Bouzková na antuce ve švýcarském Chiassu postoupila už do semifinále

21. 4. 2017, 14:37
Aktuality 7
Osmnáctiletá Češka Marie Bouzková prodloužila svou neporazitelnost na antuce už na devět zápasů. Dnes na turnaji ITF 25k ve švýcarském Chiassu ztratila jen dva gamy s o deset let starší Francouzku Sherazad Reixovou a počtvrté v sezoně postoupila do semifinále. V něm se vítězka dvou letošních turnajů utká s Kathinkou Von Deichmanovou z Lichtenštejnska.
Marie Bouzková

Marie Bouzková v únoru triumfovala v australském Perthu (ITF 25k) a v března na antuce v americkém Orlandu (ITF 15k). Minulý týden si ve švýcarském Bielu po úspěšně absolvované kvalifikaci zahrála poprvé v sezoně a podruhé v kariéře na turnaji WTA, proti favorizované krajance Barboře Strýcové ale premiérovou výhru nezaznamenala.

Tento týden osmnáctiletá Bouzková začala sezonu na klasické oranžové antuce a na podniku ITF 25 ve švýcarském Chiassu zatím dominuje. Ve třech zápasech ztratila dohromady jen deset gamů a po dnešní výhře 6-2 6-0 nad Francouzkou Sherazad Reixovou postoupila do semifinále. 

Vítězství v dnešním čtvrtfinále vybojovala až po hodině a 33 minutách boje, i když od stavu 3-2 v prvním setu vyhrála devět gmů v řadě. Na antuce - včetně té zelené ve Spojených státech - vyhrála devátý duel po sobě.

Juniorská vítězka US Open 2014 je aktuálně 220. hráčka světa, což je její maximum. Díky postupu do semifinále by ho měla o pár pozic vylepšit. 

O své 13. finále na okruhu ITF si vítězka deseti turnajů zahraje v prvním vzájemném duelu s Lichtenštejnkou Kathinkou Von Deichmannovou

Příští týden by Bouzková měla startovat na turnaji ITF 60k v Tunisu.

• ITF 25k CHIASSO •
Švýcarsko, antuka, 25.000 dolarů
páteční výsledky (21. 04. 2017)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bouzková (8-ČR) - Reixová (Fr.) 6-2 6-0
Von Deichmannová (Licht.) - Gjorcheská (Mak.) 6-3 0-6 6-2
Georgesová (7-Fr.) - Juriková (SR) 7-5 7-5
Teichmannová (5-Švýc.) - Galfíová (3-Maď.) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
Haitik
Super! :-)
Reagovat
horska.kraslice
Super, gratulace a držím pěsti dál.
Reagovat
Fandina
S Kathinkou Von Deichmannovou, to mě zase pobavilo :-)), přidávání ová k ženským příjmením, protože je každému jasné, o koho jde, když je tam dostatečně vyskloňované jméno v ženském tvaru, Kathinkou. Stačilo by von Deichmann :-)). Navíc s kombinací von, šlechtický titul, který se ale správně píše s malým v.
Reagovat
Fandina
pojď na to. Držím palce!!!
Reagovat
tommr
dneska přehrála Reixovou zcela jasně. Její příští soupeřka je zhruba na stejný úrovni jako Reixová takže Marie bude jasná favoritka i v semifinále. Snad to zvládne ... :)
Postup do finále by Marii posunul na hranu druhý a třetí stovky a zajistil by jí tak účast v kvalifikaci na GS ... :)
Reagovat
marcel19752
a doufám, že i tato dívčina co nejdříve prorazí do druhé stovky a začneme ji vídat i na WTA turnajích.
Reagovat
tommr
titul z Chiassa jí k tomu bude stačit ... :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist