Berdychův zmar a křeč. Ztratil vedení 6-1 a 5-2 proti Nišiokovi a v Indian Wells končí

14. 3. 2017, 00:46
Aktuality 77
ATP INDIAN WELLS - Tomáš Berdych předvedl ve třetím kole turnaje Masters v Indian Wells nevídaný kolaps proti 70. hráči světa Jošihitu Nišiokovi. Český tenista vedl 6-1, 5-2 a měl dva brejky v zádech, jenže vedení neudržel, nevyužil mečbol a nakonec s lucky loserem vinou 54 nevynucených chyb překvapivě prohrál. Jednadvacetiletý Japonec si proti světové čtrnáctce připsal svůj dosud nejcennější skalp.
Tomáš Berdych

Ve svém úvodním vystoupení na turnaji se Tomáš Berdych na výhru nad Američanem Fratangelem nečekaně nadřel a to ještě netušil, jaké trápení mu v následujícím zápase připraví další outsider Jošihito Nišioka.

Jednadvacetiletý Japonec, jenž je 70. hráčem světa, se přitom do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser místo zdravotně indisponovaného Francouze Gasqueta a na turnaji Masters 1000 startuje teprve podruhé v kariéře. Ovšem stejně jako loni v Miami i nyní v Kalifornii dokázal projít do 3. kola, když vyřadil Švéda Eliase Ymera a Chorvata Iva Karloviče. A ani to není jeho konečná.

Statistiky zápasu
Nišioka - Berdych
5 esa 8
2 dvojchyby 10
67 %
1. podání 'in' 50 %
63 %
úsp. 1. podání 79 %
46 %
úsp. 2. podání 44 %
17 winnery 38
23 nevyn. chyby 54
3/8 hra na síti 16/26
4/9 brejkboly 5/8
čas: 2:20

Proti světové čtrnáctce Berdychovi zaznamenal svůj teprve sedmý skalp hráče Top 50, nejcennější výhru v kariéře a postup do svého největšího osmifinále.

Přitom Berdych měl zápas skvěle rozehraný. První set získal během půl hodiny a ve druhém podával za stavu 5-2 na postup. Jenže začal čím dál častěji chybovat a o náskok postupně přišel. Za stavu 5-3 nevyužil mečbol, dvakrát po sobě neudržel servis a když nakonec set v tie-breaku - po 22. nevynucené chybě během jediného setu - prohrál, vzteky rozmlátil raketu o kurt.

Ve třetím setu to od Berdycha byla už jen jedna velká křeč a trápení nejen na servisu. O ten přišel po jedné ze svých deseti dvojchyb hned v první hře, a byť se mu povedl rebrejk, vzápětí podání prohrál znovu a vzít si ho zpátky už nedokázal. Naopak sám musel o gamy při svém servisu bojovat a nakonec po 2 hodinách a 20 minutách levou rukou hrajícímu soupeři 6-1 6-7 4-6.



"Snažil jsem se hrát to, co bylo v mých silách. Ale nevěděl jsem, jak bych mohl Berdycha porazit," komentoval Nišioka. "Snažil jsem se na to přijít a on mi tak trochu nabídl šanci. I když jsem se necítil dobře, nepřestával jsem se soustředit a neustále jsem bojoval. A najednou jsem našel způsob, jak vyhrát," dodal japonský mladík.

Svěřenec Gorana Ivaniševiče Berdych prohrál s hráčem mimo Top 50 teprve počtvrté od září 2014, ovšem na druhém turnaji po sobě. Koncem února v Dubaji nestačil na Nizozemce Robina Haaseho.

Na úvodním podniku Masters 1000 v Indian Wells semifinalista z roku 2013 Berdych startoval třináctý rok po sobě, ale zatím byl jen třikrát dál než v osmifinále, které letos ani nedokázal obhájit.

Nišioka, který nedávno v Acapulku potrápil Rafaela Nadala, bude o postup do čtvrtfinále a o další senzaci usilovat proti světové trojce Švýcarovi Stanu Wawrinkovi. Ten porazil 7-5 6-3 Němce Philippa Kohlschreiberovi a vedení ve vzájemné bilanci zvýšil na 5-0.

"Byl to dobrý zápas, jsem spokojený. Dobře jsem podával, lépe jsem se pohyboval. Myslím, že vše bylo pozitivní," řekl jednatřicetiletý Wawrinka, který se s Nišiokou utká poprvé. 

"Ještě nikdy jsem s ním ani netrénoval, takže to bude něco nového. Ale vím, že hraje hodně od základní čáry a využívá síly. Určitě to bude zajímavý a dobrý zápas," očekává Wawrinka, jehož maximem v Indian Wells jsou čtvrtfinále z let 2008 a 2011.



Mečbol podobně jako Berdych ve třetím kole nevyužil ani Vasek Pospisil. Kanadský tenista dva dny po životním skalpu světové jedničky Andyho Murrayho podlehl v utkání 3. kola po boji 7-6 3-6 5-7 Srbovi Dušanu Lajovičovi, byť měl ve druhém i třetím setu výhodu brejku.

Šestadvacetiletý Lajovič se ve svém prvním osmifinále na turnaji Masters 1000 utká s Pablem Carreñem-Bustou. Španělský tenista postoupil do svého prvního osmifinále na Masters hraném na tvrdém povrchu bez boje, když jeho krajan Roberto Bautista odstoupil kvůli zranění břišních svalů.


Gaël Monfils v Indian Wells přehrál snadno 6-2 6-4 domácího Johna Isnera a poprvé se ve vzájemné bilanci ujal vedení 5-4. O zopakování loňského čtvrtfinále si francouzský tenista zahraje s Rakušanem Dominicem Thiemem (h2h 0-2), který porazil snadno 6-1 6-4 Němce Mischu Zvereva.

Triumf na antuce v Sau Paulu Pabla Cuevase opravdu nastartoval. Osm měsíců nevyhrál dva zápasy po sobě, nyní však prodloužil svou neporazitelnost už na šest zápasů. Poslední výhru přidal v Indian Wells, když porazil snadno 6-1 6-4 Fabia Fogniniho. S Italem, jenž v předchozím kole vyřadil Tsongu, si v šestém vzájemném duelu poradil teprve podruhé.

Jednatřicetiletý Uruguayec Cuevas postoupil do osmifinále turnaje Masters potřetí v kariéře. O premiérové čtvrtfinále si zahraje s jedenáctým nasazeným Belgičanem Davidem Goffinem, který porazil 7-6 6-4 Španěla Alberta Ramose.

• ATP MASTERS 1000 INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 7.913.405 dolarů
pondělní výsledky (13. 03. 2017)
• Dvouhra - 3. kolo •
Nišioka (Jap.) - Berdych (13-ČR) 1-6 7-6(4) 6-4
Wawrinka (3-Švýc.) - Kohlschreiber (28-Něm.) 7-5 6-3
Thiem (8-Rak.) - M. Zverev (29-Něm.) 6-1 6-4
Monfils (10-Fr.) - Isner (20-USA) 6-2 6-4
Goffin (11-Belg.) - Ramos (22-Šp.) 7-6(3) 6-4
Carreňo (21-Šp.) - Bautista (16-Šp.) bez boje
Cuevas (27-Urug.) - Fognini (It.) 6-1 6-4
Lajovič (Srb.) - Pospisil (Kan.) 6-7(4) 6-3 7-5
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

77
Přidat komentář
Ondra979
nasel jsem na tom jedno pozitivum - Berda bude s velkou pravdepodobnosti moct konecne startovat po letech na Prostejovskem challengeru..treba se pro nej najde i nejake startovne :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevíte, kdo je ten vousatý pán, který včera při Berdychově zápasu seděl vedle Gorana?
http://www.gettyimages.dk/license/653057564
Reagovat
Fandina
nevím, ale má ten vous skutečně velká :-))
Reagovat
mahycek
Já jsem to neviděl, vím že Berdych žádný GS nevyhraje. Možná by mohl překvapit ve Wimbledonu. Ne, vlastně né. Do finále nemá šanci. To by musel servis volej hrát na 100% a ještě by to bylo málo. Ale Kozorohu, nebo kada. tom, Fedex taky prohrál ostudně v Dubaji a jasně byl ve vedení a měl to ukončit. No, bylo mě stydno. Ale zase Roger není Tom, že???
Reagovat
spaniel
Úplně jiný typ zápasu a prohry.
- Donskoy hrál aktivně, vystrilel si to, kdežto Nishiokovi stačilo od prvního brejku držet míč ve hře, Berdych dělal neuvěřitelné množství chyb.
- zápas Rogera byl mnohem vyrovnanější, v prvním setu 3 brejky a vítězství o brejk, v druhém žádný brejk a TB, kde měl RF jeden minibrejk.
- ve třetím setu vedl o 1 brejk, ne o 2 jako Tomáš ve druhém.
- Roger vyhrál celkově víc fiftynu než Donskoy, ale prohrál pár těch důležitých.

U Rogera spíš ztráta koncentrace než psychický kolaps jako u Berdycha.
Reagovat
kada.tom
Nechápu. Jako je fakt, že Nishioka jde nahoru a v poslední době má solidní výsledky, ale i tak ... 6-1 5-2 se prostě musí dávat!

z dalších výsledků mě potěšil Dom a oba Pablové :-))
Reagovat
Kozoroh
Berdychův sen vyhrát GS býval bláhový, dnes už je to utopie. Tom má zenit své výkonnosti za sebou a křivka nezadržitelně klesá dolů. Dokazují to prohry s protivníky, které v minulosti Berďa spolehlivě porážel. To bylo jeho velké plus, o které postupně přichází.
Goran už na tom moc změnit nemůže.
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz se na to podivas z te druhe stranky neni to az tak hrozne nishioka je hrac kterej se dere nahoru )
Reagovat
Krisboy
Výměna generací :)
Reagovat
FulnekUltras
u žen už je to pravidlo - a taky u chlapů dobře, že skoro každý turnaj teď vyjde někomu jinému - docela se to znepřehledňuje, čili ani Berďu ještě v žádném případě neodepisuju...
Reagovat
smazaný uživatel
zajímavej handshake u site )))
Reagovat
janek_da
Ahojte, tento příspěvek je určený pro všechny zájemce tenisového turnaje Roland Garros 2017. Mám možnost sehnat velmi levně vstupenky na kterékoliv hrací kolo. Jako bonus nabízím informace o levném ubytování v Paříži, dopravě po Paříži a letenkách. Kdo má zájem zkontaktujte mě do 20.3. 2017
Reagovat
janek_da
Pro velký zájem levné vstupenky zlevňuji na polovic.
Reagovat
Fandina
Dej vědět, až budeš na nule.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahojte, tento příspěvek je určený pro všechny zájemce tenisového turnaje Roland Garros 2017. Mám možnost sehnat velmi levně vstupenky na kterékoliv hrací kolo. Jako bonus nabízím informace o levném ubytování v Paříži, dopravě po Paříži a letenkách. Kdo má zájem zkontaktujte mě do 20.3. 2017.
Reagovat
Krisboy
https://sport.aktualne.cz/tenis/berdych-se-trapi-psychicky-z-jedne-z-nejvetsich-jistot-tenis/r~fd9950bc089211e7bfaf0025900fea04/
Reagovat
Lunej..
Tomovy porážky unášejí mnohem hůř fanoušci a novináři zase mají o čem psát. Jakoby nikdo z nás neprošel nikdy špatným obdobím. A až Tom hrát nebude, tak se bude zase psát, že český tenis nemá skvělého hráče. Takže začarovaný kruh si vytvářejí pisálci a fandové sami :)
Reagovat
Kytka
Pravda je, že až Tom skončí, skvělého hráče na úrovni světové desítky asi mít dlouho nebudeme. Ale chápu, že každý občas prochází černým obdobím, kdy to vypadá jako by se proti nám spikl celý svět. Má na to právo a přeji si, aby se z toho vyhrabal.
Reagovat
relax1
s berďou je to na pováženou, před x lety prohrál rozhodující set za stavu 5:1 s wawrinkou, tak tomu jsem rozuměl. ale prohrát zápas za stavu 6:1 a 5:2 tzv. nedopodávat s nischiokou, tak tomu absolutně nerozumím. nijak jinak tomu nerozumím, neřž jako to, že to má jako "vedlejšák" a neřeší jestli vypadne v 1. nebo 2.kole. a co ivaniševič? vyhozené prachy!
Reagovat
Fandina
Mrzi me, ze Berda prohral, ale jak tu nekdo psal, Nisioka jde nahoru a vyuzil Berdova zavahani, ostatne, sam to uvadi v clanku. Skoda,.
Reagovat
Herbert_Hoover
Mně přijde zase celkem absurdní svádět vinu na Gorana, když si ho sám Tomáš nemůže vynachválit. Ten ví asi lépe než kdokoliv jiný, jestli mu něco dává nebo ne...Asi by psychologové byli k ničemu, kdyby trenéři dokázali dělat jejich práci na výbornou. Tom potřebuje pořádného psychologa, nic víc. :)
Reagovat
Lunej..
Mně přijde vůbec absurdní tady vytahovat, že nejel do Ria atd., nakonec by se tu ještě mohlo kritizovat, kolikrát se v dětství počůrával a co všechno má za následek to, proč prohrává. Prostě nevyhrál, no. Můra taky vypadl, Tomáš má holt své limity, nevím, proč se očekává, že najednou bude hrát jak z partesu. Mně osobně se Goran líbí, Tomášova hra má zase jiný náboj a že hned nezvedá mísu za mísou se dalo logicky čekat. Takže Tome, držím palce na dalším turnaji. :)
Reagovat
Marduch
Jediným kritériem jsou/budou výsledky. Tečka.
Reagovat
Herbert_Hoover
Jistě, ale třeba touhle dobou loni neměl Berdych taky bůh ví jaké výsledky. ;) Vyloženě se mu nepovedly dva turnaje, to není žádná velká hrůza. Navíc příčin může být vícero. Kdyby hrál blbě, tak bych i Gorana vinil, ale zcela očividně je to psychický problém. A od toho tam úplně Goran není. Pokud na tréninku i mimo trénink si s ním perfektně rozumí a kvituje jeho práci..tahle teorie je nějaká porouchaná. :)
Reagovat
Pe3k
Sory ale litovat Berdycha mi pride uplne mimo. Ten borec je bohaty, slavny, uspesny a mlady...vse sice relativne receno, ale pochybuji ze z nas fanousku tady se nekdo ma lip nez Berdych...jeho vykony sly dolu, to se dalo cekat, karieru mel slusnou, zde neni prostor pro litost.
Reagovat
Kytka
Je jedno, že je bohatý, mladý, úspěšný a jak uvádíš, asi nikdo z nás fanoušků se tak nemá - materiálně. Ale měli jsme v něm dlouhou dobu tenistu v první desítce, vyhrával a těšilo nás to. Hrál i za ČR v reprezentaci mnohem častěji než většina borců světové desítky, pomohl získat pro ČR 2x DC a to lvím podílem, ne že by se zúčastnil jen na lavičce. A také jsme měli z toho radost. Když potom vidím, že se takový člověk trápí, tak s ním musím mít soucit. Bez ohledu na to jak je kdo bohatý, úspěšný, mladý a já nevím jaký ještě, co třeba já nemám, ale není to zločinec, gauner atd. a naopak přinesl i trochu radosti a vidím, že se trápí, vždycky s ním budu mít soucit.
Reagovat
Pe3k
Ok no.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že ať se to někomu líbí, nebo ne, dost fanoušků i ztratil a jeho chování taky nepatří mezi top na okruhu..Tak že máš pravdu, lítost opravdu ne.. Berdych jede za sebe a myslím si, že na své poměry dosáhl dost
Reagovat
darek.vrana
Kdyby vyhrál 6:1, 6:2, tak by všichni pěli ódy, že předvedl skvělý výkon a byla by to pravda. Nišioka jde hodně nahoru a hrál opravdu dobře. Takže s poklesem výkonnosti to zas není tak žhavé. Jenže stačí malé zaváhání, ztráta koncentrace, zbytečná zbrklost a snaha to ukončit co nejdřív a najednou se všechno otočí. Tak je tenká hranice mezi úspěchem a neúspěchem. Berdycha zlomily hlavně dvojchyby v několika klíčových momentech.
Reagovat
Alois_Mlok
Strašný. K čemu jsou mu teď všechny ty miliony...
Reagovat
turista
No je na celý život hmotně zajištěný. A za tenhle výpadek bych Berďu nekamenoval. Tenis nezapomněl. Stane se to každýmu ze špičky. Prošel si tím Federer, Nadal, Djokovič a jiní. Bohužel to na hráčích zanechává následky v podobě určité ztráty sebedůvěry, která se pak nesnadno obnovuje.
Reagovat
brixner
Našel by Berdych nějakého pořádného kámoše do debla, se kterým by mohl vyhrávat velké turnaje? Třeba podobně, jako Radek? Začínám mít pocit, že na singla by se měl už vysrat, vždyť toho sushipána bych poslal zpět pod Fudži i svým tampónem, co si sundavám z prdele po injekcích od té naší fůrie, co se tváří jako zachránkyně světa :-)))
Reagovat
Torn
Od Fandiny?:D
Reagovat
brixner
Myslíš, že by mě taky vopíchala? Ba né, ta by na to šla vod lesa a s citem chirurga ve výslužbě! Myslím, že díky vzájemným sympatiím by se jí mojí prdelky zželelo - jsem v to pevně přesvědčen :-))

Bábinko, neboj, jedu vždycky na Tvé vlně ;-)
Reagovat
letityfanousek
já si na něj vsadil, koukal jsem na scoreboard první set 5:1, říkám si pohoda, jdu spát. A ráno pustím bednu a ta roztomilá pidlovoká žanetka říká něco, že se nám v IW nedařilo. Začal jsem větřit berdychovinu a ono jo. Ten dřevák to ještě projel jak nějaká rozklepaná tenistka. Ten chlap snad nemá žádný koule. Chuj z nim
Reagovat
smazaný uživatel
mne se libi, jak citite stale potrebu si na "nas" (misto pro nas) ;-) stale neco dokazovat, pokud to je totiz "vase" vlastni labilita, jen houst.. :-)))
Reagovat
Krisboy
No comment. Snad jen, že jsem před turnajem říkal - snadnej los, konec ve třetím kole.
Reagovat
Stan_Borowitz
já to říkal hned na začátku, že to byl absurdní nápad.

Pak je taky samozřejmě otázka, jak to klape doma.
Reagovat
babolat.cz
jak to může asi klapat s takovou primadonou, která celý den čumí do zrcadla...
Reagovat
SubOptikT
Jasné, měl to být Bobo Živojinovič ...
Reagovat
Stan_Borowitz
nebo Bobo Milošević.
Reagovat
smazaný uživatel
zapasy Lucy, Kacenky, 1111 a pana Berdi jsem nevidela, kdo spi, nacerpa sily na cteni prispevku... :-)))
Reagovat
Mayo
To je nula ten Berdych.
Reagovat
janek_da
p.Berdych
Reagovat
babolat.cz
to je dobrej úlet...
Reagovat
Torn
Tomáš sice prohral, ale ne tím, že by neměl hru na výhru nebo Nishioka hrál skvěle. Herně je Tomáš absolutně jinde a šlo to vidět do stavu 5:2 v druhém setu, kdy Nishioka začala hrát vabank a zahrál 2 dobré míče. V ten moment se Tomáš rozhodil a šlo to s ním z kopce. Tohle není o tom, že by nedokázal hrát na vysoké úrovni. Jeho hra má stále vysokou úroveň, určitě vyšší než některých v TOP10. Problém je ten, že mentálně je na tom asi jako hráčka WTA z druhé nebo třetí stovky. Sesype se ještě hůř než Týna a pak to takhle dopadá. Dle mého si na sebe vytváří moc velký tlak, obzvlášť když v publiku sedí Goran a ještě nasraná Ester.
Reagovat
lars
asi mas vadu zraku, kdyz si pletes muze se zenou :)
Reagovat
Torn
Vadu jistě ne, ale překlep udělá každý. Za tím kompem se musíš desně nudit co? :D
Reagovat
24tomas
herně jinde není. Nishioka to včera po dvou gamech zabalil a to, že se potom ještě probudil, je už věcí vesmíru.
Reagovat
Torn
Tak to je věc názoru :).
Reagovat
Tuttovka
To čo bolo? :) Když před čtrnácti dny prohrál Federer s Donskoyem, tak to byl šok. Taky mohl vyhrát a dopodávat to, ale pořád to byl menší kolaps než tohle. U Federera to navíc člověk trochu chápe kvůli jeho věku je jasné, že už těžko bude předvádět tak dobré výkony. Donkoy navíc proti němu často trefoval dost nepochopitelné věci. Oproti tomu Tomáš by teď měl být na vrcholu. Má dost zkušeností a je ještě fyzicky na výši. Včera to bylo neuvěřitelné. Nishioka nehrál tak dobře jako Donskoy, ale jeho výkon byl přesto kvalitní. Tomáš se v druhé polovině zápasu naprosto složil a nedokázal zahrát prakticky nic. Po prvním a půl setu jsem si myslel, že to je jasná záležitost. Asi jsem v tom nebyl sám, ale dost šeredně jsme se spletli. :D.
Reagovat
EllNino
.....
Reagovat
Torresek
Nishi je bůůůůůůůůůůůůůh
Reagovat
smazaný uživatel
Vybodnul se reprezentovat v Riu a od té doby to jde s ním z kopce..Narozdíl od Karolíny možná vnímal negativní reakce a větší tlak na zbytek single kariéry..Stylem,že se bude časem bilancovat s výsledky, jak se mu to vyplatilo, nevyplatilo..
Reagovat
Ereinion
No nevím, jestli s takovou bude na Laver cupu :) to už radši Štěpánka
Reagovat
Kytka
Právě bohužel. 2 místa v evropském týmu jsou obsazená. Takhle así tu divokou kartu nedostane. Škoda a je mi to líto i vzhledem k jeho předchozí kariéře. Doma neměl nikdy na růžích ustláno, doma si turnaj ATP nikdy zahrát nemohl - to ostatní ze špičky ano. Ani blbou 250 jsme tu neměli. Ale za zásluhy WC dávat nebude.Škoda, že ten turnaj nebyl vloni. Ale to by o něj přišel zase kvůli slepáku.
Reagovat
Kytka
Takhle ztratit vyhrané utkání, to tedy předčí skoro i Jirku Veselého. A vlastními chybami. Byla jsem to stavu 5:2 ráda, že se nepouštěl na síť nepřipravený, Nishioka Karloviče pěkně prohazoval. Nevím co to tam pak začal vyvádět. Porazil se sám, nevynucenými chybami. 2x nedoservíroval. Hlavně ale bylo viditelné, že není psychicky v pohodě. I když vedl 6:1 a 5:2. Potřeboval by hlavně velice, ale velice dobrého psychologa: Tak to na mně dělá dojem, že Valverdu z něj ještě vymáčkl co se dalo a teď už jen úpadek. Je to smutné, že už nemá ani na ty sedmdesáté hráče. V létě Ivaniševič tvrdil, že ať si třeba 3x prohraje v prvním kole, když mu to pomůže. No nepomohlo, jak vidět. Tomáš je konzervativní, potřebuje jistotu, že má na ty pod sebou a tohle se mu bohužel začíná hroutit. To není Čilič nebo Tsonga, kteří se oklepou a jdou dál. Jak nezlepší konzistenci, bude konec jako s Davídkem.
Reagovat
Denis92
Berdych ma dnes len utvrdil v tom, co som pisal po Dubaji. Na nejaky velky vysledok uz moze zabudnut a myslim, ze toto je jeho posledna sezona medzi spickou. Spolupraca s Ivanisevicom nebude mat dlhodoby charakter..

Prehrat zo stavu 6-1 5-2 zo slabou kopiou Nishikoriho..no Tome, este 1-2sezony a mozes sa naplno venovat len svojej peknej manzelke.
Reagovat
tommr
jj od tý doby co ho začal trénovat Ivaniševič je Tomáš jako vyměněnej - bohužel k horšímu. Věřil jsem, že by se moh ještě 2-3 roky udržet ve špičce, ale ted už to vypadá jako utopie ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Medzi spičkou mozno postavením v rebricku, ale reálne sa ku nej ani nedostáva. Navyse obhajuje dost bodov v tejto častiń sezóny, v IW stratí, v Miami musí vyhrat okolo 4 zápasov aby body obhajil. No a QF RG a SF Wimbledonu, to sú už tazko dosiahnutelné méty. Neviem aký má Tomas naskok pred prenasledovateľmi, ale po W ho očakávam niekde hlboko v tretej desiatke.
Reagovat
Kytka
Tady ztrácí 45 bodů. V Miami obhajuje víc a hlavně pak Wimbledon. To semíčko z loňska ho bodově hodně drží.A když bude letos zase jako vloni většinou ztrácet nějaké ty body, tak sbohem, spadne k 3O. místu a asi poslední sezóna.To už by se nevyhrabal.
Reagovat
Denis92
Ano, myslel som rebrickovo, ze vypadne z TOP20 urcite. Herne tam uz veru nepatri.. Tomas bol vzdy spolahlivy v tom, ze hral konzistentne a porazal rebrickovo slabsich hracov, ale uz ani to neplati..
Reagovat
VlS
má už třeba taky i jiný priority, než jenom tenis. Tak nic, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych megafail...

Ale nerád by som bol, aby sa viac hovorilo o Berdychovi, nez o Nishiokovi?, ci ako sa to sklonuje..:)

Uz v zápase s Rafom som bol z mladého nadšený, a dnes opat ukazal velký potenciál. Hrá rýchlo, spolahlivo a konečne po rokoch od mladého Rafu vidím v obrane tie úžasné veci. Aziat má moje velké sympatie..
Reagovat
Davor1
Je to veľký sympaťák a herne ide výrazne hore. Konečne bude mať Nishi kvalitnú dvojku v DC, snáď by mohli niečo vyhútať :-))
Reagovat
spaniel
Nishi - jap. tenis, tenisový/á
Kori - jap. jednička
Oka - jap. dvojka
Reagovat
George_Renel
Ostudné představení.
Reagovat
Davor1
lostol 4 z posledných 5 servisov proti Nishiokovi...
Mám pocit, že odkedy sa dal dokopy s Ivaniševičom, tak to s ním ide nie od 10 k 5, ale od 10 k 0 :D Tak dlho hľadal superkouča, až ho našiel a začal prehrávať aj s klaunmi ako Granollers, Basilashvili či Haase a dnes ho má na lopate Nishioka... Takto podobne začínal pred rokom svoju labutiu pieseň aj Ferrer...
Reagovat
misa
Každého sportovce jednou čeká pokles výkonnosti.
Reagovat
tommr
takhle rychlej pokles výkonnosti je ovšem zarážející ... :(
Reagovat
VlS
Ono to nejde lineárně, ale exponenciálně. Trocha fyzičky, trocha sebedůvěry, víc sebedůvěry a ještě víc sebedůvěry a už to jede po kopečku. Za mě raděj ať skončí, než aby se propadal a propadal. Není Radek, kterýmu je to do jistý míry šumák, protože mu stačí, že si pěkně zahraje.
Reagovat
Kytka
Přišel mi na dně hlavně psychicky, bylo vidět, že trpí. Je mi to hodně líto.
Reagovat
Kytka
Radek ale nikdy vlastně taková špička jako Berdych nebyl, asi 14 dní v desítce. Je to trochu rozdíl.
Reagovat
VlS
Tím to není, Radek je extrovert a komediant, ten ma na háku skoro všechno. Inťák Berďa někde sedí a žere se tím a žere.
Reagovat
Kytka
Ne každý pustí všechno ven a oblažuje tím okolí. Ale tyhle trable by měl Berďa pustit aspoň před psychologem. Pokud by narazil na dobrého, mohlo by mu být pomoženo.
Reagovat
FulnekUltras
Berdulka zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
Lunej..
Tenis te evidentne hodne bavi a chces si na IW uzit kazdy micek, doufam, ze Nishioka nema stejnou touhu. Jdu radeji spat a necham si zdat o tvem vitezstvi :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist