Berdych vyřadil Blakea, v osmifinále ho čeká Djokovič

30. 3. 2009, 10:26
Aktuality 22
ATP MIAMI - Naděje Tomáše Berdycha na obhájení loňského semifinále v Miami stále žije. Český tenista ve třech setech porazil domácího Blakea a postoupil do osmifinále. V něm se utká s vítězem předloňského ročníku Djokovičem.
Tomáš Berdych

Pouze na Australian Open dokázal Tomáš Berdych v této sezoně vyhrát alespoň dva zápasy. Nyní se přes dva soupeře dostal i v Miami, když po zdolání neoblíbeného Rusa Južného porazil 6-4 6-7 6-3 i domácího Jamese Blakea.

Třiadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí se v utkání s Američanem mohl spolehnout na skvělý servis, přesto ve druhé sadě o podání jednou přišel a nakonec set v tie-breaku prohrál. O osudu zápasu tak rozhodlo třetí dějství, ve kterém servírující Berdych ztratil jen šest fiftýnů a zaslouženě postoupil.

I nadále tak může obhájit své překvapivé semifinále z loňska. Nejprve však musí poprvé v této sezoně postoupit do čtvrtfinále, v čemž se mu pokusí zabránit šampion z roku 2007 Novak Djokovič. Jednadvacetiletý Srb ve třetím kole porazil 6-4 6-1 Paula-Henriho Mathieua. Francouz se proti světové trojce dopustil hned jedenácti dvojchyb.

Berdych s Djokovičem jediné vzájemné utkání loni na podzim v semifinále halového podniku v Bangkoku prohrál. Vítěze česko-srbského osmifinále bude ve čtvrtfinále čekat jeden z francouzských mušketýrů. Jo-Wilfried Tsonga, který přešel přes domácího Kendricka, narazí na krajana Gillesa Simona, jenž po první prohrané sadě deklasoval Němce Schüttlera.

Jediný brejkbol nenabídl Roger Federer Němci Nicolasi Kieferovi a snadno postoupil. "Zápas se i povedl, můžu být spokojen," pochvaloval si rodák z Basileje, který v Miami v letech 2005 a 2006 triumfoval.

Sedmadvacetiletý Švýcar čeká na titul už od loňského podzimu a v cestě za 15. triumfem z turnajů Masters ho jako další čeká Taylor Dent, který nečekaně vyřadil turnajovou patnáctku Robreda. "Cítím se úžasně. Je to satisfakce nejen pro mě, ale pro celý můj tým," řekl Dent, jenž kvůli vážnému zranění zad dlouho nehrál a nyní si po téměř třech letech zahraje v osmifinále.

"Je skvělé ho vidět zpět na dobré úrovni," řekl na adresu Amričana Federer, který se s Dentem utká poprvé. Přesto jeho hru zná dobře "Vždy byl nebezpečným hráčem. Hraje agresivně, útočně a rád soupeře hodní z jedné strany kurtu na druhou," pousmál se Švýcar. "Bude to pro mě zajímavé se s ním poprvé střetnout," dodal Federer.

Nejlepší start do sezony zažívá Andy Roddick a dobrou formu by rád proměnil i v úspěch na domácím prestižním podniku v Miami. Ve třetím kole se v prvním setu trápil proti Tursunovovi, když ho hned z úvodu rozhodily sporné výroky rozhodčího. Dokonce ztratil i servis, když neodvrátil jediný nabídnutý brejkbol. Nakonec si však i jedenácti esy pomohl k výhře 7-6 6-2 a postoupu mezi nejlepších šestnáct.

V úterý narazí na Francouze Gaela Monfilse, jenž v téměř tříhodinové bitvě udolal po setech 5-7 7-5 7-6 bývalou světovou jedničku Marata Safina.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
nedělní výsledky (29. 03. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (21-ČR) - Blake (13-USA) 6-4 6-7(3) 6-3
Federer (2-Švýc.) - Kiefer (28-Něm.) 6-4 6-1
Djokovič (3-Srb.) - Mathieu (31-Fr.) 6-4 6-1
Roddick (5-USA) - Tursunov (25-Rus.) 7-6(9) 6-2
Simon (7-Fr.) - Schüttler (29-Něm.) 3-6 6-1 6-1
Monfils (9-Fr.) - Safin (22-Rus.) 5-7 7-5 7-6(3)
Tsonga (10-Fr.) - Kendrick (USA) 7-5 6-4
Dent (USA) - Robredo (15-Šp.) 7-5 6-3

Čtyřhra - 1. kolo:
Damm/Lindstedt (ČR/Švéd.) - Kas, Kohlschreiber (Něm.) 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
na něj se sázet neda, tak a tedko vyhrála Stosur nad přestárlou mauresmo a ještě Gonzales zamete se Stepánkovou a bude to v cajchu o))))))))))))))
Reagovat
smazaný uživatel
cert vem tebe
Reagovat
smazaný uživatel
jo čert vem tebe
Reagovat
smazaný uživatel
Parada!!!Na Novaka určitě má!budu strašně moc fandit!Dneska doufam zabojuje i Radek
Reagovat
smazaný uživatel
Come on Novak! :)
Reagovat
smazaný uživatel
ja myslim, ze novak vyhraje a taky si to preju uz aby se chytl, proti berdychovi by mu to mohlo jit neni to takovy ten obranny typ, ktery novakovi nesvedci, viz murray warinka nebo letos i roddick
Reagovat
smazaný uživatel
tohle jsou 2 moji nejoblibenejsi hráči.Nevím komu fandit.Ale jsem čech více to přeju Tomášovi.Come on Tomáši
Reagovat
smazaný uživatel
no muj nejoblibenejsi je novak, takze budu fandit asi jemu no, i kdyz tomas je cech a ma stejne jmeno jak ja.
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš ho smete chvástala jednoho, ten už má to nejlepší za sebou, protože, kdo se začne moc chvástat jakej je borec, ten nejlepší nikdy nebude, rozhodně ne taková trubice jako je Djokovič!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
nekdo se chvasta? ze jsem si nevsiml, a kdyz rikas, ze ma nejlepsi az sebou, tak soudis podle ceho? ma 22 a jeste zdaleko neam vse za sebou, je o 2 roky myslim mladsi nez berdych a myslim, ze ho porazi, protoze novak pokud ma fakt formu a den, dokaze proazit kohokoliv, jenomze se to nestava casto bohuzel, vykyvy jsou az moc caste
Reagovat
smazaný uživatel
to same se da rict ale o Berdychovi!Pokud má formu a den porazí kohokoliv:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič se umí jen naparovat a jestli nevíš, co je chvástat, tak to jěco jako vytahovat. A že mu je 22, no a co, skončili mladší a daleko lepší talenty než je nějakej Djokovič, kterej se pořád je vytahuje a říká o sobě jakej je machr. Víš lepší je bejt skromnej!!!
Reagovat
smazaný uživatel
myslim, ze tohle je tenisovy a je zbytecne se tu hadat o fotbale.
Reagovat
smazaný uživatel
ja si zas myslim ze tie 4fudbalove prispevky prezijes ci nie??!!!dufam ze to neni taky velky problem koli ktoremu teraz vyskocis z okna??,
Reagovat
smazaný uživatel
preziju to, ale kdyz je to web o tenise, tak by se tu melo diskutovat o tenise, navic nechapu jak nekoho muze zajimat takovy zapas, zajimave na nem je jenom ta rivalita, jinac to bude des a utrpeni, stejne jako vsechyn nase zapasy a slovaci se radi pridaji, maji lepsi formu, ale zname jejich labilnost
Reagovat
Tenista
Povinně jsem na zápas vstal, a teda nestačil jsem se divit...rána vedle rány, Tomáš kazil minimálně, poslední gam to byla od obou opravdu povedená přestřelka prakticky bez chyb...doufám, že už se na Tomášovi začne rukopis Krupy projevovat, včera k tomu dal jistý náznak...kdyby to nebyl Tomáš, asi by vyhrál 2:0 na sety. ale to tak bývá...jsem na jeho další kolo moc zvědavý..
Reagovat
smazaný uživatel
tomas ma urcite v dalsom kole sancu na rozdiel od vasich fudbalistov v stredu tam je to jasne vytazstvo pre slovensko!!!:D
Reagovat
smazaný uživatel
jo a ze vy jste dostali 4 góly od anglie to je v pořádku??:-)
Reagovat
smazaný uživatel
jj to je v poriadku v anglicku dostat 4 goly neni hanba tam moze dostat 4 goly aj taliansko ale bez toho aby som utocil na ceske muzstvo neprajem vam nic zle v Q ale ak hovorime o hanbe tak hanba je skor slabucky vykon v slovinsku jedna nahodna strela, to na nas stacit nebude uz za nas nehraju len trolovia uz mame aj fudbalisov bacha na nas !!! GL
Reagovat
smazaný uživatel
koukni se jak sme na tom my a jak vy apotom hodnot hraci,stadiony...........
Reagovat
smazaný uživatel
ctyrku dostat haha
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist