Bouzková: Jak na Kvitovou? Přemoct mysl, sebrat kuráž a jít vyhrát

25. 8. 2020, 11:47
Aktuality 14
Pro Marii Bouzkovou je Petra Kvitová ikonou a pondělní výhra nad dvojnásobnou vítězkou Wimbledonu pro ni měla mimořádný význam. Před zápasem sbírala odvahu, aby dokázala aktuálně dvanáctou hráčku světového žebříčku zdolat.
Profily hráčů
Marie Bouzková (j48tennis.net)

"Musela jsem přemoci svoji mysl, abych věřila, že jdu na kurt jako soupeřka a ne jako její fanynka," řekla Bouzková novinářům po třísetové výhře v New Yorku. "Nejtěžší bylo sebrat kuráž a jít vyhrát," podotkla s úsměvem.

Dvaadvacetiletá Bouzková v deseti letech často sledovala tehdy stoupající hvězdu Kvitovou. "Ani si nepamatuju kolikrát jsem ji viděla. Dokonce jsme jí i sbírala míčky," poukázala na to, že dělávala sběračku při českých fedcupových zápasech.

Vítězstvím nad Kvitovou si dodala sebevědomí před blížícím se grandslamovým US Open. "Získala jsem hodně zkušeností, užila si to a je to mimořádná výhra," konstatovala. A ještě z jednoho důvodu byla pro ni výhra zvláštní. Utkání se hrálo na kurtu, na kterém Bouzková v roce 2014 získala ve Flushing Meadows trofej juniorské šampionky US Open. "Ano, takže konec byl pro mě dojemný," řekla pražská rodačka Bouzková.

Na počátku utkání s Kvitovou přitom příliš nestíhala. Zvykala si na razantní hru levoruké hvězdy. "Trvalo mi to asi hodinu. Hraje rychle a výborně do stran, takže si otevírá kurt. A nikdy jsme spolu netrénovaly. Ale časem jsem začala hrát svoji hru, lépe bránila a ke konci výborně podávala. Všechno do sebe zapadlo," líčila Bouzková.

Ve druhém setu se ocitla dva míče od porážky. Podání si ale udržela a sadu získala. "Pořád jsem věřila, že utkání můžu do třetí sady posunout," řekla. V rozhodujícím setu od stavu 2-2 už neztratila ani game. "Ale bylo to vyrovnané. Na kurtu nebyla lepší hráčka. Rozhodlo pár míčů a já byla ta šťastnější," uvedla Bouzková.

Koronavirovou pauzu strávila na Floridě, kde v Bradentonu žije, dodělala školu a pracovala na vylepšení své hry. "Makala jsem, abych taková zápasy zvládla. Snažila jsem se zlepšit základ a nejvíc potřeboval vyladit servis," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

14
Přidat komentář
tommr
doufám, že Marie bude schopná dneska proti Kontaveitový nastoupit. Včera musela pro naprostý vyčerpání skrečovat večerního debla za stavu 1:4 v prvním setu ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ještě nechápe to, že se musí vyhrát sedm zápasů a ne jedensmile Ale to snad zkušenostmi přijde.
Reagovat
tommr
já myslím, že to chápe, ale prostě jen nečekala, že dokáže Petru porazit a tak měla debla připravenýho v záloze pro případ, že by v singlu vypadla. No a večer se pak musela rozhodnout co dál a vybrala si singla ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
snad je to tak
Reagovat
misa
Škoda, dnešní zápas tak může být jednostranná záležitost. Kondice ještě není Mariina silná stránka.
Reagovat
tommr
jj pokud se Marie nějak zázračně přes noc nevzpamatuje tak to asi bude jasná výhra pro Kontaveitovou. Je to škoda, protože herně by na Kontaveitovou určitě měla. Jednoznačná stopka pro Marii bude až Osaka, kterou po včerejším výkonu považuju za největší favoritku na titul ...
Reagovat
misa
Naomi hrála výborně a ty její vlasy jsou taky zážitek :)
Reagovat
George_Renel
A už se usmívá, není celou dobu nasupená jako dříve.
Reagovat
tommr
to se opičí po Sereně ... smile
Reagovat
lvicek
"Poladit servis" - tak to by mohli vyucujici cestiny pouzit jako priklad eufemismu :D.
Reagovat
lvicek
Jinak samozrejme gratulace Marusce, je to pro ni urcite velka vyhra. Doufam, ze toho vyuzije a navaze na to dal kazdy bodik je dobry. Jen me mrzi, ze to bylo proti Pete a ze proste v nemame v posledni dobe moznost videt moc zapasu, kdy ji to fakt pada, coz je skvela podivana. Vcera byl naznak jejich moznosti v prvnim setu, ale pak uz to proste v tech podminkach neslo.
Reagovat
LukasH
Maruška to pěkně podržela na konci 2. setu. Dokonce dala pár returnů na Petřino dobrý podání. Ovšem třetí set jí Petra úplně odevzdala.
Reagovat
smazaný uživatel
no servis zlepsila tak o 200% oproti tomu co som ju videl minulu sezonu ked hrala,to bolo take rekreacne prehodenie lopty do kurtu
Reagovat
misa
... a vzhledem k jejímu věku bude ještě líp :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist