Berdych vyhrál český souboj, zahraje si o semifinále

8. 6. 2011, 16:23
Aktuality 26
Tomáš Berdych se v německém Halle přiblížil svému prvnímu letošnímu titulu. Na turnaji, kde v roce 2007 triumfoval, postoupil po vítězství 6-3 7-6 nad krajanem Hernychem do čtvrtfinále. V něm ho čeká Srb Troicki.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych hrál s Janem Hernychem popáté v kariéře a potřetí to bylo na trávě. Vyhrál předloni v Halle i v roce 2006 ve Wimbledonu.

V úvodním setu dnešního utkání viděli diváci v Halle hodně nepřesností a také hodně příležitostí k brejku na obou stranách. Lépe začal Hernych, který sebral svému slavnějšímu krajanovi servis, vzápětí ale přišel o dvě svá podání a Berdych se ujal vedení 4-1. Jan Hernych už první sadu nezdramatizoval a Berdych ji svým sedmým esem po 48 minutách ukončil.

Může vás zajímat:

Ve druhém setu dospěl zápas do zkrácené hry, ve které mohly rozhodnout kontakty míče se sítí: nejprve Berdych za stavu 5-3 zahrál 'prasátko' a měl tak tři mečboly, o chvíli později zbrzdila síť jeho forhend, čehož Hernych využil, a za stavu 6-5 míč znovu tečoval síť, ovšem Hernych rychle zareagoval a srovnal na 6-6. Outsider utkání pak měl dokonce setbol, Berdych však stejně jako včera proti Rubenu Bemelmansovi prokázal pevné nervy a tie-break získal poměrem 9-7.

"Ty tři promarněné mečboly, dva z nich při vlastním podání, jsou asi jedinou věcí, s kterou nejsem spokojen a musím se nad tím zamyslet," řekl Berdych, který v prvním kole ze tří mečbolů utekl. "Jinak jsem hrál solidněji než v prvním utkání."

Českého tenistu nyní čeká Viktor Troicki. S ním má Berdych vyrovnanou bilanci 1:1, přičemž poslední vzájemné utkání loni v Indian Wells český hráč snadno vyhrál. "Teď to nebude nic lehkého. Viktor hraje v posledních týdnech výborně," upozornil Berdych na fakt, že Srb je po 12. na světě.

Turnaj v Halle je již tradiční Berdychovou přípravou na Wimbledon, kde bude letos obhajovat finálovou účast. V Německu na akci Gerry Weber Open, hraje Berdych popáté v kariéře - v roce 2006 zde byl ve finále a v roce 2007 vyhrál. Po odhlášení Rogera Federera je letos největším žebříčkovým favoritem.

Výsledky - Halle (tráva, dotace 750.000 eur):

Dvouhra - 1. kolo:
Hewitt (Austr.) - L. Mayer (Arg.) 6:2, 6:3.

2. kolo:
Berdych (2-ČR) - Hernych (ČR)
6:3, 7:6 (9:7), Troicki (5-Srb.) - Andrejev (Rus.) 6:3, 6:1.

Komentáře

26
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nečekal jsem že Radek tzo ještě otočí. Ale gratulace a vzhuru nejspíš na rafu. Kristýna Plíšková v Nottinghamu vyhrala 7:6 a 6:2, dobře si tam ženský vedou.
Reagovat
VlS
Radek to s Ivanem otočil a nakonec vyhrál 2:1. Po prvním setu 0:6 jsem v žádný obrat nedougfal, takže gratulace Radkovi
Reagovat
smazaný uživatel
štěpánek!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Nezlobte se, ale aby Berdych hral s Hernychem 7:6 ve druhym setu, to snad ne. Sakra, takovej hrac mu ma dat 6.2,6:1!! Uz je zase zpatky, kde byval, ale to uz dlouho. V minulym roce hral dobre 2 mesice a porad z toho tezi. Misto, aby se zlepsoval, tak jde do hajzlu!
Uz se prober!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Miesto toho, aby si tu prezentoval svoje sedlácke múdrosti si uvedom, že na tráve sa rozdiely medzi hráčmi vymazávajú najrýchlejšie, stačí dobré podanie a nie je potom ťažké si udržať 6 servisov po sebe.
Reagovat
VlS
Podívej se, jak včera dopadl Wawrinka, podívej se, jak se dneska tahal Murray s Mallisem (ve třech setech) a pak povídej
Reagovat
smazaný uživatel
samozrejme, je to tak, jak pripomina rfever. Ja jsem ze studijnich duvodu to trapeni Murraye take sledovala. Andy hraje variabilneji nez Tomas, ale stejne trapeni a hral obcas stejne "berdychy" na kriz. Zkoumam, co je na hre doprostred kurtu dobreho, zrejme je vyhodne, ze protihrac nedostane mic do behu, ale musi si ustoupit. Podle meho je to cesta, ale pokud jsou ty mice alespon dostatecne dlouhe. Jinak je to k nicemu, dobry hrac kratky mic prece uklidi.
Reagovat
smazaný uživatel
Studijních důvodů?? Smím se zeptat, jak dosáhnu toho, abych mohl sledovat tenis za účelem studia? Že by trenérské ambice? ;-)
Reagovat
VlS
No, to musíš zapnout televizi nebo počítač a dívat se, tak dosáhneš toho, aby jsi mohl studovat tenis, co s tím uděláš je na tobě, já se tím jen bavím a myslím si, že Sojka podobně, ale třeba se pletu a ještě o ní uslyšíme a budeme slintat závistí a pak ji tady budeme pomlouvat, aby věděla, zač je toho koleno
Reagovat
smazaný uživatel
ja nemam uz zadne ambice :-)) Tenis hraju cely zivot a uz se jim chci jen bavit, proto si zapasy vybiram pro radost. Andy je mi protivny (stale jeste, ale zlepsuju se!), proto musim mit "vazny" duvod, abych se na neho divala. No a po te bide s Tomasem se naskytlo srovnani, tak jsem ho vyuzila. Jsem uz celkem klidna ..... :-) Jo a gratulace pro Stepce!
Reagovat
smazaný uživatel
no, Rafa v pohode, zase me potesilo, jak zatleskal odchazejicimu souperi..... ovsem neda mi to a vracim se - huuuuu, ty bys tomu dal, ta predstava, ze tu bude u me fotky 333 prispevku, jeden vetsi perla nez druhy a do toho zacne Matej spekulovat, jake by to bylo, kdybych byla preuceny levak a moje souperka preucena pravacka - nic ve zlem, Mateji;-)..... no nic. Vlastne neco - krome par prispevku pro me bylo v te smrsti tady po RG nejvetsim prinosem, ze jsem se dozvedela, co je to rojko!!! Dik a.magerove a komusi hodnemu, KDO ji odpovedel :-)
Reagovat
VlS
Ty jsi zamlada nečetla světový romány ve slovenštině viď? Tam totiž vycházela spousta knížek, která u nás prostě nebyla (Tarzan, Mayovky, Dumasovky a podobně), protože jinak by jsi musela vedieť, čo je to rojčivý chalan, rojčisko a podoně.
(Mě se to kecá, pracovně jsem ve styku se Slováky denně) :-))
Reagovat
VlS
Mimochodem, když jsi sledovala Nadala, tak co na něj říkáš? (Sledovala ze studijních důvodů stejně jako já, i když já na rozdíl od tebe už po nějakých komplikacích a opakovaných operacích s achilovkama se na tenis už jenom dívám (a ani předtím jsem nebyl nikdy víc, než rekreační plácal)).

Nadal by podle Madsyla měl vyhrát hladce 2x 6:0 a přitom si myslím, že se ve druhým setu chvilinku i bál brejku.

V tom je vidět, jak je ta tráva opravdu specifická a jak účinná zbraň na ní je dobrej servis, ale není se zase moc co divit, že si to většina lidí neuvědomuje, protože jsme na ní asi skoro nikdo nestáli, já mimo antuky a asfaltu nemám vlastní zkušenost s ničím.
Reagovat
smazaný uživatel
my to vsechno meli po dedovi doma normalne v knihovne, teda nektere zminovane skvosty i na pude jako rodokapsy - vcetne Pobozneho strelce :-)
Ale ctvrtky pamatuju, nebooooj.......
Reagovat
smazaný uživatel
nevsimla jsem si dalsiho prispevku..... Nadal neni hrac na travu, velmi se zlepsil, lip serviruje, je pilnej a cilevedomej, ale jeho hra ztraci ucinnost, protoze na trave ty jeho mice souperi sklouznou a neskacou tak vysoko, nejprotivnejsi je ten rychly a vysoky odskok, ten paralyzuje.... ja takove mice primo nesnasim. Jednak jsem male pivo a jednak hraju jednoruc bekhend, za mych mladych let jeste nebyl obouruc vynalezeny :-) Jeste k trave, tam se uplatni hlavne dobry pohyb a usporny uder hned po odskoku....a smer sako, kdo zvlada.... Nadala ale na ni obdivuju, on na ni vlastne porusuje tenisove zakony :-)
Reagovat
VlS
Oj, dokonce klenoty Boba Hurikána, takže to znáš i Toronto Kida, to jsi tedy vzdělaná dáma :-))
Reagovat
smazaný uživatel
s praxi, mivali jsme chatku na Berounsku, Skarletaci, Ford Adamson, Osada havranu...... :-))
Reagovat
Fandina
vyhrál a to je podstatné. Ve druhém setu hráli oba dobře a Hernych dost bodoval na síti. Tak se těším na Tomáše v dalším kole, od prvního se zlepšil.
Reagovat
VlS
Tak Andrea postupuje, piorazila Japonku 2:0 - dobrý a jen tak dál
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych na Troickiho nemá ani kdyby se rozkrájel.
Reagovat
smazaný uživatel
Na Troickiho určitě má, a po dvou setech postoupí...
Reagovat
smazaný uživatel
no ty víš o twenise asi velký prd co? :(
Reagovat
smazaný uživatel
o "twenise" opravdu nic nevím no...
Reagovat
smazaný uživatel
kam se až dostal berdych minulej rok
Reagovat
smazaný uživatel
Minulý rok hrál Tomáš po RG až Wimbledon.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist