Berdycha zradilo zdraví, semifinále s Djokovičem vzdal

20. 8. 2011, 23:06
Aktuality 24
ATP CINCINNATI - Už podruhé v tomto roce přišel Tomáš Berdych kvůli zdravotním problémům o šanci porazit suveréna letošní sezony Novaka Djokoviče. V Cincinnati byl blízko zisku první sady, bolesti v pravém rameni ale byly čím dál silnější a po prohraném prvním setu se rozhodl šetřit zdraví na blížící se US Open.
Tomáš Berdych

Tomáš Berdych včera po skvělém výkonu porazil Federera, ze zápasu si však bohužel odnesl také bolesti v pravém rameni, které ho zradilo v dnešním semifinále s Novakem Djokovičem.

Český tenista sváděl se světovou jedničkou vyrovnanou partii a za stavu 5-4 dokonce podával na zisk úvodní sady. Pak ho ale začaly čím dál více přemáhat bolesti ramene, dvakrát neudržel svůj servis a po ztraceném prvním setu v poměru 5-7 zápas podáním ruky u sítě s omluvným výrazem ukončil.

Zklamaný Tomáš BerdychZatímco proti Federerovi udělal Berdych jen 13 nevynucených chyb, dnes nebyl ve své kůži a za jeden set jich nastřádal 22. 

"Když jsem se musel natáhnout, tak mě ruka začala bolet. Cítil jsem to hlavně při bekhendu a některých vysokých balonech. Pak mě rameno bolelo i při servisu, což je pro mě nejhorší," vysvětloval Berdych. "Na začátku jsem se cítil docela dobře. Jsem přesvědčený, že kdybych zůstal zdravý, tak bych měl velkou šanci uspět," litoval devátý hráč světa.

S Djokovičem, kterého z osmi vzájemných duelů porazil jen loni ve Wimbledonu, popáté v řadě prohrál a podruhé utkání nedohrál. Letos v Dubaji měl duel rovněž dobře rozehraný, za stavu 7-6 2-6 2-4 ale vzdal vinou zranění stehenního svalu. 

Novak DjokovičPětadvacetiletý rodák z Valašského Meziříčí má letos za sebou 17. turnaj, na kterém se potřinácté dostal minimálně do čtvrtfinále a pošesté do semifinále. Ve finále byl ale naposledy loni ve Wimbledonu, na titul čeká dokonce už přes dva roky.

Nyní má před sebou 8 dní, aby se stihl dát do pořádku na závěrečný grandslam sezony US Open.   "Teď jen doufám, že se můj stav zlepší, abych se mohl připravit na první zápas na US Open," přeje si Berdych.  

To srbský tenista má příjemnější pocity. Letos vyhrál už 57. zápas, jeho jediným přemožitelem zůstává Federer - na Djokoviče vyzrál v semifinále French Open. 

Bělehradský rodák, který měl dnes rovněž drobné zdravotní problémy, je od začátku sezony blízko už jubilejnímu 10. titulu, šestému z turnajů série Masters 1000.

Andy MurrayVe finále na něj čeká Andy Murray, kterého letos porazil ve finále Australian Open a semifinále antukového klání v Římě. Murray si jednu ze tří výher během devíti vzájemných soubojů připsal před třemi lety právě v Cincinnati, rovněž ve finálovém souboji.

Čtvrtý hráč světa si dnes poradil se čtvrtfinálovým přemožitelem Nadala Mardym Fishem, kterému překazil postup do 4. finále v řadě a minimálně obhájení loňského výsledku, kterým byla finálová porážka s Federerem. Rovněž Murray i Fish měli během utkání zdravotní problémy.

Murray Fishe porazil po sérii tří porážek v řadě, včetně loňské právě v Cincinnati. "Byl to první opravdu těžký zápas za posledních pět šest týdnů. Cítil jsem nohy, hlavně ve druhém setu to bylo fyzicky hodně náročné," komentoval Skot, který se se tak může těšit na první finále turnaje Masters od loňského Šanghaje.

Murray, jenž minulý týden v Montrealu prohrál už v úvodním zápase s Jihoafričanem Andersonem, si dnes připsal jubilejní 300. vítězný zápas na okruhu ATP. Této mety v Cincinnati v týdnu dosáhli shodou okolností také čeští tenisté Radek Štěpánek a Tomáš Berdych.  

Mardy Fish se loučí s domácím publikemDevětadvacetiletý Američan měl už před dnešním zápasem jisté vítězství v letním turné US Open Series, které zajišťuje prvním třem zajímavé finační bonusy za umístění na US Open. Na druhém místě skončí Djokovič, o třetím v pořadí se rozhodne až po turnaji ve Winston-Salemu.

"Mám za sebou skvělý týden, porazil jsem hodně dobré soupeře. Semifinále takového turnaje je pro mě velmi dobrým výsledkem. Parádní pro mě vlastně byli oba poslední týdny. Teď si dám pár dní pauzu a vrátím se na kurty, abych se připravil na US Open," řekl rodák z Minnesoty Fish.

- ATP MASTERS 1000 CINCINNATI (USA / Ohio, tv. povrch, 2.592.000 dolarů) -
sobotní výsledky (20. 08. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Berdych (8-ČR) 7-5 skreč B.
Murray (4-Brit.) - Fish (7-USA) 6-3 7-6(8)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
ladka
vdaka bohu za normalnych ludí ako si ty,aj ked nie si fans Rogera....
Reagovat
smazaný uživatel
Ano!!! Už to tak vypadá , že Tomášova agresivní hra je zpět! Včera to bylo do osmého gemu úžasné. Tomáš znovu hrál ten svůj pověstný, riskantní leč účinný tenis! Míčky z jeho rakety znovu létaly co nejvíce k čarám, tomáš se snažil hrát krátké výměny, které často zakončoval skvělým forehandem. Včera to byl opravdu dobrý výkon ze strany Tomáše, bohužel ho zastavilo zraněné rameno, kterého už limitovalo v zápasu s Fedexem. Já doufám, že na US OPEN ho uvidíme a bude nám moci ukázat svůj starý dobrý tenis.
Reagovat
Pe3k
Jsem rád, že tu konečně někdo Tomáše chválí. Zasloužil by pochvalu a trpělivější fanoušky.

Lančík? Pls STFU and go back to idnes or to shrink.
Reagovat
smazaný uživatel
škoda škoda škoda... Pěkný zápas. Starý dobrý Berdych je zpátky, ted aby se dalo dohromady rameno.Berdychuv styl(když ho plně uplatnuje) na Djokoviče jako jeden z mála platí, tak snad se dá dohromady.
Reagovat
smazaný uživatel
Možná je pro mne jako fanouška RF těžké přiznat, že by mohl přijít nějaký sestup v žebříčku a i v počtu vítězných zápasů. Věřím ale, že ještě neřekl poslední slovo a nějaká ta vítězství ještě přijdou. I pro něho samotného budou možná o to cenější, když už to nejsou jeho jasná a častá vítězství. Někdo tu kdysi psal, že RF stvořil monstrum, které ho teď ničí............
Myslím si že je to řečeno přesně a naprosto jasně. Přeji RF i po té třicítce nějaký ten GS, aby ještě ukázal že neřekl poslední slovo. Jsem rád, že v top 10 je vyrovnanější situace co do úspěchů a naopak. Ani RN nemá nejlepší formu a tak se moc těším na US Open co že se zase bude dít zajímavého.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám co bych dodala. Souhlas! :-)
Reagovat
steve79
Lančik: Co tím chceš jako říct? Že by měl Federer skončit? Když tady mluvíš o Schumacherovi, tak teho nemůžes s Federerem vůbec srovnávat. Schumacher už dávno nepatří do špičky zato Federer pořád patří. Kdyby jsi se podíval na žebřiček tak zjistíš, že je třetí na světě, a to je podle tebe pád? Začátek roku hrál Fedex dobře, prohrál třikrát s Djokovičem, ale to prohrává každý. Nepodařilo se mu pár turnajů: Řím, Montreal, Cincinati. Než zase napíšeš nějakou blbost, tak přemýšlej.
Reagovat
smazaný uživatel
V případě Federera nejsou hlavním problémem výsledky, nýbrž chování, podobně jako u fotbalistů Sparty. Vzpomínáte si na zápas Berdych-Federer z loňského Wimbledonu. Tenkrát došlo opět k jednomu z excesů tohoto švýcarského tenisty. Že je to dobrý tenista, o tom nepochybuji, ale že se i uvnitř chová podobně, jako když vyhrává(přetvářka), nad tím se vážně musíme my, ale zejména jeho fanoušci zamyslet.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzpomínáte si na zápas Del Potro-Federer z US Open 2009?
Reagovat
Kox
Nevim proč tu pořád někdo řeší jeho chování. Já Federera taky nemám rád, ale jestli někdo někdy dělal něáký sport tak by měl věděž, že prohra je opravdu těžká. Jediné co musím říct je, že Federera ohoromně resepektuji co za kariéru dokázal a co vyhrál. Jeho hra je neuvěřitelná a vždycky mě zamrazí v zádech při jeho "Come on". Už to není ten suverén co dříve ale nemusíme na něj házet špínu a spíš si ho zapamatovat jako tenistu který pro tento sport znamenal a znamená opravdu moc..
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezky napsáno od člověka, který nemá Fedexe rád! A to se cení! Zvlášť zde na portálu, protože většinou je to tu samej bl.bec! Díky!
Reagovat
smazaný uživatel
reakce na Koxe :-)
Reagovat
a.magerova
Tomášovi ty úspěchy přeji a proto si ráda přečtu, když někdo o něm napíše: Nejlepší český tenista má zatím úspěšnou kariéru. Už byl 1 krát ve finále GS-Wimbledonu a je momentálně na nádherném 6. místě na světě. Opravdu skvělé výkony jen tak dál !!!

A proto mi pak hlava nebere toto: Ten švýcarský hňup je až na 3. místě světového žebříčku a letos byl jen jednou ve finále GS-FO. No to je ubohé - měl by ukončit kariéru !!!
Reagovat
ladka
vdaka bohu za normálnych ludí ako si ty aj ked nie si fans Rogera...
Reagovat
smazaný uživatel
mam ted po delsi pauze takovy svezi pohled, to jsou veci, Stepec "mi" poslal domu Johna, Berda "mi" vybouchal Fedexe... :-( totiz prece ... :-)) Berdu jsem uz videla a jsem jeho hrou take prijemne prekvapena, proste, jak uz tu padlo, vice agrese, vule i obratnosti (myslim zasahy na siti a predevsim ten uzasny Tildenuv game, to byla uz vyberova tenisova lahudka.) Zlepsil servis, o dost zvysil nadhoz a ma dost casu se pod balonem "poskladat", dobry prvek. Nezbyva, nez mackat pesti, at mu drzi rameno a tesit se..... ( a ja to schvalne nereknu!)

Ale co ven musi - ve fi preju Andymu, velmi dobre podava a jestli se nesesype, jeho pestra, chytra a nekdy nudne vyckavava hra by se mohla konecne prosadit. I kdyz s Djokovicem bych teda necekala na nic!
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je zpět!! Těžko říct čím to je! Ale snaží se hrát agresivně a s takovouhle hrou může porazit kohokoliv!
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. Já myslel, že nemá na nikoho z 30.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál dneska fakt moc pěknej set! Fakt to bylo něco po dlouhý době na co sem rád koukal. Agresivní, s rizikem ale zároveň přesný. Měl sice i štěstí ale i to k tomu patří. Výměna při které Djokoviče brejknul byla více než parádní!
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Djokovič ve finále Murrayho porazí a získá celkově už 11 titul na turnajích Masters a tím dorovná Samprase na 4.místě historie. Bylo by to pěkné a držím mu palce.
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál fakt moc dobře. je to škoda, ale Flashing Meadows je mnohem důležitější. Takže hlavně ať se dá Tomáš dopořádku. S těmito výkony by to mohlo být dobré.
Reagovat
smazaný uživatel
To je pech. Ale do stavu 5;3 jsem si to opravdu uzila. Ale jiz od zacatku jsem sledovala projevy Toma a citila jsem zradu, Rec tela byla jasna. Bolestivych grimas pribyvalo.No proste je to jak zaklete. V jednom roce dvakrat stejna situace proti stejnemu hraci, ve stejne fazi turnaje. Vseobecne je tech skrecu strasne moc. To je to negativni na vrcholovem sportu, ta enormni zatez pro telo.Tak ted mu jen muzeme prat,at je na US fit a nezapomene jaky tenis hral.
Reagovat
smazaný uživatel
Jaroslavo to já též. Tomík hrál vážně dobře a dokázal, že s Federerem to nebyla náhoda. Doufám, že i přes prohru všem jeho kritikům zavřel ústa. Přeji mu ať rameno dá do pořádku a bude moct na US Open startovat. Byla by škoda, kdyby to bylo něco vážnějšího a zbytek sezóny by pro něj znamenal konečnou.
Reagovat
smazaný uživatel
na tomasovi bylo aspon videt ze to vzdal kvuli zraneni a ne kvuli tomu ze by na nej nemel to rozhodne mel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist