Bouzková a Kristýna Plíšková jsou v Mexiku ve čtvrtfinále

14. 3. 2019, 09:21
Aktuality 2
WTA 125k GUADALAJARA - Marie Bouzková si na akci WTA 125k v mexické Guadalajaře poradila s 11 zápasů neporaženou Ruskou Vitalijí Ďjačenkovou a postoupila do svého prvního letošního čtvrtfinále. Uspěla i Kristýna Plíšková. Nasazená sedmička v tie-breaku rozhodující sady zdolala Belgičanku Yaninu Wickmayerovou.
Marie Bouzková (© Twitter M.B.)

Marie Bouzková do letošní sezony vstoupila naprosto skvěle. V Brisbane prošla tříkolovou kvalifikací, vyhrála i zápas v hlavní soutěži a ve druhém kole potrápila krajanku Karolínu Plíškovou. V dalších dvou měsících však vyhrála pouhé tři zápasy.

V kvalifikaci prestižního podniku v Indian Wells skončila hned v prvním kole a trápení se snaží prolomit na právě probíhající akci WTA 125k v mexické Guadalajaře, kde v prvním kole vyřadila nasazenou Španělku Arruabarrenaovou a v souboji o čtvrtfinále po setech 6-3 6-3 zastavila 11 zápasů neporaženou Vitaliji Ďjačenkovou z Ruska.

Bouzková se ujala rychlého vedení 3-0 a náskok brejku ve zbytku setu už nepustila. Pod kontrolou měla také druhou sadu, přestože dvakrát přišla o podání, zápas ukončila již na returnu a po necelé hodině a půl slavila postup.

Ve svém prvním letošním čtvrtfinále bude čelit domácí divoké kartě Renatě Zarazúaové. Až 257. hráčka světa přehrála 6-1 6-4 bývalou světovou pětku Saru Erraniovou. S Mexičankou se loni utkala na její domácí půdě v Irapuatu a zvítězila.

Kristýna Plíšková si před necelými dvěma týdny na menším turnaji v Indian Wells zahrála své první letošní čtvrtfinále, ale na velkém podniku v kalifornské poušti skončila hned v prvním kole kvalifikace.

Proto se v tomto týdnu účastní další letošní akce série WTA 125k. V mexické Guadalajaře své působení zahájila vítězstvím nad čínskou kvalifikantkou Xiyu Wang a ve druhém kole po téměř dvouhodinovém boji zdolala 4-6 6-4 7-6(2) Yaninu Wickmayerovou.

Plíšková se v úvodu třetího souboje s Belgičankou nedostala k jedinému brejkbolu a kvůli jednomu ztracenému servisu za půl hodiny hry prohrávala 0-1 na sety. Také ve druhé sadě byla dlouho lepší hráčkou Wickmayerová. Plíšková ovšem v páté hře odvrátila tři brejkboly, v desátém gamu využila svůj vůbec první brejkbol a utkání poslala do rozhodujícího dějství.

V něm hned na úvod přišla o podání, nicméně v osmé hře si jej vzala zpět. O tři gamy později musela likvidovat další brejkbol soupeřky, zvládla to a nakonec napínavý zápas vyhrála v tie-breaku, ve kterém měla jasně navrch.

Na své první letošní semifinále zaútočí šestadvacetiletá Češka proti Veronice Kuděrmětovové. S o pět let mladší Ruskou, jež po setech 6-4 0-6 6-1 vyřadila krajanku Sofii Žukovou, se utká poprvé.

• WTA 125k GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 125.000 dolarů
středeční výsledky (13. 3. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Bouzková (ČR) - Ďjačenková (Rus.) 6-3 6-3
Kr. Plíšková (7-ČR) - Wickmayerová (Belg.) 4-6 6-4 7-6(2)
Ferrová (Fr.) - Schmiedlová (2-SR) 6-4 6-1
Mariaová (3-Něm.) - Hibinová (Jap.) 6-4 6-3
Linetteová (8-Pol.) - Perrinová (Švýc.) 6-3 5-7 6-1
Danilovičová (Srb.) - Blinkovová (Rus.) 6-1 3-6 6-1
Kuděrmětovová (Rus.) - Žuková (Rus.) 6-4 0-6 6-1
Zarazúaová (Mex.) - Erraniová (It.) 6-1 6-4
• Čtyřhra - čtvrtfinále •
Listerová/Voráčová (Švéd./ČR) - Danilinová/Routliffeová (Kaz./N. Zél.) 6-2 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
Fandina
Viděla jsem závěr zápasu Marušky s Diatchenko a musím říci, že se mi na Marušce líbilo, jak se po každém dobrém bodu radovala, jak pumpovala rukou a celkově hrála dobře. Takže gratulka a jen tak dál.
Reagovat
lavamancer
výborně, holky. jedeme dál!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist