Berdych v Kooyongu poprvé vyhrál, zdolal náhradníka Dodiga

9. 1. 2013, 03:17
Aktuality 4
KOOYONG - Tomáš Berdych zahájil na exhibici v Kooyongu generálku na Australian Open. Původně měl hrát s Japoncem Keiem Nišikorim, ten se ale kvůli zranění kolena odhlásil a byl nahrazen Ivanem Dodigem. Chorvata český tenista zdolal ve třech setech a poprvé postoupil do semifinále. V něm ho čeká Hewitt.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych minulý týden v indické Čennaí vypadl překvapivě už ve čtvrtfinále se Španělem Robertem Bautistou-Agutem a tak se na poslední chvíli přihlásil na tradiční exhibici do Kooyongu, kde tak už třetí rok po sobě absolvuje generálku na Australian Open.

Na předměstí Melbourne, kde se hraje na stejném povrchu jako na úvodním grandslamu sezony, se dosud ještě nedostal přes čtvrtfinále a a prohrál všechny tři zápasy, do kterých nastoupil. Letos se měl ve svém úvodním zápase utkat s talentovaným Keiem Nišikorim, třiadvacetiletý Japonec ale v sobotu kvůli zranění kolena nedohrál semifinále v Brisbane a dnes se podle očekávání z Kooyongu odhlásil. 

Nišikori odpoledne napsal na Facebook, že o Australian Open by přijít neměl. "Koleno je už mnohem lepší, bolest je skoro pryč a měl bych tak být zcela připraven na první grandslam roku," uklidnil třiadvacetiletý Japonec své fanoušky.

Tomáš BerdychSedmadvacetiletý český tenista se tak o postup do semifinále popral s chorvatským náhradníkem Ivanem Dodigem, s nímž jediné vzájemné utkání ve dvou setech vyhrál. Dnes však prohrál první set a znovu to vypadalo, že v Kooyongu smůlu neprotrhne. Zápas ale nakonec otočil, zvítězil 4-6 6-2 6-3 a v Kooyongu poprvé poznal pocit z vítězství.

"Jsem tady potřetí a konečně jsem vyhrál, což mě těší. Jsem rád, že to vyšlo, ale především je příjemné si tady zahrát pár zápasů před Australian Open. Výhra navíc dodá do tréninku pohodu," řekl Berdych, který se v Kooyongu rozehrával na Australian Open v letech 2011 a 2012 a na úvodním grandslamu sezony pak pokaždé došel do čtvrtfinále.

V semifinále se rodák z Valašského Meziříčí střetne už ve čtvrtek zhruba od 3:00 hodin SEČ s domácím šampionem z roku 2011 Lleytonem Hewittem. Bývalý nejlepší tenista světa v dnešním čtvrtfinále zdolal 6-3 1-6 7-6(4) Kanaďana Milose Raonice, byť v rozhdoujícím tie-breaku prohrával již 0-3.

S jednatřicetiletým Hewittem, který se připravuje už na své 17. Australian Open, Berdych oba vzájemné duely vyhrál. 

Už včera se kvůli zranění ruky odhlásil Juan Mónaco, který měl vyzvat druhého nasazeného krajana Juana Martín Del Potra. Ten se tak ve čtrvtfinále utkal s Francouzem Paulem-Henrim Mathieuem, kterého zdolal až v tie-breaku třetího setu.

Del Potrovým semifinálovým soupeřem bude Marcos Baghdatis. Kyperský tenista vedl nad Jankem Tipsarevičem 6-1 a 1-0 ve chvíli, kdy srbský soupeř kvůli zranění zápěstí vzdal. Tipsarevič hrál ještě v neděli finále v indické Čennaí, odkud si nakonec odvezl svůj čtvrtý titul.

- EXHIBICE KOOYONG -
(Austrálie / Melbourne, tv. povrch)
středeční výsledky (09. 01. 2012)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Berdych (1-ČR) - Dodig (Chorv.) 4-6 6-2 6-3
Del Potro (2-Arg.) - Mathieu (Fr.) 6-4 3-6 7-6(3)
Baghdatis (Kypr) - Tipsarevič (3-Srb.) 6-1 1-0 skreč T.
Hewitt (Austr.) - Raonic (4-Kan.) 6-3 1-6 7-6(4)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Taky jsem koukal na DelPa a nepodal nejlepší výkon. Mohl ho v pohodě dát ve dvou setech. Ale on většinou se slabšími soupeři nehraje na 100 %. Asi si šetří síly.
Reagovat
Bob
se dneska pěkně nadřel..
Reagovat
VlS
a připadalo mi, že jen tak trénuje a zkouší a moc se nenadřel. Ale fajn, jeden dva zápasy na rozehrání jsou jen dobře.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist