Bouzková v Guadalajaře vybojovala semifinále, Kristýna Plíšková končí

15. 3. 2019, 09:46
Aktuality 6
WTA 125k GUADALAJARA - Marie Bouzková na turnaji WTA 125k v mexické Guadalajaře porazila ve svém prvním letošním čtvrtfinále domácí divokou kartu Renatu Zarazúaovou a postoupila do svého největšího semifinále. Neuspěla naopak Kristýna Plíšková, která neudržela vedení proti Rusce Veronice Kuděrmětovové.
Marie Bouzková (© Twitter M.B.)

Marie Bouzková do letošní sezony vstoupila naprosto skvěle. V Brisbane prošla tříkolovou kvalifikací, vyhrála i zápas v hlavní soutěži a ve druhém kole potrápila krajanku Karolínu Plíškovou. V dalších dvou měsících však vyhrála pouhé tři zápasy.

V kvalifikaci prestižního podniku v Indian Wells skončila hned v prvním kole a trápení se snaží prolomit na právě probíhající akci WTA 125k v mexické Guadalajaře, kde vyřadila nasazenou Španělku Arruabarrenaovou i Rusku Ďjačenkovou a ve svém prvním letošním čtvrtfinále si poradila 7-6(8) 6-2 s domácí divokou kartou Renatou Zarazúaovou.

Bouzková v úvodním dějství ztratila vedení 5-2, přestože měla dva setboly, a její soupeřka dokonce podávala na zisk setu. Bouzková ale set dotáhla do tie-breaku, v něm předvedla obrat ze 3-6 a nakonec dramatickou zkrácenou hru vyhrála 10-8. Ve druhé sadě už měla dvacetiletá Češka jasně navrch.

Bouzková si tak zahraje své největší semifinále, první mimo turnaje ITF. V něm se premiérově utká s Francouzkou Fionou Ferrovou. V případě vítězství vylepší své žebříčkové maximum a opět se o něco více přiblíží kýženému debutu v elitní stovce žebříčku WTA.

Kristýna Plíšková si na akcích WTA 125k zahrála čtvrtfinále už nedávno v Indian Wells a ani v Guadalajaře semifinále nevybojovala. Po výhrách nad čínskou kvalifikantkou Xiyu Wang a Belgičankou Wickmayerovou dnes nestačila 6-3 6-7(4) 2-6 na Rusku Veroniku Kuděrmětovovou.

Plíšková přitom vedla o set a brejk. Vedení však neudržela, za stavu 4-4 ve druhé sadě neproměnila tři brejkboly, prohrála tie-break a v rozhodujícím dějství od stavu 2-1 neuhrála jediný game.

Plíšková se tak prvního semifinále od července 2017, kdy mezi nejlepší kvarteto postoupila na domácím turnaji ITF v Olomouci, nedočkala. Kuděrmětovová v souboji o finále vyzve nasazenou trojku Tatjanu Mariaovou z Německa.

• WTA 125k GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 125.000 dolarů
čtvrteční výsledky (14. 3. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Bouzková (ČR) - Zarazúaová (Mex.) 7-6(8) 6-2
Kuděrmětovová (Rus.) - Kr. Plíšková (7-ČR) 3-6 7-6(4) 6-2
Mariaová (3-Něm.) - Danilovičová (Srb.) 3-6 7-6(3) 6-3
Ferrová (Fr.) - Linetteová (8-Pol.) 4-6 6-2 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
průběh zápasu byl tradiční: první set velmi dobrá hra a jasná výhra, druhej set vyrovnaná bitva se spoustou neproměněných šancí, třetí set odpadnutí a odchozenej závěr. Karolína jede pořád ve stejných kolejích ...
Reagovat
Vaslab
Maruška je momentálně v live žebříčku 120. (vyrovnané maximum), v případě výhry na turnaji by se posunula na 101. na místo v žebříčku a s největší pravděpodobností by si tak zajistila účast na French Open bez nutnosti hrát kvaldu. Hodně štěstí :)
Kristýna naopak žebříčkem pomalu klesá, v pondělí bude 94 nebo 95. Dle pondělního žebříčku se rovněž dělá entry list pro Prahu, který bude znám ve středu. Předloni se do hlavní soutěže dostala jako poslední hráčka č. 84, loni 111. Kristýna by asi dostala WC, pokud by se do hlavní soutěže rovnou nedostala, ale byla by to škoda, protože by se tím vyplýtvala jiná divoká karta (třeba pro Karolínu M.)
Reagovat
sojka1
vyborne Maruska! Rano jsem koukla na livko a nejak tam klaunila, nastesti se stastnym koncem. Nez jsem nasla (a nenasla!) funkcni stream, mela druhy set i zapas. Moc bych ji prala, aby zase zbrisbanovatela, to byla velka parada a prece se nemohla nikam ztratit.. ;-) Takze ted Ferro, pojd Mary!
Reagovat
Fandina
Dnes ráno ne, ale včera jsem se na Marušku dívala s Diatchenko a to se mi moc líbila, byla důrazná a dost se radovala, skoro po každém fiftýnu. A bylo to na serveru dole odkaz. Třeba to tam bude zase, je tam uvedená.

http://live2all.me/tennis/
Reagovat
sojka1
diky, stary pan mi ted bezi dobre... :-)
Reagovat
Fandina
Na Rogera se dá celkem dobře dívat tady. :-)

http://www.sport365.live/en/main
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist