Berdych v Indian Wells začal výhrou nad Fratangelem

12. 3. 2017, 07:48
Aktuality 11
ATP INDIAN WELLS - Tomáš Berdych se ve svém prvním zápase v Indian Wells nečekaně nadřel. Domácího Bjorna Fratangela zdolal až po bezmála dvou hodinách boje 7-6 6-4, když využil až pátý mečbol. O postup do osmifinále se utká s lucky loserem Japoncem Nišiokou.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych v Indian Wells startuje třináctý rok po sobě, ale zatím byl jen třikrát dál než v osmifinále. Jeho maximem je semifinále z roku 2013.

Letošní ročník zahájil soubojem proti domácímu 112. hráči světa Bjornu Fratangelovi, kterého v jediném vzájemném zápase předloni na US Open porazil bez problémů 3-0 na sety. O osm let mladšího Američana přetlačil bez ztráty setu i v druhém střetnutí, v Kalifornii to ale neměl vůbec snadné.

Berdych v prvním setu nepotvrdil brejk na 4-2, za stavu 5-4 nevyužil dva setboly a rázem za stavu 5-5 čelil dvěma brejkbolům. Těžkou situaci však ustál a v tie-breaku první sadu po bezmála hodině hry strhl na svou stranu.

V druhém dějství mohl zápas rychle ukončit. Za stavu 4-0 měl tři brejkboly, vedl 5-1 a za stavu 5-2 a 30-0 byl dva míčky od postupu. O ten ale musel ještě hodně bojovat. Servis neudržel, v další hře nevyužil dva mečboly a za stavu 5-4 a 40-40 mu začínalo 'téct do bot'. Větší zdramatizování však odmítnul a po využití pátého mečbolu zvítězil 7-6 6-4.



Jednatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí tak do turnaje vstoupil vydřenou výhrou nad soupeřem, který hrál na turnaji Masters teprve podruhé v kariéře a jehož nejcennějším skalpem je výhra nad 37. hráčem světa (loni na antukovém Roland Garros zdolal Querreyho).

O zopakování loňského osmifinále si Berdych zahraje s o deset let mladším Jošihitem Nišiokou, kterého předloni porazil snadno 3-0 na sety na pařížské antuce. Jednadvacetiletý Japonec se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser místo zdravotně indisponovaného Gasqueta a svou druhou šanci využívá. I svůj teprve druhý start na turnaji Masters 1000 proměnil v postup do 3. kola, když po Švédovi Ymerovi vyřadil po výhře 6-4 6-3 Chorvata Iva Karloviče.

V případném osmifinále by Berdych vyzval Švýcara Stana Wawrinku, nebo Němce Philippa Kohlschreibera. Ve čtvrtfinále by mohl narazit na Dominica Thiema, Gaëla Monfils, Johna Isnera, či Mischu Zvereva.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.913.405 dolarů
sobotní výsledky (11. 03. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (13-ČR) - Fratangelo (USA) 7-6(4) 6-4
Pospisil (Kan.) - Murray (1-Brit.) 6-4 7-6(5)
Wawrinka (3-Švýc.) - Lorenzi (It.) 6-3 6-4
Fognini (It.) - Tsonga (7-Fr.) 7-6(4) 3-6 6-4
Thiem (8-Rak.) - Chardy (Fr.) 6-2 6-4
Monfils (10-Fr.) - King (Barb.) 3-6 6-0 6-1
Goffin (11-Belg.) - Chačanov (Rus.) 6-4 3-6 6-3
Bautista (16-Šp.) - Mannarino (Fr.) 7-5 6-2
Nišioka (Jap.) - Karlovič (19-Chorv.) 6-4 6-3
Isner (20-USA) - Kukuškin (Kaz.) 7-6(0) 7-6(6)
Carreňo (21-Šp.) - Gojowczyk (Něm.) 7-5 6-2
Ramos (22-Šp.) - Džumhur (Bos.) 6-4 5-7 7-5
Cuevas (27-Urug.) - Kližan (SR) 7-6(3) 7-6(5)
Kohlschreiber (28-Něm.) - Dolgopolov (Ukr.) 6-7(3) 1-1 skreč D.
M. Zverev (29-Něm.) - Sousa (Portug.) 6-4 6-3
Lajovič (Srb.) - F. López (30-Šp.) 6-2 4-6 7-6(2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
turista
Berďa splněná povinnost. Dobrá práce!
Reagovat
George_Renel
Splněná povinnost to bude, pokud dá i Japonce.
Reagovat
fialka
No, s Nišiokom to bude mať ťažké. Mladý šuhaj. :) Ten dobehne všetko a ak Tom nepritvrdí tak amen. Rafa by mohol rozprávať.
Reagovat
George_Renel
Když se k tomu včerejšímu večeru, lépe řečeno noci, vrátím, tam musím říci, že mě opět Tomáš nepřesvědčil. Ve chvílích, kdy měl soupeře tzv na lopatě vždy polevil a dal soupeři šanci. Ještě, že Američan z toho byl tak vyděšený. Takhle to určitě nepůjde, ale doufejme, že to bude obráceně než na posledním turnaji. Vstup špatný a pokračování lepší.
Reagovat
FulnekUltras
Morjaka má už naštěstí z cesty. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám že nikdo nehodnoti Bedřicha... Vlastně se nedivím asi už na větší úspěch nemá!
Reagovat
Torn
Na úspěch má, ale je to trubka. Viděl jsem ten zápas. Ve chvíli, kdy Tomáš hrál aktivně, soupeř neměl šanci, ale jak byl letargickej a ke knoci nervózní. Strašně se vyhazoval.
Reagovat
Kytka
Už to není jako dřív. To Tom uměl doservírovat. Poslední dobou se mu tahle disciplína vůbec nedaří. Ještě, že měl dva brejky a i na podruhé to byl horor. No ale, posledně smáznul lehce Lukáše a pak pohořel s Haasem. Snad to tedy bude obráceně, těžký začátek, ale v dalším zápase postoupí a nenechá soupeře přibližně na stejné úrovni jak Haase otočit zápas.
Reagovat
Torn
Nemyslím si, že by to bylo tím, že by svou hrou na něj neměl, ale šlo dost vidět, že hlava je někde jinde. Dle mého ztratil už tak chatrné sebevědomí, co měl. On se hodně tváří, ale realita bude patrně jiná. Ona sebedůvěra dělá dost. Velká část úspěchu takové Sereny je právě i díky sebevědomí, kdyby ho neměla, myslím si, že toho tolik nikdy nevyhraje.
Reagovat
Kytka
No jo, ale kdo mu tu hlavu spraví. Ivaničevič taky ví, že u něj je to hlavně o hlavě, to říkal už v létě. A víme to asi všichni. Ale co s tím?
Reagovat
VlS
Už nic, to něco se mělo stát před 6, 8 lety.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist