Bez domácího oblíbence či obhájce titulu. Shapovalov a Carreňo se z Masters v Torontu odhlásili

2. 8. 2023, 08:43
Aktuality 0
Blížící se turnaj Masters 1000 v Torontu přichází o zvučná jména. Z první velké přípravy na US Open se pořadatelům omluvili kvůli zranění levého kolena domácí Denis Shapovalov, již půl roku absentující španělský obhájce titulu Pablo Carreňo a s bolavým zápěstím laborující Australan Nick Kyrgios.
Denis Shapovalov (© Profimedia)

Denis Shapovalov v roce 2017 na Rogers Cupu v Montrealu jako sedmnáctiletý teenager poprvé na okruhu ATP vyhrál dva zápasy po sobě a nakonec po skalpech Juana Martína del Potra či Rafaela Nadala ztroskotal až v semifinále.

Letos se ale na domácím podniku Masters 1000, který tento rok pořádá Toronto, nepředstaví. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan se odhlásil kvůli zranění levého kolena, jež ho začalo trápit před měsícem cestou do osmifinále Wimbledonu.

"Jsem opravdu zklamaný, že se z Toronta musím odhlásit. Dělal jsem pro vyléčení kolena všechno možné, abych tu mohl hrát, ale bohužel to chce více času. Turnaj mi bude chybět, ale musím se soustředit na uzdravení," prohlásil 22. hráč světa, jenž se nedávno zasnoubil se švédskou tenistkou Mirjam Bjorklundovou. Tenisový pár o tom informoval své fanoušky sérií fotografíí na Twitteru

Jen o pár dní dříve se pořadatelům omluvil také loňský vítěz Rogers Cupu Pablo Carreňo, jenž před rokem v Montrealu slavil po finálové výhře nad Polákem Hubertem Hurkaczem nejcennější triumf kariéry.

Dvaatřicetiletý Španěl letos odehrál jen čtyři zápasy, ten poslední již v půlce února v Rotterdamu. Od té doby laboruje se svalovým zraněním a po ztrátě 1000 bodů vypadne po 10 letech z TOP 100 žebříčku ATP. Bývalá světová desítka figurující na 23. místě nebude startovat ani na následném Masters v Cincinnati.

Kvůli zánětu v zápěstí zůstává na marodce Australan Nick Kyrgios, který ze stejného důvodu nehrál ani ve Wimbledonu a tento týden neobhajuje titul ve Washingtonu.

Díky odhlášení tria zajímavých jmen se přímo do hlavní soutěže vešli Fin Emil Ruusuvuori, Američan Jeffrey Wolf a Japonec Kei Nišikori.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist