Berdych v Mexiku potvrdil roli favorita a je ve čtvrtfinále

3. 8. 2017, 08:26
Aktuality 28
ATP LOS CABOS - Tomáš Berdych při své premiéře na turnaji v Mexiku potvrdil roli favorita. Nejvýše nasazený Čech přehrál za necelou hodinu hry australského kvalifikanta Akiru Santillana a postoupil do čtvrtfinále. V něm se utká s oblíbeným soupeřem Adrianem Mannarinem z Francie.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych zahajuje letošní přípravu na US Open netradičně v mexickém Los Cabos, kde je na 2. ročníku podniku ATP 250 nasazenou jedničkou. V prvním kole měl volno, ve druhém potvrdil roli favorita. 

Jednatřicetiletý český tenista při své první návštěvě Mexika odehrál takřka bezproblémový zápas proti kvalifikantovi Akiru Santillanovi. Japonského rodáka reprezentujícího Austrálii přehrál v prvním vzájemném střetnutí za pouhých 56 minut hry 6-3 6-1.

V prvním setu si Berdych pohlídal všechny servisy, když v osmém gamu odvrátil jediný brejkbol. Ve druhé sadě se proti 168. hráči světového žebříčku dostal do vedení 4-0, pak si sice dovolil chvilkové zaváhání a dvacetiletý soupeř mu prolomil podání, víc už ale Berdych outsiderovi nedovolil.

"Byl to rychlý zápas. Ale hlavně jsem rád, jak jsem dnes hrál," pochvaloval si 14. hráč světa Berdych, který vstupoval do již osmého z patnácti letošních turnajů zápasem proti kvalifikantovi. "Fanoušci mě tu hezky přivítali, takže se těším na další zápas a doufám, že jich tu odehraju co nejvíce."



Ve čtvrtfinále se Berdych, který hraje na prvním turnaji od vyřazení ze semifinále Wimbledonu, utká s Adrianem Mannarinem. S devětadvacetiletým Francouzem hrajícím levou rukou vyhrál všechny čtyři vzájemné duely.

Už v úterý se s turnajem rozloučil obhájce titulu Ivo Karlovič, loňský poražený finalista Feliciano López však svůj úvodní zápas zvládl. Čtvrtý nasazený Španěl porazil dvakrát 6-4 Australana Matthewa Ebdena a zastavil minisérii dvou překvapivých porážek z trávy ve Wimbledonu a antuky v Gstaadu.

Naopak jeho krajan Fernando Verdasco přes druhé kolo nepřešel. Zkušený Španěl, který měl problémy už v prvním zápase a přes Escobeda postoupil až díky odvrácení dvou mečbolů, neudržel vedení proti Francouzovi Vincentu Millotovi a podlehl mu 6-1 2-6 4-6.

Millot se ve svém prvním čtvrtfinále střetne s druhým nasazeným Američanem Samem Querreym, jenž potvrdil roli favorita proti krajanovi Evanu Kingovi. Pětadvacetiletého debutanta na turnaji ATP však udolal až po třísetovém boji 6-4 4-6 7-6.

"Evan je obtížný soupeř. Několik let na sobě tvrdě pracuje a já doufám, že ho v budoucnu na okruhu uvidíme častěji," řekl Querrey. "V dalším kole budu muset hrát lépe, ale první zápasy na těchto turnajích jsou někdy zkrátka ošidné," dodal americký tenista.

• ATP 250 LOS CABOS •
Mexiko, tv. povrch, 727.995 dolarů
středeční výsledky (02. 08. 2017)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berdych (1-ČR) - Santillan (Austr.) 6-3 6-1
Querrey (2-USA) - King (USA) 6-4 4-6 7-6(2)
Fritz (USA) - Ramos (3-Šp.) 7-6(5) 6-4
F. López (4-Šp.) - Ebden (Austr.) 6-4 6-4
Millot (Fr.) - Verdasco (6-Šp.) 1-6 6-2 6-4
Mannarino (7-Fr.) - Fratangelo (USA) 6-1 6-1
Kokkinakis (Austr.) - Polansky (Kan.) 4-6 6-3 7-6(4)
Džumhur (Bosna) - Halys (Fr.) 5-3 skreč H.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
odehraje jeden zápas a už je ve ČF.
Reagovat
Kytka
Kdo umí, umí.
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
Stan_Borowitz
si sebevědomě kráčí pro titul. Postaví si hezký pohár do vitrínky a paní Berdychová dostane příspěvek na hadříky, šminky a tak.
Reagovat
a.magerova
https://www.instagram.com/p/BGg0xdfGoqi/?taken-by=esterberdychsatorova
Reagovat
letityfanousek
Vidím to taky tak. Zdá se mi být v pohodě a do konce roku bude určitě v top10
Reagovat
Torn
Tak kromě té jedné Asie nic mocneobhajuje a na US Open může body jen ziskat, takže to není určitě nereálné.
Reagovat
com
zas bych to s tou top 10 nepřeháněl.. Bude rád, když se udrží v top 20.. na tomhle turnaji je nasazenj jako č. 1, tak se předpokládá, že dojde do finále.. Kdyby hrál ve Washingtonu, tam by s tím obsazením hráčů top 10 daleko nedošel
Reagovat
George_Renel
A kam došel s horším nasazením ve Wimbledonu? :-b
Reagovat
com
no ve finále nebyl
Reagovat
Kytka
Ale semifinále bylo také nad jeho nasazení. A za letošní rok už v TOP 10 je, akorát desátý. Obhajuje asi 530 bodů - rozdíl mezi tím, co nahrál letos a co má momentálně. To zase tolik bodů není. A nejen US Open, ale ani na asijských turnajích neobhajuje nic - kromě Šen- čenu
Reagovat
George_Renel
Já o voze, ty o koze.
Ale tak, kopl sis....
Reagovat
Lunej..
Tak pani Rogerova uz ma jiste presminkovano a ani vidle jim na prehazovani penez nestaci.
Reagovat
Lunej..
A propo Stane, co ti pro zmenu udelal Tomas s Ester, ze je tady porad zesmesnujes?
Reagovat
Stan_Borowitz
Co se ti zase nezdá, to člověk nemůže ani napsat pozitivně laděný příspěvek?
Reagovat
Lunej..
Ale no tak, za tu dobu, co sem chodim, si dovolim obcas poznat, kdy pises ironicky a u komentu ohledne Toma tu ironie primo kape. Tak me zajima proc? :)
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen volně navazuju na toto:

"Je jedno, jestli proti stojí Novak, Roger nebo soupeř v prvním kole. Vždycky je důležité, abych věřil sám sobě, své hře a tomu, co dělám..."

"Hrál jsem pořádně dobrý tenis... I když jsem dva sety ztratil, tak jsem měl zápas celou dobu pod kontrolou, což bylo nejdůležitější."

a další podobná prohlášení...
Reagovat
janek_da
Co je špatného považovat za důležité věřit sobě?

Pokud je stav setů 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2 tak mi připadá, že se prohlášení o kontrolovaném zápasu může celkem dovolit. I když je to trochu na hraně. Ale uznávám, bez znalosti zápasu takové prohlášení vypadá celkem velkohubě.
Reagovat
Stan_Borowitz
Neříkám přece, že je na tom něco špatného...
Reagovat
Fandina
Tak to je dobře, že ho chválíš ... úsměv.
Reagovat
Stan_Borowitz
No konečně si toho někdo všiml...
Reagovat
Fandina
:-))))))))
Reagovat
misa
U Federerů se přesunují peníze buldozerem.
Reagovat
Stan_Borowitz
http://i.lidovky.cz/10/043/lngal/ABC3291d2_strycek.jpg
Reagovat
Kozoroh
Napadlo mě to samé :-)
Reagovat
a.magerova
https://pbs.twimg.com/media/DGEqrJHXYAApJDY.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DGEqqZMXsAAMUTj.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DGEqruYXgAEvwEC.jpg

https://pbs.twimg.com/media/DGEqpsgWsAAvPvS.jpg
Reagovat
Franky
Ta Djokerova dlan je akasi deformovana :P
Reagovat
Stan_Borowitz
Některá ta zranění musela v akutní fázi při úderech docela bolet... ale teď už je to většinou dobré, mohou snad odvádět svůj nejlepší výkon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist