Birnerová je blízko druhému finále, čeká ji 16letá Chorvatka

13. 9. 2012, 20:11
Aktuality 4
Eva Birnerová postoupila do semifinále turnaje v Taškentu, kde loni dosáhla finálovou účastí největšího úspěchu své kariéry ve dvouhře. Česká hráčka dnes ve třech setech zdolala pátou nasazenou Rumunku Alexandru Cadantuovou. O postup do druhého finále v kariéře bude Birnerová usilovat v utkání s teprve šestnáctiletou Chorvatkou Donnou Vekičovou.
Eva Birnerová

Obhájkyně loňského finále Eva Birnerová, které patří v pořadí WTA 133. místo, udolala Alexandru Cadantuovou za dvě hodiny a deset minut. Proti soupeřce, která je ve světovém žebříčku o 48 příček výše, ovládla první a třetí set. Nezvládla jen druhou sadu, která byla festivalem prohraných podání. Birnerová si udržela jen první servis, pak ho čtyřikrát ztratila. Rumunce sebrala podání v tomto setu třikrát a celkově sedmkrát.

V semifinálovém zápase proti Donně Vekičové bude Birnerová žebříčkovou favoritkou, ovšem šestnáctiletá chorvatská naděje při své premiéře na turnaji WTA ukazuje, proč se o ní mluví jako o velkém talentu. Hráčka, která prošla kvalifikací bez ztráty setu, prochází také hlavní soutěží suverénně a dnes ve dvou setech vyřadila i turnajovou šestku Bojanu Jovanovskou.

"Do zápasu jsem šla s velkou sebedůvěrou," řekla Vekičová po výhře 6-4 6-4, za kterou udělala tečku esem. "Bojovala jsem o každý míč, a jsem spokojená, že jsem během tří dnů porazila tři hráčky Top 100," dodala.

Chorvatka je nejmladší hráčkou v semifinále turnaje WTA od roku 2006, kdy se v Portoroži mezi nejlepší čtyřku dostala Rakušanka Tamira Paszeková. "Přestala jsem hrát mezi juniory, když jsem prohrála ve čtvrtfinále juniorky ve Wimbledonu," řekla Vekičová o svém přechodu mezi dospělé. "Řekla jsem si, že moje juniorská kariéra skončila a rozhodla jsem se soustředit na turnaje dospělých. Je to úplně jiná hra, ale přizpůsobila jsem se tomu a cítím se na téhle úrovni dobře."

Druhou semifinálovou dvojici tvoří turnajová dvojka Polka Urszula Radwaňská a Rumunka Irina-Camelia Beguová.

Výsledky - Taškent (tvrdý povrch, dotace 220.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Birnerová (ČR) - Cadantuová (5-Rum.) 6:3, 4:6, 6:2, U. Radwaňská (2-Pol.) - Panovová (7-Rus.) 5:7, 6:2, 7:6 (7:3), Beguová (Rum.) - Voskobojevová (8-Kaz.) 3:6, 7:6 (7:1), 7:5, Vekičová (Chorv.) - Jovanovská (6-Srb.) 6:4, 6:4.

Semifinálové dvojice:
Birnerová - Vekičová, Beguová - U. Radwaňská.

 

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak mladičká Chorvatka baly úspěšnější, lepší a postupuje do finále po výsledku 6:1, 3:6, 6:1. Eva nemusí smutnit, Taškent byl pro ni opět nejlepší turnaj za celý rok. Teď ale je třeba na něj trošku navázat, to se jí loňský podzim a celou letošní sezónu nepovedlo, za zmínku u ní stojí jen postup z kvalifikace do prvního kola Paříže.
Naopak Vekičová postupem do finále opět vylepšuje svůj životní výsledek, v žebříčku se posune prozatím na 122.místo (což je třeba jen 8 míst za Karolínou Plíškovou). Ve finále proti Beguové nebo Urszule Radwaňské favoritkou nebude, ale určitě nebude bez šancí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Donna je báječná! Jovanovská celu dobu tahala za kratší konec,Donna byla jasně lepší. Její přechod z defenzivy do ofenzivy je obdivuhodný. Backhand má vynikající, no forhend o moc horší rozhodně není. Servis taky slušnej, setbol a mečbol proměnila esem, to je styl nové vycházející hvězdčiky :p :)
Na zítřejší duel s Birnerkou se moc těším
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, že Donna válí. :) Bohužel jsem byl dneska pryč, takže jsem se nemohl dívat. Jinak bych se určitě podíval, protože se mi líbí obě holky... Zatím jsem z Taškentu viděl jenom zápas Galina - Anna a právě kousek zápasu Bojany v minulém kole. Dřív jsem měl hodně rád Annu Chakvetadze, ale musím říct, že bych ji dneska vůbec nepoznal. Přijde mi, že dřív byla taková drobnější. Vzpomněl jsem si na ni, když jsem v pondělí viděl ten dokument Ruské jedničky. Je škoda, že Anna už dneska není tolik vidět. Holt neměla v životě tolik štěstí... Abych to zakončil něčím veselejším, tak Galina měla moc pěkné šaty se zajímavými vzory. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Annu jsem měl taky docela rád a líbí se mi jak se to její příjmení vyslovuje :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist