Berdych v Paříži dohrál, nestačil na Tsongu

31. 5. 2015, 19:03
Aktuality 142
Tomáš Berdych skončil na French Open v osmifinále. Český tenista dnes v deštivé Paříži prohrál s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou po setech 3-6 2-6 7-6 a 3-6 a po turnaji přijde o čtvrté místo ve světovém žebříčku, na které se poprvé v kariéře dostal týden před Roland Garros.
Tomáš Berdych (© FFT)

"Bylo to o mém výkonu. Prohra mě strašně mrzí a hlavně z toho důvodu, že výkon byl hodně daleko od toho, co jsem schopen hrát na antuce. Co jsem schopen předvést. Ale takový den se stane," řekl Tomáš Berdych po svém vyřazení. "Není to čas, kdy bych chtěl z turnaje odjíždět, ale s tím už se nedá nic dělat," dodal.

Český tenista v utkání s Jo-Wilfriedem Tsongou dlouho nepůsobil přesvědčivě při servisu ani ve výměnách. Naopak Francouz hrál k radosti domácího publika aktivně a agresivně. První set rozhodla jedna ztráta podání Berdycha ve třetí hře; Tsongu pak nepřibrzdila ani krátká dešťová pauza, při níž hráči ani neodešli do šaten a diváci se bavili mexickou vlnou s deštníky v ruce.

Zatímco v úvodním setu udělal Berdych sedm chyb, jen v první hře další sady si připsal čtyři, a proto si podruhé prohrál servis. O podání pak přišel ještě jednou. Tsonga za pomoci bouřlivého publika už nezaváhal a druhou sadu získal relativně snadno.

Ve větru se ve třetí sadě Berdych zlepšil. Lépe podával a výměny se snažil rozehrát první. Za stavu 4-4 udělal tři chyby v řadě a nabídl soupeři možnost podávat na vítězství, ale Tsonga situaci neunesl. Přemotivovaný Francouz špatně podával, Berdych to využil ke svému prvnímu brejku v utkání a srovnal na 5-5.

Jo-Wilfried Tsonga (© FFT)Tie-break začal Berdych chybou z forhendu, a když Tsonga poté trefil dvě esa, znovu se zdálo, že se blíží konec. Devětadvacetiletý Berdych se nevzdal a i díky vítěznému bekhendu otočil na 6-4 a při druhém setbolu mu pomohla Tsongova chyba.

Když pak šel Berdych ve čtvrtém setu do brejku, zdálo se, že by mohl utkání otočit a bilanci s Tsongou si vylepšit na 8-2. Po svém podání vedl 3-1 a měl navíc další brejkbol, ale ani v té době podle sebe nehrál dobře. "To bylo pořád stejný. Akorát to bylo o tom snažit se s ním co nejdéle držet za jakoukoli cenu a snažit se to tam přehazovat a dělat body," řekl. Tsonga šňůrou pěti her získal set i zápas, který nakonec trval bez dvou minut tři hodiny.

"Prostě výkon nebyl na hranici, která měla dostačovat, abych byl schopen takového soupeře porazit. To je celý. Není moc potřeba se zbytečně hrabat v detailech. Důležitý je výsledek a ten byl špatný," řekl Berdych po utkání, ve kterém udělal 35 nevynucených chyb.

Berdych letos prohrál poprvé před branami turnajového čtvrtfinále, a také poprvé s hráčem mimo světovou desítku, přičemž předtím porazil 33 takových soupeřů po sobě. V Paříži skončil o kolo dříve než loni a v žebříčku ho na čtvrtém místě vystřídá Kei Nišikori, Tsongův příští soupeř. Ten ani dnes v Paříži neztratil set, Rusa Tejmuraze Gabašviliho porazil 6-3 6-4 a 6-2 a stal se teprve druhým japonským tenistou od roku 1933, kterému se v Paříži podařilo dostat mezi nejlepší osmičku hráčů.

Federer s Monfilsem dohrají svůj zápas zítra
Spolu s Tsongou a Nišikorim stihl dnes v Paříži postoupit ještě Stan Wawrinka. Švýcarský tenista nečekaně lehce přešel přes domácího Gillese Simona, který favoritovi nevzdoroval ani dvě hodiny. Wawrinka zvítězil přesvědčivě 6-1 6-4 a 6-2 a teprve podruhé v kariéře se na Roland Garros probojoval do čtvrtfinále.

V něm mohou diváci v Paříži vidět atraktivní souboj dvou švýcarských hvězd - příštím Wawrinkovým soupeřem totiž bude vítěz duelu mezi druhým nasazeným Rogerem Federerem a Gaëlem Monfilsem. Jejich souboj byl dnes za stavu 1:1 na sety přerušen kvůli tmě. Švýcar vyhrál první sadu 6-3, domácí tenista však získal druhou poměrem 6-4 a srovnal.

Výsledky - French Open - muži:
Dvouhra - osmifinále:
Tsonga (14-Fr.) - Berdych (4-ČR) 6:3, 6:2, 6:7 (5:7), 6:3
Federer (2-Švýc.) - Monfils (13-Fr.) 6:3, 4:6 (bude se dohrávat zítra)
Nišikori (5-Jap.) - Gabašvili (Rus.) 6:3, 6:4, 6:2
Wawrinka (8-Švýc.) - Simon (12-Fr.) 6:1, 6:4, 6:2
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

142
Přidat komentář
Padme
Takový průběh jsem teda nečekala, ale mám radost, že to bylo nakonec jednoznačné ;) i když někdo to tu tipoval... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš se na nic nevymlouval, jak někteří avizovali, a příčinu prohry viděl ve svém výkonu. Žádné svalování viny na někoho jiného, na podmínky...
Reagovat
smazaný uživatel
už se to pořešilo koukám i dole, to je dobře :) Už se těším, až příště zase někdo přijde s tím, že se bude "zas" vymlouvat.
Reagovat
Frick
a) Berdych vyhraje GS
b) jeho expřítulka ve finále GS
Reagovat
smazaný uživatel
Hm,... minulý rok bych rozhodně řekla b), letos je to tak fifty fifty.
Reagovat
Frick
Paradoxně si troufám říct, že Lucka byla blíže i samotnému zisku grandslamu. Zatímco Berďa na Nadala v tom roce 2010 vůbec neměl, tak Lucka možná na Petru měla. Když dovedla tiebreak do druhý výměny stran, tak už je to prostě zkrátka velmi těsný. A s vyhranym prvnim setem v zádech to mohlo být o něčem jinym. Třeba (v hypotetickym) třetim setu. Genie by pak ve finále dala, to mi nikdo nevymluví.
Reagovat
George_Renel
Na rozdíl od Lucky, Tomáš již byl ve finále......
Reagovat
Michaelus
Finále GS umí dolehnout na kohokoliv, ten zápas Šaf-Bou ve finále mohl vypadat úplně jinak.
Reagovat
Frick
No a tak tedy - je pravděpodobnější, že nastane aspoň a) nebo b) či spíše nenastane ani jedno (do 20.9.2019).

Žel, spíše nenastane ani jedno. Na 60%....
Reagovat
smazaný uživatel
a kdyby, tak co
Reagovat
smazaný uživatel
Taky si bohužel myslím, že nenastane ani jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál údržbu, která nevyšla!
Reagovat
FulnekUltras
až to ve 4. setu neudržel...
Reagovat
Frick
http://www.cas.sk/clanok/253012/federerove-dvojicky-charlene-a-myle-citaju-knihu-v-slovencine.html

Tak koukám, že láska Rogerových holek ke Šmoulum trvá už nějakej ten rok. :-D

Ale fakt to nějak člověka potěší toto. :-D
Reagovat
Kytka
Tak vidíte, na nic se nevymlouvá, přiznal, že hrál blbě. Na všem špatném něco dobré. Aspoň bude mít čas vyléčit bolístky a připravit se na trávu. Tam má šance přece jen trochu lepší. A jsem ráda, že ho nestřel Mats Willander - jenom říkal, dnes to nebyl ten Tomáš, na kterého jsme už zvyklí, nepohyboval se tak rychle jako jindy. A na den blbec má nárok každý. I ti nejlepší ho občas mají. A když se to nestane pravidlem, není co vyčítat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš se obvykle nevymlouvá. Když zahraje blbě, řekne, že zahrál blbě. To jen jeho věční kritici dokážou najít větu, která vytržena z kontextu jako výmluva vypadat může.
Reagovat
Kytka
To je přesně to co si myslím. Antuku kritizoval po vyhraném zápase a nejen on, ale i třeba Djokovič nebo Roger, i další. Někdo tu psal, že je to pro ty francouzský motorový myši. A Simonovi to stejně nebylo nic platné.
Reagovat
rib
jj, Wilander říkal, že Tomáš měl tejpy na zádech, a taky že to dnes nebyl vůbec on... Zajímavý postřeh, že Tomáš neprojevoval ani frustraci a naštvání, když mu to nešlo. Z toho Mats usoudil, že fakt nebyl ve své kůži a že na kurtě vlastně jakoby skoro nebyl. To je mi líto, moc jsem Tomovi přála, aby se dostal v turnaji dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevite nekdo datum prohry Rafaela s Robinem? Jde mi o to jestli pred behem ci po narozeninach...Dekuji :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Před, dnes má 6. výročí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Takze to bylo 31.5.? "Toz to uz su klidny":-D
Reagovat
Vojtiik
http://www.bbc.com/sport/0/tennis/32944718

:)))
Reagovat
smazaný uživatel
legenda
Reagovat
Faddova
Já si myslím, že Tomův špatný výkon - jak naznačovali i britští komentátoři + Mats - byl ovlivněn problémem se zády (podle mě to Tomáš nechtěl zveřejňovat). Dneska to prostě nebyl on, byl pomalý, kazil, co normálně dává levou zadní, jako by byl smířený s osudem, ani se moc nerozčiloval, prostě to šel zkusit, ale Jo mu až na pár výpadků toho moc zadarmo nedal. Takhle špatný výkon Tomáš normálně nepodává a nevěřím, že za tím nebylo nic jiného, než blbý den. Uvidíme, jestli prosáknou na veřejnost nějaké další informace.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to mozny, otejpovany je mel dost
Reagovat
Kytka
Tom takové věci nezveřejňuje. Není to žádný naříkač. Vloni v létě hrál blbě a mohly za to problémy s kyčlemi v důsledku špatných vložek do bot. Však proto taky předchozí fyzioterapeut letěl.
Reagovat
Marduch
Ale vždyť už před minulým zápasem tohle dementoval, ten tejp tam měl preventivně kvuli specifickýmu pohybu na tý oranici.
Reagovat
Davor1
Tsonga dnes prekvapil, zrejme najlepší výkon od návratu po zranení. Keď sa mu takto darí zakončovať výmeny a padajú mu tie risk shoty, tak je strašne nebezpečný aj pre B4, je len škoda, že už má tých zápasov menej. Dnes mi veľmi pripomenul jeho výkon 2 roky dozadu proti Rogerovi v QF, kde ho takisto vystrieľal a paralyzoval ho až Ferrer v semi. S Keiom ale podľa mňa konečná, ten to na neho vie, je oddýchnutý a v špičkovej forme. Na Tsongovi už dnes bolo vidieť, že kondične rýchlo stráca a v treťom a štvrtom sete prehrával väčšinu dlhých výmen od BL. Nishi dokáže podržať výmenu, ale zároveň je aktívnejší ako Berdych. Verím mu.

Berďa taký bezkrvný výkon, ale nezdal sa mi už proti Pairemu, jeho forma išla od MC výrazne dole a zápas s Djokovičom bol jeho jasný antukový top tejto sezóny. Napriek prehre ale môže byť v kľude, na piatom mieste sa zrejme udrží až do konca sezóny. Na najlepších ale pozerá s výrazným odstupom, ktorý sa zdá sa prehĺbuje. Aj tak je neskutočné, že prehral prvý zápas v pozícii favorita až v polovici sezóny, týmto sa nemôže pochváliť nikto iný. Na druhej strane je mu to houby platné, keď nedokáže vyhrávať s lepšími...

Videl som aj trochu zo Stanovho zápasu, hral fantasticky, som zvedavý, či mu to vydrží aj v ďalšom kole. Ak áno, je hlavný favorit na finále z dolnej polovice pavúka...
Reagovat
smazaný uživatel
OK. Wawrinku do finále beru. Dvakrát po sobě Rafu neporazí. A kdyby jo, tak on by mi jako vítěz RG tolik nevadil.
Reagovat
smazaný uživatel
No hlavně aby Rafa ve finále vůbec byl :)
Reagovat
smazaný uživatel
vo to strah nemam :))

Nebo teda trochu strach mám - ale věřím Rafovi. Jestli letos dá desítku, měli by ho z kinga povýšit na god of clay. Titul king ať si pak klidně Djokovič nechá.
Reagovat
smazaný uživatel
Musel by se mega zmobilizovat. Protože pokud bude hrát stejně jako do teď, tak může klidně vyletět zítra s Grothem.

Djokovic je herně teďka jinde, než Rafa. Otázka je, co udělá psychika. Novak se psychicky nedostane do pohody a Rafa se nahecuje a je schopný vyhrát.

Hlavně to vůbec nejde analyzovat. Může se stát úplně cokoliv.

Může vyhrát kdokoliv. Novak vyřadí Rafu, Andy Noleho a finále vyhraje Federer. Už se to jednou stalo v r. 2009, favority Rogerovi vyřadili a vyhrál ve finále. A stejně tak za ním vběhl fanoušek na kurt jako letos :).
Reagovat
smazaný uživatel
To se klidně stát může. Taky už mě napadlo, kdyby Rafa vyřadil Novaka a ve finále prohrál s Rogerem, kdo by byl víc naštvaný - jestli on nebo Djokovič. Nebo spíš který tábor fanoušků :D

Teoreticky pro Rogera by to bylo jako trefit jackpot - Novaka by zlomila prohra v ČF, kde byl jasným favoritem, Rafu by zlomila finálová prohra s Rogerem na kurtu, kde ho v minulosti v "pohodě" porážel. Oba by byli psychicky vyřízení, takže W. by bral Roger nebo Andy a USO zase Roger... radši si to nebudu dál ani představovat :D

Ale kdyby bylo finále Djokovič - Federer, tak Rogerovi přát budu.
Reagovat
tito
Nedokážu si představit, že by k finále R+R došlo. Myslím si, že ani jeden se tam nedostane. Každopádně kdyby ano, aspoň pro mne by to byl tenisový svátek s velkým S. A jsem zvědavý, jestli k tomu ještě vůbec někdy dojde...
Reagovat
Roger_Federer
Mozna na nejake 250 satce..:(
Reagovat
Krisboy
Kdepak Djokovič, jestli Rafa dá desítku a povýší na God Of Clay, tenhle titul se vrátí Musterovi :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Borg by Mustera rozsekal na mraky a v případě jeho hypotetického souboje s Rafou s tehdejším náčiním bych raky rozhodně vsadil na Borga.
Reagovat
slacker
We are Borg, Resistence is futile
Reagovat
Kytka
Ani Rafa, ani Wawrinka. Nechtěla bych aby vyhrál ten či onen. Brala bych, kdyby to byl Djokovič nebo aspoň Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
předpokládám spíš finále Djokovic-Nišikori
Reagovat
smazaný uživatel
Uvidíme. Dole je pořád favorit Federer, ale kdo ví, není už na antuce to, co býval. Nišikorimu bych proti němu asi věřil víc než Wawrinkovi, ten by zase mohl prohrát v hlavě. A v horní půlce se asi rozhodne ve středu mezi Rafou a Novakem, ale neodepisoval bych ani Andyho. Osobně bych nejradši finále Nadal - Monfils.
Reagovat
smazaný uživatel
Případně ještě místo Monfilse Tsonga, ale nečekám tam ani jednoho :)
Reagovat
Davor1
Rafa a finále? Pri všetkej úcte k nemu, tento rok to podľa mňa naozaj nehrozí...
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Djokovič neudělal od minulých sezón nějaký výrazný mentální pokrok, tak hrozí. I když uznávám, že současného Rafu může pak v dalším kole porazit Murray, který narozdíl od Djokoviče zdaleka nebude pod takovým tlakem.
Reagovat
Denis92
Je to len o jednom zapase s Djokovicom a ten moze dopadnut tak alebo onak. Ja ten zapas vidim 50:50. Novak je natom lepsie herne, ale Rafa psychicky.
Reagovat
Davor1
Rafa lepšie psychicky? Tak to je snáď vtip. Djoko vyhráva rozhodujúce sety ako na bežiacom páse, tohto roku už prehral X setov s kdekým, ale v treťom (alebo piatom) vždy zapne na najvyššie obrátky a uhrá to, aj hlavou. Nadal je naopak psychicky na tom najhoršie za posledné roky, vidno to z jeho hry, už nie je tak silný na big pointoch, robí ľahké UE pri snahe o zagresívnenie výmeny, hrá krátke údery, lebo si neverí, prehráva TB...

Ja to vidím 75/25 pre Novaka. Nadala už mal na lopate aj na RG, 2 roky dozadu to nezvládol, to bol ale Nadal herne niekde úplne ale úplne inde, teraz je situácia oveľa iná. Ak porazí najslabší Nadal za posledných 10 rokov Djokoviča v top forme s top motiváciou, tak to budem považovať za veľké prekvapenie...
Reagovat
Denis92
Psychicky na RG je na tom lepsie ako kdekolvek inde na svete..veri si tam viac ako doma v spalni. Naopak na Novakovi bude velka tarcha toho, ze "musi" vyhrat a Nadala na RG este nikdy neporazil. To mu bude zvazovat ruky a moze sa to podpisat na jeho vykone.
Reagovat
Cico93
Tak v pozícii favorita bol aj v Dohe. Ale 1 prehra s hráčom mimo 10, a aj to s bývalou päťkou. Takže výborná fazona.
Reagovat
baggik
S Monfísem nikdy neni nuda. 9. gem odehrál jako Vůlfils a když se zdálo, žeje brejk pryč tak zas zahrál jako Kingfils :-D
Reagovat
Jan
Pan vyhraji grandslam ho opět nevyhrál. Tak další pokus na trávě Tome.
Reagovat
Tornes
A jaký má mít cíl? Dojít do osmifinále? Nebo co? Je to snad do háje momentálně 4. hráč světa, jaký by měl mít jiný cíl než vyhrát GS?
Reagovat
Jan
Jistě. Jiný cíl mít nemůže. Ale působí to úsměvně, když to několikrát prohlašoval a pak ztroskotal mnohem dřív před finále. Stejně jako dnes. Klidně ať vyhraje, ale nemusí o tom veřejně mluvit a pak to dopadne posměšně vzhledem k jeho vyjádřením. Další věc je, že hráči současné top3 + Nadal jsou pro něj nepřekonatelná bariéra. Zatím. I když každého z nich aspoň 1x porazil, ale všechny 3 po sobě v jednom turnaji, aby dosáhl svého cíle, jeho dosavadní výkony tomu nenasvědčují. Když se zlepší a dokáže to, tak mu ten GS přeji.
Reagovat
Frick
Škoda toho Wimbledonu před 5 lety, že když tenkrát dal Fedexe i Djokera, že tam ještě musel stát Nadal..
Reagovat
smazaný uživatel
Můžeš mi prosím hodit nějaký odkaz na rozhovor, ve kterém prohlašoval, že určitě vyhraje RG. Děkuju!
Reagovat
Jan
Teď jsem si nevšiml, že to říkal, už si asi dává pozor, když při několika minulých GS říkal, že je chce vyhrát a pak skončil podobně. Mně to vždycky nazvedne, když někdo tvrdí že chce vyhrát GS a pak je jeho výkon směšný ve srovnání s top hráči, které má porazit a často skončí mnohem dřív.
Reagovat
Fandina
Nedovedu si představit, že kdokoli nechce vyhrát GS. Kterýkoli hráč na okruhu ho chce vyhrát. A čím výše jsou postavení na žebříčku, tak je tam větší pravděpodobnost, že to mohou dokázat. Nerozumím těmhle řečem, že někdo říká, že chce vyhrát GS.
Reagovat
Fandina
Oprava nerozumím těmhle řečem, se se někdo diví, když hráči řeknou, že chtějí vyhrát GS.
Reagovat
Jan
Působí směšně, když řekne, že chce vyhrát GS a pak prohraje s Murayem, Djokovičem, Nadalem takovým způsobem, že je vidět, že na to ve srovnání s nimi vůbec nemá. Jde tu o ten nepoměr mezi tím co říká a jak hraje. Jinak není nic divného, že to chce každý vyhrát, jde jen o tu realitu, jestli je toho schopen. Tzn. nebude to vyhlašovat na tiskovce, že by chtěl vyhrát a pak dopadne neslavně.
Reagovat
Fandina
Každý chce vyhrát a všechny, co jmenuješ už někdy porazil. Nechápu, co se ti nezdá na tom, že řekne, že by chtěl vyhrát. Kdyby nechtěl, nebyl by normální.
Reagovat
Jan
Tak jo :)
Reagovat
Jan
A často skončí ještě před hráči top 3 jako teď, i když ho teď třeba limitovala ta záda, to je pak omluva.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak moment, veškeré tvé příspěvky působily, jakoby to říkal pořád. Vysmíval ses v tomto směru jeho výkonu právě na RG 2015. Když se zeptám, kde se to dá dohledat, tak si na to najednou dává pozor? Hm, zajímavé.
A že chce vyhrát GS a že vyhraje GS jsou dvě dost odlišná tvrzení. Z toho, co tu píšeš, mám dojem, jakoby nedělal nic jiného, než rozhlašoval, že zrovna tenhle GS rozhodně ovládne. To jsem od něj nikdy neslyšela. Ani teď, ani předtím. Že GS vyhrát chce, to je celkem přirozené a vzhledem k jeho tenisovým schopnostem na tom neshledávám nic vtipného.
Možná bysis nejdřív měl rozmyslel, čemu se chceš vysmívat, abys pak směšně nepůsobil sám.
Reagovat
Jan
Teď už to neříká, ale předtím to říkal dost často. Takže veškeré jeho další akce si automaticky spojuji s jeho výroky. Nakonec kvůli tomu letos i obětoval DC.
Reagovat
smazaný uživatel
Říká a říkal, že GS vyhrát chce, podřizuje tomu sezónu, změnil i trenéra, to je všechno pravda, ale uniká mi, co ti na tom přijde tak směšného. Směšný by byl, kdyby se pohyboval někde kolem 50. místa žebříčku ATP, hráče z první desítky porazil 2x v životě a to i díky obrovskému štěstí a na vyrovnanou hru s Djokovičem a spol. mohl rovnou zapomenout. Jenže on sám je stabilním hráčem první desítky a s Djokovičem a spol. vyrovnané mače hraje. Rozhodně patří k současným nejlepším tenistům a ač získání GS trofeje je z jeho pozice velmi těžké, což mimochodem ve svých úvahách o titulu často sám zdůrazňuje (možná bys měl číst pozorněji), rozhodně to není nemožné. Jako tenhle cíl rozhodně není hoden výsměchu, to opravdu nechápu, že si někdo může myslet, že je.
Reagovat
smazaný uživatel
A popravdě by směšný byl i v případě, že by GS vyhrát nechtěl...
Reagovat
George_Renel
Že chce vyhrát GS řekne každý junior co vyhrál Pardubickou juniorku.... Kdy by nechtěl, nemusí na kurt ani chodit. Najdi si jiný klacek. Včerejší pozápasový rozhovor Tomáše byl velmi dobrý.
Reagovat
janek_da
propána jána

Novinář: Chcete vyhrát GS?

verze 1
Berdych: Ano
Jan: To je blbec. Proč prohlašuje, že chce vyhrát GS? Dostane na prdel.

verze 2
Berdych: Ne
Jan: To je blbec. Každý tenista má přece cíl vyhrát GS.

verze 3
Berdych: Ano, ale je to zatraceně těžké
Jan: To je blbec. Vrcholný alibismus, kdo jiný by to měl vyhrát než stabilní člen top10.
Reagovat
Tornes
Přesně tak...
Reagovat
ta-dah
...vyjadril jsi to velice trefne...pomoci neni:-(
Reagovat
Jan
Vkládáš mi do úst něco, co jsem neřekl. Když prohlásí, že by chtěl vyhrát GS, působí úsměvně, když pak skončí daleko od finále. I když měl pomalou antuku, pomalé míče, předtím pršelo, měl asi bolavá záda. To je omluva. Jestli to bylo loni na RG, jak Tom řekl, že čtvrtfinále pro něho turnaj teprve začíná a hned ho pak prohrál s Gulbisem. Podobná situace.
Reagovat
janek_da
Při dalších variantách by se zase vynořil jiný "Jan", takhle jsem to myslel.

Prostě ať Berďa řekne cokoliv, pořád se na něj bude nadávat.
Reagovat
smazaný uživatel
ano ano
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle mě fakt dostává. Jaký "pan vyhraji granslam"? Tomáše jsem o tomto tématu vždycky slyšela mluvit velmi opatrně, že by si to velmi přál, že pro to udělá maximum, že věří, že to může dokázat, ale že zároveň moc dobře ví, jak moc je to těžké. Přesto z něj spousta lidí dělá někoho, kdo neříká nic jiného, než že to vyhraje. Blbost!
Reagovat
smazaný uživatel
je to tak :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na Roland Garros má Tomáš snad nejmenší šanci ze všech grandslamů a myslím že opravdu málokdo čekal, že by mohl vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Navrátilová to čekala.
Reagovat
smazaný uživatel
proto říkám opravdu málokdo
Reagovat
babolat.cz
Ester také...
Reagovat
babolat.cz
Ester také...
Reagovat
smazaný uživatel
on má dvě Ester?
Reagovat
janek_da
i 3. Ester to čekala
Reagovat
turista
Nečekala. Řekla pouze, že Tomáš určitě nějaký GS vyhraje. O RG nebyla řeč. Na tomto bahýnku je hráč s parametry 196cm/91kg v nevýhodě proti menším hráčům. Berdych má daleko větší šanci vyhrát kterýkoliv z jiných GS (WB,US,AO). RG prostě nedá.
Reagovat
MaDI
Tome,Tome.Kde je tvoje agresivita? Vypadas jaksi otravene,znechucene. Jako bys byl s prohrou uz predem smiren.Posledni dobou mi to prijde,ze jen cekas,co vymysli souper a jak mu to pujde. Takova skoda. No nic,hod to za hlavu a zacni zase hrat to svoje.
Reagovat
pockerface
Tak Roger se zasekl. Dva jasné míče a pošle je do autu. Mohlo si vzít zpátky brejk, takhle zbytečně dostává Gaela do hry. Bylo by snad lepší, kdyby začalo pršet.
Reagovat
Denis92
Daju sa niekde kupit tie kraťasy čo mal Tomáš?
Reagovat
smazaný uživatel
Nevím, jaké měl dneska, ale dají. V H&M? jsem našel tydle: http://www2.hm.com/cs_cz/productpage.0270044001.html ... Poprouzdej trochu netem
Reagovat
Denis92
Cely turnaj nosil tie co su hore na foto..take modre. Praveze ich nikde neviem najst, preot sa pytam.
Reagovat
smazaný uživatel
tak on je treba doda casem, ty kolekce dodavaji do obchodu v ruzne terminy. uvidis.
Reagovat
Denis92
Okej, dik. Pockam. Hovoris teda, ze sa daju zohnat aj normalne v HM predajniach?
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem jednou sháněla triko z jeho kolekce a nesehnala jsem...
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíě, já se scháněl a mám 2 :) Květované, které měl minulý rok na FO, a potom bílo/modré, jak měl na trávě před Wimbledonem :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem chtěla tátovi k Vánocům koupit triko, který měl Tomáš na DC, už je to pár let zpátky. Nikde ho neměli.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle: http://resources1.news.com.au/images/2013/09/15/1226719/333897-tomas-berdych-davis-cup.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
todle ani neseznes. todle ani nedal do prodeje. :)
Reagovat
svetova.dvojka
pane Bože Berdych je parodie na 4.hráče světa..., jsem rád, že Berdych dnes vypadl ,zrovna jsem se probudil po odpoledním spánku, kouknu na net a hned jsem se rozzářil, ten arogantní hajzlík prohrál, 4.kolo hahaha... a před turnajem říkal, jak se cítí dobře a že by mě klidně mohl vyhrát. Tenisový Bůh to všechno vidí a dnes to Berdychovi pěkně spočítal.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč si myslíš, že je arogantní hajzlík?
Reagovat
smazaný uživatel
Sím tě, že na něj vůbec reaguješ. Sám je arogantní b*b.
Reagovat
smazaný uživatel
Arogant co vidi boha ,soudit',ses tu ty. A tvoje jmeno budiz ti trestem, kaspare
Reagovat
FandimRF
souhlas je to arogantní ubožák, ale to bohužel většina českých sportovců má plnou hubu keců, jsou bez pokory a přitom jejich výkon pak stojí za houby. U Berdycha je to obzvlášť trapné, když zatím nevyhrál nic kloudnýho, ale když je No. 4 asi si ten nekňuba myslí, že je na úrovni ostatních, té skutečné elity v Top 10, ale to ani omylem...Jeho prohra mi udělala velkou radost, snad bude jeho výkonnost i nadále klesat.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle čeho soudíš, že je namyšlený, má plnou hubu keců? To z něho udělali jen novináři, simtě.
Reagovat
Jan
Jeho výkonnost bude taková, jakou natrénuje. Plus věk samozřejmě.
Reagovat
FulnekUltras
plus hlava
Reagovat
smazaný uživatel
hlavu ma v pohode, urcite ne niejak horsi, nez kdoli jiny tam..
Reagovat
Jan
Hlavu ztrácí se silnými hráči a pak je poloviční. To je pravda.
Reagovat
baggik
Já bych teda řekl, že máme spoustu vynikajících sportovců šampionů a arogantní mi nepřijdou Sáblíková, Špotáková, Bauer, Kulhavý, Štybar, Kvitová, Hejnová, biatlonová štafeta a další
Reagovat
blixa
Sportovci jsou v pohodě ale idi.otů za klávesnicí na netu máme nadbytek ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Kde to mám podepsat? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Moje řeč.
Reagovat
George_Renel
+10
Reagovat
smazaný uživatel
S tím generalizováním nesouhlasím, většina českých vrcholových sportovců je v pohodě (nepočítám kopačky, ti mají v hlavě vypatláno skoro všichni :D). Ale fakt je, že většího pičuse, než je Berdych, bych mezi sportovci (nejen českými) taky asi hledal těžko. Ale zase jsem optimista, určitě v nějakém sportu nějaký existuje, ale nemůžu sledovat všechno :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nebo podle čeho tak soudíš? Zkus nahodit nějaké příklady. A nevytahuj nepodanou ruku.....
Reagovat
smazaný uživatel
Neznám ho osobně, soudím jen podle jeho chování na kurtu a z vyprávění lidí, kteří měli např. tu "čest" říct si mu o autogram.
Reagovat
smazaný uživatel
co ja vim, k fanouskum se chova vzdy hezky ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Kámoši si za ním šli pro podpis po tréninku v Miami. A slušná reakce to prý od něj nebyla :D Ale jo, každý má svůj názor, víc bych to nerozebíral ;)
Reagovat
smazaný uživatel
mozna, ze tvoji kamosi ho nezastihli v idealnim rozpolozeni. Navic po treninku/zapase neni zadny hrac povinny dat podpis, je to jen jejich dobra vule. ja s nim mam uplne jine zkusenosti. ale nemel bys soudit cloveka, jen proto, ze e treba nezachoval, tak jak by mel, ci odesel ;)
Reagovat
lars
FandimRF je provokater, lhar , ubozak, co zavidi......
Reagovat
Jan
Ty jsi parodie na světovou dvojku.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavní je aby postoupila Petra. Klidně ať Lucka prohraje, hlavní je Petra. Výhra Lucky by byla jen taková třešnička na dortu a dort se bez třešničky obejde
Reagovat
misa
Co čekat od Kvitovky.
Reagovat
smazaný uživatel
já jen říkám že mě nijak nemrzí že Berdych prohrála. KRÁLOVNA PETRA je pro mě nejdůležitější samozřejmě budu moc ráda když Lucka postoupí ale je to jen třešně , Petra je dort
Reagovat
misa
Třešně se bez dortu taky obejde :)
Reagovat
FandimRF
Královna Petra? :-D Ty máš fakt dost...
Reagovat
slacker
a ty mas zjevne malo
Reagovat
FandimRF
Mám tak akorát, zdravý střízlivý rozum abys věděl.
Reagovat
George_Renel
Olda Říha by řekl. Nědy příště.....
Reagovat
smazaný uživatel
Takhle to po....
Reagovat
Bloody13
Ted budem doufat, že Lucka s Petrou nám tu pokleslou náladu spraví.
Reagovat
Kozoroh
Lucka nepostopí, uhraje odhaduji 6/7 gemů proti antukové královně. Petra nebude mít proti Timee lehké, ale doufám, že postoupí ve dvou těsných setech.
Reagovat
misa
Na pomalé antuce nebude mít Petra snadnou práci.
Reagovat
Bloody13
Tak já tipuju tři sety, ale komu vyjdou ty dva si radši netroufám hádát :)
Reagovat
tommr
na to bych moc nespoléhal - budem ještě rádi když aspoň jedna z nich postoupí ... :)
Reagovat
baggik
Z Berdycha snad nikdo nemůže mít pokleslou náladu..tak skončil o dvě kola dřív no, vždyť je to jedno. Stejně nevyhraje GS, tak je to celkem fuk ne. Jasně, takové semifinále je pěknej výsledek, ale těch už má i tak dost a kdo bude za pár let řešit jestli byl tehdy v semi čtvrt nebo osmifinále?? Berdych hraje na průměry a snaží se vyhýbat statistickým odchylkám, ale k čemu to ve finále je???
Reagovat
Fandina
Je to škoda pro Berďulku. Tsonga byl dneska lepší. Tak příště držím palce. Berďo pojď!!!
Reagovat
Kozoroh
Tsonga předváděl v prvních dvou setech výborný útočný tenis, ale v třetím polevil, razance z prvních dvou setů byla fuč a hlavně proto Berdych uhrál set. Berdych byl po celý zápas poloviční. V čtvrté sadě se však Tsongič vrátil ke své původní razanci a Berďa neměl nárok.
Toto byl asi nejhorší výkon Toma v letošní sezóně. Naopak Jo-Willík zahrál proti TOP hráčovi skvěle jak dlouho ne.
Reagovat
tommr
Tsonga se ovšem "vrátil" jen díky totálnímu kolapsu Tomáše, kterej téměř zlomenýho soupeře doslova postavil na nohy ... :(
Reagovat
horska.kraslice
Tsongovi v druhé polovině třetího setu viditelně docházely síly, a to nejen psychické, ale především fyzické. Jen ztěží tlačil míčky přes síť a nebyl schopem set dokončit. Takže Tomášovi spadl třetí set do klína. Začátek čtrvtého setu vypadal, že toho Tomáš využije a zdeptaného Tsongu vyklepne. Ovšem namísto toho se v polovině setu Tsonga opět začal zvedat a Tomáš se stáhl do pasivity. Tsonga vrhl všechny svoje zbývající fyzické a psychické síly do posledního gamu, kdy dal několik skvělých podání a Tomáš už nekladl odpor.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, Tome!
Reagovat
smazaný uživatel
Přijdu domů z dětského dne, kvůli kterému jsem musela oželet tento zápas, a takováhle zpráva :(
Reagovat
re.dihel
Berdych tahal od prvního míče do 3. setu a stavu 4:5 za kratší konec a Tsonga hrál skvěle. Nedopodával a šlo se do tiebreaku. Tam Tsonga veedl 3:0 ale Berďa se zase nedal a od té doby se mi zdál lepším hráčem na dvorci. Lepší hru potvrdil v začátku 4. setu, kdy vedl 3:1 a měl breakball. V tu chvíli jsem siříkal, že je jasný 5. set. Ale zase zlom a jakoby "nedáš, dostaneš". Tsonga prorazil servis Tomáše, udrržel si svůj a opět vzal Berdychovi servis. Totální kolaps v půlci 4. setu. Nechápu
Reagovat
Kozoroh
Tsonga se v půlce 4. setu vrátil k razanci, kterou měl do začátku třetí sady. Berďa hrál po celý zápas +/- stejně.
Reagovat
Hook2424
Dnes Tomáš zklamal. Dělal spousty zbytečných chyb.
Reagovat
pockerface
Dneska to bohužel nevyšlo. Tomáš nehrál moc dobře a hlavně promarnil obrovskou příležitost ve 4.setu, kdy byl Tsonga psychicky dole a mohl ho dorazit, bohužel hlava odešla a zkolaboval Tomáš. Tak snad to na trávě bude lepší.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist