Bouchardová o tréninku s Agassim: Andre je pro mě velkou inspirací

27. 7. 2017, 09:33
Aktuality 4
Třiadvacetiletá Kanaďanka Eugenií Bouchardová si v rámci přípravy na americké turnaje zatrénovala v Las Vegas s bývalou mužskou světovou jedničkou Andrem Agassim. Byla to pro mě velké čest, Andre je pro mě velkou inspirací, přiznala bývalá světová pětka.
Profily hráčů
Eugenie Bouchardová

Dosud nejúspěšnější sezonu zažila třiadvacetiletá Kanaďanka v roce 2014, kdy hrála semifinále na Australian Open a French Open a na wimbledonské trávě si zahrála dokonce finále, kde v boji o grandslamový titul prohrála až s Petrou Kvitovou. V roce 2014 získala Bouchardová také svůj dosud jediný titul na okruhu WTA, když dobyla antukový podnik v Norimberku.

Díky skvostným výkonům se Kanaďanka dostala v roce 2014 v žebříčku WTA až na pátou příčku, v následujících letech ale Bouchardová predikce některých odborníků a tenisových komentátorů nepotvrdila. Když před třemi lety vlétla do ženského tenisu, byla často označována jako budoucí grandslamová šampionka a světová jednička, momentálně ji však v žebříčku WTA patří až 69. příčka.

Bývalá světová pětka se snaží znovu nalézt svou ztracenou formu. Jejím nejlepším výsledkem v letošní sezoně je semifinálová účast na turnaji v Sydney, celkově však letos drží bilanci 11-14 a jen na třech turnajích WTA dokázala vyhrát dva zápasy v řadě (v Sydney, na Australian Open a v Madridu).

"Není to dobrá sezona, ale jsme teprve v půlce, takže se nevzdávám," konstatovala po Wimbledonu Kanaďanka, jež letos na třech travnatých turnajích nevyhrála ani jedno utkání. "Samozřejmě, že jsem zklamaná, ale po Wimbledonu jsem hodně pracovala v posilovně i na kurtu. Doufám, že se mi podaří udělat pár malých krůčků směrem vzhůru. Potřebuji teď odehrát pár dobrých zápasů, to by mě povzbudilo."

V rámci přípravy na americké turnaje odehrála Bouchardová v Atlantě mimo jiné také exhibici s Venus Williamsovou, s níž prohrála 4-6 6-7. Ještě před pondělním exhibičním zápasem navíc v Las Vegas trénovala pod dohledem bývalé mužské světové jedničky Andreho Agassiho.

"Byla to pro mě velká čest. Jsem velice šťastná a vděčná za to, že jsem s ním mohla trénovat. Vyslechla jsem si spoustu jeho rad, což mi hodně pomohlo. On je velice chytrý a tenisu rozumí, takže mi to opravdu hodně dalo," radovala se po tréninku s osminásobným grandslamovým šampionem.

"On je pro mě obrovskou inspirací, protože se kdysi v žebříčku také hodně propadl, ale pak na sobě zapracoval a dokázal se vrátit zpět na první místo. V tom jsou naše pozice trošku podobné, neboť já jsem také byla o dost výš, než jsem teď. Setkání s ním pro mě tedy bylo velice obohacující. Ukázalo mi, že když budu dřít, tak se můžu vrátit tam, kde jsem byla dříve."

Komentáře

4
Přidat komentář
Krisboy
Mají podobný styl hry, oba hrajou (André hrál) míče brzo po odskoku, tak by jí to něco snad dát mohlo. Good Luck!
Reagovat
r176
aby ho pak nežalovala že trénink jí nepomohl a zničil jí kariéru :-))))
Reagovat
Stan_Borowitz
Aby ho nakonec nezažalovala za to, že po tréninku v šatně uklouzla na mokré podlaze a upadla rozkročmo přímo na Andrého a to jí zničilo kariéru...
Reagovat
George_Renel
Opravte si, prosím, to jméno Agassiho, je to tam hned dvakrát nebo si budu myslet, že to opravdu takhle řekla. .-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist