Berdychovi se v Barceloně dál nedaří. Letos padl s Robredem

26. 4. 2013, 15:11
Aktuality 32
Už počtvrté bojoval v katalánské metropoli o turnajový titul, ani letos ale Tomáš Berdych v Barceloně nepřešel přes osmifinále. Třetí nasazený hráč dnes v duelu, který se včera nehrál kvůli dešti, podlehl domácímu Tommymu Robredovi 6-3 6-7 a 3-6.
Tomáš Berdych

Tomáše Berdycha dnes v Barceloně čekal soupeř, kterého z předchozích měření sil dobře znal. O tři roky starší Tommy Robredo narazil na českého hráče už osmkrát a třikrát ze souboje s Berdychem vyšel vítězně. Dnes uspěl počtvrté, když šestý tenista světa nedotáhl do konce dobře rozehraný zápas.

Robredo, který díky triumfu v Casablance a zvládnutým dvěma kolům v Barceloně šel do utkání se sedmi výhrami v řadě, se dnes dlouho nedokázal prosadit při Berdychově podání. Český tenista nečelil v úvodním setu jedinému brejkbolu a díky využité šanci v osmém gamu vyhrál sadu bez větších potíží 6-3.

Problémy přišly až ve druhém setu. Berdych si v jeho úvodu ještě udržel servis, o další dvě podání ale přišel a Robredo se dostal do vedení 5-1. Tehdy se český hráč nadechl k obratu: oba servisy si vzal zpět, srovnal na 5-5 a vynutil si zkrácenou hru. V ní ještě za stavu 3-6 odvrátil dva setboly, jenže třetí už Španěl proměnil.

Podání pak český reprezentant neudržel ani v úvodní hře třetí sady a proti zkušenému antukáři už tentokrát manko nesmazal. Robredo proměnil při Berdychově podání hned první mečbol a snížil bilanci na 4-5.



Kvůli nahuštěnému programu Robredo ještě dnes nastoupil ke čtvrtfinálovému duelu proti pátému nasazenému Milosi Raonicovi. Třicetiletý Španěl po triumfu v Casablance na antuce neprohrál už 8 zápasů v řadě a nakročeno měl i ke skalpu 13. hráče světa, nakonec ale Kanaďana udolat nedokázal a svou vítěznou sérii neprodloužil. 

Raonic, který dnes kolem poledne porazil v duelu 3. kola Lotyše Ernestse Gulbise, vzal Robredovi v sedmém gamu podání, brejk ale nepotvrdil a úvodní sadu v tie-breaku prohrál. Ve zbylém průběhu utkání už ale nečelil jedinému brejkbolu, do poslední chvíle vyrovnaný souboj otočil a po téměř dvou a půl hodinách v prvním vzájemném klání zvítězil 6-7 6-3 7-6.

Nadal vyhrál 36. a 37. zápas v řadě

Dvaadvacetiletý Raonic tak v Barceloně obhájil loňské semifinále a s domácím superfavoritem Rafaelem Nadalem se utká o své první antukové finále. Druhý nasazený Španěl dnes překonal další dvě překážky na cestě k osmému barcelonskému titulu za posledních devět let.

Rafael NadalV prvním dnešním utkání Nadal odstartoval proti nevyzpytatelnému Francouzi

Benoitu Pairemu pomalu, ztratil hned první podání a musel tak dohánět manko. Srovnat se Nadalovi povedlo v šesté hře; poté už diváci v úvodním setu žádný brejkbol neviděli, a tak se muselo rozhodnout ve zkrácené hře, kterou vyhrál pátý hráč světa 7-2.

V dalším setu už Paire favoritovi takový odpor nekladl. Od stavu 2-2 prohrál čtyři hry po sobě a s turnajem se rozloučil porážkou 6-7 2-6.

Nadal tak v katalánské metropoli vyhrál už 36. utkání v řadě, dnes ale odpracováno ještě neměl. V nabitém programu, který si vynutil včerejší déšť, totiž Nadala odpoledne čekalo ještě čtvrtfinále s krajanem Albertem Ramosem, který se postaral o vyřazení nasazené šestky Japonce Keie Nišikoriho

"Bude to ještě dlouhý den, tak je dobře, že jsem i přes ten špatný začátek vyhrál ve dvou setech," komentoval své první utkání dne Nadal, kterého příliš netrápilo, že první set vyhrál až v tie-breaku. "Nebyl to brilantní výkon, ale nejdůležitější je vyhrát," uvedl Španěl.

Proti Ramosovi už Nadal předvedl mnohem suverénnější výkon. O prvním setu rozhodl brzký brejkem, ve druhém pak ztratil jen osm fiftýnů a za 68 minut zvítězil hladce 6-3 6-0.

Svou vítěznou sérii v katalánské metropoli tak protáhl na 37 zápasů a má šanci postoupit do šestého finále za sebou od návratu po vleklých problémech s koleny.
Výsledky - Barcelona (antuka, dotace 2.166.875 eur):
Dvouhra - osmifinále:
Robredo (Šp.) - Berdych (3-ČR) 3-6 7-6(5) 6-3
Nadal (2-Šp.) - Paire (13-Fr.) 7-6(2) 6-2
Raonic (5-Kan.) - Gulbis (Lot.) 6-2 7-6(6)
Kohlschreiber (8-Něm.) - Kližan (11-SR) 1-6 7-6(2) 7-6(5)
Ramos (Šp.) - Nišikori (6-Jap.) 6-4 7-6(4)

Dvouhra - Čtvrtfinále:
Nadal (1-Šp.) - Ramos (Šp.) 6-3 6-0
Almagro (4-Šp.) - Mónaco (7-Arg.) 6-3 7-5
Raonic (5-Kan.) - Robredo (Šp.) 6-7(5) 6-3 7-6(2) 
Kohlschreiber (8-Něm.) - Bellucci (16-Braz.) bez boje

Semifinálové dvojice:

Nadal - Raonic, Almagro - Kohlschreiber.
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

32
Přidat komentář
Mayo
6-4, 6-0 Rafa na hrad ! :)
Reagovat
freeteepek
Podání
Petře nešlo první podání, ale i Petřin servis Li výborně returnovala. Petra měla podle mě víc hrát na střed. Myslím, že ani jednou téčko trefit nezkusila. Tam se dělají esa.
Backhand
Petře moc dobře nefungoval backhand. Tam dělala hodně chyb. Li chybovala celkově méně.
Pohyb
Petře chybí ve srovnání s jinými špičkovými hráčkami rychlost. Nejvíc se to projevuje právě na antuce. A dnes se hrálo hodně rychle. Petra nestíhala. Nebyla tam včas a potom to ani nemohla dobře trefit.
Li Na dnes odehrála skvělý zápas. Působila velmi koncentrovaně a na rozdíl od Petry vyrovnaně. Myslím, že i kdyby se Petře podařilo ten druhý set urvat, ve třetím by to stejně projela.
Reagovat
smazaný uživatel
Som rád, že sa Rafa stretne s tazsím súperom..Robreda by proste pretlačil na úspornom hernom režime, podobne ako dnes Ramosa..Výsledok bol jednoznačný, no stále mi absentuje FH inside out, resp. long line..S Raoničom sa mu akákolvek strata podania može vypomstiť, som rád za zajtrajšiu skúšku koncentrácie v podobe nebezpečného protivníka..
Reagovat
smazaný uživatel
Supééééér Miloši!!!
Ale zas to bylo na infarkt, nevyužité breakbally ve 3.setu, TB...ale důležité je vítězství:-) Dvě v jeden den, to je super! Tak teď pořááádnej odpočinek:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jj s Rafou to bude vyloženě odpočinkovej zápas. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Myslela jsem před semifinále, samozřejmě!!:-) Možná to bude znít naivně, ale věřím, že by Miloš Rafu potrápit mohl...
Reagovat
smazaný uživatel
Já vim. :D No jestli si teda pořádně odpočine, tak taky myslím, že by ho mohl potrápit.
Reagovat
tommr
dobrá forma ze začátku roku je v nenávratnu. Tomáš vyrábí nevynucený chyby jak na běžícím pásu a nedokáže už přejít ani přes průměrný hráče jako jsou Fognini nebo Robredo, který by šestej hráč světa měl s přehledem porážet ...
Zatím se jeho špatný výsledky ještě neprojevujou v žebříčku. Pokud se ale urychleně nedá do kupy a neobhájí lonský finále z Madridu tak se začne propadat i v žebříčku ...
Myslím si taky, že začátek Tomášova poklesu formy má určitou souvislost s jeho vypuštěním DC zápasu proti Kazachstánu. Neříkám, že to je jedinej důvod proč ted Tomáš hraje tak špatně, ale nejspíš to k tomu přispělo. Přesně naopak je na tom Lukáš Rosol, kterýho jeho úspěšnej záskok v DC naopak nabudil - Lukáš při něm získal cenný body a zdravý sebevědomí, který ted zúročuje na turnaji v Bukurešti ...
Reagovat
smazaný uživatel
No propadat, klesne na sedmé místo, ale na Tsongu by měl mít i tak solidní náskok, nespa? Nevím, jen se ptám...
Reagovat
tommr
máš pravdu, že po Madridu se před Tomáše nejspíš dostane jen Del Potro. Tsonga by k tomu potřeboval v Madridu udělat hodně dobrej výsledek. Momentálně na Tomáše ztrácí 885 bodů. Pokud Tomáš vypadne v Madridu už v osmifinále tak tam příjde o 510 bodů a jeho náskok se tak ztenčí na 375 bodů. Tsonga by tudíž musel v Madridu dojít aspon do finále aby Tomáše předstih ...
Reagovat
freeteepek
Maria hraje opravdu pořád to svoje. Ale s minimem chyb. A při důležitých míčích vůbec žádné chyby...
Ana to měla ve třetím setu nahoru dolů. Blbě začala a potom prostě už jen tahala za kratší konec. Ten výsledek vypadá na těsný souboj, ale ve skutečnosti to měla hekna celý zápas pod kontrolou. Z 1:4 na 4:4, ale víc Julii nedovolila. Jen tak si přičuchnout:-(
Reagovat
smazaný uživatel
ty vole takový kecalové to né! polach 16 , frank 22 to jsou ubožáci co akorát kecaj! přitom udělali ho*no . Kecá se vám to co ! když sedíte na pr*deli a pouze sledujete ! Držte pusy už!
Reagovat
smazaný uživatel
Velká škoda, kdykoliv se jí něco povedlo, ztratila hlavu a další fázi pokonila...Maria je ve Stuttgartu určitě k poražení, hraje pořád to svoje bum-winner nebo chyba a kdykoliv ji protihráčka rozběhá nebo pošle míček pod nohy, je v té své těžkopádnosti bezradná....ale ta mentální síla je něco, pro co ji moc obdivuju. Tak gratulace, Mášo;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Robredo je starý sympaťák, nemôžem si pomôcť, ale výhru som mu doprial.

Čo sa Rafu týka, pokračuje v útlme, mať lepšieho protivníka, zápas a hlavne prvý set by určite nevyhral.

Kližanovi to taktiež nevyšlo, na rozdiel od väčšiny hladkých prehier v tomto roku mal však v zápase pomerne veľkú smolu. Je to škoda, práve na takomto zápase by sa mohol chytiť, tesná prehra ho naopak môže priviezť ešte do hlbšej depresie.
Reagovat
rubens
Janko si dal zase čočku. Jinak triko pěkný... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Achjo Ančo, ztratit servis, když se to nejmíň hodí:-(...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, Maruš, dvojchyba, když se to nejmíň hodí...
Jde se do 3., šance je, tak ji koukej chytit za pačesy, Ančo!! IDEMO:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Achjo, delší pauza mezi 2. a 3. setem a momentum je pryč, doublebreak pro Mariu...
Reagovat
smazaný uživatel
Panebože...Ana se vymaní z doublebreaku, srovná na 4-4 a pak čistou hrou ztratí servis...:-(
Reagovat
Mayo
och Berďa...zase prehra s oveľa nižšie postaveným hráčom...je to bieda
Reagovat
smazaný uživatel
Anglický komentátor vpodstatě žekl, že ho zařízly jeho vlastní UE...přičemž na body měl o dva víc než Robredo:-)
Reagovat
smazaný uživatel
*řekl
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, že Berďa prohrál, už od Monte Carla to není on, jestli je to tím zraněním, únava, těžko říct. Tak snad se z toho poučí na další zápasy, držím mu palec. A proč by neměl co dělat na 6. místě? Jen proto, že prohraje? Ježiši, ona je nějaká diktatura, s kým smí a nesmí prohrát? Od začátku roku naskočil skvěle, tak má teď slabší období a najednou nemá co dělat na 6. místě? Tak aby to taky rovnou zabalil i Ferrer, ne? Ten taky prohrál. Bože, to jsou zase názory.. Tome, dej se do kupy a jdeme dál :)
Reagovat
smazaný uživatel
Skoda no. Robredo vybral snad uplne vsechny balony a vsechno mu litalo presne na cary. Naopak Tomas tech chyb mel dost a v poslednim setu se nemohl dostat k brejku. Ale o Tomase se nebojim ono mu to zase pujde....:-)
Reagovat
Fandina
Připojuji se. Škoda Tome. Robredo byl dneska lepší. Tak držím palce, přeji úspěch a jede se dál! Berdo pojď!
Reagovat
smazaný uživatel
Kdepak, čeští tenisté a tenistky prostě nesmějí prohrávat, to "správní" fandové neodpouští, mít tady Sibiř, tak už Petra s Tomášem tam dávno mrznou :)))))) Já ten zápas neviděla, Tomáš mi od toho zranění připadá slabší, ale jak píšeš, není důvod mít o něj strach a posílat ho na poslední žebříčkové místo :)
Reagovat
Fandina
Tomáš i Peťa jsou výborní tenisti a pořád je proč jim fandit. Jsou perspektivní a podle mě oba mají co nabídnout a ještě toho dost vyhrají. Já jim proto fandím a rozumím tomu, že někdy vyhraje ten lepší, nebo sami nepodají top výkon. Já jsem si všimla, že Tommy Robdrego dnes hrál líp než Tomáš, nechyboval tolik a byl důraznější a proto to nakonec vyhrál. Takže dál fandím Tomášovi, vím, že příště může zahrát líp než dneska, už to mockrát předvedl a dneska prostě vyhrál ten momentálně lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
ten nemá co dělat na pozici č.6 tak vysoko v žebříčku a prohraje s takovým starým fotrem.v montecarlu fasne s knajtkem fogninym to se zkratka nesmí stat bohužel
Reagovat
smazaný uživatel
Nepovedou se mu 2 turnaje a najednou nemá co dělat na pozici č.6. Nechápu! Tomáš letos předvádí výborné výkony až ted na antuce se hledá. Ferrer taky vypadl v 1.kole dokonce na antuce a to není poprvé. Del Potro, Tsonga, Gasquet.... ty také mají nevyrovnané výsledky.
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho Kližana môže fakt trafiť šlak. Najprv v Casablance vedie 6-2 3-2 s brejkbalmi proti Kevinovi, prehrá.

Teraz mal klúčový brejkbal už za stavu 6-1 4-4 proti Kohlimu, potom viedol v treťom sete 3-1, mečbal na príjme za stavu 5-4 ...
Nevyužil, prehrá si servis zo 40:0, potom sa aspoňže rebrejkom dostane do TB, kde síce prehráva 0:4, no otočí to na 5:4 a aj tak prehrá :)

A aby toho nebolo málo, hneď po zápase sa Bellucci odhlási zo štvrťfinále a Kohlschreiber je semifinále a ani nevieme ako :)
To nevymyslíš ..
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhej strane pochvala Kohlimu, že sa dokázal v tom zápase tak udržať, mal aj on svoje šance - v druhom sete mohol získať set už za stavu 5-4, a v treťom predsa len podával na víťazstvo.
Reagovat
smazaný uživatel
ten už je v háji neprojde přez čtvrtfinále
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist