Bouzková po diskvalifikaci soupeřek: Jen jsme chtěly rozhodčího upozornit. Tu holku to asi bolelo

4. 6. 2023, 20:24
Aktuality 105
Marie Bouzková měla po postupu do čtvrtfinále čtyřhry na Roland Garros smíšené pocity. Rodačku z Prahy sice těšil úspěch, na který se Sarou Sorribesovou dosáhla, ale způsob, jakým k němu došlo, označila před novináři za zvláštní. Česko-španělská dvojice prošla mezi osm nejlepších po diskvalifikaci japonsko-indonéského páru Miju Katóová a Aldila Sutjiadiová poté, co Katóová trefila v přerušené hře sběračku míčků.
Profily hráčů
Marie Bouzková (© Profimedia)

Bouzková se Sorribesovou získaly první set 7:6. Za stavu 1:3 ve druhé sadě ale odevzdávala Katóová míček za síť a po nástřelu jednoručným bekhendem trefila do ramene jednu ze sběraček míčků. Rozhodčí nejprve udělil nasazeným šestnáctkám napomenutí, Bouzková se Sorribesovou ale poukazovaly na to, že evidentně otřesená dívka plakala.

"Je to zvláštní pocit. Divný z toho, co se všechno odehrálo. Ani pro nás to nebylo jednoduché. Chtěly jsme jen rozhodčímu říct, aby si trošičku všiml, co se stalo. Že ta holka tam potom fakt ještě 15 minut brečela, takže ten míč asi nebyl rozehraný, co soupeřka říkala. A to bylo vše. Pak už jsme to nechaly na něm," uvedla Bouzková.

Přerušení trvalo pár desítek minut. "Když dal nejdříve napomenutí, říkal, že by se muselo vyloženě té druhé osobě něco stát. Potom si ale všiml, že brečí. Asi se jí něco stalo, takže to nebylo, že by to byl vyloženě pomalý míč. Myslím také, že se (Katóová) o míč předtím také nějak rozčilovala. Prostě divná situace," doplnila Češka.

Bouzková se Sorribesovou danou situaci na kurtu neviděly. Pouze slyšely, jak míč za nimi sběračku trefil. "Náš tým říkal, že to v podstatě lehce napálila. Asi se to pak musí brát podle pravidel. Vycházela bych z toho, že ta holka brečela, takže ji to asi bolelo a mělo to nějakou razanci," líčila.

Přivolaný supervizor později japonsko-indonéskému páru vysvětlil, že v takovém případě nesou zodpovědnost za zranění, i když to neměly v úmyslu. "Fakt záleží na situaci, jak se to vyvine a koho to ovlivní. Rozhodne to rozhodčí. Nás všech se zeptal, jak jsme situaci viděly, šel se zeptat i té holčičky a pak udělal rozhodnutí," řekla Bouzková.

Kvůli podobné situaci byl v roce 2020 vyloučen z Roland Garros Novak Djokovič, tehdy ale razance jeho odpáleného míčku, který trefil čárovou rozhodčí, byla daleko větší. "U něj jsem si říkala, že si to zasloužil. Přeci jen člověk musí kontrolovat své emoce. Je to sport, emocí je tam hodně a všichni víme, že je to těžké, ale v případu Djokoviče se to asi tak mělo stát," konstatovala Bouzková.

Zvláštní proto byl i závěr, kdy si hráčky podávaly ruce. "Jen jsme jim řekly, že se omlouváme, že je to blbé. A to je tak asi všechno. Je to nemilá situace. Doufám, že se už do ní nikdy nedostanu," přála si Bouzková.

Ukončení zápasu se nelíbilo ani fanouškům, kteří reagovali bučením. "Fakt jsme z toho byly se Sarou nesvé, protože takhle odejít z kurtu je divné. Diváci také nebyli nadšení, přitom jsme za to úplně nemohly. A vlastně se tak nějak zapomnělo, že to byl dobrý zápas s emocemi, protože šlo o každý míček. Je nemilé, že to takhle dopadlo," řekla.

Ve čtvrtfinále čtyřhry na grandslamu je Bouzková potřetí v kariéře. Před dvěma lety byla ve stejné fázi ve Wimbledonu a US Open. Nyní vyzvou americko-australskou dvojici Nicole Melicharová-Martinezová a Ellen Perezová. "Je to hezké, i když takhle to není úplně nejsladší. Zápas měl vysokou úroveň a soupeřky hrály také dobře. V takové situaci ale nechcete být," dodala Bouzková.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

105
Přidat komentář
George_Renel
Že se diví Japonci, kde se na dodržování zákonů (a sportovní pravidlo je zákon) dbá nadevše.
Ale pojďme do reality. Normálně tak v 99% je ukončena hra a hráč/ka se někdy až arogantně zbavuje všech míčků co má u sebe a na sobě tak, že je prostě upustí na kurt a sběrači se postarají, aby byly připraveny na daší hru. Ne, že je vzduchem pinkají někam do prostoru podavačů. To tak jedině na turnaji úrovně ITF a malých challengerů.
Každý holt není Milan Šrejbr, aby to dokázal trefit vysokánským obloukem přesně do ruky podavače.
Asi tak.
Reagovat
misa
Ona měla navíc dalšího sběrače na svojí straně kurtu metr od sebe. Neměla žádný důvod odpalovat balon na druhou stranu kurtu. Marie správně říkala, že ve stejném gemu už měla Kato diskuzi s rozhodčím, protože se jí nelíbil dopad míčku. Záznamy zápasů jsou dobrá věc :)
Reagovat
Kandinsky1
Ona by to možná trefila taky, jenže ta hysterka měla v obou rukou míčky.
Reagovat
RFanousek
Když chcete brát všechno striktně doslova, že každé pravidlo se musí na 100% dodržovat a vymáhat, tak by tím pádem měl každý tenista, který po vítězném zápase odpálí míček do hlediště jako suvenýr, dostat pokutu. smilesmile
Zkrátka vždy je nutné přihlédnout k okolnostem a míře provinění a závažnosti následků. Opravdu miluju tyhle lidi, kteří chtějí mít vše podle pravidel, aniž by použili vlastní mozek.
Bohužel, jedním z takových byl i supervisor.
Reagovat
misa
Závažnost následků byla velká. Dítě po zásahu míčkem brečelo 9 minut v kuse a dál nemohlo pokračovat v práci. Japonka jí evidentně způsobila nějaký psychický šok. Za co jiného by už měl následovat vyhazov? Musela by ji švihnout raketou?

Kdyby se jednalo o dospělého, šlo by o něco jiného.
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
LukH
Zápas jsem neviděl, tak jsem si tu situaci našel ze záznamu.
Foto smějící se Bouzkové s parťačkou neřeším, protože může být vytržené z kontextu, nevíme moment té fotky. Ale video nelže. Nevím, o jakých 15 minutách breku Marie mluvila, ale holky - ačkoliv situaci vůbec neviděly - se toho okamžitě chytly. "she´s crying, she´s crying" a "and she has blood" - jako cože? Ostuda, vrchol trapnosti.
Pravidlo znám, ale mělo by se aplikovat do kontextu konkrétní situace. Třeba Roger to občas dělával taky, že podobným způsobem nahrával míčky sběračům...
Sudímu pod tíhou té situace nezbývalo, než alibisticky posunout supervizorovi a tomu nezbývalo, než takto rozmázlou situaci alibisticky (a v duchu dnešní doby) posoudit striktně podle pravidla.
Reagovat
misa
Podle záznamu holka brečela 9 minut, a to i když ji odváděli z kurtu. Takže se Marie o pár minut spletla.
Reagovat
LukH
https://twitter.com/i/web/status/1665415379240251395
Jakých 9 minut? 5 sekund to trvalo holkám, než si to namířily za sudím. Nešly ani za tím šokovaným děvčetem, ale rovnou k empiru. Jiných 9 minut je bezpředmětných. "And she has blood" nekomentuješ?
Prostě holky bez váhání využily možnost postoupit bez dohraného zápasu. Jasně, to rozhodnutí neučinily ony, ale šly si pro něj.
Reagovat
Krisboy
Taky pořád nějak nechápu, jak mohla Mařka upozorňovat sudího, že ta holka "už 15 minut brečí". Je to celé nesmysl. Bouzková prostě ví, že udělala hloupost (ta Japonka s míčkem ovšem samozřejmě také) a snaží se z toho trapně vykecat.
Reagovat
IngStavinoha
smilesmilesmile
Reagovat
dzowo3
Znížiť sa k niečomu takémuto - to sa fakt nevidí roky.
Povaha človeka sa prejaví najviac práve v kritických situáciách a tu Bouzková nezaváhala a jasne všetkým ukázala, že čo je vlastne zač... smile
Reagovat
jackiec
Pořád nechápu když psali že to schytala do ramene proč se pořád držela za levou bradavku...A Bouzková kdyby měla v sobě kousek charakteru tak řekne sudímu, takhle nechceme postoupit, chceme vyhrát na kurtu, bohužel vůně peněz je silnější.
Reagovat
Kandinsky1
Já spíš nechápu, jak mohli udělat sběračku z holčiny, která se bojí míčků.
Reagovat
IngStavinoha
za teho "hnusnýho" socijálizmu by ju prostě hned vyměénili - a Tonda Buben by z empajru v poklidu zahlásil, že sběrači jsou redy... ;-)
Reagovat
turista
smile
Reagovat
turista
Pamatuji si na něj na to jeho serty fiftyn. Gejm hra Drzymalski. Zlatý hřeb pak bylo Tondovo Ticho prosím! Silencio prego! To už je dávno.
Reagovat
misa
Dětinské představy o profesionálních sportovcích, kteří hrají o miliony korun :)

Nechtěli by někteří zdejší moralisti už konečně dospět a uznat realitu světa, ve kterém žijí?
Reagovat
Krisboy
Z toho, co píšeš, usuzuji, že lhaní a podvádění považuješ za standard. Volič ANO?
Je to samozřejmě tvoje věc, ale automaticky předpokládat, že všichni ostatní jsou stejní zmetci, jako ty, je skutečně hodně hloupé.
smilesmilesmile
Reagovat
NoletheBest
smile
Reagovat
misa
Škoda že se jedná v tenise o tak raritní záležitost, že si nemůžeme ověřit, jak by se zachovali jiní tenisté/tenistky :)

S ANO mě spojovat nemusíš a určitě nejsem zmetek kvůli tomu, že tady lidem píšu, aby neměli přehnané iluze o profesionálním sportu.

O jakém lhaní a podvádění má být řeč? Pokud už rozhodčí viděl, že je holka na tom špatně a vypadalo to, že zkolabuje, tak musel zavolat supervizora a diskvalifikace byla jediným možným řešením.

Přečti si, co jsem napsal konspirátorovi pod nickem Kozoroh níže.
Reagovat
Krisboy
"Škoda že se jedná v tenise o tak raritní záležitost, že si nemůžeme ověřit, jak by se zachovali jiní tenisté/tenistky"

Ano, nemůžeme, ale ty seš si přesto jistej, že všichni by se zachovali jako Mařena.
Naprosto nesmyslný argument.

S Babišem tě spojuji proto, že on také lhaní a podvádění relativizuje a považuje to za standartní a legitimní způsob jednání.

A to že tě snad za zmetka považuju proto, že lidem píšeš, aby neměli přehnané iluze, je už úplným vrcholem demagogie.

A bláznivýho Kozoroha sem vůbec nepleť, tomu už dávno hráblo a jeho tendenční bláboly nestojí za pozornost.
Reagovat
Kozoroh
https://twitter.com/shirosburner/status/1665403075723444224

Lidsky Bouzková hodně klesla. smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
Jako promin, ale z tve strany to zni strasne smesne...:DDD Se omlouvam, ze se ti smeju, asi to neni na miste, ale aspon te necham s otazkou...

A Ty jsi prosim jako kdo? ze rozhodujes, kdo v ramci lidi klesne a kdo ne...

Cekam na odpoved...by me zajimalo.
Reagovat
Kozoroh
Četl jsi ten tweet? Bouzková & Sorribesová se smile zrovna v okamžiku diskvalifikace soupeřek, což považuji za ubohé. smilesmile
Reagovat
misa
Nesmysl. Kdo má předplacený Eurosport, tak si může pouštět celý průběh znova a nic takového tam není. Když supervizor oznamoval diskvalifikaci, tak Bouzková i SST se postavily poblíž sítě a tvářily se vážně.

Scéna se smíchem je v okamžiku, kdy se ty dvě o něčem spolu baví (což vůbec nemusí souviset se zápasem) a zároveň supervizor hovoří s Kato/Sutjiadi. K diskvalifikaci došlo až po několika minutách po uvedené fotce.

Jsi dobrou ukázkou toho, jak se šíří fakenews a konspirační teorie smile Zjisti si příště fakta a nespoléhej na to, co nějaký noname napíše na twitter.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale ja jsem se neptal o nejaky tweet, a fotku, ktera se nemusi vubec vazat na ohlaseni diskvalifikace... ale o Tebe, kdo jsi, ze napises obecne, a ani ne za sebe, ze Lidsky Bouzková hodně klesla.

Stale si neodpovedel na mou jednoduchou otazku, kdo jsi ty, ze obecne, a ne za sebe, ale obecne soudis takhle lidi...:)
Reagovat
misa
Fotka s diskvalifikací vůbec nesouvisí. To ticho, když pravda vyjde najevo... Jednoduchý soud na základě anonymní informace z webu, a potom se dotyčný kritik už k odpovědi nemá.
Reagovat
IngStavinoha
Bouzková hodně klesla hlavně tím, že samotnou by ji to asi nikdy nenapadlo, ale se Sorribes najednou... škoda mluvit. smile
Reagovat
misa
Nesmí se smát, když sedí na lavičce?
Reagovat
Kandinsky1
Vždyť tam přeci plakala ta maličká trefená chuděrka, měly taky plakat.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
na Twitteru odpověď na post hříšnice Katóové: "Šílené rozhodnutí. Je mi tě vážně líto :( ale spousta hráčů (samozřejmě kromě Marie a Sary) stojí za tebou."

smilesmilesmile
Reagovat
tenisfan178
Prosím přidejte blicího smajlíka. Nutně ho potřebuji.
Reagovat
Kandinsky1
Aspoň, že ta hysterka bude potrestána tím, že bude mít tenisáky na stole, tenisáky v kafi, tenisáky jí budou chodit poštou.
Reagovat
misa
Doufám, že dnešní událost nějak neovlivní její následující zápasy. Pozvednutí obočí její diskuze s rozhodčím u mě vzbudila, ale profesionální tenis je tvrdé prostředí... Nakonec o všem rozhodují rozhodčí a supervizor a diskvalifikace proběhla podle pravidel.

Bylo by zajímavé popřemýšlet o tom, jestli by Bouzková mluvila o diskvalifikaci, pokud by sběračku trefila ve stejné situaci nějaká její kamarádka. Asi ne? Ale hrála proti Asiatkám, které jsou známé svou uzavřeností a nekomunikativností, takže k té Japonce ani nemůže mít jakýkoliv vztah. Pak bylo zajímavé vidět, jak Marie v debatě s rozhodčím uplatnila svoji sílu :)
Reagovat
IngStavinoha
Protože šlo o sedmiligový debl, tak se na tuhle "kontroverzní" manýrku brzy zapomene.
Reagovat
Patapuff
Debl na Grand Slamu je debl sedmiligový? Prosím o zdůvodnění.
Reagovat
Vlk-v-trave
Odvazna prosba:)
Reagovat
Patapuff
Vím. Už jsem si všiml, že tvrzení pouze předkládá, ale zdůvodnit je nedokáže.
Reagovat
IngStavinoha
hlavně ne takhle o půl jedenácté dopoledne ;-))) marná sláva - debl i na GS je ve srovnání se singlem pořád spíš jen společenská záležitost převážně druhořadých hráčů/hráček, trumfovaná snad už jedině mixem smilesmilesmile
Reagovat
IngStavinoha
a především možnost většího zviditelnění se i pro tenisty/-ky druhého až x-tého sledu smile
Reagovat
Patapuff
Tohle není odpověď na moji otázku. Srovnáváš debl se singlem, ale já jsem se ptal, proč debl na Grand Slamu je debl sedmiligový?
Reagovat
Marduch
"Ani pro nás to nebylo jednoduché. Chtěly jsme jen rozhodčímu říct, aby si trošičku všiml, co se stalo".
Maruško, jseš trapná.
Reagovat
RFanousek
Mega trapná
Reagovat
Tomas_Smid_fan
tak je trapná nebo ji neodsuziuješ?smile

Upozornit na plačící sběračku je špatně? Jiná věc by byla, kdyby kvůli tomu požadovaly DQ, což podle všeho neudělaly.
Reagovat
turista
Nechtěl bych takhle vyhrát zápas. Diskvalifikace byla zbytečně přísná.
Reagovat
RFanousek
To že upozornila mi nevadí, ačkoliv to upozorňování trvalo podezřele dlouho. Ale tyhle řeči po zápase jsou opravdu trapné.
Reagovat
RFanousek
Bouzkovou neodsuzuju.
Ale rozhodčího ano. Za tohle vyloučení? Naprosto směšné. Když člověk dělá sběrače míčků tak musí být ve střehu a dávat pozor, protože po kurtu lítá hodně míčků. Asi zamyšleně sledovala někde ptáky na obloze a byla v šoku že dostala míčkem.
Reagovat
paddy
směšný jsi ty, pravidla jsi nečetl a událost zjevně neviděl smile

- byla připravena házet míč Sorribes a v poslední chvíli si všimla letícího míče z jiného úhlu a nestihla reagovat - viz video dole
- rozhodčí je nevyloučil, to bylo v pravomoci přivolaného supervizora
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
aligo
smile
Reagovat
misa
smile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
RFanousek
Událost jsem viděl a s pravidly nesouhlasím.
Supervisor je také rozhodčí. Vím, že je nevyloučil rozhodčí na umpiru.

A vy se třeba po*erte s těma fajfkama, málo jich tam máte. smile
Reagovat
EllNino
Na, tady máš ještě 3
smilesmilesmile
Reagovat
IngStavinoha
ve stádě je síla ;-)
Reagovat
Kandinsky1
Dal bych ti fajfku, ale když ti vadí, tak jen napíšu, že s tebou souhlasím.
Reagovat
Kozoroh
Kdyby ta holka byla pohotovější, tak se tomu míči vyhne. Místo, aby odběhla stranou, tak se přikrčila. No a kluk by se na jejím místě nerozbrečel. Bouzková se Sorribesovou tomu svými smile v okamžiku diskvalifikace soupeřek nasadily korunu trapnosti. smilesmile
Reagovat
IngStavinoha
však to řikám pořád - mileniální měkkýši, to je celé... smile
Reagovat
George_Renel
smile
Reagovat
farr
smile
Reagovat
IngStavinoha
že by ten nečekaný zásah byl přesně do levé bradavky smile
Reagovat
paddy
ubohé je, že opět (jako s lajnovou) se našlo nemálo lidí, co poškozenou obviňovali z herectví

ten míč letěl min. 50 km/h a ne pomalu, jak někteří zlehčovali - inteligentní člověk pozná, že opakovaný záběr je zpomalený (pohyb ballboys i hráčů je zpomalený a Sorribes dribluje míčem nepřirozeně pomalu) - můžete si to pouštět dokola a vidí to i slepý

ballgirl byla docela hotová smile
https://www.youtube.com/watch?v=MzRsBu5xKgQ

https://www.itftennis.com/media/9258/2023-wta-rulebook.pdf
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Byla to taková holkovina... Nutno říci, že dost drahá. Jí mi líto není, ale spoluhráčky dost.smile
Reagovat
Vlk-v-trave
vis jak, ...nejcasteji se lide dohaduji o vecech, o kterych nic nevi:D)

Nejvic me pobavila novinarka, ktera se ptala Kyrgiose, proc zadal diskvalifikaci Tsitsipase, on ji prerikal pravidlo (prekvapil me, ze ho vubec zna:D) Cimz ji celkem dostal, a asi 5 min. jejiho trapneho vykonu uznala, ze je takove pravidlo a to mela byt diskvalifikace:DDD Ale znas to, a pak prijde to ale...atd...ale...plno trapnych ale, kterym ukryva svou neznalost.

Pochopitelne Kato spravne diskvalifikovana...je jedno jak to leti...ma se divat kam odpaluje micek...po ukonceni hry

Pravidla uz nikomu nic nerikaji, kazdy si je vysvetluje jak chce...
Reagovat
RFanousek
Já tedy absolutně nesouhlasím. Naopak sběračka se má dívat kam letí míčky. Naprosto směšná diskvalifikace.
Reagovat
RFanousek
Respektive pokud je podle pravidel toto na diskvalifikaci tak to pravidlo je špatné.
Reagovat
IngStavinoha
však i "povinná" kovid "vakcína" byla "pravidlo" - a kdo mohl, tak s ním vyjebal ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Vlk-v-trave
Vsak v poradku ze nesouhlasis:)

To nic nezmeni na tom, co ty pravidla rikaji.
Obecne je mi lito, ze se to stane, jak Kato, Denisovi, Nolemu...jen proto, ze maji "proste smulu", ze nekoho trefi...proste ze se to stane... nebot me hlavne stvou ty pripady jak Stefan, kterym to projde jen z duvodu, ze proste nekoho netrefi...
...nebot to pravidlo neni o tom, jestli nekoho trefis nebo ne...

Otazka spise zni, jestli nesouhlasis s pravidly, nebo jejich uplatnovani, (v tomto pripadu bylo proste uplatneno vporadku)

To znamena, zeby muselo byt upraveno...

Obecne by nektere mely byt zjednoduseny, to si zase myslim ja, nebot se pomalu ve vsech vsichni ztraci...ikdyz tohle je celkem jasne, dle vzoru, kazdy je odpovedny za to, kam micek odpali...po ukonceni hry. Ne divak, ne empajr, ne sberac, ne lajnovy.

Par paradoxu:
Hrac muze servirovat spodem, a mimo to se stava, ze casto na hrace nesmyslne buci...

Hrac nesmi zasahnout mic za sakem, a mimo to se to stava, a je fiftyn uznany...

Hrac nemuze po ukonceni hry micek kamkoliv odpalit... mimo to se to netresta, jen tehdy, kdyz nekoho trefis

Hrac nesmi delat hluk, kdyz micek leti na druhou stranu kurtu... se stava neustale, nikdo to uz netresta...

Hrac nesmi pred dopadem micku ho odpalit mimo kurt... se stava casto, neni trestano. Naposledy myslim, ze Kyrgios dostal tretny fiftyn v deblu.

atd... atd...
Reagovat
lvicek
To poslední pravidlo teda úplně nechápu - to je zakázáno hrát volej do autu? smile
Reagovat
paddy
Nejdůležitější je nelít volej do vohně smile
Reagovat
IngStavinoha
Tak hlavně je to odborné stanovisko, že... ;-)

Jiný expert jménem Chlíbek se dnes třeba domnívá, že opět nejsme připraveni na pandemii. ;-)))

Já si jako naprostý laik zase říkám, co to může být za zrůdu, že s něčím takovým právě nyní znovu vědomě kalkuluje? smile

Pak se ovšem nelze divit, že diskuze pod takovými velikány často odbočí zcela nežádoucím směrem:

Tomáš Kokeš
Szn před před 1 hodinou

Ano, základní kámen úrazu je v určení, kdo je vlastně odborník. Protože nám ta minulá jakoby pandemie odhalila hlavně to, že kdo na počátku tvrdil něco jiného než elita, byl ihned označen za frustráta, dezoláta, nezodpovědného občana... aby se nakonec ukázalo, že ti lidé měli v hodně věcech pravdu, ale to se už posléze jaksi nikomu nehodilo přiznat a neměl na to odvahu. A vždycky to bude tak, že jakmile se začne něco vyžadovat jednostranně silou a lidé nebudou přesvědčeni o té jediné pravdě co se nám tvrdila, tak budou potíže a ani milión institutů proti dezinformacím nepomůže. Myslím, že farmakofirmy se zahojily dost. A po Covidu jsem přesvědčen, že tzv. pandemie se dá vytvořit v podstatě kdykoliv. Jen to musí někdo tzv. seriozní vypustit a vyvolat paniku. A pak už je to jen o té víře. Tak hodně štěstí všem normálním bytostem, které nenaskočily na tu hru o lepších a horších lidech a nemoralizovali každý den.

smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda jen, že se tahle důchodová reforma vinou epidemiologů a zdravotníků moc nepovedla.
Reagovat
IngStavinoha
multirizikový spikeprotein v krvi je bohužel často běh na dlouhou trať, což v poslední době konečně potvrzují i "zvláštně" stoupající počty úmrtí právě v nejvíce "proočkovaných" zemích smile

https://www.youtube.com/watch?v=vuCXJQvxPdU
Reagovat
turista
To zní cynicky. Nepovedlo se jim to. To ano. Ale ty lidi, které to připravilo o život lituji.
Reagovat
Vlk-v-trave
Posledni pravidlo je podle mne jen proto, aby nekdo z prvni nenapalil kdekoliv mic...:) a trebas nekoho netrefil...nebo jinak, hrac je zodpovedny za to kam to jde, tedy musi mic z volje jit bud do kurtu, nebo do site:)

Ale proto pisu, ze nektere by meli vyjasnit. Nebo zrusit... v tomhle pripade se to stava casto... a stejne nedostanes ani warning, tedy pokud to nenapalis jak Kyrgios, ktery jeste pri tom trefil divaka...

Pravidlo o ukonceni vymmeny je jasne... tam nema co hrac se bavit micem...tecka... krom toho mi hodne vadi, ze na GS jsou sberaci deti...me to proste vadi, ale to je tak vsechno co mohu udelat. Ale ne tolik z duvodu, ze dite muze trefit mic, ale nelibi se mi obecne takova koncepce.

Pravidlo o tom, ze hrac nesmi delat hluk, kdyz micek jde na druhou stranu... tak to muzou take zrusit, bo to nikdo nerespektuje, a je to fakt spis cynicka ironie;)
Reagovat
RFanousek
Tak v případě Denise to samozřejmě bylo nejen na vyloučení ale ještě pokutu. Tam to bylo odpáleno vztekem do hlediště. Navíc s těžkými následky, rozhodčí byl na operaci. Úplně jiný případ.
Reagovat
Vlk-v-trave
To pravidlo je schvalne napsano tak, ze nezalezi jestli nekoho trefis nebo ne. A podle mne z tech vsech problematickych je nejjasnesi...

Nebot, kdyby pravidlo melo resit ve sportu, jake jsou jen nasledky...
...tak se tam na tom kurtu dohaduji lidi jeste dodneska a nikdy by zadny zapas neskoncil plno let jak soudni pripady...
...mozna by to bylo takove cimrmanovske, ale nevim jak dlouho by to lidi bavilo:D

Vetsinou lide, hraci, atd. reaguji v jaky zpusob se tohle uplatnuje...no ja rikam, ze tohle pravidlo se uplatnuje blbe...bo se uplatnuje jen ve chvili, jak nekdo nekoho trefi...ale bohuzel v jinych pripadech proste ne...to je spatne...za mne...

prijde mne, ze jen zalezi na postaveni v zebri, nebo aktualni mode komu co vic projde, nebo kdo komu vice lize...a nebo kdo komu nesedi...

Za tebe se to uplatnuje take blbe, bo musi nekdo nekoho zmrzacit... Jestli jsem to pochopil spravne...
...tak ano, v tom se rozchazime...a jsem rad ze ze mnou nesouhlasis...a beru to:) Nema s tim problem...
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Matej1977
To tedy silně pochybuji, že by ten míč letěl rychlostí "minimálně 50 km/h", vždyť to odpinkla z místa, bez švihu, spíš takovým ping-pongovým pinknutím.

Sběračka patrně spíš byla v šoku z toho, že se náhle ocitla v centru pozornosti, ta její hyperventilace či záchvat panika rozhodně nevypadá jako přímý, přirozený fyzický důsledek toho, že ji tímto způsobem trefil míč.

A co tahle juniorka, není tahle diskvalifikace přece jenom už přehnaná? https://twitter.com/i/web/status/822983194882506753
Reagovat
turista
Míč nebyl odpálen prudce. Proto je diskvalifikace zbytečně přísná.
Reagovat
paddy
Nejlépe lze odhadnout vzdálenost - ta je cca 20m (6m za baseline, 12m půlka kurtu, 2m od sítě, navíc mírně diagonálně). Ve (nerovnoměrně) zpomaleném videu míč letěl cca 1,5 sec, v realitě musel rychleji. Když se to pustí rychlostí 1,5x, tak to vypadá reálně a míč letí cca 1 s či 20 m/s či 72 km/h. Možná by stačila 1,25x rychlost, pak 1,2 s = 16,7 m/s = 60 km/h.
Pozn: 1 m/s = 3,6 km/h

Z opačného pólu. Za jak dlouho uletí míč 20m při různé rychlosti?
30 km/h = 8,3 m/s = 2,4 s
40 km/h = 11,1 m/s = 1,8 s
50 km/h = 13,9 m/s = 1,44 s
60 km/h = 16,7 m/s = 1,2 s
70 km/h = 19,4 m/s = 1,03 s

1,5 s let z videa (to je zpomaleně)
= 13,33 m/s = 48 km/h
Čím kratší doba letu, tím vyšší rychlost při stejné vzdálenosti.

Pokud se najde dobrovolník se stopkami, který změří přesnou dobu letu (od úderu do dopadu; více měření a udělat průměr na setiny), tak spočítám rychlost ve zpomaleném záběru.
Reagovat
Krisboy
I kdybyste si tu práci dali, zjistíš rychlost pouze průměrnou, nikoli rychlost v okamžiku zásahu.
Reagovat
IngStavinoha
tkk.t, to je teda mileniální výplach... ;-)
Reagovat
Matej1977
Já to posuzoval podle mechaniky toho úderu - viz toto video: https://www.youtube.com/watch?v=MzRsBu5xKgQ

Pokud by tímhle stylem, tj. z místa, v podstatě jen pohybem ruky / zápěstím, aniž by do toho vložila tělo (např. se aspoň zhoupla v kolenou atd.), bez nápřahu a výraznějšího švihu, byla schopna poslat bekhendem míč letící rychlostí 70 km/h, jakou rychlostí tedy teprve mají její údery, když se do nich opře celým tělem a je tam švih? 200 až 280 km/h?

Bych tu připomněl, že nejrychlejší winnery od základní čáry se obvykle pohybují rychlostí kolem 160 km/h (tj. rychlost měřena v okamžiku odehrání míče). https://www.tenisportal.cz/zpravy/video-nejrychlejsi-udery-na-turnajich-atp-2021-32316/

A to pak ten švih a zapojení těla do úderu vypadá úplně jinak, že ano? Se mi zkrátka zdá krajně nepravděpodobné, že by tímhle stylem jako Japonka šlo zahrát míč jen cca dvakrát pomaleji než u nejrychlejších winnerů Sinnerových.
Reagovat
misa
Japonka trefila sběračku v přerušené hře, ta začala hned brečet, třepat se a vypadalo to, že zkolabuje. Protože nebyla k utišení, odvedli ji pryč z kurtu. Takže Kato způsobila svým neopatrným chováním sběračce jasnou újmu, kvůli které už nemohla ve své práci dále pokračovat. Diskvalifikace podle pravidel. Pro všechny hráče by měla být dnešní událost varováním.

Třetí deblové grandslamové čtvrtfinále pro Bouzkovou. Když k tomu přidá tři deblové tituly a žebříčkové max. na 24 místě, tak se v téhle disciplíně celkem slušně prosadila.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně smile
Ale někteří by zkoumali sílu úderu, trajektorii, sluneční svit, místo zásahu sběračky...
Reagovat
tommr
já se musím Marie zastat. Je třeba si uvědomit, že ani ona ani SST ten odpal neviděly a vycházely jen z toho jak ta trefená sběračka reagovala. A hlavně neměly k dispozici video z toho incidentu. Na rozdíl od fanoušků kteří je tak radikálně odsuzují ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
aligo
smile
Reagovat
com
no ale tak kdyz to nevidely, tak se do toho logicky nemely vubec montovat smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To je jasný, že ty bys tam tu nešťastnici nechal brečet a ještě po ní hodil pepřáksmile
Reagovat
aligo
To je přístup TWL... nevidím, jak někoho střelí, ale vidím, jak někdo krvácí, tak si řeknu, neviděl jsem to, tak to neřeším... proč bych měl pomáhat smilesmile
Reagovat
tommr
ale viděly jak ta sběračka brečí a na to rozhodčího upozornily ...
Reagovat
tenisfan178
Dlouho trvajícím dialogem. Co si asi myslíte že mu říkaly:Ta holka brečí. Jo a taky brečí. A ještě k tomu brečí.smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Kandinsky1
A že jim to upozorňování trvalo tak dlouho smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
protože byl upír natvrdlejsmile
Reagovat
lvicek
Ja jsem to cele nevidela, jen jakysi kratky zaznam. Ale cemu na tom vubec nerozumim je, proc tam chudak ta holka teda musela celou tu dobu stat, proc ji nenechali hned vystridat a neodvedli ji nekam si sednout, oplachnout se, napit se nebo se proste nejak dat dohromady. Takze nevim presne, co Maruska se Sarou rozhodcimu rikaly, ale jen kvuli tomuto bylo asi dobre ho na ni upozornit. To ji tam ten rozhodci jako chtel nechat stat a sbirat micky dal, kdyz nevedel presne, co se ji stalo? Mohla tam treba omdlit? A pak kvuli ni diskvalifikoval druhy tym, ale spis tedy mel diskvalifikovat sebe za takoveho "ohledy".
Reagovat
IngStavinoha
zdá se mi jaksi mileniálně vyměklá... smile
Reagovat
JohnB
Bouzková klesla na úroveň Freudčíkové.
Reagovat
IngStavinoha
holt... hlásit se to musí! ;-)))
Reagovat
com
Bureš č. 2 smile
Reagovat
IngStavinoha
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist