochu jistější bekhend a odolnější psychiku..snad na tom zapracuje a příští rok bude zase velmi dobrý.
Reagovat
dabelsobul
Me hlavne zaujal tim, ze se dnes snazil hrat, narozdil od Simona. Oba vsak predvedli dobry tenis.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist