Bhupathí s Paesem se vrací. Popáté vyhráli v Čennaí a chystají se do Melbourne

9. 1. 2011, 19:12
Aktuality 1
ATP ČENNAÍ - Takřka už legendární indické duo Mahesh Bhupathí a Leander Paes obnovilo spolupráci, aby oba letos na Australian Open zkompletovali sbírku grandslamových titulů v mužské čtyřhře. Tento týden odehráli přípravný turnaj na domácí půdě v Čennaí a už popáté ho vyhráli. Ve finále zdolali 6-2 6-7 10-7 holandsko-americké duo Robin Haase a David Martin.
Leander Paes a Mahesh Bhupathí

Zažili spolu krásné časy. Dvakrát vyhráli French Open, jednou Wimbledon. V letech 1997 až 2002 získali celkem 22 titulů z turnajů ATP. Pak ale spolupráci omezili a dokonce kvůli osobním sporům spolu za poslední dva roky odehráli jen tři zápasy v Davis Cupu a jeden na závěr loňska v Bangkoku. 

Svůj konflikt si už ale prý vysvětlili a minimálně na začátku letošního roku spolupráci obnovili. Sedmatřicetiletý Leander Paes a o rok mladší Mahesh Bhupathí totiž chtějí zkompletovat sbírku grandslamových titulů z mužské čtyřhry, neboť na Australian Open hráli oba maximálně ve finále. 

I proto tento týden absolvovali přípravný turnaj na domácí půdě v Čennaí, kde před 14 lety získali vůbec svůj první deblový titul. Soutěž pak vyhráli ještě třikrát.

Dvojice, která je ve své zemi národními hrdiny, se na domácích kurtech dočkala velkého aplausu. V každém zápase byli diváci ve varu a hnali své miláčky za vítězstvím.

Nejtěžší zápas Bhupathí s Paesem odehráli už v prvním kole, kdy odvrátili pět mečbolů proti Dancevicovi s Wawrinkou. I další dva ze tří zápasů, včetně dnešního finále s holandsko-americkým párem Robin Haase a David Martin, museli zvládnout ve třech setech. Histori se už ale bude ptát jen na to, že letošní ročník turnaje v Čennaí ovládli již popáté Bhupathí a Paes.  Celkově po svém boku získali již 24. titul.

Oba v zápasech nezůstali nic dlužni své pověsti. Paes předváděl neprůstřelnost na síti nebo perfektní returny, Bhupathí zase střídal chytré loby s přesnými 'kraťasy'.

"To se opravdu nedá popsat. Je to skvělý tanisový stadion, vyhráli jsme tu už popáté. Dnes jsme do zápasu dali všechno a myslím, že se hrálo na vysoké úrovni," komentoval Bhupathí, který si připsal už 47. deblový titul a 599. vítězný zápas.

"Dnes jsme v super tie-breaku prohrávali už 1-4 a věděli jsme, že ti kluci hráli celý týden skvěle. Bylo neuvěřitelné, že jsme to zvrátili. Je to nejlepší způsob, jak začít znovu," dodal Paes, jenž má na svém kontě o dva vyhrané turnaje méně.

Jedenáctinásobný grandslamový vítěz ve čtyřhře (6x mužská čtyřhra, 5x čtyřhra smíšených dvojic) Paes tak navázal na úspěch svého parťáka z posledních dvou let Lukáše Dlouhého. I český tenista totiž s novým kolegou dokázal tento týden získat titul. S Australanem Hanleym vyhráli v Brisbane.

Jak dlouho bude spolupráce Bhupathého s Paesem trvat, nevědí ani sami tenisté. Zatím jsou dohodnuti na dva měsíce, pak se prý uvidí.

- ATP 250 ČENNAÍ (Indie, tv. povrch, 1.024.000 dolarů) -
nedělní výsledky (09. 01. 2011)

Čtyřhra - finále:
Bhupathí/Paes (1-Indie) - Haase/D. Martin (Niz./USA) 6-2 6-7(3) 10-7

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
A jak jim to najednou jde když jsou od sebe Dlouhán a nervní Ind..... :o))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist