Boulterová slavila předčasně. Zapomněla, že se nově hraje do deseti

14. 1. 2019, 09:58
Aktuality 15
Katie Boulterová je první tenistkou, která v hlavní soutěži Australian Open postoupila na základě upraveného pravidla. Se zkušenou Ruskou Jekatěrinou Makarovovou se dvaadvacetiletá britská tenistka v 1. kole přetahovala a za stavu 6:6 ve třetím setu přišel nově na řadu tie-break, netradičně do deseti bodů. Boulterová se však radovala už po zisku sedmého bodu.
Katie Boulterová

"Zapomněla jsem, že se hraje do deseti," omlouvala se dodatečně za malé faux pas na kurtu v Melbourne. V tie-breaku vedla už 5-0 a pak 7-4. V tu chvíli si oddechla, že má výhru a postup v kapse, a šla k síti podat si s Makarovovou ruku. Jenže konec nebyl.

Ztráta koncentrace se projevila. Boulterová následující dvě výměny prohrála, ale od stavu 7:6 znovu dominovala, získala potřebné tři míčky a zvítězila 10:6. "Nakonec jsem vybojovala výhru, kdyby ne, byla bych zdrcená. Bylo těžké se vrátit, protože už jsem se uvolnila, že mám vyhráno. Aspoň už teď pravidla znám," dodala s úsměvem mladá Britka.

Australian Open odsouhlasilo zavedení tie-breaku v rozhodujícím setu těsně před Vánoci, aby zabránilo maratonským zápasům. Každý z grandslamů to má navíc jinak. Na US Open přichází v rozhodující sadě za stavu 6:6 na řadu klasický tie-break do sedmi bodů, Wimbledon zavedl zkrácenou hru až od stavu 12-12. Jen v Paříži se pokračuje klasickými gamy.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pravidlo do 10 v TB zaverecneho setu sa mi paci..

Ale neuvazovalo sa o tom, len pre piaty set muzskych zapasov??...O zenskych zapasoch nikdy neboli zmienky, ja sa ani necudujem, ze mlada o tom nevedela..
Reagovat
PetaM
Týkalo se to rozhodujícího setu :) Takže pro pány v 5. setu, pro holky ve třetím :D
Reagovat
ttopi
Uff, taky mi to vůbec nedošlo, že je takováto změna.

Moc příznivcem toho ale nejsem. Přijde mi nepraktický, aby to bylo všude jinak. Buď to mělo být všude do 7, i v rozhodujícím setu (obě strany mají dost času na to si zápas vyhrát dříve). Líbí se mi varianta ve W, kde, když už, dají TB až za stavu 12-12. Ale i tam bych dal klasický už od 6-6 (stejný argument jako v předešlých větách).
Reagovat
slacker
tak to je sila na kazdem turnaji jina pravidla. co takhle hrat nekde sety do 4 nekde do 6?
Reagovat
Krisboy
a finále do pěti.
Reagovat
Herbert_Hoover
Stačí si to zjistit :) Podle mě je to základ vědět, jaká jsou pravidla na turnaji, kterého se účastním.
Reagovat
slacker
na co regujes? ja sem pro to aby se pravidla lisila jeste vice, treba na kazdem turnaji bude sit jinak vysoko a kurt jinak veliky.
Reagovat
Herbert_Hoover
I kdyby, tak pořád platí, že neznalost neomlouvá..a chci-li se plnohodnotně účastnit "soutěže", musím znát její pravidla. :)
Reagovat
EllNino
Myslím, že když chtěli zavést tie-break, tak ale do 7, protože tohle se bude stávat podle mě pravidelně :) ... akorát jsou v tom potom zmatky
Reagovat
VlS
souhlas
Reagovat
Krisboy
Já taky nevím, že se teď takhle hraje, takže bych reagoval stejně :)
Reagovat
Krisboy
...akorát že já bych se už potom nezkoncentroval jako Katie a prohrál bych 7:10 :D
Reagovat
EllNino
no přesně tak ... :D obdiv
Reagovat
Andrew89
chudák:D
Reagovat
FulnekUltras
hlavně ať dá v příštím zápase brojlera ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist