Rojer a Tecau porazili i bratry Bryanovy a budou nejlepším párem roku

21. 11. 2015, 20:25
Aktuality 12
TURNAJ MISTRŮ - Jean-Julien Rojer a Horia Tecau zakončí svou druhou společnou sezonu jako nejlepší pár uplynulého roku. Rozhodli o tom poté, co dnes v Londýně porazili bratry Bryanovy a bez ztráty setu postoupili do finále Turnaje mistrů.
Jean-Julien Rojer a Horia Tecau

Jean-Julien Rojer a Horia Tecau se dali dohromady loni a rok zakončili třemi porážkami na Turnaji mistrů. Povedenou sezonu ale letos ještě přebili. Oba si ve Wimbledonu připsali první grandslamový titul ve čtyřhře mužů, znovu se kvalifikovali na Turnaj mistrů, na něm ve čtyřech zápasech neztratili ani set a po postupu do finále mají jistotu, že budou vyhlášeni nejlepším párem sezony 2015. 

V dnešním semifinále Rojer s Tecauem porazili dvakrát 6-4 Boba a Mikea Bryanovy, s nimiž si poradili poprvé až v pátém vzájemném zápase. Právě s americkými dvojčaty nizozemsko-rumunský pár dnes svedl také souboj o první příčku v hodnocení této sezony. Bratři Bryanové byli nejlepším párem roku v předchozích šesti sezonách a celkově desetkrát během let 2003-2014.

Čtyřiatřicetiletý Nizozemec Rojer, který je rodákem z Nizozemských Antil, hraje na Turnaji mistrů počtvrté, dvakrát startoval s Pákistáncem Aisamem Qureshím. Před letošním startem měl zápasovou bilanci 0-9. Třicetiletý Rumun Tecau startuje na Turnaji mistrů rovněž počtvrté, když se dvakrát zúčastnil se Švédem Robertem Lindstedtem. Před letošním ročníkem měl rovněž mizernou bilanci 2-7.

Ovšem letos Rojer s Tecauem v Londýně dominují. Včetně Wimbledonu v britské metropoli odehráli deset zápasů a všechny vyhráli.

V nedělním finále, které začne v 16:30 SEČ, se proti sobě postaví dva Rumuni. Rojer s Tecauem se totiž utkají s osmým nasazeným indicko-rumunským párem Rohan Bopanna a Florian Mergea, které porazili ve všech třech vzájemných zápasech. Z kvarteta letošních finalistů má se zápasem o trofej z Turnaje mistrů zkušenosti jen Ind Bopanna. S Mergeou dnes postoupil do finále po odpolední výhře nad duem Ivan Dodig a Marcelo Melo.

• TURNAJ MISTRŮ 2015 •
Velká Británie / Londýn, tv. povrch / hala, 6.500.000 dolarů
sobotní výsledky (21. 11. 2015)
• Čtyřhra - semifinále •
Rojer/Tecau (2-Niz./Rum.) - B. Bryan/M. Bryan (1-USA) 6-4 6-4
Bopanna/Mergea (8-Indie/Rum.) - Dodig/Melo (3-Chorv./Braz.) 6-4 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Vítězem TM bude letos každopádně jeden Rumun. Zajímavé je, že nehrají spolu, jsou jen o pár dně věkem od sebe. V každém případě jsou ale dobří.
Reagovat
FulnekUltras
Hlavně aby v únoru nebyly vítězné RumunKY... ;)
Reagovat
Fandina
Bude to děs. Doufám, že se naše holky nedají a vyhrají. Halep doběhne co může a i další holky jsou dobré a nebezpečné. Tak uvidíme. Každopádně držím palce. Pojďte holky!!!
Reagovat
FulnekUltras
Bude nejspíš fuška udělat i "povinné" dva body přes druhou rumunskou hráčku, ať už to bude první den (?) Begu nebo druhý (?) Niculescu. Moc bych se nedivil, kdyby nakonec všechno opět rozhodoval debl. Přičemž o motivaci domácích, jejich bouřlivém publiku a "nestranných" čárových není třeba vůbec pochybovat... Kdo jiný by už ovšem měl v takových podmínkách uspět, než současný dlouhodobě nejlepší ženský tým světa? ;)
Reagovat
Fandina
A to tam mají i další Rumunky, které byly 21, jako Sorana nebo Dulgneru, která byla nejvýš také podobně. Takže žádný med a chtělo by to víc si brát oko, nic to není proti ničemu a i vzhledem k tomu, co se třeba teď stalo Berďovi, to může ovlivnit celý mač. Naštěstí ve FEDu je tam kapitán, i když si pamatuji, že jednou Pála nějak zazmatkoval a vzal si oko nějak hodně špatně. Nicméně se nic nestalo, ale chtělo by to brát si oko častěji, obvzláš u Petry, která hraje hodně na riziko k čarám.
Reagovat
FulnekUltras
Pokud Petra nastoupí jako naše jednička, tak má hned v sobotu nejspíš Niculescu (nechci Rumunkám radit ;))...a to by chtělo aspoň deset jestřábů na set... ;)
Reagovat
cheeky
V dnešním semifinále Rojer s Tecauem porazili dvakrát 6-4 Boba a Mikea Bryanovi....

Porazili koho, co, 4.pád, tudíž Brianovy. Tak si to opravte.
Reagovat
Kozoroh
I ty máš chybu - správně má být "Bryanovy", nikoliv "Brianovy".
Reagovat
milik254
Kdo to je?
Reagovat
PetaM
Ty nemůžeš znát. Hrajou tenis.
Reagovat
letityfanousek
co že to hrajou?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist