Bouzková v Guadalajaře vyřadila nasazenou Arruabarrenaovou

13. 3. 2019, 09:23
Aktuality 1
WTA GUADALAJARA - České tenistky jsou zatím na akci WTA 125k v mexické Guadalajaře stoprocentní. Na včerejší postup Kristýny Plíškové navázala Marie Bouzková, která v prvním kole vyřadila nasazenou Španělku Laru Arruabarrenaovou. O čtvrtfinále si zahraje s Ruskou Vitalijí Ďjačenkovou.
Profily hráčů
Marie Bouzková

Marie Bouzková do letošní sezony vstoupila naprosto skvěle. V Brisbane prošla tříkolovou kvalifikací, vyhrála i zápas v hlavní soutěži a ve druhém kole potrápila krajanku Karolínu Plíškovou. V dalších dvou měsících však vyhrála pouhé tři zápasy.

V kvalifikaci prestižního podniku v Indian Wells skončila hned v prvním kole a trápení se snaží prolomit na právě probíhající akci WTA 125k v mexické Guadalajaře, kde v prvním kole po setech 6-4 6-4 vyřadila nasazenou Španělku Laru Arruabarrenaovou.

V úvodním dějství dělalo oběma aktérkám velké potíže potvrdit brejk. K vidění jich bylo celkem sedm a Bouzková nakonec úvodní sadu po boji získala. Také druhý set se rozhodoval až v koncovce. Česká tenistka, která v pátém gamu nepotvrdila brejk, se v desáté hře dostala k mečbolu, šanci na returnu proměnila a po hodině a půl slavila postup.

O postup do čtvrtfinále bude dvacetiletá Bouzková usilovat proti Rusce Vitaliji Ďjačenkové, kterou loni porazila na akci ITF na trávě v Manchesteru.

Druhé kolo ve středu čeká také Kristýnu Plíškovou, jež nastoupí proti Belgičance Yanině Wickmayerové.

• WTA 125k GUADALAJARA •
Mexiko, tv. povrch, 125.000 dolarů
úterní výsledky (12. 3. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Bouzková (ČR) - Arruabarrenaová (6-Šp.) 6-4 6-4
Mariaová (3-Něm.) - Dijasová (Kaz.) 6-2 4-4 / skreč
Erraniová (It.) - Beguová (3-Rum.) 6-3 7-6(6)
Blinkovová (Rus.) - Rodinová (5-Rus.) 6-2 6-4
Linetteová (8-Pol.) - Kostičová (Srb.) 6-1 6-3
Ďjačenková (Rus.) - Kalininová (Ukr.) 6-1 2-6 6-0
Hibinová (Jap.) - Watsonová (Brit.) 6-4 6-1
Kuděrmětovová (Rus.) - Zavacká (Ukr.) 4-6 7-5 6-4
Zarazúaová (Mex.) - Stollarová (Maď.) 6-1 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Listerová/Voráčová (Švéd./ČR) - Perrinová/Žuková (Švýc./Rus.) 6-1 4-6 10-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Torn
Moc pěkný Maruško!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist