Berdychovo rameno nevydrželo, český tenista US Open ve 3. kole vzdal

3. 9. 2011, 19:11
Aktuality 28
US OPEN muži - Přetrvávající bolesti ramene donutily Tomáše Berdycha vzdát boj o úspěch na US Open. Český tenista vzdal v průběhu druhého setu duel 3. kola se Srbem Tipsarevičem.
Tomáš Berdych

Se závěrečným granslamem sezony US Open se rozloučil poslední český tenista ve dvouhře. Devátý hráč světa Tomáš Berdych dnes vzdal kvůli zranění ramene ve druhém setu za stavu 4-6 a 0-5 zápas třetího kola s Jankem Tipsarevičem ze Srbska.

Utkání bylo vyrovnané do stavu 4-4, Berdych pak ale neudržel vedení 40-15 a poprvé ztratil podání. Před startem druhého setu si nechal promasírovat rameno, po návratu na kurt už ale v jeho hře chyběla síla i přesnost a po sedmi prohraných gamech v řadě utkání sklesle ukončil.
Tomáš Berdych
"V úvodních dvou hrách jsem měl normální pocit, pak jsem pocítil bolest v rameni při servisu. Není to tak velká bolest jako před dvěma lety v Madridu, může to být nějaký skřípnutý nerv. Ještě jsem to zkoušel dál, ale s takovým handicapem se nedá hrát na úrovni s hráčem, jakým je Tipsarevič," řekl Berdych ČTK.

Berdych měl s ramenem potíže už delší dobu, před dvěma týdny kvůli němu skrečoval semifinále turnaje v Cincinnati proti Djokovičovi. Na US Open po čtvrtečním postupu do třetího kola dokonce prohlásil, že nebýt jeho fyzioterapeuta, dohrál by kvůli bolestem v New Yorku asi dřív.

"Včera jsem si dal klid, udělali jsme vše, co se dalo. Ale bohužel. Teď chci co nejdříve do Prahy na vyšetřeni k panu Kolářovi," uvedl pětadvacetiletý hráč, jenž kvůli zranění přišel o možnost vylepšit si bilanci s neoblíbeným soupeřem. S Tipsarevičem se v kariéře utkal už počtvrté a ani jednou nezvítězil.

Berdych tuší, kde ke zranění přišel. "Bylo to v deblu v Cincinnati, den před utkáním s Federerem při vysokém voleji. Škoda, že se to stalo zrovna v deblu, ale kdo nic nedělá, nic nezkazí," řekl Berdych, který věří, že do konce sezony ještě nasbírá nějaké body na zbývajících dvou turnajích kategorie Masters.

Zatím se nechtěl vyjadřovat k možné absenci v daviscupové baráži s Rumunskem. "Musíme si s kluky sednout. Nechci přes noviny oznamovat, zda budu hrát, či ne. Bude záležet na výsledcích vyšetření. Tenis je individuální sport a nepůjdu na kurt, pokud nebudu stoprocentně připravený," uvedl s ohledem na to, že na posledním grandslamu sezony skončil kvůli zranění ramene i Radek Štěpánek. Ten vzdal už ve druhém kole kvůli problémům s krční páteří. Zranění - levého stehenního svalu - vyřadilo také Petru Cetkovskou.

Sedmadvacetiletý Tipsarevič, který byl loni členem vítězného daviscupového týmu, zažívá nejlepší sezonu. V žebříčku je na svém maximu (20. místě) a na grandslamu postoupil potřetí v kariéře do 4. kola. Dosud byly jeho nejlepšími výsledky osmifinále v letech 2007 a 2008 ve Wimbledonu. 

O překonání grandslamového maxima bude usilovat proti bývalé světové jedničce Juanu Carlosi Ferrerovi. Finalista turnaje z roku 2003 dnes postoupil rovněž přes zraněného soupeře; další Španěl Marcel Granollers za stavu 6-1 a 4-3 z pohledu Ferrera vzdal.

- GRANDSLAM US OPEN MUŽI -
(USA / New York, tv. povrch, 23.700.000 dolarů)
sobotní výsledky (03. 09. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Tipsarevič (20-Srb.) - Berdych (9-ČR) 6-4 5-0 skreč B.
Ferrero (Šp.) - Granollers (31-Šp.) 6-1 4-3 skreč G.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
smazaný uživatel
Neví někdo z vás stránku na které se dozvím žebříček na turnaj mistrů ? děkuju
Reagovat
nando
http://live-tennis.eu/race
Reagovat
smazaný uživatel
Doufám, že Almagro už půjde jen dolů a nedostane na turnaj mistrů. Nevím, jestli by byl na turnaji mistrů větší omyl než právě Almagro.
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych tam rád aji viděl Del Potra a samozřejmně českou ůčast Tomáše.
Reagovat
nando
Almagro je podle mě skoro bez šance, první šestka je jasná, pak nejspíš Tsonga, no a u Toma záleží taky na zdraví. Útočit budou Delpo a Simon.
Reagovat
smazaný uživatel
Simon by musel výsledky ustálit, já bych šance dával klidně Soderlingovi, ale kdo ví, jak se bude prezentovat po zranění. Klidně se tam může vejít kdokoliv ještě z té druhé desítky, pokud udělá výraznější úspěch.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkáš prvních 6 to je takměř jasné, pak se bude bít takových dalších 6 hráčů o ty zbilé 2 místa.
Reagovat
nando
Pravda, na Sodu jsem zapomněl. Bohužel už ted je jisté, že složení Turnaje mistrů bude dost ovlivněné zraněními (Soda,Berda, Roddick).
Reagovat
smazaný uživatel
Roddick by tam asi nebyl tak jako tak podle mě. Ale uvidíme no, když tam nebude Almagro, tak už mi je jedno, kdo tam bude.
Reagovat
smazaný uživatel
Naopak Srb Tipsarevič zářil. "Jsem šťastný. Získal jsem první set a tam jsem neviděl u soupeře žádnou zdravotní indispozici. Těší mě i to, že jsem získal následujících pět her a on potom odstoupil. Můj výkon rostl, přidával jsem na agresivitě, abych nedal Tomášovi šanci dostat se zpátky do zápasu. Bylo mi jasné, že když budu zápasu dominovat, tak bude uvažovat o skreči," řekl Tipsarevič.
Reagovat
petrulinka
To jako tím chtěl ten magor říct, že Tomáš skrečoval proto, že on byl na kurtu ten největší borec a Tomáš se ho zalekl? Já už si dávno říkám, že Tipsarevič je namyšlený blbec, už to, jak se strašně radoval a děkoval divákům, když Tomáš odstoupil a musím říct, že si nepamatuju, že by některý hráč chodil děkovat divákům, a tak strašně moc se radoval potom, co mu odstoupil soupeř.
Reagovat
nando
Škoda no, takže teď se utká jeden z nejsympatičtějších a nejskromnějších hráčů na okruhu král Juan Carlos s namyšleným frackem Tipsarevičem. Vamos Juan Carlos !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Snad mu to Juan pořádně natře, to čtvrtfinále bych mu přál, byl by to pro něj velký úspěch, navíc by si zahrál proti Djokovičovi. Tipsarevič by mu to pustil, jak je znám ty Srby.
Reagovat
smazaný uživatel
urcite by mu to pustil ty blazon novak nepotrebuje od nikoho aby mu nic pustal
Reagovat
smazaný uživatel
Jasně, že to nepustí úmyslně, ale bude stejně posraný jako Troicki a dostane stejnou nakládačku v nudném jednostranném zápase. Něco jako Wawrinka proti Federerovi.
Reagovat
smazaný uživatel
Dvojnásob škoda, že se to stalo právě v zápase s Tipsarevičem. Ten blb už by si konečně zasloužil, aby ho Tomáš porazil. Ta přestávka na doléčení po Cincinnati byla bohužel moc krátká. Přitom Tomáš zdálo se našel svou ztracenou hru a začalo se mu dařit.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas, ten dramaticky umelec prijemny neni a Tomasova hra sla zjevne nahoru, predevsim byl evidentni navrat k agresivnejsimu pojeti. Mam ale o Berdu strach. To rameno je hrozna smula, jak zacne zlobit "manzeta", je to v coudu. (Z vlastni zkusenosti moc dobre VIM, o cem mluvim, ale rada se v Tomasove pripade spletu.)
Reagovat
skott
Oleg teda se stestim bral treti set, jasna ¨let¨ pri setbolu.Az je mi Karlovice lito.
Reagovat
smazaný uživatel
Se štěstím vzhledem k setbolu, jinak je na kurtu jediný hráč a to Dolgopolov, Karlovič je marný a Oleg výborný.
Reagovat
smazaný uživatel
ak by berdych dnes vyhral bolo by tu 90 komentaru.tak su tu par zufalych
Reagovat
smazaný uživatel
mne ale pripada zoufaly jen jeden :-(
Reagovat
smazaný uživatel
berdych?
Reagovat
smazaný uživatel
ne, vavro. Berdych je ten zraneny.
Reagovat
smazaný uživatel
myslim ze len dusevne
Reagovat
smazaný uživatel
Vavro, Vavro... jen jedna věta - už na tuto stránku nikdy nechoď!
Reagovat
hatatytla
no dalo se to čekat, těžko by ho porážel zdravej natož takhle. Jinak nechápu Tipsarevičovo rozhazování rukama a divení se skreči po utkání, asi by chtěl aby tomáš utkání dochodil. A to si ještě z berdycha dělal legraci v pozápasovém rohovoru. Sice jsem dobře neslyšel, ale říkal něco o retire a lidi se smáli. Příjde mi to nesportovní
Reagovat
darek.vrana
Tipsarevič je blb a pozér.
Reagovat
smazaný uživatel
A přitom je tenhle "srbskej intelektuál" sám velmi zkušenej "skrečař". Souhlas s panem Vranou :-).
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist