Bouzková neměla s kamarádkou slitování, parťačce Sorribesové povolila uhrát jen dva gamy

6. 3., 21:44
Aktuality 17
WTA INDIAN WELLS - Marie Bouzková (25) se stala první postupující na prestižním turnaji v Indian Wells. Česká tenistka na úvod akce WTA 1000 v Kalifornii deklasovala za hodinu a čtvrt 6:1, 6:1 španělskou kamarádku Saru Sorribesovou (27), s níž se společně představí ve čtyřhře, a vzájemnou bilanci vyrovnala na 2:2. Ve druhém kole vyzve Anastasii Potapovovou.
Marie Bouzková vyrovnala vzájemnou bilanci se Sarou Sorribesovou na 2:2 (© AFP)

Sorribesová – Bouzková 1:6, 1:6

Zatímco loni Marie Bouzková v Indian Wells ve svém úvodním vystoupení utrpěla debakl 1:6, 1:6 s Markétou Vondroušovou, letos do turnaje vstoupila stejně jednoznačným vítězstvím. O dva roky starší Španělku Saru Sorribesovou deklasovala za 76 minut hry dvakrát 6:1.

Pětadvacetiletá Češka hned na úvod sebrala soupeřce čistou hrou podání, brejk potvrdila. a určila ráz utkání. Na začátku druhé sady sice přišla o servis, další game už ale neztratila a po druhé dvousetové výhře v řadě vyrovnala vzájemnou bilanci na 2:2.

Světová čtyřicítka Bouzková si za poslední dva měsíce připsala teprve druhé vítězství ze sedmi duelů a letošní stále pasivní bilanci upravila na 5:6.

Statistiky zápasu Sara Sorribesová – Marie Bouzková.Statistiky zápasu Sara Sorribesová – Marie Bouzková. (@ Livesport)

O postup do třetího kola, kterým by v kalifornské poušti vyrovnala své maximum z roku 2022, se utká s Anastasií Potapovovou. S o tři roky mladší Ruskou vyhrála oba vzájemné duely, naposledy po jednoznačné výhře ve finále předloňského Livesport Prague Open slavila svůj dosud jediný titul na okruhu WTA.

Se Sorribesovou se ve čtvrtek na kurt postaví znovu, tentokrát ale jako spoluhráčky. Vítězky dvou turnajů WTA v zápase prvního kola čtyřhry vyzvou Rusky Mirru Andrejevovou a svou příští soupeřku ve dvouhře Potapovovou.

Nosková začne proti Giorgiové

V Indian Wells letos startuje celkem pět českých tenistek. Až ve čtvrtek odstartují Karolína Plíšková, jež nastoupí proti Anně Blinkovové, a Kateřina Siniaková, která se utká s Belgičankou Greet Minnenovou.

Nasazené Linda Nosková a Markéta Vondroušová mají v prvním kole volný los. Devatenáctiletá Nosková odstartuje prvním vzájemným duelem proti Italce Camile Giorgiové, která zastavila čerstvou šampionku ze San Diega Britku Katie Boulterovou.

Vondroušová vykročí za obhajobou osmifinále zápasem proti rozehrané domácí kvalifikantce Bernardě Peraové (h2h 0:1), s níž jediný vzájemný duel před šesti lety v Dubaji prohrála 1:2 na sety. Devětadvacetiletá Američanka v prvním kole až po více než tříhodinové bitvě udolala 7:5, 4:6, 7:6 Australanku Darju Savilleovou a navázala na dvě třísetové výhry z kvalifikace.

Titul v Kalifornii obhajuje Kazaška Jelena Rybakinová.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Indian Wells


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

17
Přidat komentář
Kandinsky1
Tak to si asi bude muset Bonzková hledat novou parťačku.
Reagovat
aligo
A ty bys měl vyhledat nového psychoterapeuta
Reagovat
GaelM
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
Kandinsky1
Proč ?
Reagovat
Krisboy
Snad proto, že se to nelepší.
Reagovat
misa
Marie na minulém turnaji v Dubaji odložila svůj "věčný" řetízek s kuličkou na krku (který podle fotek nosila neustále od roku 2016) a tento týden v Indian Wells vyměnila i náušnice (předchozí nosila od letního San Jose 2019). Asi chtěla udělat radikální změnu

Dnes hrála slušně, snažila se být ve výměnách aktivní a zahrála i pár pěkných winnerů.
Reagovat
jackiec
A jaké měla tanga, taky vyměněné po dvou letech?
Reagovat
frenkie57
Co to tak sleduju, tak všechny mají nohavičkové kalhotky.
Reagovat
Nenela
Ty jsou soucasti sukne. Pod nimi jeste neco maji. Tanga asi ne
Reagovat
aligo
Nadal možná, tam by mě ty tanga nepřekvapily. Vysvětlovalo by to jeho věčné vytahování
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jestlipak některé hráčky hrají naostro Hráči těžko
Reagovat
aligo
Lendl hrál naostro
Reagovat
frenkie57
Taky to tam řezal!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ani vlků se nebál?
Reagovat
tommr
Marie mě dneska opravdu překvapila. Čekal jsem tuhou bitvu s nejspíš špatným koncem ale opak byl pravdou. Marie předvedla zdaleka nejlepší letošní výkon a SST jasně přehrála ...
Nebylo to ale snadný vítězství i když skoré vypadá jednoznačně. SST toho dokázala vrátit opravdu hodně a Marie si musela každej bod těžce vydřít ...
V dalším kole jí čeká Potapova kterou by Marie taky mohla porazit když dokáže zopakovat dnešní výkon ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist