Berdych znovu končí již v prvním kole, na Masters v Madridu prohrál s Gasquetem

6. 5. 2018, 15:58
Aktuality 34
Tomáš Berdych končí na turnaji ATP Masters 1000 v Madridu překvapivě už v prvním kole. Český tenista ve svém úvodním utkání nestačil na Francouze Richarda Gasqueta, kterému podlehl 4-6 2-6, a prohrál tak již potřetí v řadě.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych své letošní výsledkové nezdary neprolomil ani na turnaji ATP Masters 1000 v Madridu. Český tenista si letos sice zahrál čtvrtfinále Australian Open, na další pořádný výsledek však aktuálně 17. hráč světa čeká a od konce února, kdy si zahrál semifinále v Marseille nedokázal na žádném ze čtyř turnajů vyhrát více než jeden zápas.

V Indian Wells a v Miami prohrál ve druhém kole a na antukových podnicích kategorie Masters 1000 v Monte Carlu a dnes i v Madridu prohrál již svá první utkání. Berdych na antukových turnajích možná doplatil i na náročný los - před dvěma týdny v Monte Carlu prohrál v prvním kole s Japoncem Nišikorim, dnes v Madridu naopak nestačil na Francouze Richarda Gasqueta.

Čtrnáctý nasazený Berdych držel s Gasquetem krok pouze do stavu 4-4 v úvodní sadě. Pak prohrál čtyři hry za sebou, čímž ztratil první set a nabral manko dvou gamů v tom druhém. Za celý zápas se nepropracoval ani k jednomu brejkbolu a po 78 minutách odešel poražen 4-6 2-6, čímž si připsal již svou třetí prohru v řadě.

• ATP MASTERS 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 7,190.930 eur
nedělní výsledky (6. 5. 2018)
• Dvouhra - 1. kolo •
Gasquet (Fr.) - Berdych (14-ČR) 6-4 6-2
Shapovalov (Kan.) - Sandgren (USA) 6-1 6-4

Komentáře

34
Přidat komentář
Roger_Federer
http://www.tenisovysvet.cz/article/detail/6279--wimbledon-jde-do-boje-proti-spekulantum-za-skrec-v-prvnim-kole-budou-padat-tvrde-tresty
Reagovat
smazaný uživatel
Tomas opet ukazal, ze se o nem jednou bude mluvit jako o legende. Dnes uhral celych sest gamu s Gasquetem. Wow, to je uspech. Chybelo jen stesticko.
Reagovat
Andrew89
presne...tfuj tfuj Tome
Reagovat
George_Renel
Ani tvoje známá uštěpačnost nic nenadělá s tím, že Tomáš Berdych již naší tenisovou legendou je.
Reagovat
smazaný uživatel
Však je legenda, stejně jako Jyrka...
JYRKA NA HRAD!
Reagovat
George_Renel
Navštiv psychiatra, třeba ti v tom tvém podělaném životě pomůže.
Reagovat
turista
Berďa už tenisovovu legendou je. Chce to čas a jeho výsledky se zase zlepší.
Reagovat
steve79
Prekvapeni je, ze Berdych vypadl tak hladce. Jeho vykonostni propad se zacina zvetsovat. Snad najde formu na trave.
Reagovat
Kytka
To doufám. Navíc ve Wimbledonu ho můžou při nasazení šoupnout trošku výš než je žebříčkově - za semifinále v posledních dvou letech. Ale chtělo by to před tím uhrát pár bodů, aby to mělo smysl.
Reagovat
Kytka
Mizerný los - Gasquet na první kolo velmi nepříjemný soupeř, který je rozjetý a Tomovi chybí poslední měsíce víc nahraných zápasů. To se stát může. Ale nevidím u Toma ani vůli se o to poprat. Od stavu 4:4 v prvním setu naprosto odevzdaný. A i před tím, kromě prvého gamu tahal za kratší konec. Já nevím, při tomhle nasazení to vpadá, že bylo lepší tu antuku prostě vynechat.
Reagovat
r176
Tomáš prostě hraje tak aby se neunavil a jeho výkony budou gradovat na GS :-))))
Reagovat
Kytka
Jo kdyby byl Kvitová a 5x - 6x za sebou vypadl v prvním nebo druhém kole, to bych možná doufala, že se blýská na lepší časy, ale takhle. Tak už máme ve hře jen Plíščata a Petru.
Reagovat
EllNino
Kdy prosímtě Petra 5x 6x zasebou vypadla v 1. nebo 2. kole ?
Reagovat
Kytka
No zrovna před teď, před Prahou.
Reagovat
EllNino
IW - 3. (2.) kolo, Miami- Osmifinále (3.kolo), Charleston - 2.(1. kolo.), Fed Cup - 2. výhry nad top 12 hráčkami, Stuttgart - 1. kolo ... takže to není pravda :) ... ale vím, jak to myslíš :D ... Petra je up and down a momentálně je UP, takže vyhrála už 6 zápasů zasebou ... a samozřejmě zase bude za pár týdnů DOWN ... ale u Berdi už je to věk a psychická a herní nepohoda :/
Reagovat
Kytka
Tak přesně tak to myslím. Přijde mi to jako konec bývalého velkého hráče, který nemá tu třešničku na dortu (ale není první ani poslední) a mám z toho depku. O to větší, že žádný jeho nástupce se ani nerýsuje.
Reagovat
horska.kraslice
Berdych se ještě vrátí. Společně s Djokovičem :-)))
Reagovat
Kytka
Kéž by.
Reagovat
turista
Taky bych jim to oběma přál. Také Gasquet se dnešním zápasem vyhrabal z potíží, např.v Marakéši byl proti Edmundovi zcela bezradný.
Reagovat
Kytka
Navíc Kája má v dalším kole Azareku - taky pěkně hnusný los, Kristýnka by mohla tak kolo ještě přidat a kam se zhoupne Petra, je ve hvězdách. Mladá Markéta Vondroušová je už teď ve velmi mladém věku často zraněná, Bára s Luckou Šafářovou jsou už třicátnice a Lucka navíc vážně nemocná. Ach jo.
Reagovat
peggy
Panu Berdychovi I pani Strycove to moc na pisecku nejde.Leta leti asi zapomneli na mladi.
Jinak velke blahoprani Marii.Hrala dobre je tak dal,umi jeste lepe.
Reagovat
Kytka
No ale, na hádky Báry s rozhodčí Tom nemá, to je tedy žabař vedle Báry. Odstrčit rozhodčí rulku a pomalu do ní plesknout, to by si Rebel nedovolil, to snad ani Fabio Fognini ne.
Reagovat
horska.kraslice
No, právě Berdych měl už celou řadu extempore s rozhodčími během zápasů, když to psychicky nezvládal.
Reagovat
Dobry-den
S takovouhle bude muset příští rok do kvaldy. To rači ať už to zapíchne. :-(

A v tabulce máte výsledek obráceně!
Reagovat
Kytka
Zatím ho drží letošní body z AO a loňské z Wimbledonu.
Reagovat
George_Renel
Smutné je, že už to ani nepřekvapí.
Dnes si to jasně prohrál neuvěřitelnými chybami při ložených míčcích na síti či na zakončení. Chybí herní praxe.
Snad to alespoň bylo pro dnešek to do třetice a přijdou postupy. .-)
Reagovat
EllNino
No ono dostat Nishikoriho a Gasqueta na antuce, na které už je teď úplně marný, do 1. kola, je hodně těžké ... navíc proti nic celkem nerad hraje ...možná by bylo fajn se přestat soustředit na veké turaje, což ho podle posledních 4 výsledků evidentně dost svazuje, a zkusit nějakej menší a zvednout si na ně sebevědomí :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak výsledek je dost výmluvný, zřejmě ted má jiné "velké" starosti.
Reagovat
Kytka
Soustředí se už na trávu, no. Antuku stejně nemusí.
Reagovat
com
a po Madridu velkej pad z top 20
Reagovat
smazaný uživatel
kam az se propadne?
Reagovat
Fandina
V dvacítce může zůstat.
https://live-tennis.eu/en/forecast-atp-ranking
Reagovat
Kytka
Může, ale může taky padnout až tak na 22 místo. No někdo tady před rokem, když si vzal za trenéra Martina Štěpánka, který dostal Dodiga na 29. místo nadhodil, že jen aby Tomáše nedostal taky na 29. místo. Bojím, bojím. A nejhorší je, že i na tom 29. místě by byl suverénně nejlepší český hráč.
Reagovat
Marduch
Mozna by si mel najit kouce. Tzn. kouce a trenéra v jedne osobě.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist