Berdych v Sydney selhal, padl s Luczakem

13. 1. 2010, 08:21
Aktuality 1
ATP SYDNEY - Tomáš Berdych byl největším favoritem generálky na Australian Open v Sydney. Místo úspěchu však musí zpytovat svědomí. Už ve svém úvodním zápase ztratilů dobře rozehraný zápas s domácím Luczekem a do čtvrtfinále nepostoupil.
Tomáš Berdych

Poté, co se kvůli zrannění ze Sydney odhlásil Francouz Monfils, byl Tomáš Berdych v soutěži žebříčkově nejvýše postaveným hráčem. V 1. kole měl volný los a do turnaje tak vstoupil až dnes. Překvapivě ale prohrál s Australanem Peterem Luczakem 6-1 4-6 2-6.

Čtyřiadvacetiletý Berdych sice v úvodním setu dovolil 78. hráči světa jediný game, pak ale otěže zápasu převzal třicetiletý Australan. Českého tenistu porazil za necelé dvě hodiny a v rozhodující sadě nedovolil druhému nasazenému jediný brejkbol.

Rodák z Valašského Meziříčí tak v Sydney nenavázal na dobré výkony z minulého týdne, kdy na úvod sezony dokázal postoupit v Brisbane do semifinále. Nyní ho čeká přesun do Melbourne, kde bude obhajovat osmifinále.

Nedařilo se ani dalším nasazeným tenistům. Turnajová šestka Troicki prohrál ve dvou setech s Kypřanem Baghdatisem, osmička Becker podlehl Gasquetovi.

Baghdatis se snaží vrátit mezi elitu po sérii zranění a nyní, zdá se, se dostává do dobré formy. "Nebylo to vůbec jednoduché, ale už mohu říct, že jsem zpět. Jsem v top 50 a jsem hladový. Chci výš a výš," plánuje finalista Australian Open 2006.

Kvůli problémům s krční pátěří odstoupila turnajová trojka Stanislas Wawrinka. Švýcara v soutěži nahradil Američan Dent, podlehl však Julienovi Benneteauovi z Francie.

Z nasazených hráčů do čtvrtfinále proklouzl k radosti domácího publika pouze Lleyton Hewitt. Australan v úvodu sezonu potvrzuje nárůst formy, kterou dnes na vlastní kůži pocítil Ital Andreas Seppi. S Hewittem prohrál za 55 minut 0-6 2-6.

Na bývalého vítěze US Open a Wimbledonu čeká v boji o semifinále Baghdatis, se kterým má vyrovnanou bilanci. Naposledy vyhrál před dvěma lety v Melbourne, kdy jejich pětisetová bitva skončila v půl páté ráno.

- ATP 250 SYDNEY (Austrálie, tv. povrch, 484.750 dolarů) -
středeční výsledky (13. 01. 2010)

Dvouhra - 2. kolo:
Luczak (Austr.) - Berdych (2-ČR) 1-6 6-4 6-2
Hewitt (4-Austr.) - Seppi (It.) 6-0 6-2
Baghdatis (Kypr) - Troicki (6-Srb.) 7-5 6-3
Gasquet (Fr.) - Becker (8-Něm.) 6-2 7-6(4)
Mayer (Arg.) - Cuevas (Urug.) 6-4 6-2
Fish (USA) - Koroljov (Rus.) 6-1 6-2
Starace (It.) - Gimeno (Šp.) 6-3 3-2 skreč G.
Benneteau (Fr.) - Dent (USA) 6-3 5-7 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
ty vole, to je fakt Berda..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist