Blacková s Mirzaovou si zahrají na Turnaji mistryň

23. 9. 2014, 07:49
Aktuality 4
Deblový Turnaj mistryň je z poloviny obsazen. Jako čtvrtý pár v pořadí se do Singapuru kvalifikovaly Cara Blacková a Sania Mirzaová. Zatímco zkušená tenistka ze Zimbabwe se prestižní soutěže na závěr sezony zúčastní pojedenácté, Indka v ní bude debutovat.
Profily hráčů
Cara Blacková a Sania Mirzaová

Letošní Turnaj mistryň ve čtyřhře se bude hrát poprvé stejným formátem jako dvouhra a tak je třeba obsadit celkem osm volných pozic, namísto obvyklých čtyř.

Jako čtvrté se do Singapuru, kam se letos prestižní soutěž přesouvá z Istanbulu, kvalifikovaly poprvé jako pár Cara Blacková a Sania Mirzaová. Ty v této sezoně získaly dva tituly: na jaře vyhrály antukový turnaj v portugalském Oeiras a minulý týden öbhájily triumf v Tokiu. Další tři finále prohrály, na US Open byly v semifinále.

"Cara a já jsme nadšené, že jsme se na Turnaj mistrů kvalifikovaly a moc se na zápasy s nejlepšími páry světa těšíme. Prožíváme skvělý rok a doufáme, že v Singapuru na něj navážeme," řekla sedmadvacetiletá Mirzaová. Indická tenistka, jež se už více než dva roky specializuje pouze na čtyřhru, se na Turnaj mistryň kvalifikovala poprvé.

"Tohle bude moje první účast na Turnaji mistryň, zatímco pro Caru to bude poprvé od chvíle, co se stala mámou. Takže máme co slavit," dodala pátá deblistka světa a bývalá 27. hráčka singlového žebříčku Mirzaová. S Blackovou se daly dohromady loni na podzim a hned vyhrály dva turnaje v Tokiu a Pekingu.

Pětatřicetiletá reprezentantka Zimbabwe Blacková se na Turnaj mistryň vrátí po pětileté pauze a poprvé od chvíle, co se v dubnu 2012 stala matkou. Krátce po porodu se však dokázala na kurty vrátit a znovu patřit mezi nejlepší deblistky světa.

Blacková na Turnaji mistryň v sezonách 2000 až 2009 nechyběla desetkrát po sobě a zúčastnila se ho se třemi různými partnerkami - Ruskou Lichovcevovou, Australankou Stubbsovou a Američankou Liezel Huberovou, s níž v letech 2007 a 2008 získala tituly.

Už dříve se na letošní Turnaj mistryň, který začíná už za necelý měsíc, kvalifikovaly Italky Sara Erraniová s Robertou Vinciovou, Asiatky Su-Wei Hsieh s Shuai Peng a Rusky Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová.

Nejblíže k dalšímu postupovému místu mají Američanky Raquel Kopsová-Jonesová s Abigail Spearsovou a Květa Peschkeová se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
je to super deblistka
sympaťačka :) narozdiel od hnusných talianok.
Reagovat
Fandina
Květo s Katarinou, držím palce, ať vám to také vyjde! Go a pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Gratuluji. Sania je fakt dobrá :)
Reagovat
horska.kraslice
Moc to Sanie přeji, je to sympaťačka. A taky proto, že ženy v Indii to nemají jednoduché.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist