Bopanna s Mergerou zakončí první společnou sezonu ve finále Turnaje mistrů

21. 11. 2015, 14:56
Aktuality 6
TURNAJ MISTRŮ - Ind Rohan Bopanna a Rumun Florin Mergea mohou zakončit první společnou sezonu triumfem na Turnaji mistrů. V Londýně si udrželi neporazitelnost i po dnešním semifinále, v němž porazili ve dvou setech dvojici Ivan Dodig a Marcelo Melo.
Florin Mergea a Rohan Bopanna

Debloví specalisté Rohan Bopanna a Florin Mergea začali spolupracovat teprve na konci loňského roku. A hned svou první kompletní společnou sezonu proměnili v zisk dvou titulů, wimbledonské semifinále a nakonec i účast na Turnaji mistrů.

Na ten se indicko-rumunský pár kvalifikoval sice jako poslední, ale v Londýně se udržel až do samotného vrcholu turnaje. Ze skupiny postoupili Bopanna s Mergeou navzdory jedné porážce z prvního místa a v dnešním semifinále si poradili s chorvatsko-brazilským duem Ivan Dodig a Marcelo Melo, které porazili 6-4 6-2 a oplatili jim tak dvě letošní porážky. 

Třicetiletý Rumun Mergea na Turnaji mistrů debutuje, pětatřicetiletý Bopanna startuje potřetí. Předchozí dva starty si užil s krajanem Maheshem Bhupathím, s nímž s před třemi lety zahrál finále.

Dodig s Melem dnes přišli o šanci stát se nejlepším párem sezony. Brazilec Melo ale měl už před turnajem jistotu, že sezonu přezimuje jako deblová světová jednička.

V nedělním finále, které začne v 16:30 SEČ, se proti sobě postaví dva Rumuni. Bopanna s Mergeou se totiž utkají s druhým nasazeným nizozemsko-rumunským Jean-Julien Rojer a Horia Tecau, se kterými prohráli všechny tři vzájemné duely. Největší bitvu s nimi svedli v semifinále Wimbledonu. Rojer a Tecau letos v Londýně vyhráli devět zápasů po sobě, během Turnaje mistrů ještě neztratili ani set.

• TURNAJ MISTRŮ 2015 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 6.500.000 dolarů
sobotní výsledky (21. 11. 2015)
• Čtyřhra - semifinále •
Rojer/Tecau (2-Niz./Rum.) - B. Bryan/M. Bryan (1-USA) 6-4 6-4
Bopanna/Mergea (8-Indie/Rum.) - Dodig/Melo (3-Chorv./Braz.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
Mayo
fantázia, pome chlapci dáte to finále snáď ! Vamos Rohan, to je veľký tenista! (:
Reagovat
smazaný uživatel
Mergea, ne Mergera :)
Reagovat
Fandina
Tak to je pěkné a přiznám se, že jsem jsem dosud žádný jejich společný zápas neviděla, tak doufám, že na finále mi to vyjde a udělám si čas, ať už budou hrát s kýmkoli.
Reagovat
smazaný uživatel
http://uloz.to/xkDdQeDP/barclays-london-15-rr-boppana-mergea-murray-peers-ts
Reagovat
smazaný uživatel
Ja že Bopanna s magerkou :)
Reagovat
spaniel
Ja taky :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist