Berrettini v Sofii vyřadil jedničku Chačanova a připsal si nejcennější skalp

7. 2. 2019, 09:57
Aktuality 0
ATP SOFIE - Karen Chačanov roli největšího favorita turnaje v bulharské Sofii nepotvrdil. Nejvýše nasazený Rus hned ve svém úvodním vystoupení nestačil na Itala Mattea Berrettiniho, který si tak proti světové jedenáctce připsal svou dosud nejcennější výhru.
Matteo Berrettini

Dvaadvacetiletý Rus Karen Chačanov je ve světovém žebříčku na svém maximu (11. místě), ale v úvodu nové sezony se mu zatím nedaří. Mimo exhibici v Abú Dhabí a Davis Cupu odehrál tři turnaje s bilancí 2 výher a 3 porážek. 

V Dauhá vypadl v prvním kole se Stanem Wawinkou, na Australian Open ve třetím kole s Robertem Bautistou a včera večer nezvládl svůj úvodní zápas v hale v Sofii, kde plnil roli nasazená jedničky. 

Přitom loni se Chačanovovi v hale dařilo, získal v ní všechny tři tituly včetně trofeje z Masters 1000 v Paříži. Jenže v bulharské metropoli ho zaskočil 53. hráč světa Matteo Berrettini. Italský vrstevník ho zdolal 6-7 6-3 6-4 a proti světové jedenáctce si tak připsal svůj dosud nejcennější skalp.

"Odehrál jsem velmi dobrý zápas. Od začátku jsem cítil, že mám šanci vyhrát. Soustředil jsem se na každý moment a jsem moc rád, jak jsem to zvlául," komentoval Berrettini, který přišel pouze jednou o své podání. Ve druhém a třetím setu už čelil pouze jednomu brejkbolu. 

Berrettini, jenž o víkendu pomohl Itálii k postupu na finálový turnaj Davisova poháru, se ve čtvrtfinále utká s loňským finalistou Mariusem Copilem z Rumunska, nebo se Španělem Fernandem Verdaskem.

Na postup do čtvrtfinále se nadřel předloňský šampion a loňský semifinalista Roberto Bautista. Ve formě hrající Španěl musel otáčet nepříznivý vývoj, když Australana Matthewa Ebdena porazil po setech 3-6 6-3 6-2.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 586.140 dolarů
středeční výsledky (06. 02. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Verdasco (6-Šp.) - Lazarov (Bulh.) 6-2 6-1
Fucsovics (Maď.) - Seppi (8-It.) 6-2 7-6(2)
Kližan (SR) - Bašič (Bosna) 6-0 3-6 6-2
Kukuškin (Kaz.) - Djere (Srb.) 7-6(6) 6-4
• Dvouhra - 2. kolo •
Berrettini (It.) - Chačanov (1-Rus.) 6-7(6) 6-3 6-4
Bautista (4-Šp.) - Ebden (Austr.) 3-6 6-3 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist