Bouzková i Martincová v Eastbourne skončily v prvním kole

19. 6. 2022, 23:51
Aktuality 3
WTA EASTBOURNE - Českým tenistkám se první den na travnatém turnaji WTA 500 v Eastbourne nedařilo. Tereza Martincová v generálce na Wimbledon podlehla domácí Katie Boulterové, Marie Bouzková v prvním vystoupení od pozitivního testu na Covid-19 neudržela vedení proti Američance Shelby Rogersové.
Tereza Martincová (© AFP)

Tereza Martincová zahájila přípravu na Wimbledon třemi výhrami, v Nottinghamu pak ale vzdala kvůli bolestem kolena boj o finále a další dva turnaje opustila bez zisku setu. 

Dnes při premiéře v Eastbourne nestačila na domácí Katie Boulterovou. Sedmadvacetiletá Češka podlehla o dva roky mladší Britce ze druhé světové stovky 5-7 6-7.

Marie Bouzková před čtyřmi týdny kvůli pozitivnímu testu na Covid-19 musela odstoupit z French Open a na kurty se vrátila až dnes. Na svém jediném přípravném turnaji před Wimbledonem se ale dlouho neohřála.

První vzájemný zápas proti 37. hráčce světa Američance Shelby Rogersové rozehrála lépe, ale vedení neudržela a po téměř dvou a půl hodinách hry prohrála 6-3 3-6 4-6.

Bouzková si v Eastbourne zahraje ještě čtyřhru se svou španělskou kamarádkou Sarou Sorribesovou. V prvním kole je čeká čerstvá šampionka dvouhry v Berlíně Tunisanka Ons Džabúrová a hvězdná Serena Williamsová, která se má představit pouze v deblu po roční pauze zaviněné zraněním kolena.

Další tři Češky jsou v Eastbourne nasazené a v prvním kole mají volný los. Šampionka z let 2017 a 2019 Karolína Plíšková začne proti Boulterové, finalistka z roku 2011 Petra Kvitová čeká na vítězku duelu Jastremská-Vekičová a Barbora Krejčíková bude čelit Ukrajince Martě Kosťukové.

Krejčíková, která kvůli pozitivnímu testu na Covid-19 nesměla obhajovat deblový titul na Roland Garros, už dnes zvládla první společný zápas s Japonkou Enou Šibaharovou. Dvě členky deblové Top 10 odstartovaly výhrou 6-3 6-4 nad chilsko-slovinským tandemem Alexa Guarachiová a Andreja Klepačová.

• WTA 500 EASTBOURNE •
Velká Británie, tráva, 757.900 dolarů
nedělní výsledky (19. 06. 2022)
• Dvouhra - 1. kolo •
Rogersová (USA) - Bouzková (ČR) 3-6 6-3 6-4
Boulterová (Brit.) - Martincová (ČR) 7-5 7-6(5)
Davisová (USA) - Ruseová (Rum.) 6-4 6-4
Linetteová (Pol.) - Koviničová (Č. Hora) 7-6(1) 6-1
Kanepiová (Est.) - Párrizasová (Šp.) 6-7(4) 6-4 6-4
Sorribesová (Šp.) - P. Udvardyová (Maď.) 6-3 6-0
Kosťuková (Ukr.) - Golubicová (Švýc.) 6-2 6-1
Frechová (Pol.) - Qinwen Zheng (Čína) 6-3 6-0
• Čtyřhra - 1. kolo •
Krejčíková/Šibaharaová (1-ČR/Jap.) - Guarachiová/Klepačová (Chile/Slovin.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
tommr
Marie mě hodně zklamala. Až do stavu 5:1 40:15 v prvním setu hrála téměř bezchybně. Pak jí ale z nějakýho důvodu přeplo v hlavě a vrátila se ke svému ustrašenému pasivnímu tenisu kdy jen běhala za BL a soupeřce vracela kopečky přímo na raketu. První set s tím ještě dokázala uhaluzit, ale od druhého setu už byla bez šance ... smile
Reagovat
Dobry-den
Na takhle rychlém povrchu s tím svým pinkáním na střed nemůžou uspět ani jedna (Marie i Tereza). smile
Reagovat
Pavol
Terezka nechávajú ťa hrať tie večerné zápasy. Organizátori turnaja už dva x za sebou robia všetko preto aby pomohli domácej hráčke. Musíš sa zlepšiť a neprehrávať tie tesné skrátené hry. smile

No ako to slušne napísať - robia ti nevýhodné podmienky na hru.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist