Berdych udolal Odesnika a postoupil

9. 2. 2010, 09:21
Aktuality 0
Český tenista Tomáš Berdych zahájil turnaj v San Jose vítězstvím 6-1 6-7 a 7-5 nad Američanem Waynem Odesnikem. Utkání trvalo téměř dvě a půl hodiny. Berdych, jenž plní v Kalifornii roli pátého nasazeného hráče, si pomohl 13 esy a ani jednou v zápase neztratil podání.
Tomáš Berdych

Úvodní set přitom vůbec nenaznačoval třísetové drama. Tomáš Berdych si vypracoval sedm brejkbolů a díky dvěma využitým šancím získal sadu pohodlně 6-1.

Ve druhém dějství ovšem Wayne Odesnik zpřesnil podání, českému soupeři už tolik příležitostí nedal a v tie-breaku si ještě vybojoval šanci na postup. Třetí set ovšem patřil Berdychovi, který Američana nechal při svém podání uhrát pouhé čtyři míče. Sám dlouho nenašel recept na jeho servis, těsně před další zkrácenou hrou se mu ale nakonec přeci jen podařilo Odesnikovo podání prorazit a po téměř dvou a půl hodinách si vybojoval postup do druhého kola.

V něm ho čeká Fin Jarkko Nieminen. Ani on neměl cestu do dalšího kola v San Jose jednoduchou, Němec Pörschke v první sadě odvrátil všech šest brejkbolů a když sám jeden proměnil, byl na dobré cestě k překvapivému vítězství. Nieminen ale dokázal zápas otočit a zvítězil 3-6 6-3 6-2.

Vedle Berdycha hraje v San Jose i druhý tahoun českého daviscupového týmu Radek Štěpánek, jenž zahájí pouť za obhajobou loňského titulu proti Xavieru Malisseovi z Belgie.

Výsledky - San Jose (tvrdý povrch, dotace 531.000 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (5-ČR) - Odesnik (USA) 6:1, 6:7 (5:7), 7:5, Dent (USA) - Bogomolov (USA) 6:4, 7:6 (7:2), Istomin (Uzb.) - Harrison (USA) 6:2, 7:5, Mayer (Arg.) - Gulbis (Lot.) 7:5, 6:4, Nieminen (Fin.) - Pörschke (Něm.) 3:6, 6:3, 6:2.

Čtyřhra - 1. kolo:
Haas, Štěpánek (Něm./ČR) - Cerretani, Kohlmann (4-USA/Něm.) 6:3, 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist