Berdych vyučil Verdaska. V osmifinále jsou i Nadal a po boji Djokovič

16. 3. 2010, 08:46
Aktuality 6
ATP INDIAN WELLS - Převálcováním nasazené desítky Verdaska se český tenista Tomáš Berdych kvalifikoval do osmifinále turnaje Masters 1000 v Indian Wells. Mezi nejlepších šestnáct suverénně postoupil také obhájce Nadal nebo po dalším utrápeném výkonu předloňský šampion Djokovič.
Tomáš Berdych

Český tenista Tomáš Berdych deklasoval ve třetím kole turnaje série Masters v Indian Wells 6-0 6-3 desátého nasazeného Fernanda Verdaska ze Španělska a postoupil do osmifinále.

Turnajová devatenáctka Berdych měl utkání plně pod kontrolou a nečelil v něm ani jednomu brejkbolu. Naopak sám čtyři ze sedmi možností k proražení podání soupeře využil a zápas ukončil po necelé hodině.

Čtyřiadvacetiletý český daviscupový reprezentant zlepšil v pondělí svou bilanci s o dva roky starším Španělem na 5-3 a oplatil mu "kanára", kterého od něj dostal před dvěma lety ve Wimbledonu.

Přes třetí kolo v Indian Wells prošel Berdych podruhé v kariéře. Po osmifinálové účasti v roce 2006 prohrál na jednom z nejprestižnějších turnajů okruhu ATP pokaždé hned svůj první zápas.

Jeho loňským přemožitelem v Kalifornii byl právě nynější osmifinálový soupeř Troicki, jenž se zatím na turnaji téměř neunavil. Po přímém nasazení do druhého kola mu Uruguayec Pablo Cuevas vzdal zápas hned po prvním gamu a další soupeř Nikolaj Davyděnko z Ruska k utkání třetího kola kvůli zranění nenastoupil vůbec.

Nadal: Na můj vkus až moc módy
Suverénním výkonem se prezentoval také obhájce titulu Rafael Nadal. V duelu s Mariem Ančičem po svém podání ztratil jen pět fiftýnů. Po prvním servisu nebodoval jen jednou, další tři body daroval dvojchybou.

Španělský favorit deklasoval chorvatského soupeře dvakrát 6-2, když se tenisté ve výměnách dlouho nezdržovali. "Servis byl důležitý, ale mnohem důležitější byl rytmus hry od základní čáry," pochvaloval si Nadal. "Jen pět bodů jsem ztratil proto, že jsem nechyboval. Pouze sedm nevynucených chyb a 29 vítězných úderů, to je myslím slušná statistika."

Nadal vedle bezchybného výkonu zaujal i pestrým oblečením - bílé tričko s růžovými proužky doplnil hnědobílými šortkami s mřížkovým vzorem. "Je to trochu jiné než normálně, že? Na můj vkus až příliš módy, ale je to jen na tenhle turnaj," řekla bývalá světová jednička.

Třiadvacetiletého Nadala nyní čeká premiérový duel s ve formě hrajícím Johne Isnerem. Domácí tenista v duelu dvou Američanů nečelil žádnému brejkbolu a Sama Querreyho porazil 7-6 6-4. Vyšla mu tak odveta za nedávné finále v Memphisu, kde marně usiloval o druhý letošní titul.

Djokovič odvrátil tři mečboly
Na pokraji vyřazení byl naopak šampion z roku 2008 Novak Djokovič, jenž v utkání plném zvratů odvrátil Philippu Kohlschreiberovi z Německa tři mečboly. Druhý nasazený Srb prohrával v třetím setu za stavu 4-5 při svém podání 0-40, nicméně díky forhendovému vítěznému voleji a následným dvěma soupeřovým chybám při bekhendu se do zápasu vrátil. 

Favorit Djokovič vyhrál 6-3 2-6 7-6, i když na přelomu druhé a třetí sady ztratil devět gamů v řadě. "Kdybych si mohl vytrhat vlasy, v ten moment bych to udělal," popsal po zápase své zoufalství ze stavu 0-3 v rozhodujícím setu. "Klidně mohl zápas vyhrát on a zasloužil by si to," dodal na adresu německého soupeře, se kterým prohrál loni na French Open.

Dvaadvacetiletý Srb tak i nadále pokračuje v sérii utrápených vítězství. Už deset duelů v řadě neprohrál, nicméně v posledních devíti ztratil vždy minimálně jeden set. O čtvrtfinále se utká s Ljubičičem, jehož před 14 dny porazil 2-1. Zkušený Chorvat ve třetím kole nezaváhal proti argentinskému outsiderovi Dabulovi.

Juan Carlos Ferrero v únoru během turné po jihoamerických antukých vyhrál 14 z patnácti duelů a připsal si dva tituly. Během tří týdnů dvakrát porazil Juana Monaka, na kterého narazil i v Indian Wells. Oba o postup do osmifinále bojovali tři hodiny, aby nakonec jako vítěz z vyčerpávajícího duelu odešel Argentinec Monaco. Ten španělského soupeře porazil 7-6 3-6 6-3 a čeká ho překvapení turnaje Guillermo Garcia Lopez ze Španělska, jenž po Čiličovi vyřadil i Brazilce Bellucciho.

- ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 3.645.000 dolarů)
pondělní výsledky (15. 03. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Berdych (19-ČR) - Verdasco (10-Šp.) 6-0 6-3
Nadal (3-Šp.) - Ančič (Chorv.) 6-2 6-2
Isner (15-USA) - Querrey (17-USA) 7-6(3) 6-4
Ljubičič (20-Chorv.) - Dabul (Arg.) 6-2 6-3
García-López (Šp.) - Bellucci (26-Braz.) 4-6 6-2 6-1
Djokovič (2-Srb.) - Kohlschreiber (25-Něm.) 6-3 2-6 7-6(3)
Monaco (21-Arg.) - Ferrero (11-Šp.) 7-6(2) 3-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
A Rafa pojde domov. Keby neobhajoval tolko bodov je mi to fuk ale ta tisicka je dost keby takto skoro vypadol strati velku vacsinu z toho a Isner ma na to ak bude super servirovat aj ked cez dva tie-breaky ale ma na to ho vyradit
Reagovat
smazaný uživatel
ja ten zapas videl a berdych nevyhral kvuli tomu ze by hral neco extra,ale jen diky tpmu ze verdasco byl naprosto sjetej,takhle blbe sem hrace z top 10 hrat v zivote nevidel
Reagovat
smazaný uživatel
tak Berdych překvapil, ale jak už bylo řečeno, on ten potenciál má a je to prostě on, kdy dokáže jednoho z nejlepších hráčů sestřelit a pak vypadnou s průměrem... doufám, že proti Troickému ukáže, zač je toho loket... Tomáš letos má minimálně na to čtvrfinále... Troicki prakticky neodehrál jediný zápas, bude sice odpočatý, ale nebude mít hlavně praxi na povrchu v Indian Wells, bude to zajímavej zápas... docela mě překvapilo, že Bellucci ten zápas nevyhrál... v životě jsem ho neviděl hrát až včera první sadu a hrál fakt pěkně, skvělá levačka, super údery, Garcíu-Lopeze si na kurtu krásně vodil, takže jsem docela překvapenej.... jinak Djoker se včera pěkně natrápil, na nova sport dávali jen první set a vcelku vévodil, karty se ale zřejmě obrátili a Novak musel hodně ale opravdu hodně bojovat a musel do toho dát vše, Kohliho hra mu evidentně nesedí....
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm, tak tohle je typický Tomáš Berdych - je schopen nadělit jednomu z absolutních top hráčů kanára, na kurtě ho totálně znemožnit - viz. třeba letos to udělal s Baghdatisem, aby potom v dalším kole dostal klepec od "ligového průměru"...snad už z toho vyroste, potenciál má pořád obrovský, pro hard ty největší předpoklady, ač povrch tady v Indian Wells není až tak rychlý...má na semi, možná i na víc...
Reagovat
a.magerova
Tome BRAVO !!! Je tak dál.

Jo a ještě ohlédnutí za jednou starší diskusí: nejen my v Horních Kotěhulkách řešíme Rafovu módu ... jak zde čtu :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tom: a já si šel zrovna ve 2 hodiny lehnout... :( alespoň jednou bych ho chtěl vidět suveréně vítěznýho!

Nad:)) no ono na těch kalhotech neni nic divnýho, jsou i docela zajímavý, ovšem pokud by bylo jiný triko a doplňky. Sám, mám už po roce vlastní teorii :))), navrhuje mu oblečení u Nike skalní Rogerovec a dělá to schválně!!! Jinak těm kaťatům kvůli barvě říkám soukromě "nasrá..čky"...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist