Bídný tenis a Zakopalová poráží Safinovou. Kvitová nestačila na Wozniackou

10. 5. 2010, 23:44
Aktuality 1
WTA MADRID - Zápas by se mohl zařadit mezi nejhorší v sezoně, radost z výhry nad Safinovou to však Kláře Zakopalové zkazit nemůže. Česká tenistka v Madridu vyřadila obhájkyni titulu a postoupila do 2. kola. Do něj se naopak nedostala Petra Kvitová, jež nestačila na Wozniackou.
Klára Zakopalová

Příšernou podívanou připravily divákům v Madridu na závěr dnešního programu Dinara Safinová a Klára Zakopalová. Hráčky odehrály 26 gamů a jen desetkrát si dokázaly udržet podání.

Byla to doslova přetahovaná o to, kdo víckrát své podání neudrží. Skóre skončilo nerozhodně 7-7, ale rozhodnout se o vítězce muselo. Došlo tak dvakrát na zkrácené hry, v nichž se pokaždé radovala osmadvacetiletá rodačka z Plzně. V závěru zápasu ji nerozhodilo ani to, když obě hráčky vyrušila kočka, která přeběhla přes kurt.

Pondělí v Madridu:

Serena odvrátila mečbol a postoupila. Po třech a půl hodinách

Zakopalová si tak i s pomocí nemohoucnosti ruské světové pětky vydřela postup do 2. kola, ve kterém ji čeká Aravane Rezaiová. Francouzka už v neděli senzačně vyřadila Heninovou. 

Česká tenistka dnes dala vzpomenout na rok staré vítězství nad Serenou Williamsovou, kterou zdolala na antuce v Marbelle.

"Porazila jsem už Monicu Selešovou nebo Serenu Williamsovou, ale tohle je jedna z mých největších výher," radovala se Zakopalová. Dinara dnes nehrála svůj nejlepší tenis, ale výhra je výhra a já jsem moc šťastná."

Čtyřiadvacetiletá Safinová po Australian Open kvůli zranění zad skoro tři měsíce nehrála. Po svém návratu odehrála teprve třetí turnaj a na kontě má jedinou výhru. V Madridu obhajovala loňské prvenství, v žebříčku tak klesne až na chvost první světové desítky.

"Dnešní výsledek je důsledkem zápasového manka. Tři měsíce jsem pořádně nehrála, tak nemůžu očekávat zázraky. Musím myslet na další zápasy a postupně se dostávat do tempa," řekla Ruska.

Petra Kvitová letos na okruhu WTA jen jednou přešla přes druhé kolo a ani v Madridu neměla vyhlídky na zlepšení špatné bilance. Sice byla rozehraná z kvalifikace, ovšem hned na úvod hlavní soutěže narazila na světovou dvojku a loňskou finalistku Caroline Wozniackou.

Loni s dánskou soupeřkou prohrála první vzájemné utkání 4-6 2-6 a setkání ve španělské metropoli skončilo na chlup stejným výsledkem.

Dvacetiletá Češka sice v prvním setu dotáhla třemi vyhranými gamy v řadě ztrátu 1-4, ale následná šňůra šesti prohraných her ji poslala zpět do kolen a o překvapení se nepostarala. Před 14 dny Wozniackou dokázala porazit Šafářová, tehdy však byla Dánka po zranění kotníku.

Ve druhém kole si kromě Zakopalové zahraje ještě Lucie Šafářová, která si v neděli poradila se Šarapovovou.

- WTA PREMIER MANDATORY MADRID (Španělsko, antuka, 4.500.000 dolarů) -
pondělní výsledky českých tenistek (10. 05. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Zakopalová (ČR) - Safinová (3-Rus.) 7-6(1) 7-6(3)
Wozniacká (2-Dán.) - Kvitová (ČR) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
To, co včera holky předvedly, byla bída, nejhorší zápas tohoto roku. Chápu, že se Dinara potřebuje dostat do herní pohody po vleklém zranění, ale už to trvá tři týdny. Loni uhrála Masha hned druhý turnaj po zranění čtvrtfinále French Open, takže se obávám (a doufám, že se mýlím), že Dinara už nic světobornýho nepředvede.
Pokud ten včerejší zápas nebyl reklamou na tenis, byl i tak zajímavější, než spousty kvalitnějších zápasů. Ty všelijaký ztráty podání, házení raket, byly pro hráčky frustrující, ale divák se dobře bavil. Korunu tomu nasadila ta kočka v tiebreaku druhého setu.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist