Blakeovi se odveta povedla

17. 4. 2008, 08:33
Aktuality 0
ATP HOUSTON - Především oplatit soupeři překvapivou porážku z finále v Delray Beach a postoupit do druhého kola. To byl v 1. kole turnaje v Houstonu hlavní úkol domácího Jamese Blaka, který nastoupil proti o 10 let mladšímu Japonci Nišikorimu. Blake uspěl. Naopak už vypadl čtvrtý nasazený Sam Querrey, když nestačil na Chilana Massua. Už ve čtvrtfinále je turnajová trojka Mardy Fish.
James Blake

James Blake byl před několika týdny blízko prvnímu letošnímu titulu. Ve finále však prohrál s osmnáctiletým Japoncem Keiem Nišikorim, proti kterému měl v 1. kole turnaje v Houstonu možnost odplaty. Ta se mu povedla. V duelu dvou tenistů, kteří antuku zrovna rádi nevyhledávají, vyhrál osmý hráč světa dvakrát 6-4. Blaka dnes čeká v boji o čtvrtfinále teprve patnáctiletý Ryan Harrison, který se výhrou v 1. kole nad Pablem Cuevasem zařadil za Nadala a Gasqueta, když jako třetí nejmladší tenista historie vyhrál zápas mezi profesionály.

Turnajová čtyřka v Houstonu Sam Querrey se nedostal ani do druhého kola. V bezmála tříhodinovém středečním utkání podlehl Querrey Chilanu Nicolasi Massuovi ve třech setech. Domácímu tenistovi tak přechod na antukový povrch nevyšel a zřejmě ho teď čekají tenisově "suché" týdny.

Naopak už do čtvrtfinále postoupil další domácí hráč Mardy Fish. Překvapivý finalista z Indian Wells na dalším turnaji neméně překvapivě podlehl Arnaudu Cleméntovi, a tak si snaží spravit chuť na antuce v Houstonu, kde před dvěma lety triumfoval. Fish ani ve druhém kole neztratil set a po výhře nad krajanem Hugem Armandem se může těšit na relativně příznivého soupeře Oscara Hernandeze.

Španěl Oscar Hernandez je znám jako antukový specialista. Loni v tomto období předváděl na své poměry skvělé výsledky, když si na cihlovém povrchu připsal skalpy Seppiho, Beckera, Nieminena, Tursunova, Kohlschreibera nebo Hewitta. Letos však tápe - před podnikem v Houstonu prohrál hladce 6 zápasů, navíc čtyři na svém oblíbené povrchu. Na antuce v Houstonu se ale probral. Včera porazil "betonáře" Donalda Younga dvakrát 6-4 a postoupil teprve do druhého letošního čtvrtfinále.

ATP Houston (436.000 dolarů) - středeční výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Blake (1-USA) - Nišikori (Jap) 6-4 6-4
Massu (Chi) - Querrey (4-USA) 5-7 6-4 6-4
Daniel (Bra) - Troicki (Srb) 6-3 6-4
Capdeville (Chile) - Hartfield (Arg) 6-0 6-4
Luczak (Aus) - Levy (Izr) 6-4 6-4

Dvouhra - 2. kolo:
Fish (3-USA) - Armando (USA) 6-3 6-2
Hernandez (8-Špa) - Young (USA) 6-4 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist