Berdych v Dubaji postoupil po skreči Rosola, Pavlásek nepřekvapil

28. 2. 2017, 14:08
Aktuality 43
ATP DUBAJ - Tomáš Berdych emusel ve svém úvodním zápase na turnaji v Dubaji odehrát ani dva sety. Do osmifinále jako jediný z kvarteta Čechů postoupil poté, co mu krajan Lukáš Rosol kvůli zranění stehna vzdal. První letošní výhry se při své premiéře na turnaji ATP 500 v Dubaji nedočkal Adam Pavlásek, který uhrál proti sedmému nasazenému Lucasovi Pouillemu z Francie pouhé čtyři gamy.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych vstoupil i do čtvrtého letošního turnaje soubojem proti kvalifikantovi a ani tentokrát s ním neztratil set. Navíc už podruhé mu soupeř vzdal, dnes v Dubaji odehrál necelé dvě sady s krajanem Lukášem Rosolem, který skrečoval za stavu 3-6 a 1-2 kvůli zranění stehna.

Pátý nasazený Berdych měl duel proti Rosolovi pod kontrolou a směřoval za třetím vítězstvím ve třetím vzájemném utkání. Po třetím gamu druhého setu si nechal kvalifikant Rosol ošetřit stehno a po dvou dalších výměnách zápas vzdal.

Jednatřicetiletý Berdych v Dubaji startuje pojedenácté v kariéře, jeho maximem jsou finále z let 2013 a 2014. Po dnešku zůstal nejvýše nasazeným hráčem ve své čtvrtině, neboť překvapivě vypadl obhájce titulu Wawrinka.

O postup do čtvrtfinále si čtrnáctý hráč světa Berdych zahraje s Nizozemcem Robinem Haasem, s nímž vede ve vzájemné bilanci 2-1.

Adam Pavlásek letos nevyhrál jediný zápas. Na Hopman Cupu prohrál všechna tři utkání a na Australian Open skončil už v prvním kole na raketě domácího Whittingtona. Premiérového letošního zářezu se nedočkal ani na podniku ATP 500 v Dubaji.

Český tenista v prvním kole vyzval sedmého nasazeného Lucase Pouilleho, jenž má v posledních dvou týdnech skvělou formu. Minulý týden si zahrál finále na domácí půdě v Marseille, kde podlehl krajanovi Tsongovi.

Los měl rodák z Bílovce sice těžký, nicméně dnešní výkon by nestačil na většinu herního pole. Pavlásek se dnes trápil hlavně na servisu, o který celkem pětkrát přišel a pouze jednou soupeře brejknul.

Nebylo co řešit. Pouille přehrál českou tenisovou trojku absolutně ve všem, oplatil tak Pavláskovi dva roky starou porážku z ostravského challengeru a za pouhých 55 minut slavil postup do druhého kola.

V něm se pokusí podruhé v kariéře přehrát Mariuse Copila. Rumun úspěšně prošel dvoukolovou kvalifikací a set neztratil ani v prvním kole proti Janovi-Lennardovi Struffovi.

S turnajem se překvapivě už v prvním kole rozloučil obhájce titulu Stan Wawrinka, jenž nestačil na Damira Džumhura. Naopak nezaváhal Andy Murray, který si poradil s Tunisanem Malekem Jazírím.

• ATP 500 DUBAJ •
SAE, tv. povrch, 2,617.160 dolarů
úterní výsledky (28. 2. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Berdych (5-ČR) - Rosol (ČR) 6-3 2-1 skreč R.
Pouille (7-Fr.) - Pavlásek (ČR) 6-2 6-2
Murray (1-Brit.) - Jazírí (Tun.) 6-4 6-1
Džumhur (Bosna) - Wawrinka (2-Švýc.) 7-6(4) 6-3
Donskoj (Rus.) - Južnyj (Rus.) 6-4 6-4
Verdasco (Šp.) - Seppi (It.) 6-2 7-5
Copil (Rum.) - Struff (Něm.) 6-4 6-2
Evans (Brit.) - Brown (Něm.) 6-2 6-3
Medveděv (Rus.) - Alawadhi (SAE) 6-2 7-5
Haase (Niz.) - Istomin (Uzb.) 6-2 6-4
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

43
Přidat komentář
Denis92
Berdych je uplny traged, ktory moze zabudnut na TOP10 a od GS nech ani len nesniva..
Reagovat
Bloody13
Ježiš, to je vůl! :D
Reagovat
janek_da
Sojči, co říkáš na toho Robina? Před pár lety jsem se těšil na jeho pobyt v top10 a zajímavé mače na GS. Bohužel zůstalo jenom u dvou. S Rafou ve W10 a s Andym na USO11. Za mě, dost podobný Marinovi, ale nějak víc se mi líbil. A vlastně pořád líbí. Nechápu, že je tak dole.
Reagovat
smazaný uživatel
je vyborny a pekne se na nej kouka, ale neni konzistentni, ty udery nejsou uplne precizni a zda se mi uz i pomalejsi..
Reagovat
smazaný uživatel
a kdybych napsala, ze lita jak camrda, ma to Berda doma, oproti mne Svacina fakt hadr.. :-(((
Reagovat
Fandina
a Robin Haase na place. Berďo pojĎ!!!
Reagovat
gigin
fikl Princeznu. Díky Nando!!
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
PetaM
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/16938762_1381174935237513_2371763863349799245_n.jpg?oh=ae40a2926125c73b628c2689c38d8066&oe=5926B7B7

Petra odletěla na Kanáry, už nemá sádru, takhle zezadu vypadá ta ruka hezky :D Samozřejmě kromě toho, že je celá bílá :D :D
Reagovat
darek.vrana
Nevím, jestli to sem někdo už nedával, ale docela vtipné fotky:

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/2175--tenisovi-spunti-dil-druhy-trpaslik-berdych-bezzuby-baghdatis-a-legendy-agassi-s-hingisovou
Reagovat
darek.vrana
A ještě první díl... Nejlepší Kyrgios:).

http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/2149--tenisovi-spunti-dil-prvni-kvitova-zahajuje-skolni-leta-ucho-stepanek-startuje-karieru
Reagovat
janek_da
djoker tam vypadá jako Kevin z Báječných let
Reagovat
Fandina
oba díly nádhera, moc mě to pobavilo, super
Reagovat
Torn
Chudák Halepka :D
Reagovat
Bloody13
Co tam zase Rosol vyváděl? Celou dobu hraje normálně a z ničehonic se vydá k síti a skrečuje. Mno, je to hold pro něj nezvyklej zápřah hrát tři zápasy ve třech dnech :)
Reagovat
George_Renel
Podle informací iDNES - zranění stehna.
Reagovat
Krisboy
"holt", nikoli "hold", už se to tady probíralo stokrát.
Reagovat
d@ve
Třeba mu chtěl jen vzdát hold. ;)
Reagovat
George_Renel
Tomáš moc prověřen nebyl. Ale podával velmi dobře.
Alespoň se rozehrál.
Reagovat
Kytka
No tak trochu. Z druhé strany se nekladl velký odpor.
Reagovat
babolat.cz
než dostat nakládačku, tak raději skreč. Kolik si vsadil deBílek
Reagovat
Fandina
trapné
Reagovat
janek_da
si nějaké chabrus na nervy
Reagovat
Torn
Srát se s kvaldou a pak to skrečne. To mu snad poradila Ochotská :D
Reagovat
Kytka
Proč proboha Rosol vzdal? To viděl, že si dnes proti Tomovi neškrtne a už ho to nebavilo? Nevšimla jsem si nějakého problému u něj - kromě toho, že mu to moc nešlo.
Reagovat
Lunej..
Lukáš skreč, ale i tak by Tomáš vyhrál, doufám. :)
Reagovat
kada.tom
1. set byl takový vachrlatý, ale ve 2. setu už Tunisan vůbec nestačil. Jak se píše v expresskách - povinná výhra.
Reagovat
mahycek
Fandino prosím tě podívej se do rubriky, Wawrinka titul v Dubaji neobhájí. Jestli neznáš odpovědi, nebo i ostatní. A ještě se zeptám, co je ten Super tenis ? Jak se chytá, nebo co to stojí apod. Díky.
Reagovat
Fandina
Přehled kdo co vysílá je tady

https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_majitel%C5%AF_televizn%C3%ADch_
pr%C3%A1v_na_sportovn%C3%AD_p%C5%99enosy_v_%C4%8CR#Tenis

Je to jeden odkaz, musíš ho spojit do jednoho řádku.

SuperTennis je italská televizní stanice, kterou můžeš volně, zdarma sledovat na satelitu. Dole jsou čísla, jak to máme naladěno doma. Jinak ladění a jiné podrobnosti najdeš na internetuu.

Hot Bird 13 6/8- frekvence 12476 MHz, symbolrate 29900, polarizace H
Reagovat
Fandina
Ta fotka ...
Reagovat
skott
v Dubaji Medveděv s takovým profesorem hraje:-)) týpkovi 35 let, nikdy nehrál ani na futurech a oni mu dají kartu do hlavní soutěže:)
Reagovat
skott
tak ne, na futurech něco málo odehráno má i pár výher:)
Reagovat
EllNino
ale je to hustý :D ... škoda, že ho nedali na centr
Reagovat
skott
tak docela přijatelný výsledek uhrál, dokonce i jednou brejknul, ale asi by to chtělo nějaký omezení pro wild cards v hl. soutěži. Ten chlápek nemá už rok ani ranking.
Reagovat
EllNino
jj ... ale v podstatě se to děje jen v Doha, Dubaji, Maroku a podobně, jinak jsou to většinou důstojní domácí nebo nadějní junioři ... ikdyž třeba neustálé cpaní Cema Ilkela do hlavních soutěží moc nechápu
Reagovat
skott
já jsem celkem pro, aby dostávlai šanci i domácí hráči, kteří jinak nemají šanci na téhle úrovni hrát, ale karta do kvaldy si myslím, že je dostatečná. Takhle je to i celkem zásadní ovlivnění turnaje.
Turci mají dohody o výměně wild cards s jinými turnaji, např. v Rusku.
Reagovat
Fandina
Pouille hrál před dvěma dny finále s Tsongou v Provence a já ho viděla hrát v semi s Ríšou a toho si povodil. I v Dubaji by pro Adama byli lehčí soupeři než on. Tak doufám, že je Adam zdráv a že příště se mu víc zadaří. Dneska byl slabší.
Reagovat
George_Renel
Opravdu nepřekvapil. Od té doby, co soupeře porazil bylo vidět, že Adam nikam nepostoupil, přestal se zlepšovat, ustrnul na challengerové úrovni. A tuším, že tam i setrvá.
Reagovat
EllNino
hlavně není zdravej ...
Reagovat
EllNino
a Renel je jako vždy samozřejmě se vším hotov, tyhle závěry tu od tebe čtu každej tejden ... akorát střídáš jména
Reagovat
George_Renel
Když není zdravý, tak ať nehraje a pořádně se vyléčí.
Rád bych psal o dobrých výkonech, ale kde je vzít, když nejsou? Mám vždy velkou radost z každého, byť malého úspěchu našich tenistů a tenistek, chválou jsem při nich nikdy nešetřil, ale kde nic není, ani smrt nebere. A hra Jirky i Adama mě momentálně opravdu nebere, zvláště když ji porovnám s vrstevníky, se kterými byli před 2-3 roky na stejné, ba lepší úrovni.
Reagovat
Fandina
Třeba se cítí zdráv a proto jde hrát, ale bohužel, nejde mu to.
Reagovat
Fandina
Tedy nejde mu to tak, aby vyhrál.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist