Bouzková překvapivě podlehla Kuwataové a v Monterrey se nekvalifikuje

31. 3. 2019, 12:07
Aktuality 3
WTA MONTERREY - Marie Bouzková loňské body za úspěšně absolvovanou tříkolovou kvalifikaci na turnaji WTA v mexickém Monterrey neobhájí. Dvacetiletá Češka letos už ve svém úvodním duelu neudržela vedení proti Japonce Hiroko Kuwataové, které ve třech setech podlehla.
Profily hráčů
Marie Bouzková

Marie Bouzková hraje na turnajích v Mexiku ráda a má na ně dobré vzpomínky. V roce 2015 si v Acapulcu odbyla debut v hlavní soutěži turnaje WTA, loni v březnu na akci ITF 25k v Irapuatu získala svůj poslední jedenáctý a dosud nejcennější titul a před dvěma týdny si v Guadalajaře zahrála poprvé v semifinále a následně i ve finále podniku WTA 125k.

Před rokem v Monterrey úspěšně prošla tříkolovou kvalifikací turnaje WTA International, letos však překvapivě ztroskotala hned na své první soupeřce. Dvacetiletá Češka v něm podlehla 6-3 4-6 4-6 osmadvacetileté Japonce Hiroko Kuwataové, která je až 252. hráčkou světa a jejím maximem je 150. příčka. 

Přitom Bouzková po vyhrané první sadě šla ve druhém i třetím jako první do brejku, ale nedokázala ho potvrdit, celkem pětkrát přišla o podání a po více než dvou a půl hodinách boje pro ni turnaj skončil.

Aktuálně 116. hráčce světa Bouzkové se tak komplikuje dlouhodobá snaha proniknout premiérově do Top 100. Po neúspěchu v Monterrey přijde o 30 bodů, o pár příček klesne a na elitní stovku bude ztrácet zhruba sto bodů.

WTA INTERNATIONAL
MONTERREY
los dvouhry

Jedinou českou zástupkyní v hlavní soutěž tak bude ve formě hrající Karolína Muchová. Ta letos poprvé nemusela začínat v kvalifikaci a naopak v prvním kole začne proti jedné z kvalifikantek. Ve druhém kole by mohla vyzvat dvojnásobnou finalistku a nasazenou jedničku Angelique Kerberovou, které minulý týden podlehla v Miami.

Nasazenou dvojkou je obhájkyně titulu Španělka Garbiñe Muguruzaová, jež začne proti šampionce z roku 2016 Britce Heather Watsonové. Roli turnajové trojky bude plnit čtyřnásobná šampionka Ruska Anastasia Pavljučenkovová. Nasazenou pětkou je bývalá světová jednička Běloruska Viktoria Azarenková.

 

• WTA INTERNATIONAL MONTERREY •
Mexiko, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (30. 03. 2019)
• Kvalifikace - 1. kolo •
Kuwataová (Jap.) - Bouzková (ČR) 3-6 6-4 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
bIbec
Karolína M. může hrát ve druhém kole zase s Kerber, když teda porazí kvalifikantku. Těžký los.
Reagovat
dadaft
ano, není to lehký los, ale už minule ukázala, že se Kerber nemusí bát a takové zápasy hráčku posílí, když hraje dobře, i když prohraje... budu držet palce, aby neprohrála.

jinak obsazení jak v Monterrey, tak v Charlestonu řekněme slušné, některé hvězdy by už se moc chtěly chytit, ale šanci určitě budou po jednom dvou vydařených zápasech cítit i outsiderky, dneska to v ženském tenise není, jak to třeba bývalo za Linsday Davenport, kdy se hráčky z první desítky v úvodních kolech rozehrály a pak si to od QF rozdaly mezi sebou - dneska je to spíš jako v současném golfu - šanci urvat titul má hodně hráček.

Maruška bohužel už ne :-((
Reagovat
horska.kraslice
Ale aspoň je jasné, že tou kvalifikantkou nebude Češka :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist