Berdych v Tokiu zahájil výhrou nad Pairem

1. 10. 2012, 07:23
Aktuality 73
Tomáš Berdych tento týden v Tokiu obhajuje 500 bodů za loňské vítězství v Pekingu a do turnaje v japonské metropoli vstoupil očekávaným vítězstvím. S malými komplikacemi v závěru utkání si poradil s Francouzem Benoitem Pairem a postoupil do 2. kola.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych před rokem touto dobou vyhrál turnaj v Pekingu a ukončil své dva a půl roku dlouhé čekání na titul. Letos se ho rozhodl neobhajovat v čínské metropoli, ale po třech letech zamířil na podnik stejné kategorie ATP 500 do Tokia, kde v sezoně 2008 triumfoval.

Sedmadvacetiletý český tenista se v Japonsku pokusí navázat na dobrou formu z posledních týdnů a případným úspěchem se přiblížit startu na Turnaji mistrů. Na konci srpna si zahrál finále ve Winston-Salemu, kde proti Isnerovi neproměnil mečbol, a na US Open prohrál až v semifinále s pozdějším šampionem Andym Murraym. V Davis Cupu pak byl strůjcem českého postupu do finále.

Poslední část sezony zahájil dnes prvním vzájemným zápasem proti o čtyři roky mladšímu Francouzi Benoitu Pairemu. S 51. hráčem světa si český tenista v prvním setu poradil hladce 6-1 a ve druhém podával za stavu 5-4 na vítězství. Celkově pátý brejkbol neodvrátil, poprvé ztratil podání a v tie-breaku navíc při servisu soupeře čelil setbolu. Do třetí sady ale zápas dojít nenechal a třemi vítěznými míčky duel ukončil.

"Tušil jsem, že to bude těžký zápas. Proto mě překvapilo, jak snadno to ze začátku šlo," přiznal Berdych, který se nakonec na kurtu zdržel hodinu a tři čtvrtě. "Ve druhém setu mě donutil přidat. Ale měl jsem to ukončit za stavu 5-4, když jsem podával," dodal český tenista, kterému se v Tokiu tradičně daří. Kromě již zmíněného triumfu byl také v sezoně 2009 ve čtvrtfinále a před pěti lety v semifinále.

Ve druhém kole se druhý nasazený rodák z Valašského Meziříčí utká buď s Kolumbijcem Alejandrem Fallou, nebo s Brazilcem Thomazem Belluccim, kterého sice v obou vzájemných duelech na rychlém povrchu zdolal, v posledním souboji loni na antuce v Madridu s ním ale prohrál.

Sérii devíti porážek ukončil a první výhru od Wimbledonu si dnes připsal Lukáš LackoSlovenský tenista v Tokiu nedal šanci Španělu Albertu Ramosovi, kterého deklasoval za 59 minut 6-0 6-2.

Nejvýše nasazeným hráčem Rakuten Japan Open je Andy Murray, který se představí poprvé od svého premiérového grandslamového triumfu na US Open. V prvním kole favorizovaného Brita čeká nebezpečný Francouz Gael Monfils.

Výsledky - Tokio (tvrdý povrch, dotace 1,280.565 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:
Berdych (2-ČR) - Paire (Fr.) 6:1, 7:6 (8:6), Wawrinka (7-Švýc.) - Morija (Jap.) 7:5, 4:6, 6:4, Troicki (Srb.) - Haase (Niz.) 6:2, 6:3, Lacko (SR) - Ramos (Šp.) 6:0, 6:2.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

73
Přidat komentář
smazaný uživatel
nevite kde se da divat na to tokio rano jsem to hledal,ale nikde nenasel
Reagovat
gigin
Tady ti pomůže jedině Broz!
Reagovat
smazaný uživatel
a to je kdo
Reagovat
gigin
To je pán, který tu chodí x let a má přehled o všech tenisových turnajích, ale hlavně, hlavně má přehled, kde se vysílají a kde se na ně dá koukat. Jsou to různé pozice. Poslední dobou sem chodí sporadicky, tak doufejme, že se zjeví :)
Reagovat
smazaný uživatel
to by bylo fain pac ted byl tyden od berdi pust a dnes jsem ho zas nevidel
Reagovat
Fandina
Od čtvrtka by mělo být Tokio na českých televizích Sport1, Sport2 a volném italském SuperTennise.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty barbare, že se nestydíš, koukat na placené české kanály se 150 reklamami během zápasu. Měla bys mtí parabolu a máš klid.
Reagovat
Fandina
Tak to ses spletl já mám parabolu a ne jednu a obrovskou a s moc konvektorama a dokonce jednu doma a druhou na chalupě, abych o nic nepřišla a některé kanály tam prostě musíš zaplatit, jinak je neuvidíš, to by byla nádherná džungle, kdyby Sport1, Sport2, Novasport, Eurosporty atd. vysílaly na satelitech zdarma. Zdarma se dívám na ten SuperTennis, ale české verze Eurosportu a ostatní české sportovní viz výše musím platit ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
Fandina
Tome jen tak dál a držím palce ... super
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Monfils odstoupil z Tokia, soupeřem Andyho v 1. kole teda Big Ivo :-) Tím lépe.
Reagovat
smazaný uživatel
na chvilku si vezmu růžové brýle a budu doufat, že s Kotyzou prostě položili na obětní oltář část sezóny, aby pilovala druhý servis, přes který ji Serena, Mášena, Vika apod. jasně tlačily dozadu a hraje ho momentálně jako první.
Reagovat
Nancy_z
ale ke konci sezony se asi žádný zázrak nestane. I když u Petry člověk nikdy neví... každopádně by měla zodpovědně vybrat nového kondičního trenéra a připravit se o dost lépe na tu další sezonu. Takhle není špatná, ale takovéhle jasné porážky ten dojem o dost srážejí. No a ta hlava, řekla bych, že je to hodně záležitost sebevědomí...
Reagovat
tommr
tyhle ostudný porážky nejen sráží sebevědomí Petry, ale hlavně zvyšují sebevědomí soupeřek. Ted už každá hráčka na okruhu ví, že když Petra nemá zrovna svůj den tak se dá snadno porazit a nastupujou k zápasům s ní bez respektu jakej cítí třeba proti Sereně nebo Mashe ...
Reagovat
freeteepek
Jsem zvědavej, co řekla po zápase. Je na čase si to přiznat: "mám problém s hlavou". Na tom není nic špatnýho. Jen je třeba to řešit.
Reagovat
tommr
myslím si, že po dnešku je už snad každýmu jasný, že to Petra nezvládá psychicky ...
Chtělo by to novýho trenéra a čím dřív se k tomu Petra odhodlá tím líp pro ní. Ideální by bylo kdyby se jí mohla věnovat nějaká zkušená hráčka jako je třeba Martina Navrátilová, která by jí mohla předávat vlastní zkušenosti ... :)
Reagovat
freeteepek
Kdyby uhrála aspoň set, tak jsem vyhrál slušný prachy. Takle bohužel zase nic:-( Tohle tréninkem nespraví, má špatnýho psychologa. Teď mám ještě strach jak dopadne Fed Cup a TM. Lístek na FC mám už koupený:-(
Reagovat
smazaný uživatel
"Dobrý den, já jsem horská dráha." "Dobrý den, já jsem forma Petry Kvitové." "My bychom mohly být sestry. Vypadáme úplně stejně."
Reagovat
Bob
"dobrý den, já jsem ale v poslední době dole pořád"
Reagovat
smazaný uživatel
"V Americe jste nebyla..."
Reagovat
Bob
"to je můj problém, já jsme nahoře jenom chvíli"
Reagovat
freeteepek
Ani první podání, ani return...Když vedla 40:0 a ještě tu hru prohrála, aby vzápětí neuhrála ani bod při servisu Navarrový, tak to má vážně problém s hlavou. Nic jínýho v tom není.
Reagovat
petrulinka
Tady jde jen říct: dokonáno jest :-(
Reagovat
dadaft
zaplať pánbůh za tu ameriku. tam Petra zachránila sezónu.
Reagovat
smazaný uživatel
z Ameriky doveze 2000 bodů, tedy asi o 1000-1500 více, než by někteří očekávali, vyhraje dva turnaje, pak přejede do Číny a jedna výhra ze tří zápasů, ubohých 80 bodů...
Reagovat
smazaný uživatel
a nazdar čistou hrou. Tfuj, tady bude zase zatrolleno.
Reagovat
petrulinka
No já bych řekla, že blbých řečí si nemusíme všímat, protože ti trollové vylézají ven jen když se některým našim hráčům a hráčkám nedaří. No tak ať si blbost uleví, ne?
Reagovat
gigin
Tak já začnu!! Barunka s Julií vyhráli a Vik taky :DD
K Petře raději nic. Jen, že je to smutné :(
Reagovat
dadaft
jj, jdu se radši dívat na Simonu s Marií. Simona, i když to ze začátku vypadalo, že dostane náklep, se trochu chytla...
Reagovat
gigin
*vyhrály
Reagovat
smazaný uživatel
já si od tenisu asi radši pěkně odpočinu. Na tohle nemám nervy. Je pondělí a Češky v Pekingu ve dvouhře už skončily. Místo toho, aby se ve třetím kole utkaly Lucka s Petrou, vyhrály dohromady jeden zápas.
Reagovat
smazaný uživatel
tohle je zlý sen. Výtěžnost prvního servisu už pouze 47%.
Reagovat
smazaný uživatel
dvakrát po sobě na vlastním servisu 40:0 a ztratit to? Ach jo
Reagovat
dadaft
hotovo. šmytec. ((
Reagovat
petrulinka
No takže to už je asi konec. Vedla 40:0 a přesto Suarez získala game. A to jsem opravdu věřila, že Petra dojde v Pekingu dále než vloni. Tak sice Petra už několik takových zápasů otočila, ale tentokrát nevím :-(
Reagovat
Bob
tady musí jít psychika už totálně do háje..
Reagovat
petrulinka
Lidi, to si snad dělá srandu. Opět 40:0 a je to shoda :-(
Reagovat
smazaný uživatel
no však dojde. Loni skončila hned v 1.kole...
Reagovat
dadaft
už zase shoda !!! ojojojjjjj
Reagovat
smazaný uživatel
a další gem z 40:0 v háji.
Reagovat
petrulinka
Asi máš pravdu, to už je prostě psychika. Protože ve dvou gamech po sobě vést 40:0 a oba je ztratit, to by se u hráčky z top 5 nemělo stát. No nedá se nic dělat a myslím si, že Petru to štve daleko více než nás tady.
Reagovat
dadaft
to je strašné nevidět, co se tam do prkýnka děje ??!!??
Reagovat
smazaný uživatel
teď si sice zahraju na tommra, když to nevidím, ale oni s Kotyzou snad nacvičují servis spodem. Do kurtu 63% servisů, výtěžnost slaboučkých 50%. Proti Hantuchové to bylo 56% a hlavně 82% získaných míčů. Jen vlaštovka, která jaro nedělá? Co takového se změní za 2 dny? Teď ztratí svůj servis ze stavu 40:0? Oh bože, tady je hotovo.
Reagovat
petrulinka
Já si taky říkám, proč hraje jak noc a den?
Reagovat
petrulinka
A už zase prohrává, Petruško, co se to s tebou děje?
Reagovat
smazaný uživatel
bože Růžo...
Reagovat
petrulinka
Asi je lepší, že to nevidím, nebo bych se nervovala. No nicméně jí budu i dále fandit :-)
Reagovat
Bob
ještě že ten zápas nemůžeme vidět, to bych se potom zase jenom rozčiloval.
Reagovat
dadaft
to otočí. je to jeden brejk.
Reagovat
Nancy_z
Jen ho ještě potvrdit... to podání jí vážně nejde :-(
Reagovat
Faddova
já jsem si říkala přesně to samé... zas má minelový den :-(
Reagovat
petrulinka
Toto zase začíná! Petra prohrává 2:0
Reagovat
dadaft
3:0
Reagovat
Nancy_z
Zatím jí nejde podání, z prvního ani jeden vyhraný míč :-(
Reagovat
petrulinka
A ty to někde sleduješ?
Reagovat
Nancy_z
Nee, jen statistiky na WTA live scores :-) Ale už se Petra chytla na podání, tak snad se vzpamatuje... Škoda, že když mám zrovna čas, tak to nikde nedávaj :-(
Reagovat
smazaný uživatel
dobře že to nikde nedávaj live. Neměl bych sílu na to koukat :)
Reagovat
Nancy_z
Tak bohužel 5:1 :-( Nějak se nemůže chytnout, při svém podání a na returnu je to ještě horší. Ach jo :-(
Reagovat
petrulinka
No tak zatím to vypadá, že Petra vyletí z turnaje raz dva, jestli se nevzpamatuje. Bože můj, co tam vyvádí. To mě tak štve, že to nemůžu vidět!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
hmm, tak zatím solidní výprask !
Reagovat
Nancy_z
tak teď se jí povedl break, kéž by to znamenalo nalezení formy :-)
Reagovat
dadaft
nemáte někdo obraz?
Reagovat
petrulinka
Chtěla jsem se zeptat na totéž. Taky poprosím, pokud někdo budete mít obraz z utkání Petry, dejte sem odkaz :-)
Reagovat
dadaft
vypadá to, že kamery jsou jen na dvou hlavních kurtech (NTS a Lotus).
takže smůla. ((
Reagovat
Stan_Borowitz
Expres zprávy musíš brát jako takové humorné okénko tohoto webu...
Reagovat
tommr
a získal cennej novej skalp jednoznačným vítězstvím nad nevyzpytatelným soupeřem. Bylo to mimochodem už jeho 49. vítězství v sezoně a je tak už jen jedno vítězství od magický padesátky. Tu by moh udělat už v příštím zápase at už bude hrát proti Belluccimu nebo proti Fallovi ... :)
Snad si z něho vezme příklad i Petra, která by měla asi za hodinku nastoupit proti Suarez Navarrový. Škoda, že to asi neuvidíme v televizi, protože tam nejspíš poběží zápasy Azarenkový a Sharapovový ... :)
Reagovat
vendulkabendulka
Ty jsi jedna chodici statistika :) Mam rada tvoje posty
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, co jsi schopný se držet toho, co jsi napsal před pár dny na idnes? "slovenskejm hráčkám se v poslední době moc nedaří - Hantuchová už z první dvacítky dávno vypadla a Cibulková jí bude nejspíš brzy následovat ...
Co se týče Petry tak taky doufám, že si v Pekingu vynahradí to selhání z Tokia a udělá nějakou šnůru vítěznejch zápasů. Los má poměrně dobrej a každý vítězství pro ní znamená přímej bodovej zisk, protože z lonska nemusí nic obhajovat. Jen za vítězství nad Hantuchovou si polepšila o 75 bodů ... "
Psal jsem ti, že se s tebou klidně vsadím, že Cibulková za půl roku z elitní dvacítky nevypadne. Nemyslím tím sázku o nějaké prachy nebo chlast. Když vyhraju, pod 10 článků na idnes a pod 10 článku na tenisportale napíšeš "Už nikdy si nebudu vymýšlet a cucat prognózy z prstu." Ty si klidně vymysli, co chceš. A ukaž se, jaký jsi chlap.
A jako dodatek, není slabost napsat "napsal jsem hovadinu či nesmysl, sorry."
Reagovat
tommr
proboha, kdy už konečně pochopíš, že na tebe a na ty tvoje kret.énský výplody nejsem vůbec zvědavej?
Reagovat
smazaný uživatel
aha, takže já jsem člověk, který píše urážky? Nejsi to snad náhodou ty? Ještě nedávno jsi psal, že máš problém psát urážky. Nebo nejsi schopný si stát za vlastním názorem? Nebo nejsi schopný uznat, že jsi napsal nehoráznou kravinu?
Reagovat
petrulinka
Tedy omlouvám se, že nepíšu k tématu, ale dostala mě expres zpráva vydaná dnes v 6:42. Myslím si, že dotyčný buď ještě spí nebo si notně přihnul. Už nadpis je neskutečný nesmysl, že se Petrovová posunula ze 14. na 18. místo, což po triumfu v Tokiu je nesmysl a v článku stojí, že si polepšila o čtyři příčky na 14. místo. Další nesmysl je, že Petra Kvitová si i nadále udržela 6. místo v žebříčku a pokud vím, tak Petra je už delší dobu pátá. Tak nevím, myslím si, že by autoři článků si měli po sobě číst to, co napíšou :-)
Reagovat
LubosZabloudil
Díky za upozornění na překlep a nepozornost :)
Reagovat
petrulinka
No jo no, to se asi při pondělku někdy stane :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist