Bosňan Bašič v Sofii proměnil své první finále v titul

11. 2. 2018, 18:32
Aktuality 0
ATP SOFIE - Šestadvacetiletý Mirza Bašič zakončil svůj životní turnaj triumfem. V hale v bulharské Sofii v souboji dvou finálových debutantů udolal 7-6 6-7 6-4 Rumuna Mariuse Copila a necelý půl rok po Damiru Džumhurovi se stal druhým bosenským vítězem turnaje ATP v historii.
Profily hráčů
Mirza Bašič

Teprve před necelými čtyřmi měsíci v Moskvě se šestadvacetiletý Bosňan Mirza Bašič dostal poprvé do čtvrtfinále turnaje ATP a posléze i do prvního semifinále. A svou formu potvrzuje i v nové sezoně.

V Dauhá si zahrál čtvrtfinále a tento týden v bulharské Sofii se prodral z kvalifikace až do svého premiérového finále. A v něm zakončil svou jízdu životním triumfem.

Přitom už v prvním kole kvalifikace byl Bašič set a brejk dole proti domácímu hráči z páté světové stovky, ovšem o osm dní později si připsal již sedmou výhru v řadě, když po třísetové bitvě udolal 7-6 6-7 6-4 Rumuna Mariuse Copila.


"Těžko hledám slova. Byl to úžasný týden, na který nikdy nezapomenu. Před začátkem sezony bych takový úspěch nečekal, ale jak se říká, s jídlem roste chuť a já doufám, že třeba podobný výsledek brzy zopakuju," řekl Bašič.

Ten si včera proti hvězdnému Stanu Wawrinkovi připsal premiérový skalp hráče Top 20 a zítra se ve světovém žebříčku ATP posune poprvé v kariéře do elitní stovky. 

Sedmadvacetiletý Rumun Copil hrál ve finále rovněž poprvé v kariéře, ale titul mohl pochopitelně získat jen jeden. "Samozřejmě jsem teď zklamaný, ale s takovým výsledkem musím být spokojený. Byl to skvělý týden a třeba se jednou dočkám ještě lepšího," řekl Copil.

• ATP 250 SOFIE •
Bulharsko, tv. povrch / hala, 561.345 dolarů
nedělní výsledky (11. 02. 2018)
• Dvouhra - finále •
Bašič (Bosna) - Copil (Rum.) 7-6(6) 6-7(4) 6-4
• Čtyřhra - finále •
Haase/Middelkoop (4-Niz.) - Mektič/Peya (2-Chorv./Rak.) 5-7 6-4 10-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist