Berdych vyhrál bitvu s Almagrem a stav finále vyrovnal na 1-1!

16. 11. 2012, 20:21
Aktuality 135
Finále Davisova poháru mezi českými a španělskými tenisty je po úvodních dvouhrách zcela otevřené. Na porážku Radka Štěpánka dokázal úspěšně zareagovat Tomáš Berdych, který v pětisetové bitvě udolal Nicoláse Almagra a stav zápasu vyrovnal na 1-1 na zápasy.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

V zahajovacím duelu finále jubilejního 100. ročníku Davisova poháru nestačil Radek Štěpánek na španělskou jendičku Davida Ferrera a takřka povinností Tomáše Berdycha bylo získat bod proti hostující dvojce Nicolási Almagrovi, jinak by šance na Salátovou mísu byly mizivé.

Lídr českého týmu však výběr kapitána Jaroslava Navrátila podržel a vrátil ho zpět do hry. Berdych v dramatickém zápase před zaplněnou O2 arenou dvakrát vedl a ve čtvrté sadě měl nakročeno k ukončení zápasu, pro zisk bodu si však musel sáhnout na dno fyzických sil a vítězství 6-3 3-6 6-3 6-7 6-3 vybojoval až 3 hodinách a 58 minutách. 

Před zítřejší čtyřhrou, která se může ukázat jako klíčová, tak vyrovnal na 1-1 na zápasy a čeští tenisté nebudou mít nůž na krku.

"Tohle jsme potřebovali. Je to poslední akce v roce, jsem odhodlaný nechat na kurtu absolutně všechno. Lidi mi dodávají ohromnou energii a bod je strašně důležitý. Čtyřhra nebude po těžkých zápasech vůbec jednoduchá. ale popereme se o bod. Vybojovali jsme si naději, že v neděli se bude hrát," řekl Berdych. 

Sehraní, nicméně unavení Berdych se Štěpánkem, kteří mají v Davis Cupu v deblu bilanci 11-1, se v sobotu od 14:00 hodin pokusí dostat český celek do vedení. Proti nim se postaví čerství vítězové Turnaje mistrů Marc López a Marcel Granollers. 

Ale zatímco Španělé tak rozloží síly do celého kádru, českým tenistům by v rozhodujících nedělních dvouhrách mohla chybět šťáva, kterou Berdych postrádal už před víkendem. Rozhodnout o vítězi se bude moci až v neděli - buď nejprve v souboji jedniček Berdycha s Ferrerem, nebo v případné páté dvouhře, do níž by měli nastoupit Štěpánek a Almagro. Češi mají k dispozici ještě Lukáše Rosola a Iva Mináře.

Tomáš Berdych a Nicolás Almagro

Berdycha ztráty vedení nezlomily
Sedmadvacetiletý Berdych, který letos s jedenáctým hráčem světa Almagrem vyhrál 4 z 5 vzájemných soubojů, začal roli mírného favorita plnit hned od úvodního dějství. V něm se oba aktéři dlouho opírali o skvělé servisy, než se Berdych v osmém gamu dostal k prvnímu brejkbolu. Český tenista byl trpělivější, důležité výměny zvládl lépe, šanci na brejk chytil za pačesy a v následné hře proměnil první setbol na 6-3.

Ve druhé sadě bylo k vidění pět rychlých gamů, v šesté hře ale domácí hráč poprvé čelil brejkbolů, přičemž druhý odvrátit nedokázal. Almagro se rozehrál do skvělé herní pohody, už za stavu 5-2 si na returnu vypracoval setbol, a i když ho neproměnil, při svém servisu už sadu ukončil čistou hrou. Sedmadvacetiletý Španěl se o vyrovnání postaral 17 vítěznými údery, při kterých spáchal jen 7 nevynucených chyb.

Hned na začátku třetího dějství musel Berdych potřetí v řadě při svém podání odvracet brejkbol, po soupěřově těsném autu si ale mohl oddychnout a zároveň se nadechnout k vítězným fiftýnům. Těch během několika minut získal 10 z 12 a rázem se ujal vedení 3-0. Pak sice dvakrát bojoval o svůj servis přes shodu, situaci ale zvládl a díky 12 winnerům a pouhým 4 chybám šel po čisté hře znovu do vedení.

Tomáš BerdychPohodu ze závěru předchozího setu si rodák z Valašského Meziříčí přinesl i do sady čtvrté, ve které prodloužil šňůru vyhraných fiftýnů na 12 v řadě a dostal se tak do vedení 2-0. Díky třem čistým hrám na podání po sobě už vedl 3-1 a měl dokonce brejkbol už na 4-1, jenže Španěla vinou chyby nedorazil, za což byl okamžitě potrestán ztrátou servisu. A bylo hůř. Rozhodnout se muselo v tie-breaku, do kterého česká jednička vstoupila hrůzostrašně. Berdych prohrával už 0-5, a i když odvrátil dva setboly a dotáhl se na rozdíl jediného bodu, na vysoké rizoko hrající Almagro poslal esem zápas do pátého setu.

V něm Berdych ustál další krizový game na servisu hned v úvodní hře a po šestém gamu šel do vedení 4-2. Brejk sice nepotvrdil, Almagrovi vzal ale vzápěti podání znovu a napodruhé si už šanci uniknout nenechal a mohl slavit s nadšenými diváky.

Češi získali Davis Cup jedinkrát v roce 1980 a všichni členové tehdejšího vítězného týmu fandí v hale. Španělé, letos bez své zraněné hvězdy Rafaela Nadala, útočí už na čtvrtý titul za posledních pět let.

- DAVIS CUP FINÁLE -
(Česko - Praha, tv. povrch / hala - O2 arena)
páteční výsledky (16. 11.2012)

Česko - Španělsko 1-1 po úvodních dvouhrách

Štěpánek - Ferrer 3-6 4-6 4-6
esa: 3-4
dvojchyby: 6-3
využité brejkboly: 2/6 - 5/25
vítězné údery: 35-48
nevynucené chyby: 46-30
čas: 2 hodiny a 58 minut


Berdych - Almagro 6-3 3-6 6-3 6-7(5) 6-3
esa: 13-21
dvojchyby: 0-4
využité brejkboly: 5/11 - 3/8
vítězné údery: 52-64
nevynucené chyby: 51-53
čas: 3 hodiny a 58 minut

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

135
Přidat komentář
smazaný uživatel
taková technická, ten kotel dostává lístky nějak zlevněné, nebo si platí full šarži, nějak se mi to nezdá, že by se jim chtělo solit 6 litrů a pořadatelé potřebujou jistotu atmosféry ...
Reagovat
relax1
Důležitost zápasu je na obou párech zřejmá. Nikdo nechce udělat chybu, nikdo nechce riskovat, nikdo nechce prohrát. I proto je úroveň tohoto zápasu jaká je. Bolení očí, slabé přirovnání!
Reagovat
tommr
Španělé hrajou nad očekávání dobře a našim se moc nedaří. Hlavně Radek je slabej jako moucha a místo aby Tomáše táhnul tak ho naopak stahuje. Snad se ale postupně projeví vyšší individuální kvalita našich hráčů ...
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně, že experti ve studiu tvrdili, jak je naši budou přehrávat od základní čáry
Reagovat
smazaný uživatel
A pak se tomu Svačina diví :-D
Reagovat
smazaný uživatel
tAK Svačina se včera divil i tomu, že 11. hráč světa hraje velmi dobrý tenis
Reagovat
Roger_Federer
tak Berdych nezryternuje 135 km v hodine, 3 zahozene setboli..
Reagovat
Bob
klid Rožírku, setbol je proměnen.
Reagovat
relax1
Když už se nemůžeme opřít o Berďův servis, tak to nevěstí nic dobré. I mráz mi chodí po zádech.
Reagovat
Bob
kluci španělštví jsou fakt dobří.
Reagovat
smazaný uživatel
ale houby, to jenom naši hrají špatně
Reagovat
relax1
Asi tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Mam pocit, že je Štěpec horší než Berďa....
Reagovat
anton77
tak zatim je to evidentní
Reagovat
relax1
A už je to tady! Taky nemusíš mít pořád pravdu! Radek je poloviční než to bývá u něj zvykem. Ale je nutné zdůraznit, že takto hrál i v posledním utkání na turnaji mistrů s Paesem. Už tam pomalu "odcházel" a Leandrovi to víc kazil, než pomáhal. Doufám, že se to zlomí!
Reagovat
tommr
Tomáš včera vyhrál i devátej letošní DC zápas a vylepšil si svojí DC bilanci na 37 vítězství a 12 porážek (z toho má 23:11 v singlu a 15:1 v deblu). Nemusím snad ani připomínat, že Tomáš je náš bezkonkurenčně nejlepší hráč v novodobý historii. V pořadí hráčů hrajících za ČR vede před Petrem Kordou (29:13), Jirkou Novákem (27:7) a Radkem Štěpánkem (24:13) ...

Jeho včerejší výhra byla zároven i rekordní 61.výhra v jedný sezoně. Zatím nejlepší výkon podal loni s 53 výhrami ...

Za včerejší výhru si Tomáš navíc připsal dalších 75 bodů do žebříčku a upevnil si tak svoje šestý místo. Na sedmýho Del Potra má ted náskok 200 bodů ...
Reagovat
smazaný uživatel
To máš asi data z webu DC ne ? Zase hledám nějaký podrobnější věci, nejlíp stats každého letošního utkání, abych to moho nějak zpracovat, ale všude vidím jen win-lost a nic podrobnějšího. Dokonce ani čas zápasů. Chtěl bych spočítat, kolik kdo odehrál čistýho času, nevynucený chyby atd. ale nemůžu to nikde najít
Reagovat
Bob
tommra zaměstnává ATP a WTA jako člověka, co vytváří statistiky. a taky občas dělá osobního kouče a psychologa Petře Kvitové.
Reagovat
tommr
já takový zápasový detaily nesleduju - mě stačí znát výsledky. Pokud bych ale někde něco náhodou objevil tak se ti ozvu do vzkazů ... :)
Reagovat
tommr
mýlíš se - s letošním propadem Petry nemám vůbec nic společnýho ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Krásné poledne,téda musím říci,že to byla parádní bitva,jako že Almagra nemusím jako hráče,i když jeho styl je pastvou pro oči, a jeho jednoruční bekhend je nefalšovaná nádhera,tak má u mě velký respekt,Tomáš to měl velice těžké a jako sportovní fanoušek,oběma aktérům děkuji...,tak držím palce.
Reagovat
smazaný uživatel
..připojuji se. Krásný zápas. Držím palce v dnešním deblu.
Reagovat
dadaft
souhlas s většinou příspěvků. 1:1 je paráda. jak z pohledu nadějí českých hráčů, tak z pohledu dramatičnosti. po dnešku ještě nemůže být hotovo. někdo bude mít k míse výrazně blíž, ale hotovo ne.
bude to řež... ))
Reagovat
VlS
No, Radek na Davida neměl. Nico podle mého názoru včera hrál líp než David. Tomáš to ubojoval, gratulace.

To Fandina + Wheelbow - buďte tak laskaví a nejitřete nesmyslně národnostní vášně. Mimo trola Maya tady dneska nikdo ani neprovokoval a vy se pustíte do Soni a Gigina. Jste pošuci oba dva.
Reagovat
Fandina
VlS asi špatně čteš. Já jsem ten poslední, koho zajímají národnosti, tak si mě nepleť ... úsměv
Reagovat
George_Renel
to má stejný průběh jako FC. Doufám, že tomu tak bude i po dnešku. Ty úvahy o nasazení Rosola jsou pasé. Radek je stále výrazně lepším tenistou než Lukáš. A dopředu bylo jasně řečeno, že se Radek potřebuje rozehrát již první den. Ferrer je prostě někde jinde a tak jak mnozí vytvářejí teorie, že při shodě okolností by ho Lukáš dal, stejně tak se mohl vyházet (nebylo by to zdaleka poprvé) a za hodinku a půl by bylo vymalováno. Jediné co jsem včera nechápal byl ten portugalský rozhodčí....
Reagovat
George_Renel
Ještě koukám musíém dodat, že ta analogie s FC je myšlena herně. Výsledkově to bylo po prvním dnu FC pochopitelně přívětivější.
Reagovat
relax1
Nasadit Rosola bych vnímal tak, aby si Radek "orazil"! Konečný výsledek je nakonec stejný a Rosol si to mohl vyzkoušet jako platný hráč, ne až v pozici kdy o nic nejde.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdycha sice rad nemam, ale jedno se mu musi nechat. I kdyz se nedarilo, mel smulu a misty byl Almagro lepsi, tak to proste chtel vic, nenechal se rozhodit a urval to jen vuli a srdickem. V rozhoru potvrdil, to co vsichni vedeli, ze uz se nejni na co setrit a na kurtu nechal uplne vsechno co v nem bylo. Takhle se totiz ma reprezentovat. Takze mu tleskam a to casto nedelam... Snad si z nej fotbalisti, ty nase radoby hvezdicky vezmou priklad...
Reagovat
relax1
Je dobré dodat, že na co Almagro sáhl, to mu vyšlo i přes to, že hrál na riziko! A moc nechybělo a mohlo být vymalováno!
Reagovat
Jan
Občas almagro naštěstí také dělal chyby, do sítě, do outu, jinak by vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, především 5.set byl toho důkazem.
Reagovat
smazaný uživatel
nevím, jestli to tu už nezaznělo, je to blbost, ale musel sem se smát... :D Toho Ivana asi moc nemusí, když ho posadili vedle Kalouska :D
Reagovat
darek.vrana
Máš pravdu, je to blbost
Reagovat
smazaný uživatel
Výborně Tomáš! Dneska musíme získat druhý bod ve čtyřhře! Ta krásná mísa musí být naše! CZECH!?
Reagovat
smazaný uživatel
škodáá :/
Reagovat
smazaný uživatel
Zjebovi španělskému Almagrovi pomáhala štěstěna, chyby rozhodčích atd. ale TOM SE NEDAL !! Blbci ze Španěl vždy spoléhají na haluz nebo na nadržování, dneska jim to ale Tom dal sežrat !! A TED´ VYHRÁT DEBL !!
Reagovat
smazaný uživatel
Zas neprehanej, Almagro hraje krasny tenis a neni to zadnej prizdisrac co jen ceka na chyby a uz vubec ne na stesti.
Reagovat
smazaný uživatel
Co bych přeháněl?? Vem si např. to Almagrovo prase v pátém setu v gemu, kdy Berdych potvrzoval brejk! To byl rozhodující fiftýn gemu!
Reagovat
Matti
Jj na to, aby hráč hrál pět vyrovnaných setů, stačí jenom štěstí.
Reagovat
brixner
Viděl jsem oba zápasy.Mám rád oba naše kluky, oba bojovali jako psi a nelze jim vůbec nic vytknout! Ale souhlasím s názory těch, kteří tvrdí, že kouč Navrátil včerejšek tzv. prokoučoval! Ferrer je v životní formě a při vší úctě k umění a obrovské bojovnosti Radka-nedalo se předpokládat, že by Davida porazil...Navrátil měl nasadit do úvodní dvouhry Lukáše Rosola, takové ty kecy typu " Rosol na to nemá" nejsou absolutně na místě, myslím, že ani největší optimista s prvním bodem pro nás moc nepočítal. Lukáš by mohl třeba překvapit, potenciál na to má a pokud by prohrál? V tomto případě by byla výchozí situace pro sobotu asi víc přijatelnější, protože Radek by nebyl unavený, i tři sety na tomto povrchu mu jistě daly zabrat! Při vší úctě k Radkovi-nedovedu si představit, kdyby se s Ferrerem "tahal" pět dlouhých setů a nakonec prohrál...Čtyřhra je KLÍČOVÁ POKAŽDÉ a dnes proti nám nebudou stát žádní žabaři, síly Radkovi mohou chybět, i když je BOJOVNÍK k pohledání. Byl by, v případě celkového vítězství, triumf méněcennější, kdyby Radek získal pouze bod v deblu??? Myslím, že nikoli! A můžeme být rádi, že DC se nehraje systémem FC...Jistě, do finále náš tým přivedli Tom a Radek, ale to nutně neznamená, že celý souboj musí absolvovat právě jen oni dva, i když v případě vítězství, by to bylo působivé. Myslím, že první singl měl hrát Lukáš Rosol, Navrátil měl vycházet pouze z nejtvrdší momentální reality a měl nechat Radka ještě odpočívat! On je pro čtyřhru naprosto nepostradatelný a síly opravdu chybět mohou, ať si kdokoli říká třeba " no bóže, hrál tři sety..." Takže můj názor je-Navrátil udělal chybu! Přesto, samozřejmě, doufám, že v neděli salátovou mísu zvednou nad hlavu naši kluci! Mnoho štěstí! Brix
Reagovat
vendulkabendulka
Nezlob se, ale to je prece nesmysl. Losuje se prece tak, ze se ke druhemu domacimu hraci vybere jeden z hostujicich. A ted si predstav, ze by tam byl Rosol a dostal Almagra, po nem Tomas s Ferrerem. 0:2 po prvem dni, nerozehrany Stepec a vyzdimany Tomas nastupuji do debla. Opravdu myslis ze je to lepsi nez aktualni stav?
Proste to je jak to je. Kluci se ve dvou lidech pokusi ve trech dnech o nemozne, ale to se vedelo dopredu ze to tak bude.
Reagovat
a.magerova
Zápasové dvojice jsou dané už před losováním DC, jakože v pátek hraje španělská jednička s českou dvojkou a česká jednička se španělskou dvojkou. Takže los jen určil, která ta dvojice půjde v pátek první na kurt. Když vytáhli Ferrera, tak první šel on a česká dvojka (a je jedno byl-li by tou dvojkou Štěpánek nebo Rosol).
Takže Rosol by v pátek Almagra podle pravidel nemohl dostat!!!
Reagovat
relax1
naprostý souhls ......... ! Mluvíš mi z duše!
Reagovat
Jan
Vidím to přesně tak. Celou noc se mi to honilo hlavou, že měl postavit Rosola, který by neměl co ztratit a mohl překvapit. Štěpánek už na singla se silnými hráči fyzicky nemá.
Reagovat
Jan
Už v Argentině mohl Rosol hrát proti Del Potrovi, Navrátil měl štěstí, že to dopadlo dobře. Aby měl to štěstí ještě jednou.
Reagovat
brixner
Jistě, máš pravdu, Rosol by byl vlastně naše "trojka" Jenže taktika je také o tom, že kapitán týmu má možnost i tzv. zamlžit a ohlásit např. nějaké záhadné Radkovo zranění či indispozici a podobně. Těch případů už bylo mnoho. Mohlo se ještě před losováním rozhodnout, domluvit, prostě zataktizovat. Nejsem si teď úplně jistý, ale myslím, že kapitán může nasazeného hráče do zápasu vyměnit ještě hodinu před zahájením! Nemám nic proti Radkovi, obdivuji ho za jeho bojovnost i um, je to dobrý hráč a vzorný reperezentant a vůbec nechci použít větu typu " vidíte, já to říkal!!" Ale proti Ferrerovi šancí moc neměl a tohle měl on i Navrátil prostě připustit a podle toho jednat! Lukáš by vážně neměl, co ztratit, pouze překvapit a myslím, že všeobecně se po prvním dnu očekával stav 1:1. Šlo jen o to-ušetřit Radkovi síly, především pro debla, nic víc, nic méně!* * * Toto píši již po čtyřhře, kterou jsem, bohužel, neviděl a jsem velice rád, že to kluci zvládli-blahopřeji jim ! Zítra ale musí Tomáš bezpodmíněčně zvítězit, jinak...Nevidím to černě, jen mám obavy, že Radkovi ty síly prostě chybět mohou...Brix
Reagovat
Mayo
škoda Almagra až ma prekvapil, že padol v 5. setoch...neska bude veľmi dôležitá štvorhra...tak chlapci španielski do toho !
Reagovat
smazaný uživatel
vysmah.ni cobole
Reagovat
smazaný uživatel
Tenaker, zpravidla to tady bývá seriózní tenisová diskuze, takže se uklidni nebo běž na idnes.
Reagovat
smazaný uživatel
a Já fandil Slovákům,aby neměli ten mindráček ještě větší,nu a Ty tomu moc nepomáháš :-))))))))) hej? :-)))))
Reagovat
darek.vrana
Všichni teď říkají, že Štěpánek nemůže Almagra porazit. Ale bude to úplně jiný zápas. Dneska neměl co ztratit, hrál naprosto uvolněně, zatímco Tomáš věděl, že musí, tak ho to svazovalo. Ale v případném 5. zápase by bylo všechno jinak. Myslím, že Radek by hru nervů mohl zvládnout líp než Almagro. A navíc hraje úplně jiným stylem. Almagrovi ta přímá Berdychova hra vyhovuje, ale se Štěpánkem to může být úplně jinak. A totéž naopak v prvním nedělním zápase, taky je to úplně otevřené. Jen se bojím té únavy. Ale může to dopadnout ještě jakkoliv, hlavně, že žijeme.
Reagovat
nitrotaj
Takže dneska skvělej zážitek nakonec jsem se na druhej zápas dostal do 8k sektoru bez lístku.

Jediný co musim vytknout, je českej primitivismus a hloupost.
Tu spoustu vožralejch individuí co řvou ÁÁÁUUT uprostřed výměny, bych ihned poslal na hodiny tenisových povinných prací - tzn.Zhlédnout 100hodin Wimbledonských zápasů, aby se naučili slušnému chovaní jak na tenise, tak v nejdůležitějších výměnách! O hulákaní,řvaní a pískaní po zkaženém prvním servisu ani radši nemluvim.
Reagovat
darek.vrana
Já myslím, že to nebylo tak zlý. Takhle by to vypadalo kdekoliv. V Davis Cupu se vždycky fandí jinak, těžko se to při tom vypjatém stavu kontroluje. Mimochodem i Španělé křičeli "auuuut", jen to nebylo samozřejmě slyšet tolik. Po zkaženém servise se tleskalo jen v těch nejvypjatějších chvílích, jinak byl klid. A to je normální. To "auuut" si řekne každý i doma u obrazovky, jenže když to máte 14 tisíckrát, tak je to hlasitější. Podle mě diváci byli ok, rozhodně ne horší než v jiných zemích.
Reagovat
Fandina
nitrotaj ... kam ses dostal bez lístku?
Reagovat
nitrotaj
Občas to byl takovej bordel to pískaní a hulákání, že se divim, že nás starej Rámos nezkrouhnul o fiftýn.
Reagovat
Fandina
Vlastně nás zkrouhnul nechtěně, ze začátku tam byly nějaké chyby čárových nebo jeho, v neprospěch Toma ...
Reagovat
smazaný uživatel
bo boože, myslíš, že v takovém Srbsku, Spanělsku nebo Argentině je to lepší ?
Reagovat
nitrotaj
po Srbsku a Argentině.To že to dělají ostatní není omluva.Byl si tam a slyšel to? Prostě u mě vyhrává Fair play a to vždy, ale každej to asi vnímá jinak.Takže no offense
Reagovat
seshitec
Sorry, ale toto je DAVIS CUP a jestli ti něco říká vyšší zájem, pak toto, aby pohár byl náš. Nehledě, že obecenstvo bylo ještě ohleduplné...jen si vzpomen např. na ty žabožrouty, když hrál Berdych s Llodrou v Paříži atd atd atd
Reagovat
smazaný uživatel
Máte pravdu! Atmosféra až na pár výjimek (komorná) vynikající. A že se sem tam někdo neudržel? Žádný problém! Jen ve vypjatých situacích to bylo málinko hustý, ale na tom měl podíl i hlavní rozhodčí (nerozumím tomu jak může být hlavní arbitr z pirenejského poloostrova).
Reagovat
Pe3k
Těžký a důležitý zápas. Gratulace.
Reagovat
Alois_Mlok
V pátým setu jsem šel po třetím gamu na metro a vidím, že nakonec to Berdych ubojoval... Aspoň že tak. Čtyřhru můžou vyhrát, ale kde chtějí získat třetí bod, to fakt nevím. V neděli budou španěli v obou zápasech jasní favoriti...
Reagovat
Jan
Kdyby Navrátil nasadil Rosola proti Ferrerovi, třeba by se mu dařilo víc a urval i bod. Štěpánek je už na singla slabý. Nemá na to už fyzičku. Ale to jsou ta kdyby. Před zápasem se dalo uvažovat, že Ferrer na rychlém povrchu nebude hrát dobře a že se to třeba Štěpánkovi podaří. Ja pravda, že v neděli to vypadá pro kluky bledě, nakonec i zítra kdoví ? Ale Ferrer se mi dnes jevil horší než Almagro a jestli se v neděli Tomáš zvedne, třeba to urve.
Reagovat
Fandina
V neděli bude jiný den, je to pořád otevřené, pořád není rozhodnuto. A protože je čtyřhra na rozdíl od fedu uprostřed zápasu, bude zítřek hodně důležitý. Jestli ji dáme, věřím že třetí bod bude. Dneska chtěl Štěpula nastoupit a vzhledem k tomu, že je i výše postavený než Lukáš, nebylo co řešit. Jasně, že bych taky teď když to nevyšlo Radovi s Ferrerem byla mnohem radši, kdyby tam byl Lukáš.
Reagovat
seshitec
Rosol by pochopitelně bod neudělal o tom žádná, ale aspon by Štěpec pošetřil síly na debla a hlavně na event. klíčevej špíl
Reagovat
smazaný uživatel
Ty jo, jak můžeš odejít v pátým setu? Metro jezdí minimálně do půlnoci, ne? Já nešla od TV ani na záchod :)
Reagovat
smazaný uživatel
Videl jsem jen cely zapas Tomase a:
1) jsem rad ze nehraje Nadal, pac by jsme tu cetli jak je Nadal dobrej atd.. pritom jsme na ceskym webu a hrajem finale davis cupu!
2) Jsem rad ze zde dneska nemusim cist prispevky od Gigina nebo od Sonji, je to tu cesky web! O svetovym tenisu se muzu bavit na cizim portalu!
3) Tomas predvedl soustredeny vykon, ktery byl pod jeho moznosti, naopak Almagro hral velice nadprumerne a riskoval a darilo se mu. Snad jen Tom by mohl priste vice riskovat ale to se me od compu hezky pise..
4) Gratulace a zitrejsi 4hra bude velice dulezita.
4)
Reagovat
Sonja
:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vedel ze budes reagovat, ano bohuzel me nebavi debata jak na ceskym webu nepokryte fandite srbum. No ono ostatne dneska bylo videt jak jsou srbove oblibeny... Do doby nez zacal byt problem s rozdocima byly fanousci v pohode. Pak ale zacalo peklo. Se Srbsem byly mnohem vetsi problemy protoze Srbove nejsou zrovna oblibenci ceskeho narod(svym chovanim).
Reagovat
Sonja
Nechápu, cos mi tím blábolem chtěl říct:-D...
Já se jen zasmála tomu, že tvořím spolu s giginem čtvrtinu tvého vyjádření k "Czech republic":-)...to je vše, nemám žádnou chuť se s tebou bavit.
Reagovat
Fandina
Sonja ... přeložím ti to, Wheelbow chtěl říci, že je slušností na českém webu fandit českým tenistům v souvislosti s minulým DC kdy se hrálo v Praze ze Srbskem, tedy jestli jsem to dobře pochopila.
Reagovat
smazaný uživatel
No ty vis proc.. hele nemam se naladu hadat s tebou o nejakem citu k CR. Hodne stesti jinak v zivote.
Reagovat
Sonja
Tomu se těžko věří, když mě TAKHLE ( a úplně zbytečně) zasadíš do komentáře.
Každopádně tobě taky hodně štěstí a příště mě raději vynech:-)...děkuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano chapes dobre,jen rypu a muzem byt radi ze nehraje Nadal(coz bych byl jinak rad aby hral) pac by nas "Nadalovci" poslali do duchodu :) Ceska republika nebo Nadal?..
Reagovat
smazaný uživatel
Me jen strasne mrzi omezenost nekterych "cechu" :(
Zvlaste co jsem videl jinde, drti me jak jsme v nekterych vecech pozadu.
Jinak porad verim ze to dame a vyhrajem tu misu :)
Reagovat
Fandina
Wheelbow ... zdejší Nadalovci jsou opravdu úsměvní s tím důchodem, já si vždycky říkám, že už namají o čem ... úsměv
Reagovat
Sonja
Vy jste fakt povedená dvojka:-)
Fandina-"je slušností na českém webu fandit českým tenistům"- tohle je prostě neuvěřitelný:-O
Wheelbow- nevím, co mám já společného s tím, že tě mrzí omezenost některých Čechů...
Ale raději to nepíšu jako otázku, myslím, že už tak jsme to tu úplně zbytečně zadělali. Tady se má slavit Berdychova výhra, tak slavte a já valím. Úsměv.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim, ze povedenejsi dvojka ses ty a Gigin.
Ja jen muzu podekovat Fandine za podporu, ostatne ona je me mnohem blizsi net Ty. A naznacoval jsem, ze snad aspon u tohoto finale budeme mit klid od vas, rypalu a ty ses chytla .)
Reagovat
Fandina
Sonja, ale prosim tě, co je neuvěřitelné na větě že je slušností na českém webu fandit českým tenistům. To mi vysvětli. To je tak logická věta, že nic uvěřitelnějšího neexistuje.
Reagovat
Bob
Trubky, i když je to český web, můžu si tu fandit třeba Somálcům. A já mám raději Srby než Čechy.
Reagovat
Faddova
Souhlasím s tím, že v DC je košér na českém webu fandit Čechům, opak není ničím jiným než provokací a pak už záleží na diskutérech (obou stranách), jak se k tomu postaví. Pokud fandím cizímu týmu/hráči, tak si to taky můžu nechat pro sebe a neprudit tím většinu (a honit si své ego). Já jsem třeba Nadalista, tak jsem tak trochu ráda, že Rafa nehraje ;-) ...ale určitě bych tady nevykřikovala Vamos Rafa, připadalo by mi to nefér a infantilní. Chce to vic RESPEKTU, dámy a pánové.
Reagovat
tommr
herně se mu vůbec nedařilo a ke konci mu už viditelně docházely i fyzický síly. Almagro hrál naproti tomu velmi uvolněně a opticky vypadal mnohem lepší než Tomáš. Klobouk dolu předtím jak si s tím Tomáš nakonec poradil ... :)
Ted nezbejvá než doufat, že dnešní maratón nezanechá na Tomášovi příliš velký stopy a že se dá do zítřka na toho debla nějak do pořádku ... :)
Reagovat
Bob
já bych se šel vožrat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nech to na neděli.
Reagovat
Fandina
Bob ... určitě si to oslavu zaslouží, co můžeš udělat dnes, neodkládej na zítřek ... tyhlety zápasy, kde se výsledky načítají mají své kouklo v tom, že pořád je šance, pořád je napětí, jak to dopadne a pořád je o co hrát, na rozdíl od klasického turnaje, kdy ti kůn vypadne a je ende ... úsměv
Reagovat
hatatytla
nemyslim si že by mu viditelně docházely fyzické síly, podle mě by takovej zadrženej až křečovitej. Almagro je strašně nepříjemnej a na Berdychovy ležela psychická deka, že ho musí udělat. Doufám, že ho Radek zejtra nakopne a proti Ferrerovi bude trochu uvolněnější.
Reagovat
Fandina
... mají své kouzlo, oprava a kouklo třeba taky ... úsměv
Reagovat
Jan
Jak Tomáš prohrál ten 4. set a v pátem byl na začátku Almagro taky nebezpečný, už jsem to viděl K.O. Jestli to těm španělským deblistům na tom rychlém povrchu půjde stejně dobře jako jejich singlovým soudruhům, tak poteš pámbů.
Reagovat
Jan
doufám, že bude kouklo i zítra a v neděli a s úspěchem pro nás. A v neděli se na oslavu nacpeme Clavinem, když nám to tak pořád inzerují :)
Reagovat
tommr
já si myslím, že tam bylo od obojího trochu - na Tomášovi byla patrná fyzická únava i velká nervozita z toho, že bezpodmínečně musí uhrát ten vyrovnávací bod. To vydřený vítězství by mu mohlo psychicky hodně pomoct ... :)
Reagovat
Fandina
Jan ... jasně, slavit se může průběžně a každý čím chce a clavin tedy neeeeeeeeeeeeeeee
Reagovat
Fandina
Jan ... já se hrozně směji a zase jsem to spletla ... já clavin neeeeeeeee ty a Bob si slavte čím chcete ... úsměvvvvvvvvvv
Reagovat
Jan
Gratulace Tomášovi, že to ubojoval. To bylo předtím řečí, jak nám hraje povrch do karet a jak bude Almagro na tomto povrchu slabý a Štěpánek na něm bude mít šance i na Ferrera. Almagro mi připadal dnes lepší a jistější než Ferrer, který mi připadal, že je možné ho porazit. Budou to mít kluci těžké i zítra a v neděli ještě víc.
Reagovat
tommr
přesně tak - Almagro dneska jasně ukázal, že na tom 11.místě ve světovým žebříčku není náhodou a že dokáže bejt nebezpečnej na jakýmkoli povrchu. Všechna čest Tomášovi, že si s ním přesto dokázal poradit ... :)
Reagovat
Fandina
Jsem moc ráda, že Tom Nica dal, Nico hrál dneska moc dobře a stejně ho přehrál ... gratulace Tomovi
Reagovat
historik
absolutně ale absolutně extraordinérní zápas hodný DC finále, jsem úplně vycucanej, tomáš všem opravdu ukázal, že je to dříč, bojovník, odevzdal tam opravdu všechno a ukázal to, jak se dokázal vyrovnat s tlakem a taky ukázal, že opravdu má velké morální kvality
Reagovat
tommr
já DC miluju hlavně kvůli takovejmhle vypjatejm zápasům - něco takovýho na normálních turnajích skoro není k vidění ... :)
Reagovat
historik
jo, jo dneska to bylo neskutečný, co tam lidi předváděli a jak stáli za Tomem
Reagovat
J.M.
To bylo, ale místy to bylo až na pováženou. Oni si ti Španělé nestěžovali u rozhodčího jen tak pro nic, a když se člověk oprostí od našeho pohledu, tak když jsem souběžně sledoval přenos Eurosportu s anglickým komentářem, tak tam čím dál víc mluvili o tom, že české publikum, které rozumí tenisu a zpočátku bylo korektní, během zápasu čím dál víc zajímalo jen vítězství a projevovalo se tak, že už by měl rozhodčí uvažovat o trestném bodu pro Čechy. Že v takových podmínkách se nedá hrát.

Jinak mě tedy docela zaujalo, že po velkou část dne zely velké části tribun prázdnotou. Takhle si vyprodanou halu nepředstavuji, je to taky takové naše specifikum. Vyprodat lístky, a pak se na to vykašlat.
Reagovat
Jan
Taky mi ten pískot diváků přišel často nepatřičný nebo přehnaný.
Reagovat
smazaný uživatel
Uf.ted rychler do hajan a zitra s novou energii za druhym bodem.
Reagovat
Fandina
Supeeeeeer je to tam ... Tom 6:3 ... a zítra další bod kluci ... pojď pojď pojď
Reagovat
Bob
ale příště bych raději, kdyby se mohlo končit dříve :)
Reagovat
a.magerova
Nervy byly a souhlasím s Bobem!!!
Reagovat
Dennis
Tomáš je neuvěřitelnej srdcař. To jakým způsobem šel do returnu některých prvních servisů Almagra bylo fantastický. Nechal tam úplně všechno. Dokonalý příklad jak reprezentovat.
Reagovat
smazaný uživatel
ten Almagro je teda "sympaťák"...se ani nedivím, že mu Berdych nepodal ani ruku
Reagovat
Fandina
Nehraje se TB, takže je potřeba teď brejknout a držet ... Tome pojď pojď pojď
Reagovat
Fandina
jooooooooo je to 4:2 tak a teď Tome ještě dva game ..... musíš pojď pojď pojď Berdo
Reagovat
Sonja
To je neskutečný, co dnes chvílema předvádí Almagro...i když je taky pravda, že Tom mu tou svou občas zbytečně pasivní hrou dost nahrává.
Reagovat
Dennis
Bohužel se obávám, že na Tomášovi je už hodně vidět, že není kde brát... Vypadá fakt unaveně. Nehledě na to, že v neděli bude unavenej ještě víc a bude proti němu stát silnější soupeř. A jestli Almagro zahraje tak jako dnes i v neděli, tak Štěpánek je taky bez šance...
Reagovat
tommr
Tomáš vypadá, že se každou chvíli složí - na některý míčky už vůbec nereaguje ...
Reagovat
J.M.
Je to asi i příčina té jeho nedůslednosti a nedostatečné agresivity, už na to nemá sílu. Myslím, že to pořád ještě s Almagrem může ubojovat, ale v neděli s neunavitelným Ferrerem to už asi opravdu bude pro něj peklo.
Reagovat
dadaft
hrábnou si na dno kluci.
Reagovat
smazaný uživatel
Zacinat po prohranem TB, velice osemetne! Musi se snazit pritvrdit, hraje fakt vic opatrne a Nicolas to tam pere nadherne. Obdivuji dnes jeho nervovou soustavu. Zadne promlouvani sam se sebou i usmevy na tvari?Tak to mi zatim nevychazi.Set pravdy. Toma makej.
Reagovat
tommr
Almagro může hrát v klidu - nemá co ztratit ...
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Almagro si to užívá, nečeká se od něj výhra tak hraje uvolněně v pohodě a jak to jde tak to jde a je vidět že umí ... teď 2:1 tak Tome brjkni ho a udrž do konce jeď Tome jeď
Reagovat
smazaný uživatel
Tak vypada tenista, ktery si zapas uziva. Ach jo.
Reagovat
smazaný uživatel
Uf,tak ted rychle do hajan a zitra hura na druhy bod.
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, tak ted rychle do hajan a zitra s novou energii pro druhy bod.
Reagovat
tommr
Tomáš měl čtvrtej set skvěle rozehranej, ale za stavu 3:1 a 40:30 při podání soupeře udělal obrovskou hrubku a pustil Almagra zpátky do zápasu a v TB to úplně pokonil. Ted už bych na něho nevsadil ani zlámanej pětník ...
Reagovat
Fandina
Almagro hraje jako o život a Tom je svázán. Držím palce do pátého ... Tome pojď pojď pojď ještě je čas a vyhraj to ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tom to nesloží, kva jedem...
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas teraz co vyhodil jooooooj
Reagovat
smazaný uživatel
Konecne som chcel ist skorej spat ale Almagro podava zivotny vykon
snad Tomas VYHRA!
Reagovat
smazaný uživatel
prijemny obrat, cekam. kdy zacne Nicolas penit, nerviky jsou casto v zapasech proti nemu.
Reagovat
tommr
ale nějak se mi jeho hra pořád nelíbí - Almagro se zdá být mnohem jistější na podání, na returnu i ve výměnách. Zatím Toma drží jenom vůle a bojovnost ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš má v hlavě i tu čtyřhru, která bude rozhudující.
Reagovat
tommr
pokud dneska Tomáš prohraje tak už bude čtyřhra jen formalita ...
Reagovat
smazaný uživatel
No, ono hrát proti Španělům ve dvou, mi připadá jako masochismus...:)
Reagovat
smazaný uživatel
jak pozeram na Almagra tak Radek nema sancu takze zajtra 4hra velmi dôlezita
Reagovat
facom
pěkný povrch španělům udělali jen co je pravda ..blbečci! už neví jak si pomoct,když neumí hrát ani jeden..kreténi!
Reagovat
smazaný uživatel
No tak, to je prispevek napsany nejak omylem ne?Zase nejaky mistr, kteremu je vse jasne!!!!!!!!!!
Reagovat
vendulkabendulka
Tomas hraje hodne opatrne a prijde mi trochu tak nejak bez stavy. Nevim, nemam z toho moc dobry pocit.
Reagovat
J.M.
A navíc má hodně vychýlenou mušku, hlavně z forhendu.

Taky mi tak přijde, ale není se čemu divit. Asi ta šťáva, co přivezl Štěpánek, už došla. Každopádně ta mísa se vzdaluje. Tomáš i Radek budou unavení, zítra musí vyhrát, v neděli budou Ferrer i Almagro odpočatí, a pokud Tomáš nedá Almagra, tak Ferrera asi taky těžko, a Radek Almagra už teprv ne...

Ale snad se ještě zvedne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist