Bertensová na druhý pokus dobyla Gstaad a má druhý titul v sezoně

23. 7. 2017, 13:49
Aktuality 4
WTA GSTAAD - Kiki Bertensové se na antuce ve Gstaadu povedl finálový reparát. Druhá nasazená Nizozemka dnes ve Švýcarsku zdolala Estonku Anett Kontaveitovou a poprvé v kariéře vyhrála dva turnaje během jedné sezony. Celkově získala čtvrtý titul, všechny slavila na antuce.
Profily hráčů
Kiki Bertensová

Pětadvacetiletá Kiki Bertensová vstupovala do letošní sezony s dvěma tituly. Svou sbírku trofejí dokázala během uplynulých dvou měsíců zdvojnásobit, když po květnovém triumfu v německém Norimberku nenašla přemožitelku ani ve švýcarském Gstaadu. 

Druhá nasazená Nizozemka se do finále dostala bez ztráty setu, který jí až dnes sebrala Anett Kontaveitová. Rozhodující sada ale patřila zkušenější Bertensové, jež zvítězila po necelých dvou hodinách 6-4 3-6 6-1 a soupeřce oplatila porážku z loňského New Havenu. 

Bývalá světová osmnáctka a aktuálně 35. hráčka žebříčku Bertensová na jihozápadě Švýcarska v nadmořské výšce zhruba 1050 metrů získala svůj celkově čtvrtý titul, když všechny vybojovala z antukových turnajů WTA International. Jedinou porážku ve finále utrpěla před rokem právě ve Gstaadu.

Jednadvacetiletá Estonka Kontaveitová, jež před měsícem na trávě v nizozemském Hertogenboschi získala svůj první titul na okruhu WTA, hrála ve finále potřetí v kariéře i v sezoně a poprvé na antuce.

Bertensová dnes ve Švýcarsku zaútočí ještě na titul ze čtyřhry, ve které startuje se Švédkou Johannou Larssonovou. Nizozemka může po loňském Norimberku zaznamenat svůj druhý 'double'.

• WTA INTERNATIONAL GSTAAD •
Švýcarsko, antuka, 250.000 dolarů
nedělníní výsledky (23. 07. 2017)
• Dvouhra - finále •
Bertensová (2-Niz.) - Kontaveitová (3-Est.) 6-4 3-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
sprchon
A Kiki vítězí i v deblu s Johankou. :)
Reagovat
dunphy
Výborně Kiki, snad se bude dařit i na betonech! Jen už prosím tolik neplakej furt :D
Reagovat
sprchon
Jo, na začátku třetího setu si pobrečela a pak to zase šlo. :) A konec hezkej, emotivní.

Anett mě překvapuje, jak letos hraje dobře i na jiných površích než na trávě. Super, snad ještě dospěje a bude tyhle turnaje vyhrávat. :)
Reagovat
EllNino
Super :) To je dobře
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist