Berdych v Montpellieru prohrál s Herbertem a druhé letošní finále si nezahraje

9. 2. 2019, 16:47
Aktuality 20
ATP MONTPELLIER - Tomáš Berdych svůj druhý start na halovém turnaji v Montpellieru v druhý titul nepromění. Letos šampion z roku 2012 skončil v semifinále na raketě domácího deblového vítěze Australian Open Pierra-Huguese Herberta, kterému nedokázal sebrat podání a podlehl mu ve dvou setech. Druhý finalistou je další Francouz Jo-Wilfried Tsonga.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych startoval na halovém turnaji ATP 250 v Montpellier podruhé v kariéře. V roce 2012 triumfoval, letos skončil v semifinále.

Třiatřicetiletý rodák z Valašského Meziříčí měl namále už ve včerejším čtvrtfinále se Srbem Filipem Krajinovičem, kterému v divokém střetnutí unikl ze dvou mečbolů. Dnes proti domácímu Pierru-Huguesi Herbertovi už takové štěstí neměl a nečekaně prohrál 2-6 5-7. 

Berdych do zápasu mizerně vstoupil. Prohrál první čtyři gamy a Herbert si snadno došel pro zisk prvního setu. Český tenista měl zajímavou možnost vynutit si třetí sadu, jenže za stavu 4-3 nevyužil ani jeden ze tří brejkbolů (k jinému se během utkání nedostal) a za stavu 5-4 se dostal jen na shodu.

Berdych se letos vrací po půlroční pauze, během které se v žebříčku propadl do druhé světové padesátky. Před Montpellier odehrál dva lednové turnaje: v Dauhá prohrál až ve finále s Robertem Bautistou a na Australian Open nestačil v osmifinále na Rafaela Nadala. Příští týden se představí v nizozemském Rotterdamu, kde začne proti jednomu z kvalifikantů.

Sedmadvacetiletý Herbert dnes o šest let staršímu Berdychovi oplatil měsíc starou porážku z Dauhá a potřetí v kariéře postoupil do finále turnaje ATP. Ve Winston-Salemu 2015 ani Shenzhenu 2018 neuspěl, nyní bude mít šanci získat první titul před domácím publikem.

Herbert, který před dvěma týdny na Australian Open společně s Nicolasem Mahutem zkompletoval sbírku deblových titulů ze všech grandslamů, se ve světovém žebříčku ve dvouhře poprvé posune do Top 40.

O životní úspěch ve dvouhře bude Herbert bojovat v neděli proti krajanu Jo-Wilfriedu Tsongovi, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 0-2. Třiatřicetiletý Tsonga v druhém semifinále přehrál 6-1 6-3 o čtyři roky mladšího Radu Albota z Moldavska, který ve svém druhém semifinále marně usiloval o premiérové finále.

V Montpellier se koná turnaj ATP 250 podeváté za posledních deset let a popáté jsou ve finále dva Francouzi. Ještě nikdy se nestalo, že by ve finále nebyl alespoň jeden domácí hráč.

• ATP 250 MONTPELLIER •
Francie, tv. povrch / hala, 586.140 dolarů
sobotní výsledky (09. 02. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Herbert (8-Fr.) - Berdych (ČR) 6-2 7-5
Tsonga (Fr.) - Albot (Mold.) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
peggy
Kazda stotisicovka dobra pene Berdych,vsem Vam pu 30 sily ubivaji.
Reagovat
Marduch
Po třicítce halt druhý zápas ve dvou dnech trošku issue.. jsou i větší kanóni než Berďa, který se s tím perou..
Reagovat
Marduch
,,druhý zápas ve dvou dnech po těžším mači.
Reagovat
kada.tom
Pierre pěkně, zítra finále dvou Francouzů sympaťáků! :-)
Reagovat
Nola
Tsongic, wau, hral ako z partesu, snad to zajtra zopakuje, nostalgicky spominam na Toronto, kde porazil v rade Novaka, Grigora, Muru a Fedexa,to bola jazda
Reagovat
Mayo
Jo Willy GOAT
Reagovat
Fandina
Berďa hrál podobně, jako včera proti Krajinovicovi, ale ten byl útočnější než Herbert dneska a i víc chyboval. Herbert moc ne a celkově hrát dobře ve výměnách a i na síti. Pořád jsem doufala, že půjdou do třetího setu, ale Berďa to nestihl, ze začátku mu nešlo první podání druhý už nestihl otočit. BYlo tam i pár zbytečných chyb. Držím palce do Rotterdamu, Berďo pojĎ!!!
Reagovat
SwissMaestro
Nevadí. Hlavně to nepřehnat s programem. Snad ví co dělá s Rotterdamem. Další SF by bylo super :)
Reagovat
Kozoroh
https://en.wikipedia.org/wiki/2019_ABN_AMRO_World_Tennis_Tournament_-_Singles#Draw

Zajímavé zápasy 1. kola: Nišikori-Herbert, Kližan-Fucsovics, Chung-Basilashvili, Raonic-Kohlschreiber, Wawrinka-Paire, Goffin-Monfils, Medveděv-Chardy, Verdasco-Ebden.

Berdych bude hrát v 1. kole s kvalifikantem.
Reagovat
George_Renel
Tak jak jsem včera předpokládal. Dobře, ba výborně servírující běhavec je přesně to co Tomášovi nevyhovuje. 1. set jako by ještě střásal únavu ze včerejška, v druhém se šance ukázaly, ale soupeř nedal šance na proměnění.
Tak hlavně v klidu do Roterdamu, když se podaří pár kol i tam, bude to bezva.
Reagovat
Kytka
No hlavně, že nemá nic se zády. jak se včera divně pořád protahoval ve třetím setu. A dneska zase puchýř, to nevím, jak ho to limitovalo, ta bolavá tlapka. No nadal to není, aby hrál s puchýřem na dlani jako prase.
Reagovat
com
tak dneska konecne gratulka :)
Reagovat
Fandina
fakt jsi trapný, ne proto, že gratuluješ někomu k vítězství, ale proto, že gratuluješ někomu k prohře
Reagovat
hippos
a ty furt nekoho nevychovavej, babi
Reagovat
Fandina
Já můžu, mám na to věk. :P
Reagovat
FulnekUltras
aspoň ta Simonka mi dnes udělala radost ;-)
Reagovat
Kytka
Ty si přeješ, aby naše holky prohrály ve Fed Cupu. No to je zvrácené.
Reagovat
FulnekUltras
výchovná baráž jim jednou neuškodí ;-)
Reagovat
Fandina
Do baráže se dostanou, až ne to nebudou mít. Ale mají na to FEDy vyhrávat, ne prohrávat.
Reagovat
Fandina
A jinak souhlasím, že nejsi normální. Každý chce vyhrát ne jít do baráže. Magor.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist